«ΕΦΤΑΨΥΧΕΣ» ΟΜΑΔΕΣ...

on .

«ΕΦΤΑΨΥΧΕΣ» ΟΜΑΔΕΣ...


Με τον ΑΡΗ ΛΕΚΚΟ

• Κόντρα σε κάθε αρνητικό προγνωστικό που είχε διαμορφωθεί μετά το αρχικό 0-2 για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε Μαδρίτη και Μόσχα αντίστοιχα, οι δύο Ελληνικές ομάδες με «κατάθεση ψυχής» όπως συνηθίζεται να λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις, έφθασαν στην ισοφάριση και σήμερα θα τα παίξουν «όλα για όλα» μ’ έπαθλο μια θέση στο φάιναλ - φορ του Μιλάνο.
Οι «πράσινοι» του Φραγκίσκου Αλβέρτη παρ’ ότι έδειξαν τάσεις «αυτοχειρίας» ανάλογες με το πρώτο παιχνίδι της σειράς, τελικά «λύγισαν» στην παράταση το Ρωσικό συγκρότημα.
Η «κουταμάρα» του Ούκιτς να ευστοχήσει στη δεύτερη βολή 2,7 δευτ. πριν το τέλος έδωσε την ευκαιρία στους Μοσχοβίτες να επαναφέρουν τη μπάλα απ’ το κέντρο και ο Φριζόν μ’ ένα σουτ της... απελπισίας «ξέρανε», προσωρινά ευτυχώς, το «τριφύλλι» ισοφαρίζοντας το ματς.
Στην παράταση όμως ήταν η ώρα του Αντώνη Φώτση να πετύχει ένα τεράστιας σημασίας τρίποντο, τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ προηγούνταν με τρεις και με δύο βολές του Διαμαντίδη, ο «εξάστερος» πήρε το «φιλί της ζωής» αφού ο Γουΐμς δεν αποδείχθηκε το ίδιο εύστοχος με τον αρχηγό του ΠΑΟ.
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε μεγάλο παιχνίδι από πλευράς γηπεδούχων, ενώ το εκπληκτικό κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα απ’ τα κορυφαία «χάιλαϊτ» της φετινής Euroleague.
Ο «μικρός» σε προπονητική εμπειρία Αλβέρτης πέτυχε δύο «σερί» νίκες επί του Ιταλού «προφέσορα» Έτορε Μεσίνα και δείχνει ότι μπορεί ν’ αντέξει το βάρος του «πράσινου» πάγκου.
Βέβαια εμφανισιακά ο «Φράγκι» παραπέμπει σε φανατικό φίλο των... AC/DC με τη... μαλλούρα και τον... κρίκο στο αυτί, σαν μπασκετικός... Σάββας Κωφίδης αλλά απόψε καλείται να δώσει «χέβι μέταλ» ρυθμό στην ομάδα του για ν’ αποδράσει απ’ τη Μόσχα με το «ροζ φύλλο» αγώνα...
Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός «έπνιξε» με τις αμυντικές του «δαγκάνες» τη Ρεάλ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, περιορίζοντάς την μόλις στους 62 πόντους.
Ο Μπαρτζώκας κατάλαβε επιτέλους ότι δεν μπορεί να χτυπήσει τους Μαδριλένους με «ανοιχτό» μπάσκετ και με την ίδια τακτική θα προσπαθήσει ν’ αλώσει σήμερα το «Παλάθιο Ντε Λος Ντεπόρτες».
Ξανά ο Ντάνστον ήταν «ογκόλιθος» κάτω απ’ τα καλάθια αλλά δυστυχώς λείπει φανερά ακόμη ένας παίκτης ανάλογων ικανοτήτων στην «ερυθρόλευκη» ρακέτα.
Ο Λοτζέσκι έκανε πολύ σπουδαία δουλειά με πολλά εύστοχα κρίσιμα σουτ, ενώ και ο Βασίλης Σπανούλης βοήθησε τα μέγιστα για να φθάσουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης στο 2-2.
Στον αντίποδα, το συγκρότημα του Λάσο έχοντας τον ηγέτη του Ρούντι Φερνάντεθ εμφανώς καταβεβλημένο απ’ τα απανωτά ματς τα περίμενε όλα από προσωπικές προσπάθειες του Γιούλ και του Μίροτιτς.
Πάντως και οι δύο Ελληνικές ομάδες έδειξαν για πολλοστή φορά ότι είναι φτιαγμένες από «ατσάλι» και θα πουλήσουν πολύ ακριβά το «τομάρι» τους.
Για να είμαστε δίκαιοι άλλωστε, δεν... νοείται «φάιναλ φορ» χωρίς την παρουσία εγχώριου αντιπροσώπου... Θα πρόκειται για... φαγητό χωρίς αλάτι...
Ελπίζουμε να καταφέρουν να βρεθούν και οι δύο στο Μιλάνο γιατί το αξίζουν μετά τις φοβερές προσπάθειες που έκαναν...
Οι απαντήσεις λοιπόν σήμερα το βράδυ...