Ποιοι είναι οι εμπνευστές της Μ.Κ.Ο. των Συβότων;

on .

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Ποιοι είναι οι εμπνευστές

της Μ.Κ.Ο. των Συβότων;

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΕΤΣΗ

*  «Ένα ταξίδι στο χρόνο», είναι ο τίτλος φυλλαδίου το οποίο επιμελήθηκε και εξέδωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) «Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ», η οποία έχει την έδρα της στα… Σύβοτα Θεσπρωτίας! Το φυλλάδιο (σχέδιο το χαρακτηρίζει η Μ.Κ.Ο.), περιέχει μερικά ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες οικιών και κατοίκων χωριών της περιοχής μας.
Γι’ αυτή τη… σημαντική έκδοση, η εν λόγω Μ.Κ.Ο. έλαβε 5.000 ευρώ!
Όπως αναφέρεται στο φυλλάδιο, «το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, μέσω του Προγράμματος Νεολαίας Δράση 3 – Πρωτοβουλίες Νέων».
Το φυλλάδιο μας πληροφορεί ότι «σκοπός της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ”, είναι η προώθηση και συμμετοχή των νέων, κυρίως της περιοχής της Ηπείρου, σε τοπικές και ευρωπαϊκές δράσεις. Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, λειτουργεί και ως Φορέας αποστολής εθελοντών EVS, οργανώνει “Ανταλλαγές Νέων – Πρωτοβουλίες Νέων” και συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα ΝΕΟΛΑΙΑ».
Δεν έγινε γνωστό ποιοί είναι οι εμπνευστές της εν λόγω Μ.Κ.Ο. και πόσες εκατοντάδες χωριά της Ηπείρου –και όχι μόνο- «σκιαγράφησε». Και, τελικά, πόσα 5χίλιαρα εισέπραξαν οι διευθύνοντες για την… εκδοτική τους επιτυχία!
Η έρευνα των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, ίσως, φέρει στο φως πολλά και ενδιαφέροντα!..