Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Ο… ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

Έγραψα παραπάνω για νέο καθεστώς στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ και αμέσως ήλθε στη μνήμη μου πρόσφατη ρήση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, με την οποία όπου να ‘ναι «πέφτει» οροφή σήραγγας στην ΕΓΝΑΤΙΑ, κάπου κοντά στα σύνορα Ηπείρου-Μακεδονίας! Μια προειδοποίηση που δεν ξέρω σε ποιον απευθύνεται και πότε έγινε αντιληπτή μια τέτοια κατάσταση, η οποία όμως χτυπάει καμπάνες κι όχι καμπανάκια…

 Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ…

Αυτή η προειδοποίηση Καχριμάνη μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει και κάθε υπεύθυνος θα πρέπει να πάρει τα μέτρα του για να μην τρέχουμε και δεν σώνουμε! Το ερώτημα όμως είναι γιατί αυτή τη στιγμή και αμέσως μετά την υπογραφή της παραχώρησης της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ σε ιδιώτη. Ήξερε κάτι πιο πριν ή το έμαθε κι εκείνος τώρα; Πάντως η εισαγγελική αρχή δεν φαίνεται να έμεινε ασυγκίνητη…

«ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΑΥΤΟ…»

Με νεότερη δήλωση Καχριμάνη και ύστερα από τον κουρνιαχτό που σήκωσε η πρώτη περί επικίνδυνης σήραγγας, μας κάνει γνωστό ότι όσα είπε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά ήταν μια προσωπική καθημερινή κουβέντα που γίνεται στα πλαίσια της πρόληψης που πρέπει να δείχνει κανείς όταν έχει να κάνει με τέτοια μεγάλα έργα! Κουβέντες της… παρέας ήταν, που κάποιοι έδωσαν μεγαλύτερες διαστάσεις από όσες έπρεπε, είπε ο Αλέκος και φάνηκε να  τα μαζεύει όλα όσα είχαν προηγηθεί και είχαν παρεξηγηθεί! Μακάρι να είναι έτσι και τα τούνελ να μείνουν… στις θέσεις τους εσαεί!

❁ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ για τη ΝΔ στο Ζάππειο που συμπίπτει και με τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Ένα συνέδριο που κράτησε τρεις μέρες και σημειολογικά φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο για να γιορταστεί και η υπογραφή της ένταξης της χώρας στην τότε ΕΟΚ -σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση. Την υπογραφή τότε έβαλε ο πρωτεργάτης της ιδέας ένταξης της χώρας και φυσικά ο δημιουργός της ΝΔ, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Α’!

 ■ ΕΝΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ…

Ήταν όλοι εκεί στο Ζάππειο, Νεοδημοκράτες και «άλλοι» δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του επόμενου Ιουνίου, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που άνοιξε και έκλεισε το συνέδριο καλώντας τους Έλληνες να μην πάρουν αψήφιστα τις ευρωεκλογές και πρώτοι να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν την ΝΔ και να βγάλουν αυτή πρώτη, μακριά από «εισαγόμενους» σωτήρες-τουρίστες και μακριά από εκείνους που η «φιλοσοφία» τους ήταν ΟΧΙ στην ΕΟΚ που μαζί με το ΝΑΤΟ ήταν το ίδιο συνδικάτο!

❖ ΟΙ ΠΡΩΗΝ…

Παρόντες εκτός των άλλων οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής ο Β’ και ο Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι αυτή τη φορά βυθίστηκαν στη σιωπή, αφήνοντας άλλους να μιλήσουν για την νέα ΝΔ του  Κυριάκου και άλλους να κάνουν απολογισμούς 50 ετών και άλλους να προδιαγράφουν το μέλλον σε βάθος 50 ετών!

❁ ΤΟ ΚΛΙΜΑ…

Λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών το κλίμα ήταν προεκλογικό, αφού οι υποψήφιοι έπιασαν ήδη δουλειά. Μοίραζαν κάρτες, έβγαζαν φωτογραφίες και μοίραζαν χαμόγελα ακόμη και εκείνοι που στη ζωή τους την κανονική δεν είχαν διανοηθεί κάτι τέτοιο. Γιόμησε το διαδίκτυο από ενσταντανέ υποψηφίων αγκαλιά με εν δυνάμει υποστηρικτές και όλοι μαζί υπόσχονταν να πάνε την Ελλάδα ακόμη πιο μπροστά και πάντα ως συνοδοιπόρο των άλλων χωρών της Ε.Ε..  

■ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ…

Παραμονές του συνεδρίου της ΝΔ ανακοινώθηκαν κι άλλα ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών μεταξύ αυτών του Γιώργου Μουρούτη δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη εκδοτικού οίκου στην Αθήνα. Ο Γιώργος Μουρούτης ήταν διευθυντής στο γραφείο τύπου επί εποχής Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όμως μετά την πρώτη πτώση της ΝΔ το 2015 έμεινε έξω από κάθε «πολεμική πράξη», μαχόμενος για τον επιούσιον. Η επανεργοποίηση στον πολιτικό στίβο έχει και την σημειολογία της, αφού εκφράζει και τον «Σαμαρισμό», αν υπάρχει τέτοιος όρος!

❖ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΙ!

Ενώ ανακοινώνονται συνεχώς ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών από την ΝΔ, ακόμη από Ήπειρο μεριά δεν φαίνεται να κινείται κάτι. Το ενδεχόμενο ενασχόλησης του Γ. Αμυρά να δοκιμάσει για δεύτερη φορά κάτι τέτοιο, κάθε μέρα που περνάει απομακρύνεται, παρόλο που το 2019 ήταν πρώτος επιλαχών. Πηγές φίλα προσκείμενες προς τον πρώην υφυπουργό καταγόμενο από Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων, αναφέρουν ότι ο Γ. Αμυράς θα μείνει μακριά από νέα εμπλοκή σε ευρωεκλογές.

❁ Ο ΦΡ. ΜΠΕΛΕΡΗΣ…

Το τελευταίο διάστημα… παίζει έντονα το όνομα ενός ακόμη Βορειοηπειρώτη (εκτός του Πύρρου Δήμα) και αυτός είναι ο εσώκλειστος στις αλβανικές φυλακές Φρέντι Μπελέρης. Το αν θα αποφασιστεί κάτι τέτοιο και αν έχει δόση πραγματικότητας θα το δούμε το αμέσως προσεχές διάστημα…

 

■ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ…

Όπως είχαμε μεταγραφές από ΠΑΣΟΚ προς ΝΔ και κάποιοι μπήκαν σε λίστες που ανακοινώθηκαν, έτσι είχαμε και μεταγραφή από ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ. Μία τέτοια μεταγραφή ήταν αυτή του πρώην ποδοσφαιριστή, πρώην ευρωβουλευτή με ΝΔ Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος ύστερα από το τεράστιο έργο που προσέφερε ως Νεοδημοκράτης που ήταν σε ομάδα Α’ κατηγορίας, είπε να δοκιμάσει με την «Πετρομαγούλα» του Ν. Ανδρουλάκη, που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική μαζί με Βελόπουλο-Κουτσούμπα. Κάπως έτσι γίνεται η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, καθότι ουδέποτε πολιτικοποιήθηκε ένας ποδοσφαιριστής έστω και αν αυτός συνέβαλε στην πρωτιά της Εθνικής Ελλάδος του 2004.  

❖ ΟΙ ΓΥΡΟΒΟΛΙΕΣ…

Στην Κρήτη έκανε γυροβολιές ο Στέφανος Κασσελάκης και… έθαβε ζωντανούς και ξέθαβε πεθαμένους! Έθαβε τους συντοπίτες Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη και ξέθαβε τον παππού του, που είχαν εκτελέσει οι Γερμανοί για αντίποινα 3 μήνες μετά τη μάχη της Κρήτης. Πάνε οι συγχωριανοί του στο μνημείο στο χωριό για να δουν αν αναγράφεται στους πεσόντες Κρητικούς και πουθενά δεν αναφέρεται στους πεσόντες ο παππούς! Το Αμερικανάκι είχε γίνει τζάμπα μάγκας στους ντόπιους μάγκες Κρητικούς, που τον έστειλαν αδιάβαστο! Για την ιστορία, ο παππούς Κασσελάκης πέθανε το 1988!..

