Comp 1

Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ…

Ήταν εκεί, κατά το 2010, που αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές στις οποίες ο Δήμος Ιωαννιτών πέρασε εις χείρας αριστερών-εργατοπατέρων και που η πρώτη τους δουλειά ήταν ν’ απαλλαγούν από 130 περίπου συμβασιούχους που, επειδή είχαν προσληφθεί επί δημαρχίας Ν. Γκόντα, δεν ήταν κατάλληλοι για τον Δήμο. Και τότε ήταν που έκλεισαν ανάλογα σπίτια, χωρίς να συγκινηθεί κανένας… ευαισθητούλης της αριστεράς και της προόδου και να απειλούν να τα κάνουν όλα λίμπα!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!..

Να υπενθυμίσω ότι δήμαρχος τότε εξελέγη ο… κομμουνιστής (;) Φίλιππας Φίλιος και πρωτοπαλίκαρο είχε τον σημερινό δήμαρχο Θ. Μπέγκα, καθώς επίσης και τον προηγούμενο δήμαρχο, αείμνηστο Μωυσή Ελισάφ κι ένα σωρό άλλα παιδιά της αριστεράς. Όλοι μαζί έδιωξαν τους τότε ΣΟΧ εργαζόμενους στο Δήμο Ιωαννιτών, επειδή δεν τους θεωρούσαν «δικά τους παιδιά». Το ότι αυτά τα παιδιά ήταν μερικά από εκείνα που είχαν δημιουργήσει το «θαύμα Ν. Γκόντα» στα Γιάννινα, ούτε που νοιάστηκαν…

ΤΟ… ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Τα παραπάνω, για να γνωρίζουν οι πάντες ότι το ενδιαφέρον από κάποιους για τα εργασιακά των ΣΟΧ του ΠΠΓΝΙ, είναι επίπλαστο και στα πλαίσια ενός φθηνού λαϊκισμού, που όμως μας γυρίζει πίσω σε εποχές όπου η αριστεροσύνη τέτοιου τύπου πουλούσε και πάνω σ’ αυτήν έστησαν… καριέρα πολλοί της συνομοταξίας. Οι ίδιοι άνθρωποι με τα μυαλά και τις πρακτικές του τότε, θέλουν να χτίσουν το μέλλον του τόπου μας…

❁ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…

Εκεί στο δημαρχείο, θα πρέπει να τους υπενθυμίσει κάποιος ότι δεν είναι από παρθενογένεση και ότι έχουν ένα πλούσιο παρελθόν σε πράξεις τέτοιες που, αν δεν είχαν κοντή μνήμη θα έπρεπε να μην  τις επαναλαμβάνουν, που αν μη τι άλλο τους εκθέτουν, αν φυσικά διέπονται από ευαισθησίες… 

■ Ο ΦΕΤΦΑΣ!

Το παραπάνω, ύστερα από τον… φετφά του δημάρχου Θ. Μπέγκα για τους εργαζόμενους ΣΟΧ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, των οποίων η σύμβαση εργασίας έληξε στο τέλος του περασμένου Ιουνίου και ανανεώθηκε για τρεις μήνες ακόμη. Προσχηματικό το ενδιαφέρον του δημάρχου που εντελώς όψιμα δείχνει το ενδιαφέρον για το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων ΣΟΧ, οι οποίοι βεβαίως δικαιούνται να διεκδικούν συνέχιση της εργασίας τους. Δεν δικαιούνται όμως να διαμαρτύρονται, πουλώντας «φύκια» εκείνοι που στο παρελθόν δεν έβγαλαν… τσιμουδιά και υιοθέτησαν άκριτα τις απολύσεις παρόμοιων εργαζομένων στο Δήμο Ιωαννιτών!

❖ Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ…

Όσον αφορά τους ΣΟΧ του ΠΠΓΝΙ, εκείνο που πρέπει να δρομολογηθεί, είναι η συνέχιση του εργασιακού τους καθεστώτος, διότι όταν χρειάστηκε, εκείνοι «έβαλαν πλάτη» για να λειτουργήσει το νοσοκομείο, ενώ το όλο ζήτημα έπρεπε να το είχε λύσει η προηγούμενη διοίκηση και επί αριστερής «πολακικής» κυβέρνησης! Εν τούτοις, το άφησαν σε εκκρεμότητα για να φτάσει στο σήμερα και οι απολύσεις να βρίσκονται ante portas!

