Comp 1

Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΒΟΥΛΩΣΤΟ!!!

Εσύ, βούλωστο! Προσταγή που ξεχειλίζει… βαρβατίλα από την κρητική βράκα του Παύλου Πολάκη, που εξακολουθεί να παριστάνει τον… Εθνοπατέρα, μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η προσταγή-απειλή ήταν προς την Γεν. Γραμματέα της Ν.Δ. Συρεγγέλα σε τηλεοπτικό διάλογο (;) που είχαν την προηγούμενη Δευτέρα.  

Ο… ΠΑΛΙΚΑΡΑΣ

Είναι ο ίδιος ψευτοπαλικαράς, που κουβαλάει μουστάκι για να τον υπολογίζουν και να τον παίρνουν στα σοβαρά οι πάσης φύσεως συνομιλητές του και κυρίως όσοι έχουν διαφορετική άποψη από την δική του. Αυτός, ο ψευτοαριστερούλης, γίνεται ο τιμητής της αλήθειας και της νομιμότητας, αμφισβητώντας την αντίθετη άποψη! Παλαιότερα, ήθελε να βάλει 8 μέτρα στη γη τους δημοσιογράφους και προ ημερών απαίτησε να είναι μουγκή η συνομιλήτριά του. Να τον χαίρονται οι αριστερούληδες!.. 

ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΣ!

Επειδή ο Παυλάρας είναι «χοντρόπετσος» και κάτι τέτοια τα έχει για τσικουδιές, αναγκάστηκε, προς τιμήν του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης, να ζητήσει συγγνώμη από τη Συρεγγέλα, χωρίς όμως να στείλει στα βουνά τσι Κρήτης τον βουλευτή να συνομιλεί με τις μπούτσικες, τις μακρομάτες και τις λάγιες! Είναι και γιατρός τρομάρα του!

ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ!..

Τηλεφωνεί ο κυρ Στέφανος στην Συρεγγέλα σαν παρηγοριά για το «βούλωστο» του Παυλάρα και η απάντησή του είναι περίπου «βούλωστο και εσύ», αφού λίγο μετά το τηλεφώνημα «παρηγοριάς», η απάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ήταν «δεν παίρνω πίσω τίποτα απ’ όσα είπα»! Να τον χαίρονται!

❁ Η ΚΑΛΟΥΤΣΙΑ-ΝΗ!..

Αναρωτιούνται κάτοικοι της περιοχής Καλούτσιας (Καλούτσιανη) αν ποτέ, μετά την εποχή Γκόντα, πάτησε στην περιοχή αξιωματούχος του Δήμου Ιωαννιτών, για να έχει ιδίαν άποψη για την πλήρη εγκατάλειψη και την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος γι’ αυτή! 

■ Η ΠΑΡΕΑ…

«Γράψε κάτι μπας και μάθει η παρέα Θ. Μπέγκα, ότι η περιοχή Καλούτσιανης είναι ακόμη στα όρια του Δήμου», μου τηλεφώνησε αναγνώστρια της στήλης, της οποίας η οργή και η απογοήτευση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. «Καθαριότητα, αποχέτευση, ύδρευση είναι στα κατώτατα όρια των ενδιαφερόντων της σημερινής δημοτικής αρχής, που είναι συνέχεια της προηγούμενης, που είναι συνέχεια των προ προ προηγούμενων και που φτάνουν στην εποχή Ν. Γκόντα που έγιναν οι σημαντικότερες παρεμβάσεις…», μου είπε η συγκεκριμένη κάτοικος που ξεχείλιζε από οργή και παράπονα για τους παράγοντες του δήμου…

❖ ΟΙ… ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ

«Από τον Άννα στον Καϊάφα μας στέλνουν όταν απευθυνόμαστε σε αρμόδιους του δήμου, για να καταλήξουν να μας στείλουν στον αγύριστο αν επιμείνουμε να ζητούμε το αυτονόητο, που είναι τα ελάχιστα που δικαιούμαστε ως πολίτες που πληρώνουμε μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις μας. Απαιτούμε να δούμε τον δήμαρχο στις πλατείες και στους δρόμους της Καλούτσιανης, για να αποκτήσει ο ίδιος ζωντανή εικόνα για το πώς βιώνουμε ως κάτοικοι τρίτης και τέταρτης κατηγορίας, που εξακολουθούμε να παραμένουμε όρθιοι και ζωντανοί στην περιοχή», συνέχισε η ίδια κυρία και το παράπονο και ο θυμός της, ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στην κουβέντα… 

❁ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!

