Χωρίς Υπαγόρευση

Γράφτηκε από τον/την Κώστας Αγόρης on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

  Παλιός… κανόνας!

Κανένα μεγάλο έργο σ’ αυτόν εδώ τον τόπο δεν ξεκινάει ομαλά και δεν προχωράει χωρίς προβλήματα ώστε να ολοκληρωθεί στην ώρα του. Παντού εμπόδια παρουσιάζονται στην πορεία και καθυστερήσεις, μικρές ή (πολύ) μεγάλες, οι οποίες αποβαίνουν τελικά σε βάρος όλων μας. 

Ο Μεγάλος Δακτύλιος…

Εξαίρεση δεν αποτέλεσε και ο λεγόμενος Μεγάλος Δακτύλιος της πόλης που θα συνδέσει τη Βογιάννου με την Εθνική Οδό στο ύψος του Πανηπειρωτικού, με στόχο να αποφορτίσει κάπως κυκλοφοριακά τη Λεωφόρο Δωδώνης, μοναδική πύλη σήμερα για τα Γιάννενα από την πλευρά της Αθήνας. 

Λάθος η χάραξη!

Να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Η χάραξη του δρόμου ήταν προβληματική από την αρχή. Δεν έπρεπε να τον περάσουν μέσα από τον υγρότοπο του Τσαμαρά. Όταν σχεδιάζεις δρόμο που θα διέρχεται από σημείο το οποίο μετατρέπεται σε… λίμνη τον χειμώνα πρέπει να είσαι έτοιμος για προβλήματα. 

Οριστική μελέτη…

Μελέτες πήγαν και ήρθαν, συστάσεις από τους αρμόδιους φορείς έγιναν και φτάσαμε προχθές να προκρίνεται η μελέτη, η οποία λέει ότι στα 400 μ. περίπου του τμήματος του άξονα που περνάει από τον υγρότοπο θα γίνει ένα επίχωμα με οπλισμένο σκυρόδεμα και χαλικοπασσάλους για να προστατευθεί από το νερό.  

Τον πρώτο χειμώνα…

Μ’ αυτά και με τ’ άλλα, το έργο φορτώνεται με ένα «καπέλο» δύο – τριών εκατ. ευρώ και, αν τα τεχνικά έργα που η εγκριθείσα μελέτη προβλέπει είναι αποτελεσματικά, αυτό θα φανεί τον πρώτο χειμώνα κατά τον οποίο ο δρόμος θα είναι σε λειτουργία. Με άλλα λόγια, η… νεκροψία θα δείξει! 

Όπως η Εγνατία… 

Ευχή όλων μας είναι να μην πάθει ο Μεγάλος Δακτύλιος στην Ανατολή ό,τι έπαθε η Εγνατία Οδός παλιότερα, η οποία πλημμύρισε επανειλημμένα στην περιοχή της Πεδινής από τα όμβρια, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Γιατί, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα απαιτηθούν και άλλα χρήματα για νέα έργα θωράκισης του δρόμου! 

Μία συζήτηση…

✒ Πάντως, είχαν δίκιο οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οι οποίοι συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή, που πρότειναν προχθές να συζητηθεί το θέμα του Μεγάλου Δακτυλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι σοβαρό θέμα και καλό θα ήταν να τοποθετηθούν όλοι επ’ αυτού… 

 Κάτι «ποντικοί»…

✒ Παραμένουμε στα του Δήμου και της πόλης μας και πάμε κατά Εργοτάξιο μεριά, όπου διαπιστώθηκε τελευταία ότι κάποιοι «ποντικοί» τρυπώνουν εδώ και χρόνια και κλέβουν ό,τι βρουν ή ό,τι τέλος πάντων τους λείπει, από πετρέλαιο, μέχρι μπαταρίες, εργαλεία και ανταλλακτικά.

Κανείς δε σκέφτηκε;

Το ποιοι μπορεί να είναι αυτοί ας το ψάξουν οι αρμόδιες αρχές αφού θα κατατεθεί μήνυση. Εμείς αλλού θα σταθούμε. Τόσα χρόνια, από το 2010 και έπειτα, καμία δημοτική αρχή δεν σκέφτηκε να πάρει μέτρα φύλαξης του Εργοταξίου, στο χώρο του οποίου βρίσκονται οχήματα, ακριβός μηχανολογικός εξοπλισμός και ένα σωρό υλικά;

Μόνο κάμερες…

Δεν χρειαζόταν τίποτε άλλο, μόνο να τοποθετήσουν κάμερες περιμετρικά του χώρου. Σ’ αυτή την περίπτωση κανένας δεν θα τολμούσε να μπει και να κλέψει ή να «σουφρώσει» υλικά και να τα πάρει μαζί του φεύγοντας! Απλά πράγματα, δηλαδή… Εκτός κι αν δεν τους ένοιαζε το τι γίνεται στο Εργοτάξιο! 

Μεγάλη η ζημιά…

Πάντως, αν ισχύουν όσα ανέφεραν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, ότι δηλαδή κλοπές λάμβαναν χώρα εδώ και σχεδόν μία δεκαπενταετία, η ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος, δηλαδή εμείς οι πολίτες που πληρώνουμε τέλη, είναι πολύ μεγάλη. Ο Μ. Χρυσοστόμου είπε προχθές ότι μόνο από τις αρχές της χρονιάς κλάπηκαν 300 λίτρα πετρελαίου! Φαντάσου τι γινόταν…

Ούτε τα βασικά!

Δεν είναι άσχετα με τα παραπάνω και όσα δήλωσε προχθές ο έτερος αντιδήμαρχος, ο Πέτρος Παλάσχας, ο οποίος είπε ότι από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν τελειώσει τα υλικά στο Εργοτάξιο και δεν μπορούν σήμερα να ρίξουν άσφαλτο για να κλείσουν λακκούβες σε δρόμους.  

Να δουν σοβαρά…

Συμπέρασμα: Ο χώρος του Εργοταξίου του Δήμου είναι διαχρονικά ξέφραγο αμπέλι και πρέπει να μπει επιτέλους μία τάξη, γιατί τα χρήματα δεν μας τρέχουν από τα μπατζάκια! Οι δύο αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Χρυσοστόμου – Παλάσχας πρέπει να δουν σοβαρά το θέμα. Φαίνεται ότι ασχολούνται επισταμένως. Περιμένουμε λοιπόν πράξεις!

Έλλειψη παιδείας…

✒ Τι κρίμα νέοι άνθρωποι να μπαίνουν σε παιδικές χαρές και να προκαλούν ζημιές ξέροντας ότι έτσι τα παιδιά που τις επισκέπτονται δεν θα μπορούν να παίξουν. Γιατί φέρονται τόσο αντικοινωνικά; Προφανώς είναι θέμα έλλειψης παιδείας αλλά και αρχών που, δυστυχώς, δεν έχουν από την οικογένειά τους.  

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.