❁ ΟΙ… ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Εκεί από την Κρήτη «πυροβολούσε», την κυβέρνηση που, άκουσον-άσκουσον, όταν ολοκληρωθεί ο ΒΟΑΚ (Εθνικός Δρόμος) θα καθιερώσει διόδια! Την θεωρεί απαράδεκτη μια τέτοια πράξη και όταν αυτός γίνει πρωθυπουργός θα τα καταργήσει άμεσα, διότι έτσι μόνο θα πάρει μπροστά η ανάπτυξη και στην Κρήτη, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε…

■ ΕΠΑΘΕ… ΤΣΙΠΡΑ!

«Έπαθε» Αλέξη Τσίπρα ο Κασσελάκης και άρχισε να καταργεί… μ’ ένα νόμο και ένα άρθρο φόρους κι άλλα τέτοια συναφή! Στην Κρήτη έχει αρχίσει και απαλλάσσει προκαταβολικά τους ντόπιους από διόδια, ενώ χαμπάρι δεν πήρε ότι Ηπειρώτες και Βορειοελλαδίτες γενικά θα πληρώνουν στο εξής χρυσάφι την διαδρομή Ηγουμενίτσα-Κήποι μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, αφού αυτή πέρασε εις χείρας ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Το τραγικότερο όλων: η κατάργηση της δωρεάν διέλευσης Μετσοβιτών και Θεσπρωτών επαγγελματιών που είχε καθιερωθεί προ ολίγων ετών!..

❖ ΠΡΩΙΜΑ…

Όσα έπρεπε να γράψουμε για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, το κάναμε πρώιμα και τότε που μπορούσαν να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις για να σωθεί η παρτίδα. Φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα, ούτε είχαν άμεση σχέση με τις ντόπιες φωνές που έριχναν προειδοποιητικές φωτοβολίδες, αφού έστηναν αυτιά μόνο στους «Αθηναίους», που τους είχαν… εικόνα στα σπίτια τους!

❁ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ…

Το κύκνειο άσμα της ομάδας ήλθε στην Κρήτη, με την ομάδα-φάντασμα για την δική μας ομάδα, κάτι που κρατά εδώ και δεκαετίες με αποκορύφωμα το μπαράζ της Ρόδου του 2004, όπου οι «βάρβαροι» της Κρήτης βανδάλισαν μέχρι και το ξενοδοχείο για να τρομοκρατήσουν την ομάδα μας! Στα ίδια επεισόδια λίγες ώρες πριν τον αγώνα, οπαδός του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχασε το μάτι του από αυτούς τους βάρβαρους, ενώ ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ επέστρεψε στην Β’ Εθνική που ήταν για μια δεκαετία σχεδόν πριν.

ΟΥΤΟΠΙΑ…

Ήταν ουτοπία να πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον ΟΦΗ στην έδρα του, με μια ομάδα που όλη την αγωνιστική περίοδο έτρεμε τον εαυτό της! Μια ομάδα από την οποία έλειψε ο ηγέτης των επιτυχιών Γ. Χριστοβασίλης κι αυτό φάνηκε από την περσινή περίοδο, κάτι που δεν έκανε κανέναν να ιδρώσει από διοίκηση, προπονητές, παίκτες και μανατζαραίους…

❖ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ!

Όχι, οι Γιαννιώτες και οι Ηπειρώτες δεν είναι εχθροί της ομάδας, επειδή παραπονιούνται που η ομάδα επιστρέφει στους μικρούς. Διαμαρτύρονται όμως που δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα, έτσι να μην μπει σε περιπέτειες η ομάδα, η οποία με την τακτική που ακολούθησε έφτασε στην σημερινή δεινή θέση να πλησιάζει σε θέση που για πολλά χρόνια είχε αποχωριστεί…

❁ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!

Καθόλου όμως σωστή δεν είναι η πράξη ορισμένων οπαδών, που έχουν στήσει υβριστικά πανό εναντίον των διοικούντων και της οικογένειάς τους. Αυτού του είδους τις βαρβαρότητες ας τις αφήσουν για άλλους «λαούς» τριτοκοσμικούς. Κριτική ναι, βαρβαρότητες ΟΧΙ. Είναι η ώρα των σκέψεων και των αποφάσεων έτσι ώστε η ομάδα να επιστρέψει στην κατηγορία των μεγάλων όπου και ανήκει. Μπόρα όμως είναι και θα περάσει…

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.