ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ;

on .

ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ;

Με τον ΑΡΗ ΛΕΚΚΟ

• Μετά από υπερπροσπάθεια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μείωσαν το σκορ σε 2-1 στην προημιτελική φάση της Euroleague και σήμερα θα έχουν την ευκαιρία μέσα στις έδρες τους να φθάσουν στην ισοφάριση.
Πάντως φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι οι ομάδες μας δικαίως δεν θεωρούνται «φαβορί» απέναντι σε Ρεάλ μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Οι Πειραιώτες μετά από δύο «εύκολες» ήττες στην Ισπανία... μάτωσαν στην κυριολεξία για να «λυγίσουν» τη «Βασίλισσα» 2,7 δευτ. πριν το τέλος χάρη σε δύο άστοχες βολές του Γιουλ.
Ίσως οι Μαδριλένοι να έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του τέταρτου παιχνιδιού, μετά το αβαντάζ του 2-0 όμως ακόμη κι όταν οι «ερυθρόλευκοι» ξέφευγαν το σκορ με διαφορές κοντά στους δέκα πόντους, αμέσως το συγκρότημα του Λάσο επανέρχονταν δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης.
Η περιφέρεια της Ρεάλ με Φερνάντεθ, Γιουλ και Ροντρίγκεθ είναι πραγματικά ασύγκριτη και ευτυχώς για τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα είχε σε «δαιμονιώδη» κατάσταση τον Αμερικανό φόργουορντ Μπράιαν Ντάνστον.
Σήμερα όμως θα χρειαστεί ο αρχηγός των πειραιωτών Βασίλης Σπανούλης να πάρει την ομάδα στις «πλάτες» του σ’ όλο το ματς κι όχι να «σιγοντάρει» τους υπόλοιπους απλά με ορισμένα «μεγάλα» σουτ.
Στα αρνητικά για τον πρωταθλητή Ευρώπης είναι το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα των Πρίντεζη, Λοτζέσκι, Περπέρογλου και οπωσδήποτε πρέπει η συγκεκριμένη «τριάδα» να βοηθήσει σημαντικά ώστε να οδηγηθεί η σειρά των αγώνων σε «τάι-μπρέικ» στη Μαδρίτη.
Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός αν και καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, «ταλαιπωρήθηκε» στο τέλος για να ξεπεράσει την αντίσταση της ΤΣΣΚΑ.
Ο επιθετικός πλουραλισμός ήταν σύμμαχος για την ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, ενώ εξαιρετική ήταν η αμυντική συμπεριφορά της απένατι στα «όπλα» των Ρώσων.
Ειδικά ο εκπληκτικός Σόνι Γουΐμς μπορεί άνετα να κερδίσει ένα παιχνίδι... μόνος του, όπως συνέβη άλλωστε στον πρώτο αγώνα στη Μόσχα όπου οι «πράσινοι» κυριολεκτικά... αυτοκτόνησαν χάνοντας στην παράταση.
Όπως έγραψα για τον Σπανούλη, τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τη «σημαία» του ΠΑΟ Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό είναι «σκιά» του καλού εαυτού του.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι σήμερα τόσο το ΣΕΦ όσο και το ΟΑΚΑ πραγματικά θα «φλέγονται» αφού τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί από χθες το πρωί.
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ θα κάνουν ότι περνάει απ’ το χέρι τους για να «σπρώξουν» τους παίκτες στην κατάκτηση της πολυπόθητης δεύτερης νίκης.
Από κει και πέρα στο πέμπτο ματς, αν όλα πάνε καλά, οι εγχώριοι σύλλογοι θα κληθούν να πετύχουν τη μεγαλύτερη υπέρβαση της φετινής χρονιάς, ανατρέποντας τα εις βάρος τους δεδομένα.
Υπενθυμίζω ότι ήδη η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο φάιναλ-φορ του Μιλάνο, ενώ η Μακάμπι προηγείται με 2-1 της Αρμάνι και αγωνίζεται εντός έδρας απόψε.
Χωρίς αμφιβολία προβλέπεται... «οργασμός» για τους «μπασκετόφιλους»...