Comp 1

Χωρίς Υπαγόρευση

Γράφτηκε από τον/την Κώστας Αγόρης on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Έστειλαν μήνυμα…

✒ Η πρόσφατη επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ στις Φυλακές Σταυρακίου ήταν πολύ σημαντική. Όχι μόνο επειδή έσπασε ένα «απόστημα», το οποίο ποιος ξέρει πόσα χρόνια κρατούσε, αλλά επειδή έστειλε ένα μήνυμα γενικότερα. Ότι υπάρχει Κράτος και, όταν αυτό θέλει, λειτουργεί και μάλιστα αποτελεσματικά. 

Δεν είναι… ίσιωμα!

✒ Δεν είναι όλα… ίσιωμα σ’ αυτόν εδώ τον τόπο. Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι, όταν βλέπουν περίεργα «σημάδια», τότε -οφείλουν να- επεμβαίνουν και να κάνουν τη δουλειά τους. Να πράττουν δηλαδή, το αυτονόητο. Αυτό για το οποίο έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν. 

Τα «σημάδια»…

✒ Τα «σημάδια» για τα οποία λέγαμε υπήρχαν από καιρό. Και ήταν και έντονα. Για παράδειγμα, όταν ένας απλός δημόσιος υπάλληλος κυκλοφορεί στην πόλη με κουρσάρα Μερσεντές αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τον συγκεκριμένο. Δε βγαίνει ο λογαριασμός…

Ο καθένας στη θέση του!

✒ Οπότε, ας ελπίσουμε ότι θα μπει πλέον μία τάξη στις Φυλακές, αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο και πως θα πάει ο καθένας στη θέση του. Για παράδειγμα, οι επίορκοι θα πρέπει να περάσουν από την «άλλη πλευρά», δηλαδή πίσω από τα κάγκελα. Γνώριμη τους είναι, αφού μπαινοέβγαιναν και έκαναν διάφορες «δουλειές», όπως φαίνεται. Αυτά όμως θα τα αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Το ίδιο στις Εστίες…

✒ Το ίδιο ξεκαθάρισμα πρέπει να γίνει και στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τόσα χρόνια ήταν «κοινό μυστικό» ότι επικρατούσε ένα κάποιο μπάχαλο εκεί μέσα. Κανείς δεν ήξερε ποιος μένει στα δωμάτια, πόσα χρόνια τα έχει και τι ακριβώς κάνει στα Γιάννενα. Αν δηλαδή σπουδάζει ή όχι. 

Βρήκαν να πουν… 

✒ Τώρα η Διοίκηση του Ιδρύματος εμφανίζεται αποφασισμένη να βάλει τάξη. Συναντά όμως αντιδράσεις από τους λεγόμενους «εστιακούς φοιτητές». Οι οποίοι βρήκαν να πουν κάτι ακόμα και για το πρόσφατο περιστατικό με τη σύλληψη δύο ατόμων στην Πανεπιστημιούπολη, οι οποίοι διέμεναν σε δωμάτια στις Εστίες και διακινούσαν ναρκωτικά!

Βλέπουν… πρόσχημα!

✒ «Η πάταξη της εγκληματικότητας αποτελεί μονάχα ένα πρόσχημα για να συκοφαντήσουν με τον πιο χυδαίο τρόπο, την αντίσταση των εστιακών φοιτητών στον ‘Εσωτερικό Κανονισμό’ που καταργεί το δικαίωμά μας στη δημόσια δωρεάν στέγαση» αναφέρουν οι εστιακοί σε προχθεσινή τους ανακοίνωση…

Καμία συκοφαντία…

✒ Με λάθος τρόπο χρησιμοποιούν το ρήμα «συκοφαντώ»! Συκοφαντία έχουμε  όταν κατηγορείς κάποιον για κάτι που δεν έχει κάνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι κάτι άλλο. Εδώ μιλούν τα γεγονότα. Διαμένοντες στις Εστίες διακινούσαν ναρκωτικά και συνελήφθησαν έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη. Καμία συκοφαντία λοιπόν…

Γιατί… δίωξη;

✒ Επίσης, δεν τίθεται ζήτημα «δίωξης εκατοντάδων φτωχών φοιτητών από τα δωμάτιά τους», όπως ισχυρίζονται οι εστιακοί. Φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια και… έχουν σχέση με το Πανεπιστήμιο, δηλαδή παρακολουθούν, δίνουν και περνούν μαθήματα, θα μείνουν στις Εστίες. Οι… τουρίστες είναι εκείνοι που θα φύγουν!

Πήγε καλά!

✒ Να πάμε τώρα και στο «μέτωπο» των πυρκαγιών που εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων έκαναν… πάρτι τον μήνα που μας πέρασε σε αρκετές περιοχές της χώρας. Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής, η αντιμετώπισή τους υπήρξε σε γενικές γραμμές ικανοποιητική από τους αρμόδιους φορείς. 

 Κάνουν δουλειά…

✒ Τα drones τα οποία σε ορισμένες περιοχές όπως η Πάρνηθα πετούν μέρα νύχτα κάνουν δουλειά τελικά. Γιατί το βασικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να προλάβεις τη φωτιά την ώρα που ξεσπάει. Όταν απλωθεί, δυσκολεύουν τα πράγματα. Και οι θερμικές κάμερες βοηθούν… Μακάρι να έχουν τοποθετήσει και στο δικό μας δασύλλιο τέτοιες!

Η περιοχή μας…

✒ Η καλή εικόνα ισχύει και για την περιοχή μας, τον Νομό Ιωαννίνων και γενικότερα για την Ήπειρο. Φωτιές εκδηλώθηκαν αρκετές, όμως η Πυροσβεστική κατάφερε να επέμβει έγκαιρα σε όλες ανεξαιρέτως και να τις θέσει υπό έλεγχο πριν προλάβουν να επεκταθούν και ζήσουμε τα χειρότερα. Βέβαια, είναι νωρίς ακόμα, έχουμε δύο «καυτούς» μήνες μπροστά μας.

Ας συνέλθουμε…

✒ Κι εμείς όμως οι πολίτες ας συνέλθουμε λίγο. Δεν μπορεί να βάζει κανείς φωτιά εν μέσω καλοκαιριού για να κάψει ξερά χόρτα και κλαδιά μέσα στον κήπο του. Σε περίπτωση που φυσάει ένα αεράκι, μία σπίθα μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Ας μείνουν σε μία άκρη για φθινόπωρο τα ξερά και τα κομμένα…

Ευγενής άμιλλα…

✒ Πόσο εντυπωσιακό άθλημα είναι η Κωπηλασία και με πόση ευγενή άμιλλα αγωνίζονται οι αθλητές της, μικροί και μεγάλοι. Δίνουν το είναι τους για τη νίκη, το παλεύουν μέχρι τελικής πτώσης και έπειτα βγαίνουν από τις βάρκες και τους βλέπεις αγκαλιασμένους στις απονομές να αλληλοσυγχαίρονται. Κάπως έτσι δεν πρέπει να είναι ο αθλητισμός; 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.