Comp 1

Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ!

Περιοδεία σε Λευκάδα-Πρέβεζα-Άρτα είχαμε τις προηγούμενες μέρες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος έτυχε μεγάλης υποδοχής απ’ όπου κι αν πέρασε. Όχι, στα Γιάννινα δεν ήλθε αφού πριν δυο χρόνια τα είχε επισκεφθεί κατά τα θυρανοίξια  του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα, καλεσμένος του Μητροπολίτη Μάξιμου. 

ΟΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ…

Ο Πατριάρχης έδωσε παντού και στους πάντες την ευλογία του, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Στις ευλογίες, πρώτοι έτρεξαν να τις… αποσπάσουν οι «ιεροκήρυκες» του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι στη συνέχεια «γιόμισαν» το διαδίκτυο με φωτογραφικά ενσταντανέ με τον ηγέτη της Ορθοδοξίας Βαρθολομαίο. Πήγαινε το… σπρωξίδι για μια φωτογραφία σ’ άλλο τόπο και οι… μεγαλόσταυροι έφταναν στα ουράνια!

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!..

Στις φωτογραφίσεις πρώτοι και καλύτεροι οι βουλευτές των νομών που επισκέφθηκε ο Πατριάρχης, κυρίως του κυβερνώντος κόμματος, συν τον βουλευτή Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ σύντροφο Κώστα Μπάρκα, ο οποίος έδωσε το δικό του παρόν. Φυσικά, υπουργό δεν είδαμε στην υποδοχή, αφού τέτοιος δεν υφίσταται στις περιοχές που επισκέφθηκε ο Πατριάρχης. Μάλλον έπρεπε να κάνει το ταξίδι πριν τον ανασχηματισμό, μπας και… φωτίζονταν ο Πρωθυπουργός και έδινε εκείνος τις δικές του ευλογίες και γίνονταν κανένα θαύμα! 

❁ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ…

Μια πόρτα ανοιχτή στην ανάπτυξη της Ηπειρωτικής οικονομίας αποτελούσε ανέκαθεν η Τράπεζα Ηπείρου και κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολύ η ίδια δυναμώνει, κάτι που αυτόματα δυναμώνει τον επιχειρηματικό κόσμο -κυρίαρχα της Ηπείρου- αποτελώντας το αποκούμπι τους!.. 

■ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ!..

Υπόσχεση για καλύτερες μέρες στην επιχειρηματική δράση ήταν η εκδήλωση που έγινε στην πόλη μας την προηγούμενη Δευτέρα, την οποία διοργάνωσε η Τράπεζα Ηπείρου και που σαν σκοπό είχε την ενημέρωση των πολιτών, γύρω από ζητήματα ενίσχυσης μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας από την οποία η Τράπεζα Ηπείρου θα έχει την δυνατότητα να ενισχύσει την Ηπειρωτική Οικονομία. Θα ενισχυθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη ρευστότητας για να γίνουν ακόμη πιο εύρωστες.

❖ Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ…

Ανέκαθεν η Τράπεζα Ηπείρου έβαζε πλάτη σε όλους εκείνους που εννοούσαν να ασκήσουν δραστηριότητες τέτοιες, που να στηρίζουν το ντόπιο επιχειρείν. Και αυτό γίνεται διαχρονικά ακόμη και από τότε που δημιουργήθηκε και είχε τον χαρακτήρα συνεταιριστικής τράπεζας. Εκείνη ήταν ο αιμοδότης πολλών επιχειρηματικών δράσεων, στα Ιωάννινα πρώτα και σ’ όλη την Ήπειρο στη συνέχεια, φτάνοντας στο σήμερα, όπου πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις μεγαλουργούν και γίνονται πρότυπα επενδυτικά! 

❁ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ…

Πριν την εκδήλωση της Δευτέρας, είχε προηγηθεί συνέντευξη τύπου των στελεχών της Τράπεζας Ηπείρου με πρώτη δημόσια παρουσία του νέου Προέδρου Βασ. Κολιού, ο οποίος αντικατέστησε τον επί πολλές θητείες Πρόεδρο Κώστα Ζωνίδη. Ο κ. Κολιός αφού επεσήμανε την σημασία και την αξία της συνεργασίας της Τράπεζας Ηπείρου με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, σημείωσε πως κερδισμένος θα βγει ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής, με πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία για να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές του!

■ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ!..