Είμαι περίεργος να δω, αν δω, την αντίδραση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου και να επιληφθεί ο ίδιος της όλης κατάστασης, μήπως γίνουν όσα πρέπει και δικαιούνται οι Καλουτσιανοί, οι οποίοι δεν ζουν ακόμη στις εποχές λίγο πριν τον πόλεμο και λίγο μετά απ’ αυτόν. Όλοι οι πολίτες μιας πόλης έχουν τα ίδια δικαιώματα και απαιτούν ίση μεταχείριση. Περισσότερα θα δει και θα μάθει ο ίδιος ο δήμαρχος, όταν και άμα κάνει τον κόπο να κάνει μια βόλτα στην συγκεκριμένη περιοχή και κυρίως να ακούσει με ενδιαφέρον όλα όσα οι κάτοικοι έχουν να του μεταφέρουν…

■ ΟΙ… ΜΑΝΑΔΕΣ

Οι μανάδες Φύσσα - Καρυστιάνου, είναι μανάδες που δικαιούνται να επενδύουν πολιτικά στον πόνο, ενώ η μάνα Αξαρλιάν είναι εντελώς άγνωστη σε βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, που η ίδια έχει επενδύσει στον πόνο μανάδων μόνο από τον χώρο της αριστεράς. Και αυτός ο πόνος την οδήγησε στα έδρανα του Κοινοβουλίου και κάθε τόσο ξερνάει χολή προς πάσα κατεύθυνση, αγνοώντας τις μανάδες που στο Ολοκαύτωμα στο Μάτι δεν έφτασε το κράτος, αλλά στην τραγωδία των Τεμπών που έχασε το παιδί της, το κράτος έφερε την απόλυτη ευθύνη…

❖ Ο Θ. ΑΞΑΡΛΙΑΝ…

Στις 14 Ιουλίου 1992, εκεί στην Καραγιώργου Σερβίας στην Πλατεία Συντάγματος, έπεφτε νεκρός ένας 20χρονος νέος, ονόματι Θάνος Αξαρλιάν χτυπημένος από ρουκέτα που εξαπέλυσε η περιβόητη και «λατρεμένη», δημοκρατική οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ του Δημ. Κουφοντίνα! Βιάζονταν να πάει διακοπές την γυναίκα του ο σύντροφος Δημήτρης και δεν περίμενε να ρίξει την ρουκέτα στον τότε υπουργό Παλαιοκρασσά που ήταν ο στόχος και την πλήρωσε το 20χρονο παλικάρι με την ζωή του! Το τίμημα της «δημοκρατίας» την οποία στήριζαν με τέτοιο τρόπο και τόσο πάθος τα παιδιά της «προόδου», όπως τα ονόμασαν οι όμοιοί τους, σήμερα θυμούνται μόνο τον Παύλο Φύσσα και μερικά άλλα τέτοια παιδιά… 

❁ Ο ΠΟΝΟΣ!..

Όχι, κανείς δεν πρέπει να χαίρεται με τον πόνο του άλλου. Κάθε χαμός ανθρώπινης ζωής είναι μια μόνιμα ανοιχτή πληγή για τους δικούς τους ανθρώπους. Η επιλεκτική όμως μνήμη και η ηρωοποίηση σε κάποιες περιπτώσεις, δυο πράγματα πετυχαίνουν: α) την μη συμπαράσταση στον πόνο β) την επανάληψη παρόμοιων γεγονότων. Ήρωες δεν είναι μόνο εκείνοι που πέφτουν θύματα άθλιων θυτών, αλλά ακόμα και εκείνοι που σέβονται την μνήμη και τον πόνο αυτών που μένουν πίσω. 

■ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ!..

