Comp 1

Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΝΤΡΟΠΗ…

Σε ντροπή της πόλης έχει μετατραπεί ο πρώην χώρος της παιδικής χαράς στον Κουραμπά! Είχαν την φαεινή ιδέα οι σημερινοί κυβερνώντες την πόλη των Ιωαννίνων να «ξηλώσουν» την παιδική χαρά, για να την μετατρέψουν -σε τι ακριβώς;- ακόμη κανείς δεν γνωρίζει…

ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ!

Ένα σκέτο οικόπεδο κενό στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στο οποίο μόνο τα αδέσποτα κόβουν βόλτες, αν και αυτά πολλές φορές έχουν καλύτερα γούστα και κατεβαίνουν στην πλατεία Αίγλης. Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει ενδιαφερθεί για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος θα έχει κάποιο λόγο επισκεψιμότητας από μικρούς και μεγάλους… 

ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ…

Πού να βρουν χρόνο και κυρίως όραμα οι σημερινοί διοικούντες το Δήμο να κάνουν κάτι αξιόλογο; Είναι η συνέχεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής η οποία κι εκείνη ήταν… συνέχεια της σημερινής δημοτικής αρχής, που ήταν συνέχεια των εαυτών τους! Σας μπέρδεψα! Σας θυμίζω, Φίλιος-Μπέγκας-Ελισάφ μαζί το 2010! Μπέγκας δήμαρχος μόνος του το 2014. Ελισάφ μόνος του το 2019. Μπέγκας μόνος του το 2023. Ούτε μια παιδική χαρά στον Κουραμπά δεν αξιώθηκαν επί 14 χρόνια!

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!..

Εντωμεταξύ, ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι γίνεται με την «αναγέννηση» του παλιού κτιρίου στη Δομπόλη! Αν και έχουν περάσει δυο χρόνια από τότε που υπήρξε εργολάβος με 0,11% έκπτωση, εν τούτοις εργασίες να γίνονται δεν βλέπουμε! Τι ακριβώς συμβαίνει; Ας μας πληροφορήσει κάποιος πού ακριβώς βρίσκεται το ζήτημα!..

❁ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ…

«Μεγάλα συμφέροντα κρύβονται πίσω από την επίθεση σε πολιτικό, περιφερειακό και κυρίως οικογενειακό επίπεδο», είπε ο Αλ. Καχριμάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Τρίτη. Ο Αλ. Καχριμάνης αναφέρθηκε κυρίως στο τρόπο που χειρίστηκαν ζητήματα Περιφέρειας Ηπείρου κάποια αθηναϊκά ΜΜΕ, στα οποία κυρίως χρέωσε την επίθεση εναντίον του και τα σύνδεσε με τους διαχειριστικούς χάρτες βόσκησης που κάποιοι (;) δεν τους ήθελαν με τίποτα, αλλά και την μάχη που έχει δώσει ο ίδιος για τις μη ελληνοποιήσεις του γάλακτος εισαγωγής και κάπου εκεί έμπλεξε και τις αποκαλύψεις των εικόνων και κάποια άλλα. Για να καταλήξει χωρίς να αποκαλύψει ότι «κάτι βαθύτερο κρύβεται πίσω από αυτή την επίθεση», ενώ αποκάλυψε ότι ο ίδιος ζήτησε έλεγχο των αναθέσεων για τις οποίες κατηγορείται, από το αρμόδιο υπουργείο.

■ ΤΑ ΖΟΡΙΑ…

Κάπου πρέπει να ζορίστηκε αρκετά το τελευταίο διάστημα και ύστερα από το μπαράζ δημοσιευμάτων των Αθηναίων ο Αλέκος και προσπάθησε να μετριάσει τις αναταράξεις ο ίδιος και μάλιστα στην αρχή της τελευταίας του αυτοδιοικητικής θητείας, αν υπάρξει τέτοια. Αυτά τα ζόρια προσπάθησε να τα βγάλει από κάδρα ευθυνών της Περιφέρειας Ηπείρου, χρεώνοντας σκοπιμότητες στους πυροβολούντες τον ίδιο και τους συνεργάτες του. 

