Comp 1

Χωρίς Υπαγόρευση

Γράφτηκε από τον/την Κώστας Αγόρης on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

«Εγώ να ψηφίσω…»

✒ «Εγώ να πάω να τους ψηφίσω πάλι. Ποτέ! Μας κατέβασαν το (πρόβειο) γάλα 10 λεπτά την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά οι ζωοτροφές, το τριφύλλι, το καλαμπόκι, είναι πανάκριβες. Καμία μείωση. Μόνο το γάλα μας το ρίχνουν. Εμείς πώς θα ζήσουμε, πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Είναι να τα πουλήσουμε όλοι τα ζώα και να δούμε τι θα κάνει μετά το Κράτος». 

Τι να της πεις…

✒ Τα παραπάνω λόγια από γειτόνισσα στο χωριό πρωί της περασμένης Κυριακής, ανήμερα ευρωεκλογών. Ήρθαν ως απάντηση στο ερώτημα αν θα πάει να ψηφίσει, το οποίο την… εξαγρίωσε. Τι να της απαντήσει κανείς; Έχει δίκιο μέχρι το… θεό, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση δεν κάνεις τον κόπο καν να την πείσεις ότι πρέπει να προσέλθει για ψήφο. 

Ζωή κτηνοτρόφων…

✒ Κτηνοτροφική οικογένεια, τρία άτομα, δουλεύουν νύχτα - μέρα για να ζήσουν. Το κοπάδι μεγάλο, πάνω από 400 ζώα, ξυπνούν αχάραγα για άρμεγμα, χειμώνα – καλοκαίρι, τα βγάζουν μετά έξω για βοσκή, ηχούν τα κουδούνια στις κοντινές πλαγιές. Τέτοια εποχή ανεβαίνουν στο βουνό και επιστρέφουν πάλι το φθινόπωρο.  

Έσφιξε το πράγμα!

✒ Δύσκολη ζωή αυτή, δεν υπάρχει αργία, γιορτή, δεν κάνουν διακοπές. Παλιότερα έβγαζαν χρήματα. Αγόρασαν καλό αυτοκίνητο, σπίτι και στα Γιάννενα, υπήρχε μία άνεση. Σήμερα όμως έχουν σφίξει τα πράγματα. Το ίδιο δηλαδή που συνέβη με όλους μας. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο στριμωχτήκαμε πολύ! Και το στρίμωγμα προκαλεί θυμό… 

Θυμωμένοι οι πολίτες…

✒ Ποιος πληρώνει τον θυμό των πολιτών, όπως η παραπάνω γειτόνισσα του χωριού; Μα φυσικά αυτός που έχει το «τιμόνι» της χώρας, δηλαδή η Κυβέρνηση. Και η αλήθεια είναι ότι πλήρωσε ακριβά την Κυριακή το γεγονός ότι το επίπεδο της ζωής μας έπεσε σημαντικά τον πρώτο χρόνο της δεύτερης θητείας της. 

 

Πλήρωσε την ακρίβεια! 

✒ Η Κυβέρνηση έχασε 12 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023. Πλήρωσε έτσι το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να βάλει φρένο στην ακρίβεια, παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν. Τα τρόφιμα πετούν, τα καύσιμα το ίδιο και σύντομα θα έρθουν σε όλους μας φουσκωμένοι λογαριασμοί και στο ηλεκτρικό. 

 

Και τα «καλάμια»!

✒ Αυτά νοιάζουν τους πολίτες, η καθημερινότητά τους κυρίως, η διαβίωση και όταν αυτή υποβαθμίζεται, τότε θυμώνουν και τιμωρούν. Υπάρχουν και άλλες αιτίες για το αποτέλεσμα αυτό. Κατά τη γνώμη μας, ισχύουν όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε για «καλάμια» στην Κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό που πρέπει να πάνε σπίτι τους!

 

 Καμία ανοχή…

✒ Έτσι είναι. Παρατηρούνται φαινόμενα αλαζονείας, τα οποία ειδικά σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές που διανύουμε σήμερα, δεν είναι ανεκτά από τον κόσμο. Πρέπει να πάψει να τα ανέχεται και ο Πρωθυπουργός. Καβάλησες καλάμι; Έφυγες! Aπέτυχες να αντιμετωπίσεις την ακρίβεια; Επίσης έφυγες. Έχασες τη… μπάλα στη φορολογική πολιτική, κόβεσαι!

Να γίνουν αλλαγές!

✒ Είναι λοιπόν απλά τα πράγματα. Υπάρχουν τομείς που πάσχουν σ’ αυτή τη χώρα. Τους ξέρουμε όλοι, τους ξέρει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάει καλά το αγροτικό; Η δικαιοσύνη είναι εντάξει; Ο τομέας της υγείας; Αν ναι, έχει καλώς. Αν όχι, πρέπει να γίνουν αλλαγές σ’ αυτούς που έχουν την ευθύνη διαχείρισής τους. Να κριθούν όπως κρινόμαστε όλοι στη δουλειά μας.

Τι ψηφίσαμε…

✒ Βέβαια και εμείς οι πολίτες δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Καθόλου μάλιστα. Τι ψηφίσαμε και στέλνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο, ένα από τα κορυφαία όργανα της Ε.Ε., να μας εκπροσωπήσει; Eίπαμε να τιμωρήσουμε την Κυβέρνηση, αλλά όχι να κάνουμε ρεζίλι τη χώρα σε όλη τη Ευρώπη!

Υπήρχαν αξιόλογοι…

✒ Στα ψηφοδέλτια των μεγαλύτερων κομμάτων υπήρχαν άνθρωποι που μπορούσαν να σταθούν με αξιοπρέπεια στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Άνθρωποι με σπουδές και προσόντα, οι οποίοι θα μπορούσαν να δουλέψουν προωθώντας τα συμφέροντά μας και κάνοντας σοβαρές παρεμβάσεις στα διεθνή φόρα.

Το… κακό συναπάντημα!

✒ Τους αφήσαμε όμως εκτός τους περισσότερους, με λίγες εξαιρέσεις. Πήγαν χιλιάδες άνθρωποι και ψήφισαν την ανυποψίαστη κρεοπώλη του ψεκασμένου εμπόρου επιστολών του Ιησού, επειδή το όνομά της ήταν πρώτο στη λίστα του. Ψήφισαν τον ατάλαντο «ηθοποιό» που σταυροκοπιέται στις εκκλησίες και την τηλεπαρουσιάστρια που επί χρόνια φιγουράρει στα εξώφυλλα lifestyle περιοδικών. Τουλάχιστον η τελευταία έχει ένα πτυχίο!

Ποιον τιμώρησαν;

✒ Με τις επιλογές που έκανε ο… σοφός λαός δεν τιμώρησε μόνο την Κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, το οποίο όντως το χρειαζόταν ένα γερό «χαστούκι». Ουσιαστικά τιμώρησε τον εαυτό του, γιατί προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τον σημαντικό ρόλο που παίζει ένας ευρωβουλευτής. Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτόν, τότε κακό του δικού μας κεφαλιού μας! 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.