Ναι, με την μάνα Φύσσα, ναι, με τη μάνα Καρυστιάνου, ναι και με την μάνα Αξαρλιάν. Στην απώλεια ζωής μόνο το πένθος ταιριάζει. Κατ’ επιλογή πένθος είναι ασέβεια και δυστυχώς η ανοσία φέρνει ανάλογα αποτελέσματα, αφού η ζωή για κάποιους είναι πολύ φθηνή υπόθεση. Το βλέπουμε, το ζούμε σε καθημερινή βάση, αρκεί να δίνουμε σημασία στα όσα γίνονται από τις εγκληματικές οργανώσεις, που καθημερινά φυτρώνουν σαν μανιτάρια στη χώρα μας. 

❖ ΚΡΥΦΟΣ ΚΑΗΜΟΣ…

Φοβάμαι και κάνω κακές σκέψεις ότι ορισμένοι δήθεν «πονόψυχοι» που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, δεν είναι καθόλου μακριά από τον κρυφό καημό να υπάρξει ο επόμενος φόνος, για να κάνουν την επόμενη επένδυση στον πόνο κάποιας μάνας! Να γίνουν τα επόμενα Τέμπη, για να επενδύσουν σε ακόμα μια τραγωδία για να κάνουν γνωστή την παρουσία τους στο ελληνικό στερέωμα. 

❁ ΤΑ «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ»!..

Με αφορμή τα «μαγειρέματα» των chef προχθές στην Κακαβιά, δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστα τα «μαγειρέματα» που έγιναν πριν από λίγο καιρό στις ανακατατάξεις σε επίπεδο τελωνείου, όπου δεν λες και σωστές τις επιλογές που έγιναν! Μια ζωή τα «μαγειρεία» είχαν τον πρώτο λόγο και ο υπογράφων είχε διαχρονικά ασχοληθεί ποικιλοτρόπως για τα πάσης φύσεως «συσσίτια που μαγειρεύονταν» και μοιράζονταν. Ανώτερης κλάσης οι «μάγειροι» που ανακάτευαν και ανακατεύουν τα καζάνια. Όποιος έχει κουτάλα μακριά, τελικά είναι εκείνος που γεύεται με όλες τις αισθήσεις τα καλούδια!

■ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…

Διαμαρτύρονται έντονα οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας για την μη λειτουργία της ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Άρτας, που δεν είναι ότι καλύτερο για τον χώρο της υγείας, τόσο της Άρτας όσο και της ευρύτερης περιοχής. Είναι στα καθήκοντα των βουλευτών οι επισημάνσεις και τα αιτήματα δίκαια. Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της τάξης! 

❖ Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ!..

Επειδή όμως όλοι δεν έχουμε… ποτιστεί με το νερό της λησμονιάς, δεν έχουμε ξεχάσει τα χρόνια της παντοδυναμίας της Όλγας Γεροβασίλη, στην εποχή διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου δεν λειτουργούσε ο αξονικός στο ίδιο νοσοκομείο και το πρόβλημα έμενε άλυτο για πολλά χρόνια και οι ασθενείς έτρεχαν ή σε άλλα νοσοκομεία ή σε ιδιώτες για να τύχουν των διαγνωστικών υπηρεσιών με ό,τι σήμαινε γι’ αυτούς αυτή η κατάσταση. 

 ❁ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ…

Η επισήμανση της στήλης είχε γίνει τότε και είχε λάβει ένα εξώδικο νααααα από την κυρία Όλγα, με το αιτιολογικό ότι έκανα κακές σκέψεις και ως εκ τούτου κακή κριτική και εντελώς συμπωματικά (;) δεν οδηγηθήκαμε στις δικαστικές αίθουσες για να δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις. 

■ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ…

Την ίδια περίοδο, εντελώς… τυχαία, ο έτερος Συριζαίος βουλευτής Κ. Μπάρκας, είχε στείλει επιστολή με την οποία μας σύστηνε να έχουμε καλύτερο χιούμορ όταν αναφερόμαστε σ’ εκείνον και στην παρουσία του στο πολιτικό στερέωμα! Το αμάρτημα της στήλης ήταν, επίσης, το ότι αναφέρθηκε στην λαϊκή καταγωγή του κ. Μπάρκα, που είναι από την Φιλιππιάδα και που παίζει να είμαστε και σόι, αφού εκ μητρός είμαι το γένος Μπάρκα και από το μεγάλο γένος Μπαρκαίων από Κουκλέσι! Να τα λέμε και αυτά…

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.