❖ ΤΑ… ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Θα μπορούσε να είναι πιο διαφωτιστικός ο κ. Καχριμάνης, όσoν αφορά τα «μεγάλα συμφέροντα» που κρύβονται πίσω από αυτή την πρόσφατη επίθεση στο πρόσωπό του και την οικογένειά του. Έχει υποχρέωση προς τους Ηπειρώτες, που τόσα χρόνια τον έχουν κορώνα στο κεφάλι τους να πει τα πράγματα με τα ονόματά τους, για να μην σέρνονται φήμες τέτοιες που συσκοτίζουν ακόμη περισσότερα όσα του χρεώνουν.

❁ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ!!

Δεν είναι αυτό που καταλάβατε, σε σχέση με την ανάθεση των 37.200 ευρώ για το αναβοσβήσιμο των φώτων της Περιφέρειας, είπε ο Αλ. Καχριμάνης ύστερα από τις φωτιές που άναψε και που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσουν. Δεν έγινε κατανοητή αυτή η πράξη της ανάθεσης, η οποία σαν αντικείμενο θα έχει και την φύλαξη του κτιρίου τα απογεύματα, τα βράδια, είπε ο Καχριμάνης και τόνισε πως θα φέρει προς συζήτηση το ίδιο θέμα και θα είναι… πιο κατανοητό για όσους δεν κατάλαβαν! Καταλάβατε τώρα; 

■ Ο ΔΡΟΜΟΣ…

Έγινε διάνοιξη δρόμου προς κορυφή του Γράμμου και μια αναστάτωση στον χώρο των «προοδευτικούληδων» στην Περιφέρεια χτύπησε κόκκινο. Προσπαθούσαν Πρέντζας-Στέφος-Ζούμπας να κατακεραυνώσουν τον περιφερειάρχη, που τόλμησε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια και ζητούσαν εξηγήσεις για το τόλμημα.

❖ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ…

Η απάντηση από τον Αλ. Καχριμάνη ήταν πως ήταν εγχείρημα του στρατού αυτή η ενέργεια, ο οποίος είχε τους δικούς του λόγους να ανοίξει ένα τέτοιο μονοπάτι προς την συγκεκριμένη τοποθεσία και ότι αυτό δεν θα μπορούσαν να το κάνουν άλλοι, λόγω της ναρκοθέτησης από την περίοδο του Εμφυλίου τα έτη 1948-1949! 

❁ Ο ΓΡΑΜΜΟΣ…

Τι το ήθελε και μίλησε για πρωτοβουλία στρατού και νάρκες ο Αλέκος, κάτι που έξυσε πληγές στους κομμουνισταράδες που δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν την νίλα που έπαθαν τον Αύγουστο του 1949! Για να δικαιολογήσουν τον φόβο και την ντροπή τους από εκείνη την περίοδο, προσπάθησαν να μπερδέψουν τον δρόμο με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να συμβεί. Απλά κάτι έπρεπε να πουν και βρήκαν ευκαιρία για ένα «εμφύλιο» μέσα στην περιφέρεια και απέναντι στον Αλέκο, που λίγες μέρες πριν είχε προτείνει κοινή εκδήλωση μνήμης στον Γράμμο, όπου νικητές και νικημένοι θα κλαίνε για τους δικούς τους νεκρούς, κάτι που ούτε που ήθελαν να ακούσουν οι δεύτεροι.

■ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ!..

Κάτι πάει να γίνει με επαναλειτουργία πανεπιστημιακών σχολών ή σχολής στην Ηγουμενίτσα, ύστερα από αλλαγή σκέψεων της σημερινής Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αυτή τη σκέψη αποκάλυψε η σημερινή Πρύτανης κ. Μπατιστάτου στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούρχα και έδειξε να εννοεί ότι είναι αποφασισμένη να διορθώσει πράξεις των «κυβερνώντων» το Πανεπιστήμιο την περίοδο 2015-2019, την περίοδο της «παρέας» Γαβρόγλου.

