Comp 1

Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΠΡΩΤΙΑ!..

Πρωτιά για τον Γ. Αυτιά ο οποίος, όπως ο ίδιος λέει, είναι η ανταπόδοση της προσφοράς του προς την κοινωνία, την οποία υπηρέτησε δημοσιογραφικά επί 37 χρόνια. Από την περασμένη Δευτέρα ο Γ. Αυτιάς ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, μέσα από την οποία θα υπηρετήσει τον ελληνικό λαό ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος, όπως τον ακούσαμε να λέει.

ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ!

Στην Χιμάρα της Β. Ηπείρου ακόμη γλεντούν για την εκλογή του εκλεγμένου αλλά φυλακισμένου δημάρχου της, Φρέντι Μπελέρη. Οι Έλληνες πολίτες, με την ψήφο τους απαιτούν πλέον την αποφυλάκιση ενός Ευρωπαίου πολίτη του Φρέντι Μπελέρη που εδώ και 13 μήνες κρατά δέσμιο ο Έντι Ράμα και που δεν έχει κανένα δικαίωμα πλέον να στερεί την ελευθερία σε ευρωπαίο πολίτη!.. 

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ!..

Άξια και τιμητική η επανεκλογή του Μανώλη Κεφαλογιάννη, η οποία μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η υπευθυνότητα με την οποία διαχειρίστηκε πολλά ζητήματα εθνικού περιεχομένου, εκτιμήθηκε δεόντως από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι με την ψήφο τους του ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους και του αναθέτουν για μια ακόμη 5ετία ζητήματα πολλά και διάφορα, διότι και ξέρει και μπορεί να τα στηρίζει.

 ΑΔΙΚΟ!..

Εκείνος που δεν τα κατάφερε ήταν ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος ήλθε επιλαχών. Αν και γνωστός και με έργο τεράστιο στο ενεργητικό του ο Βασίλης, εντούτοις «κύκλοι» της κεντρικής εξουσίας δεν έδωσαν την ανάλογη βαρύτητα και στερούν σε πραγματική βάση μια ελληνική φωνή και όχι μόνο από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο…

❁ ΟΙ… ΧΑΜΕΝΟΙ

Μια άλλη μέρα ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα και μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. Ευρωεκλογές που δημοσκοπικά όλοι έβγαιναν κερδισμένοι, που όμως οι κάλπες μόνον χαμένους έβγαλαν, πλην Βελόπουλου που «καβάλησε» το ΚΚΕ και… απειλεί να κυβερνήσει σύντομα τη χώρα! 

■ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ…

Ευρωεκλογές-Μπάνια λαού, σημειώσατε δύο. Οι Ελληνάρες προτίμησαν τις παραλίες από τις κάλπες, με αποτέλεσμα να ψάχνονται τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα για το τι, το ποιος και γιατί ήταν εκείνα που φταίξαν και δεν έπιασαν τους στόχους τους που είχαν βάλει και που οι δημο(σ)κόποι πιπιλούσαν τα μυαλά όλο το προηγούμενο διάστημα, στους πολιτικούς πρώτα και στο πλήθος σε δεύτερο πλάνο… 

❖ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΟΚ!..

«Δεν πιάσαμε το στόχο που είχαμε βάλει και σε σύγκριση με τις εκλογές του 2019. Χάσαμε πέντε μονάδες και από το 33 πέσαμε στο 28, κάτι που και πάλι μας κάνει κυριάρχους», λένε από τη ΝΔ και προσπαθούν να χρυσώσουν το πικρό χάπι της μη αναμενόμενης αποτυχίας…

❁ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ;

Και συνεχίζουν: «Καλά εμείς, ασκούμε εξουσία και έχουν λόγους οι πολίτες να βρουν έναν τρόπο να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους και να στείλουν μήνυμα συμμόρφωσής μας. Εκείνα τα ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΙΑ τι έπαθαν και έχασαν την ευκαιρία να καρπωθούν τις δικές μας απώλειες;» αναρωτιούνταν την περασμένη Κυριακή τα μεγαλοστελεχάτα που παρέλασαν από τα τηλεοπτικά πάνελ, τα οποία ένα ζόρι το τραβούσαν αφού ήταν κι εκείνα που όλο το προηγούμενο διάστημα έφτιαχναν κλίμα νίκης για τους πάντες!..