 ❁ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ!..

Εκείνο που δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός την προσοχή, είναι ότι μια τέτοια τεράστια μονάδα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια, να μένει χωρίς τις υπηρεσίες των συγκεκριμένων εργαζομένων. Βέβαια, εκ των προτέρων γνώριζαν ότι το εργασιακό καθεστώς τους ήταν συγκεκριμένο, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αιτία να χάσουν τις δουλειές τους και το νοσοκομείο να μείνει στα… κρύα του λουτρού! 

■ ΟΙ… ΤΥΧΕΡΟΙ!

Είπαμε, οι ΣΟΧ που έχουν προσληφθεί για συγκεκριμένες εργασίες (καθαριότητα-σίτιση-φύλαξη) είναι για αυτές τις συγκεκριμένες θέσεις, που εδώ που τα λέμε, για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα, δεν είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο ζόρικη, όταν κάποιοι τυχεροί βρίσκουν τρόπους να «τρυπώσουν» σ’ αλλότρια καθήκοντα, οπότε οι «αδύναμοι», επωμίζονται όλο το βάρος της ευθύνης για το λόγο που έγινε η πρόσληψή τους! Ας το ψάξουν κάποιοι «εργατοπατέρες» που σκούζουν και οδύρονται, υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα… 

❖ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…

Τον λόγο αποκατάστασης της τάξης, τον έχει το αρμόδιο υπουργείο, να δώσει λύση νομιμότητας σ’ αυτό τον κλάδο των εργαζομένων. Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι που κάποια στιγμή βρήκαν δουλειά και επί 6-7 χρόνια τώρα, καλύπτουν δύσκολες θέσεις εργασίας. Ούτε η προσωρινή διοίκηση του νοσοκομείου φέρει ευθύνη για το καθεστώς που ισχύει από το 2017-18 μέχρι σήμερα. Όμως, η διοίκηση πρέπει να κάνει τα δέοντα και τα νόμιμα για να μη μείνει ούτε στιγμή το νοσοκομείο χωρίς σίτιση, καθαριότητα και φύλαξη!

❁ ΤΑ… ΟΝΕΙΡΑ!

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ κάθε μέρα που περνάει, όλο και πιο πολύ φαίνεται να ζορίζει στην προσπάθεια που κάνει να βρει κατάλληλο αρχηγό, με προοπτική κάποτε να γίνει ισχυρό και να επιστρέψει στην εξουσία. Όνειρα… θερινών νυχτών, θα έλεγαν ακόμη και οι ΠΑΣΟΚοι, αλλά στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, όλοι έχουν δικαίωμα στα όνειρα!

 

■ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ…

Μέχρι τώρα, έχουν παρουσιαστεί επτά υποψήφιοι -γυναίκες και άντρες- για την αρχηγική καρέκλα του ΠΑΣΟΚ, κάτι που θυμίζει το γνωστό παραμύθι «οι επτά νάνοι και η Χιονάτη». Αυτή τη Χιονάτη περίμεναν για να γίνει πιο όμορφο το παραμύθι! Το παραπάνω αφήγημα, μου το εκμυστηρεύθηκε φίλος αναγνώστης της στήλης, που ξέρει πολύ καλά την τέχνη της πολιτικής, ο οποίος ήταν μέγιστος θαυμαστής του ήλιου του πράσινου και τώρα απλά σχολιάζει με χιούμορ την όλη κατάσταση. Κάπου εκεί πίσω από την πόρτα, έχει φυλαγμένη και μια… γκλίτσα για «περιποίηση» όσων επενδύουν στο όραμα του Αντρέα, χωρίς να του μοιάζουν ούτε στο δαχτυλάκι!..

 

❖ ΟΙ ΓΥΡΟΒΟΛΙΕΣ!..

Εν τω μεταξύ, έχουν αρχίσει τις… γυροβολιές ανά την Ελλάδα, οι μέχρι τούδε δηλώσαντες υποψήφιοι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ, ζητώντας την στήριξη των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές. Την τιμητική της είχε η Ήπειρος το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον… αρχι-Δούκα του δήμου της Αθήνας, να έχει πάρει στα σοβαρά την υποψηφιότητα, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ παράλληλα με το δήμο, με προοπτική να κυβερνήσει και τη χώρα κάποια στιγμή! Νομίζει ότι θα υπάρχει κάποτε ένας Ζαχαριάδης να βάλει πλάτη, για να γίνεται εκείνος μάγκας!