Στο ίδιο επίπεδο ήταν και η ενημέρωση που έκαναν τα δυο μεγαλοστελέχη της Τράπεζας Ηπείρου Βασ. Τσουκανέλης και Γιάννης Βουγιούκας, οι οποίοι εκ των ρόλων τους είναι εκείνοι που ανοίγουν δρόμους, έτσι ώστε «η δική μας» Τράπεζα να ανοίξει ακόμα μεγαλύτερους ορίζοντες, με το σκεπτικό πάντοτε να αποκτήσει αυτή πανελλήνιο χαρακτήρα. Πάντως, η εξασφάλιση πανελλήνιας άδειας λειτουργίας δεν θ’ αργήσει…

❖ ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΡΘΙΑ…

Πέρασε μέσα από δύσκολα κανάλια η Τράπεζα Ηπείρου και κατάφερε να σταθεί όρθια, όταν ανάλογες τράπεζες έβαλαν λουκέτο. Η μεγάλη οικονομική κρίση την περίοδο των μνημονίων δεν άφησε ανέγγιχτη την τράπεζά μας, αλλά δεν δημιούργησε και άλυτα προβλήματα. Εκεί, κατά το 2015 όταν η «κρίση» τσάκιζε την ελληνική οικονομία, εκείνη στάθηκε όρθια και έφτασε στο σήμερα όπου πρωτοπορεί βοηθώντας την Ηπειρωτική οικονομία 

❁ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ!

Φυσικά, για να σταθεί όρθια η Τράπεζα Ηπείρου μεγάλο της στήριγμα είχε η συμβολή του «Ταμείου», που την δεδομένη στιγμή εμπιστεύθηκε την Τράπεζα Ηπείρου με δικά του κεφάλαια και της έδωσε ανάσα, ώστε η λειτουργία της να συνεχίσει απρόσκοπτα. Την στιγμή που άλλες τράπεζες τοπικού χαρακτήρα έκλειναν η μια μετά την άλλη, η δική μας τράπεζα έβαζε «γυαλιά» σε πολλά δυνατά οικονομικά συμφέροντα και κρατήθηκε όρθια και δυνατή, κάτι που της δίνει το δικαίωμα και την δυνατότητα να γίνει ακόμη δυνατότερη και μεγαλύτερη, απλώνοντας τα φτερά της σ’ όλη την επικράτεια! 

■ Η ΟΚΤΑΕΤΙΑ ΜΟΥ…

Ο υπογράφων, επί μια οκταετία, ως αιρετός, υπηρέτησα την Τράπεζα Ηπείρου ως μέλος του ΔΣ. Από το 2008-2016, τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, τα… περπάτησα με άλλα εξαίρετα μέλη στη διοίκηση και συνέβαλα με τις δυνάμεις μου να κρατηθεί στο τραπεζικό στερέωμα. Σήμερα μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι οι δρόμοι που την οδηγήσαμε, ήταν δύσκολοι μεν, αποτελεσματικοί δε. Το ότι οι «Αθηναίοι» εμπιστεύτηκαν τα κεφάλαιά τους στην Τράπεζα Ηπείρου και την έκαναν ακόμη μεγαλύτερη, μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να την πει κανείς!.. 

❖ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ!..

Και εδώ θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στο δυναμικό της Τράπεζας Ηπείρου, που καλύπτει όλες τις περιοχές της Ηπείρου μέσω καταστημάτων και θυρίδων, το οποίο δυναμικό έδωσε το «είναι» του για την δική του Τράπεζα, διότι έτσι την αποκαλούσε και την αποκαλεί και έτσι την νιώθει… Όλοι μαζί, διοίκηση, εργαζόμενοι και τώρα Αναπτυξιακή Τράπεζα θα αλλάξουν τα τραπεζικά δεδομένα, στην αρχή σε Ηπειρωτικό επίπεδο και πολύ σύντομα σε πανελλήνιο! Πάνω απ’ όλα, η άριστη συνεργασία και η συνεχής διεκδίκηση είναι αυτά που θα φέρουν τη νίκη! Νίκη δε, είναι η Τράπεζα Ηπείρου να γίνει Τράπεζα Ελλάδος! Δεν είναι ευχή! Είναι προτροπή προς όλους εκείνους που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας της…

❁ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ…

Εκεί στον δήμο Άρτας, τα πράγματα δεν φαίνεται να μπαίνουν σε κανονικό δρόμο από τη νέα δημοτική αρχή. Δεν είναι μόνο η γκρίνια που έχει φωλιάσει μεταξύ των στελεχών, αλλά μόλις πριν μια εβδομάδα ένας αντιδήμαρχος υπέβαλλε την παραίτησή του, διότι ο νέος δήμαρχος δεν εννοεί ή δεν γνωρίζει τον ορθό δρόμο συνεννοήσεως και συνεργασίας. 

■ Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ…

Είχε προειδοποιήσει ο αντιδήμαρχος Λάμπρος Κοσμάς του δήμου Αρταίων, ότι αν ο δήμαρχος Σιαφάκας δεν δείξει σημάδια συνεννόησης και συνεργασίας, θα υποβάλει την παραίτησή του, πράξη που έκανε. Ο λόγος της παραίτησης ήταν η μεταφορά χρημάτων, που έγινε για το στήσιμο νέας γέφυρας κοντά στην υπάρχουσα, που συνδέει την Άρτα με την παλιά εθνική οδό κοντά στις Κεραμάτες. 

❖ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ!..

Εκείνος που φαίνεται να παρακολουθεί τα γεγονότα, όπως είναι και η υπόθεση αξιοποίησης του παλιού Ξενία, είναι ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, που είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Εγώ έκανα αυτά που έπρεπε και κυρίως εξασφάλισα χρηματοδοτήσεις για πολλά έργα. Το ό,τι οι Αρτινοί δεν το εκτίμησαν κι έκαναν άλλη επιλογή, είναι δικαίωμά τους», ακούγεται ότι λέει ο κ. Τσιρογιάννης και φαίνεται ότι έχει βάλει στο νου του μεταπήδηση σ’ άλλου είδος πολιτικό επίπεδο τα επόμενα χρόνια, με πρώτη επιλογή το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εμείς απλά το καταγράφουμε…

❁ ΕΓΙΝΕ… ΤΟΥΡΚΟΣ!

Όλα όσο γίνονται στο χώρο της αριστεράς στη χώρα μας, έκαναν πραγματικό… Τούρκο τον Αλέξιο Α’ (κατά κόσμο Αλέξη Τσίπρα) που πήρε των οματιών του και τράβηξε κατά Τουρκία μεριά, για να περιβληθεί με τήβεννο «δασκάλου» που ευλόγησε την λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων! 

■ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…

Ένα σωρό φωτογραφίες ανέβασε στο διαδίκτυο ο Αλέξης με το νέο του κοστούμι, για να πάρει τις ευλογίες των Τούρκων για την λατρεία που έχει προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Τουρκία, διότι στην Ελλάδα γίνεται… Τούρκος όταν ακούει γι’ αυτά! Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, ντυμένος με τήβεννο!..

❖ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ!..

Φόρεσε τήβεννο, έγινε… καθηγητής και θυμήθηκε ακόμη και τον Λίνκολν! «Αν θέλεις να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ’ του εξουσία», είπε στο τουρκικό ακροατήριο κι «έκλεψε» τις αμερικανιές του διαδόχου Στ. Κασσελάκη! Μιλάμε για… τεράστια φιλοσοφική άποψη που τώρα ξεφούρνισε στην Τουρκία, για να την ακούσουν στην Κουμουνδούρου, που τα μαχαίρια πάνε από πλάτη σε πλάτη μεταξύ των συντρόφων του…

❁ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!

Μια ακόμη παρουσίαση του βιβλίου που έχει γράψει ο… μεγαλοπατριώτης εκδότης της ΕΣΤΙΑΣ Μ. Κοττάκης έγινε προχθές Δευτέρα βράδυ κι αυτήν τη φορά στην Αθήνα, ύστερα από ανάλογες παρουσιάσεις στη Β. Ελλάδα. Το εν λόγω βιβλίο αναφέρεται σε ζητήματα της εποχής Καραμανλή Β’ και ως εκ τούτου η παρουσία του, καθώς και η παρουσία του Α. Σαμαρά, ήταν εκ των ων ουκ άνευ!

■ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ…

Την προσοχή και το ενδιαφέρον δεν τράβηξε το περιεχόμενο του βιβλίου τόσο, όσο το περιεχόμενο των ομιλιών-παρεμβάσεων που έκαναν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί και κυρίως η κριτική που άσκησαν στον νυν πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Η δική μας «κριτική» θα γίνει τις επόμενες μέρες...

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.