❖ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ…

Στις προθέσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων των πρώην ΤΕΙ Ηπείρου και μάλιστα καθ΄όλη την διάρκεια του έτους, σ’ επίπεδο ακαδημαϊκής-πανεπιστημιακής δραστηριότητας και αυτό θα γίνεται με χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είπε η κ. Μπατιστάτου και δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν αυτές οι νέες δραστηριότητες.  

❁ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ…

Αυτή η δέσμευση της κ. Μπατιστάτου αφενός μεν δείχνει ένα άλλο πνεύμα, σχετικά με το πως αντιμετωπίζει ζητήματα υψίστης σημασίας στο χώρο της Παιδείας στην Ήπειρο και κυρίως δείχνει την αποφασιστικότητα ότι εννοεί να έχει το πάνω χέρι σε πανεπιστημιακά ζητήματα και αυτό το αποδεικνύει σε καθημερινή βάση. 

 

■ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ!..

Δεν πρόκειται να αφήσουμε ν’ αλλάξουν λειτουργικό χαρακτήρα οι εγκαταστάσεις μας στην Ηγουμενίτσα, όπως κάποιοι διέρρευσαν, είπε η κ. Μπατιστάτου και άφησε να εννοηθεί ότι κάτι πολύ σπουδαίο πρόκειται να γίνει που θα έχει να κάνει με πανεπιστημιακού περιεχομένου δράσεις, γεγονός που θα ξαναβάλει την Ηγουμενίτσα σε επίπεδο πανεπιστημιακού ενδιαφέροντος. 

 

❖ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

Πριν λίγο καιρό είχε υπάρξει ενδιαφέρον από «επενδυτή» να του παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις του πρώην «ΞΕΝΙΑ» για τουριστική αξιοποίηση, κάτι που ο δήμος Ηγουμενίτσας το έβλεπε με καλό μάτι! Μόνο η παράταξη του Αντώνη Μπέζα είχε διαφωνήσει και επέμενε στην επαναφορά στην πανεπιστημιακή δράση. Αυτό φαίνεται να παίρνει τον δρόμο της συγκεκριμένης αξιοποίησης, σύμφωνα με όσα η κ. Μπατιστάτου δήλωσε και δημόσια δεσμεύτηκε. 

 ❁ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ…

Να υπενθυμίσω εγώ ότι την ταφόπλακα στην λειτουργία της πανεπιστημιακής σχολής είχε βάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου, υφυπουργού Τζούφη, βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση και πρυτανικής αρχής Τριαντάφυλλου Αλμπάνη. Τότε έβαλαν λουκέτο στις σχολές και δεν ίδρωσε αυτί κανενός σε κυβέρνηση, υπουργείο, πανεπιστήμιο, δήμο Ηγουμενίτσας…

 ■ Ο… ΓΑΜΟΣ

Εκεί που γίνεται του… Κουτρούλη ο γάμος, μετά τον γάμο του Στ. Κασσελάκη, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ έχει εξαντληθεί κάθε κατήφορος, εκείνοι καθημερινά ανακαλύπτουν νέους κατήφορους και τους περπατάνε ξυπόλητοι! Τα μαχαίρια σε 24ωρη βάση καρφώνονται στις πλάτες των συντρόφων τους και η αιματοχυσία καλά κρατεί…

❖ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ…

Θέλουν σώνει και καλά να εξωπετάξουν από την κούρσα της διαδοχής τον Κασσελάκη και σκαρφίζονται ένα σωρό τερτίπια. Τους μάρανε η καρφωτή που έγινε για το Πόθεν Έσχες του ζεύγους Στέφανου-Τάιλερ και ζητούν τον αποκλεισμό του από τις εσωκομματικές εκλογές.  

❁ ΟΙ ΑΝΑΠΟΔΕΣ!

Παίρνει ανάποδες ο κυρ Στέφανος και στέλνει εξώδικο στους συντρόφους του, κάτι που το θεώρησε μέχρι και η «δική» μας Όλγα μέγιστη προσβολή και απειλεί με διαγραφές κι άλλα τέτοια! Τελικά, το τσίρκο μόλις αντίκρυσε τον ΣΥΡΙΖΑ ντράπηκε από τα όσα είδε και κυρίως όσα ζει στο πετσί του… 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.