 ❁ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ…

Έφτασαν επτά μήνες στο Δούκα της Αθήνας, να τακτοποιήσει τα της Αθήνας και τώρα έβαλε πλώρη να σώσει και τα της χώρας! Απειλεί και από τα Γιάννινα και την υπόλοιπη Ήπειρο να μας σώσει άπαξ δια παντός, αφού ο Ανδρουλάκης αποδείχτηκε πολύ λίγος για κάτι τέτοιο! Ούτε τον Κασσελάκη δεν μπόρεσε να νικήσει, λέει ο Δούκας και φαίνεται να πιστεύει αυτά που ονειρεύεται! 

■ Η ΥΠΟΔΟΧΗ!

Κοντά στα 1000 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα, έκανε ο Δούκας επισκεπτόμενος την Ήπειρο, για να συναντήσει καμιά 100ρια νοματαίους και να τους ζητήσει στήριξη και όλοι μαζί να ρίξουν τον Ανδρουλάκη που τελικά, κατά την άποψή του, δεν κάνει γι’ αυτή την δουλειά το παιδί…

Εδώ στα Ιωάννινα, τον Δούκα υποδέχτηκαν καμιά 25αριά ΠΑΣΟΚοι, σε καφετέρια πίσω από την Περιφέρεια, μεταξύ αυτών και τρεις ΠΑΣΟΚοι δήμαρχοι, ο Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας, ο Πωγωνίου Κ. Καψάλης και ο Β. Τζουμέρκων Βαΐτσης. Όλοι αυτοί, λέγεται, ότι σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης να γκρεμίσουν τον Ανδρουλάκη, για να βάλουν στη θέση του έναν Δούκα! Πάντοτε ήθελαν έναν δούκα, αλλά οι σοσιαλιστικές τους ιδέες δεν τους το επέτρεπαν!

❖ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ…

Είναι νωρίς ακόμη να γίνεται συζήτηση εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, δήλωσε στο αθηναϊκό «ΒΗΜΑ» ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Προφανώς επειδή τώρα τελευταία έχει αρχίσει μια κουβέντα γι’ αυτή την εκλογή. Σ’ αυτές τις φήμες περί νέου Προέδρου έχει «παίξει» το όνομα του κ. Τασούλα και αυτό δεν είναι κρυφό, ενώ κι άλλες εφημερίδες, έχουν κάνει ειδικές αναφορές, αφού η θητεία της νυν Προέδρου λήγει σε 7-8 μήνες και ανανέωση ούτε βλέπω, ούτε και είναι τόσο επιθυμητή για πολλούς και διαφόρους λόγους…

❁ ΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ!..

Το έγραψα και την προηγούμενη εβδομάδα και επανέρχομαι και σήμερα. Το τι μπούλινγκ και το τι αθλιότητα δέχτηκε η αθλήτρια Σάκαρη, της οποίας απλά ακούσαμε το όνομα για πιθανή σημαιοφόρος στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, δε λέγεται! Ακόμη και όταν οι φήμες διαψεύστηκαν, ούτε μια φωνή από αυτές τις… ανεξάρτητες, τις ευαίσθητες και κυρίως όσες κατά καιρούς έχουν υποστεί τέτοιου είδους μεταχείριση, δεν βγήκαν να συμπαρασταθούν. Όλοι έκαναν την… πάπια, κάτι που σημαίνει ότι δεν διαφέρουν και πολύ από τους θύτες, που ανοίγουν τους βόθρους τους και ότι κάτσει. Ούτε ακόμη αυτή η περιβόητη αθλήτρια που άνοιξε τον χορό των αποκαλύψεων για την ιδιαίτερη μεταχείριση που είχε από πρόσωπο της εξουσίας στο χώρο του αθλητισμού! Κατά τ’ άλλα, τρολς σε υπόγεια και σκοτεινά δωμάτια δεν υπάρχουν! Το ότι αυτά πληρώνουν, ούτε που τους πάει στο μυαλό! 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.