 

■ Η… ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

Και σ’ αυτές τις εκλογές κυριάρχησε το απέραντο γαλάζιο στη χώρα, πλην δύο νομών Κρήτης στους οποίους ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ έλαμψε και στην Ροδόπη όπου οι Μουσουλμάνοι είπαν να στείλουν δικούς τους εκπροσώπους στην Ευρωβουλή. Απέραντο γαλάζιο λοιπόν με 28,3% της ΝΔ, αφού οι Κασσελάκης-Ανδρουλάκης δεν έκαναν οι δύο μαζί αυτό το ποσοστό. Έμειναν στην ίδια… τάξη θα λέγαμε, καθότι περισσότερο αδιάβαστοι απ’ ότι χρειαζόταν αυτή η εξεταστική περίοδος! 

❖ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το μήνυμα ελήφθη και θα κάνουμε διορθωτικές κινήσεις άμεσα, είπε στο δικό του μήνυμα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδειξε να αποδέχεται το αποτέλεσμα αν και ο ίδιος είχε βάλει στόχο το 33%, ποσοστό που είχε πετύχει το 2019.

❁ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ…

Κάνεις λάθος, λένε από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Η σύγκριση στην ΝΔ θα γίνει με τα ποσοστά των εθνικών εκλογών του 2023 και όχι τις ευρωεκλογές του 2019. Άρα οι απώλειες της ΝΔ είναι 14 μονάδες και όχι 5. Οι ίδιοι όμως αποφεύγουν να θυμηθούν τι έγινε το 2019, όπου έχασαν καμιά 15αριά μονάδες!

■ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ…

Έχουν αρχίσει να ανακοινώνονται αποτελέσματα την Κυριακή το βράδυ και οι πολιτικοί αρχηγοί πηγαίνουν στα κομματικά τους γραφεία, απ’ όπου θα ανακοινώσουν τα δικά τους νέα. Πρώτα βγαίνει ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δύο λόγια κατέγραψε την κατάσταση, αποδεχόμενος το αποτέλεσμα των εκλογών εντοπίζοντας το πρώτο πρόβλημα που ήταν η αποχή των πολιτών από τις κάλπες. Αποστροφή, θα λέγαμε εμείς, αφού 1 εκατ. λιγότεροι δεν είναι μικρή υπόθεση και ούτε τυχαίο γεγονός…

❖ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ…

«Θα δούμε τι ήταν εκείνο που οδήγησε τους πολίτες στην αποχή και φυσικά κι ήταν εκείνο που δεν έδωσε τα αναμενόμενα στην ΝΔ. Θα έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας να κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να γίνουν και οι ανάλογες διορθώσεις», είπε ο πρωθυπουργός και αποδέχτηκε το αποτέλεσμα που και πάλι έδινε πρωτιά στην ΝΔ, τέτοια που το άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και πάλι υπολείπονταν.

❁ ΤΟ… ΠΕΝΘΟΣ!

Στην Κουμουνδούρου τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Το πένθος είχε απλωθεί στα στελεχάτα, αφού οι μοιρολογίστρες είχαν πιάσει στασίδια στα κανάλι και χτυπιούνταν για το κακό που τους βρήκε, αλλά που όμως δεν ήταν κακό αλλά καλό(!) αφού το άθροισμα όλων των αριστερούληδων της χώρας είναι περισσότεροι από τους δεξιούς-δεξιότερους ακροδεξιούς. Αν δεν με πιστεύετε δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στην… τεράστια Τζάκρη, που εμφορείται από Κασσελακισμό και Ταϋλερισμό!..

■ Ο ΣΚΥΛΟΣ…

Κάποια στιγμή είπε να βγάλει βόλτα τον Τάιλερ και τον σκύλο ο κυρ Στέφανος και το έκανε, αυτό στην πλατεία Κουμουνδούρου, που έχει κάτι φυλλωσιές μούρλια, όπου ο σκύλος είπε να «ανακουφιστεί» αφήνοντας εκεί το δικό του αποτύπωμα! Τα κανάλια έτρεξαν να… αποθανατίσουν την εικόνα για να έχουν να μολογάνε για τα τερτίπια της οικογένειας Κασσελάκη, που κάποτε πέρασε από αυτή την ιστορική πλατεία την οποία ο υπογράφων γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή, λόγω σπουδών και τότε που η πλατεία δεν είχε αριστερά χρώματα… 

❖ Ο,ΤΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ!

Κάτι έπρεπε να πει ο κυρ Στέφανος κι αυτό ήταν ότι ο Μητσοτάκης έχασε 14 μονάδες. Ξέχασε τον στόχο που είχε βάλει ο ίδιος που ήταν να ξεπεράσει το 20% για να βάλει παρακαταθήκη για επόμενες εκλογές εθνικές, τις οποίες θα κερδίσει για να κυβερνήσει δύο θητείες όπως έχει υποσχεθεί στην Τζάκρη, στην Κεχαγιά και στον Πολάκη… 

❁ ΤΑ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΤΑ…

Στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να είχαν ένα μικρό κέρδος, αλλά αυτό από μόνο του καθόλου δεν κάνει αισιόδοξους τους Πασόκους για το μέλλον. Έχουν αρχίσει να μουρμουρίζουν για αντικατάσταση του Ν. Ανδρουλάκη, με την χαρακτηριστική φράση: «Δεν τραβάει το παιδί…»!

■ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ…

Εκείνος που καβάλησε καλάμι, ήταν ο Βελόπουλος ο οποίος από την περασμένη Κυριακή το βράδυ καλπάζει προς την «κόκκινη μηλιά», να την κάνει ελληνική ξανά. Έχει βρει και έχει καλλιεργήσει δικό του «εκκλησίασμα» ο Βελόπουλος κι αυτό είναι που τον κάνει… καβαλάρη που λέγαμε και τον έκανε να πιστεύει ότι θα γίνει και πρωθυπουργός!..

❖ Η ΑΠΛΟΧΕΡΙΑ…

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που ο ελληνικός λαός έδωσε απλόχερα στην ΝΔ το 41% για να κυβερνήσει. Μ’ αυτή τη δύναμη η νέα κυβέρνηση στη νέα του θητεία μάλλον έκανε στρεβλή ανάγνωση και όταν του δόθηκε η ευκαιρία είπε να στείλει μήνυμα διορθωτικό, που είχε υποχρέωση ο Μητσοτάκης να λάβει, υπ’ όψη του, για τα επόμενα τρία χρόνια.

❁ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ…

Ο λαός εμπιστεύεται εκείνους που είναι ικανοί να του κάνουν τη ζωή καλύτερη και δίνουν άμα λάχει και δεύτερες ευκαιρίες. Άμα εσύ βάζεις προτεραιότητα τους γάμους των ομοφύλων, αφήνοντας τις τιμές στα ράφια να κάνουν παιχνίδια αλλαγής κατηγορίας, τότε και ο λαός κόβει κατά παραλία μεριά… στέλνοντας μήνυμα ανάλογο. Προσέξτε! Δεν πάει στους αντιπάλους για να εκδικηθεί! Πάει παραλία σε πρώτη φάση, ή ψάχνει να βρει τίποτα Βελόπουλους-ΝΙΚΕΣ για να στείλει προειδοποιητικές βολές.

■ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ…

Οικονομία-Υγεία-Παιδεία τρία μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Και τα τρία θέλουν λεφτά και ικανούς για να τα περπατήσουν και να τα ανεβάσουν αρκετά σκαλιά, έτσι ώστε οι πολίτες να βρίσκουν άμεσες λύσεις στα προβλήματά τους. Αυτά απ’ ότι φαίνεται, θ απασχολήσουν το επόμενο διάστημα τον πρωθυπουργό, ο οποίος φαίνεται ότι θα προβεί σε απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. 

❖ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ…

Ακούω αυτές τις μέρες στελέχη και υπουργούς της κυβέρνησης να μιλούν για διορθώσεις, κυρίως σε πρόσωπα βγάζοντας από το κάδρο τους εαυτούς τους. Ήταν πολλοί απ’ αυτούς που κρύβονταν στα γραφεία τους βολεμένοι, αφήνοντας τους πολίτες να βολοδέρνουν χωρίς να παίρνουν απαντήσεις στους δικούς τους προβληματισμούς…

❁ Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ…

Κεντροδεξιά παράταξη η ΝΔ, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι κάτι αποδεκτό τοις πάσι. Όμως, κάπου στα κεντροδεξιά έχει αρχίσει να χάνεται το κομμάτι της πατριωτικής δεξιάς όχι της δεξιάς των Κασσιδιαραίων, που έφτασε σε σημείο να πορεύεται χέρι-χέρι με το Συριζομάνι… 

■ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…

Άφαντοι, λένε, οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής, Α. Σαμαράς από το πολιτικό προσκήνιο, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο και προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες. Ανεύθυνη κάθε τέτοια σκέψη και η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε και από κανένα δεν ζητήθηκε η συνδρομή τους. Επομένως, ας μην γινόμαστε κατήγοροι εντελώς άκριτα, όπως άκουγα να γίνονται κάποιοι δήθεν Μητσοτακικοί που περιδιαβάζουν τα ΜΜΕ από την Κυριακή το βράδυ και δώθε… 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.