Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ…

Πρόταση δυσπιστίας από το Ν. Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ για να πάρει λίγες στιγμές προβολής, επειδή οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον ξαναστέλνουν στην τρίτη θέση, αν τελικά θα είναι σ’ αυτή και δεν την «φάει» ο Κουτσούμπας. Ο Ανδρουλάκης, που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάει στο Μαξίμου να του πουν στ’ αυτί το μυστικό της παρακολούθησής του από το περιβόητο Predator. Δεν άντεχε την αλήθεια και προτίμησε την αποφυγή της αλήθειας, για να ‘χει να πορεύεται ως αρχηγός ενός κόμματος που το έκανε τρανό και μεγάλο ο Αντρέας και που κυβέρνησε όπως κυβέρνησε την χώρα με συνθήματα «έξω από το ΝΑΤΟ» και «έξω από την ΕΟΚ». Ευτυχώς που έμειναν στα συνθήματα και δεν τόλμησαν να τα κάνουν πράξη… 

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;

Το ακούσαμε κι αυτό στη Βουλή, στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας. Μιλούσε ο 13-0 καταδικασθείς βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για χαλιναγώγηση ΜΜΕ στην αδειοδότηση τηλεοπτικών αδειών με τον εκλεκτό τους που έβαλε ενέχυρο τα βοσκοτόπια. Ο άνθρωπος που χρηματοδότησε εφημερίδες τύπου «Βοθρουμέντο» για να έχει στηρίγματα την περίοδο της διακυβέρνησης επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Το θράσος ξεχείλισε από τα μπατζάκια τους! 

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ!

Την ώρα που γράφεται η στήλη δεν έχουμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την πρόταση μομφής. Το σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση θα έχει βγει πιο ενισχυμένη, γεγονός που θα είναι και απάντηση στους αντιπάλους που κάνουν τους νταήδες με στόχο την δεύτερη θέση στην προτίμηση των πολιτών στις ευρωεκλογές. Κυρίως, θα είναι πιο συσπειρωμένη από την «χαλαρότητα» που παρατηρήθηκε μετά τα εκλογικά αποτελέσματα του 2023 σε εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές…

❁ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ αλλάζει καθεστώς και πλέον θα λειτουργεί ως ιδιωτική επιχείρηση, αφού πέρασε σε χέρια ιδιώτη, όπως εδώ και χρόνια προετοιμάζονταν! Η ΤΕΡΝΑ, ιδιοκτησίας του Περιστέρη, γνωστού στελέχους στο παλιό «καλό» ΠΑΣΟΚ, θα έχει τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, όπως έχει και τ’ ανάλογα και στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ! 

■ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΙΟΔΙΩΝ…

Το νέο ξεκίνημα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ θα φέρει και τις ανάλογες κατατάξεις με πρώτη την αύξηση της τιμής των διοδίων. Εκείνο που έκανε… Τούρκο τον δικό μας Βλάχο-Σουλτάνο Αλέκο Καχριμάνη, εκτός των άλλων είναι ότι θα κοπεί το προνόμιο της ατέλειας που είχαν ορισμένοι Θεσπρωτοί και ορισμένοι Μετσοβίτες. 

❖ Η ΔΥΣΦΟΡΙΑ…

Ο Αλ. Καχριμάνης εξέφρασε την δυσφορία του και ως Περιφέρεια Ηπείρου που χάνει το προνόμιο που τους είχε χαρίσει ο Σπίρτζης (που τον θυμήθηκε;) κάτι που δεν το λαμβάνουν υπόψη τους οι άνθρωποι του ΤΑΙΠΕΔ που έκαναν την παράδοση στον ιδιώτη! Μάλιστα, ο κ. Καχριμάνης, είναι τόσο θυμωμένος απ’ αυτή την πράξη που δεν παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής! 

❁ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΔΡΙΣΚΟΥ!

Στην ίδια ανάρτηση-διαμαρτυρία ο Αλέκος κάνει αναφορά στην περιβόητη σύνδεση της Εγνατίας Οδού με την παλιά εθνική οδό στην περιοχή του Δρίσκου, όπου θα γίνονταν κόμβος. «Εμείς κάναμε την μελέτη της σύνδεσης και ακόμα περιμένουμε έγκριση!» «Φωνή βοώντος», λέει ο Αλέκος και ένα βουβό παράπονο νιώθει να του δημιουργεί ένα σφιχτό κόμπο στο λαιμό, αντί για κόμβο στον Δρίσκο! 

■ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ…

Η μεγάλη πλάκα θα είναι να τηλεφωνήσει τις επόμενες ημέρες ο Περιστέρης στον Αλέκο και να του υποσχεθεί ατέλεια στα διόδια για τους Μετσοβίτες και να του φτιάξει κόμβο στο Δρίσκο! Άλλωστε η… αγαστή συνεργασία είναι γνωστή από τα όσα έχουν γίνει με την λειτουργία του εργοστασίου απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι, που είναι συμφερόντων ΤΕΡΝΑ Α.Ε.!

❖ «Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ»!

Τόσους κόμβους έχει δημιουργήσει στην Ήπειρο ο Αλέκος, ένας ακόμη στον Δρίσκο τι θα πείραζε; Η Ήπειρος των «κόμβων» έχει χαρακτηριστεί από ντόπιους κι επισκέπτες αυτό το φαινόμενο που τα τελευταία δυο-τρία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του. Ένα φαινόμενο που σε κάποιες περιπτώσεις μάλλον έχει δημιουργήσει προβλήματα και δεν έχει λύσει…

❁ ΤΑ ΣΤΟΥΚΑΡΙΣΜΑΤΑ!

Ένα τέτοιο φαινόμενο είναι ο διπλός κόμβος στην παλιά εθνική οδό, στην σύνδεση με Νεοκαισάρεια ο πρώτος και 50 μέτρα πιο πέρα ο δεύτερος. Εκεί, στον «δεύτερο» έχουν στουκάρει κάποια οχήματα και ευτυχώς μόνο με τραυματισμούς την έχουν βγάλει οι εμπλεκόμενοι!

 

■ ΣΤΟ ΜΠΙΖΑΝΙ…

Αναμένεται ένας ακόμη κόμβος κάπου στο Μπιζάνι στην συμβολή με Επισκοπικό, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από 1-2 χρόνια. Ένας κόμβος για τον οποίο οι κάτοικοι Μπιζανίου δεν… πέταξαν την σκούφια από την χαρά τους! Αντιθέτως, έχουν στραβώσει και απειλούν με κινητοποιήσεις…

 

❖ Η ΕΞΗΓΗΣΗ!..

Ειλικρινά δεν κατάλαβα αυτή την παρουσία στα Γιάννινα της βουλευτού Τρικάλων Κατερίνας Παπακώστα κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις. Ήταν, λένε, εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής η επιλογή, που αν είναι αλήθεια θα πρέπει να εξηγηθεί η Τρικαλινή επιλογή και όχι μια επιλογή από βουλευτή Έβρου!

 

❁ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ!

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ήταν η Γιαννιώτισσα υφυπουργός Μαρία Κεφάλα, ενώ παρούσα ήταν η εκκλησιαστική, στρατιωτική, αστυνομική, αυτοδιοικητική εξουσία κι αυτό νομίζω έφτανε! Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Τρικαλινή βουλεύτρια, βρήκε έναν εύσχημο τρόπο να αποφύγει σκηνές προερχόμενες από τα Τέμπη και τις πλημμύρες, οπότε ο Πρόεδρος έβαλε πλάτη.  

■ Ο ΤΑΜΗΛΟΣ…

Έμεινε πίσω όμως, ο γνωστός από τα παλιά, Ταμήλος, πρώην δήμαρχος, πρώην βουλευτής ΝΔ να καλύψει κενά, λέγοντας αυτές τις αηδίες που «έθαβαν» ακόμη περισσότερο τους 57 νεκρούς των Τεμπών. «Σιγά μη κλάψουμε γι’ αυτούς», είπε και ανάγκασε τη ΝΔ να τον «αποκεφαλίσει». Γνωστός άλλωστε από το παρελθόν για ανάλογες π...ριές ο Ταμήλος απ’ τα Τρίκαλα… Όχι Μιχάλη Ταμήλο απ’ τα Τρίκαλα, κανείς δεν σου ζήτησε να βρεις μαντήλι να κλάψεις. Να βρεις λίγη τσίπα να το βουλώσεις, είναι η απαίτηση ανθρώπων με λίγη γνώση… 

❖ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Ακόμη δεν σταμάτησε, πρόωρα, την ευρωβουλευτική της σταδιοδρομία, μετά τα γνωστά γεγονότα της αποπομπής της η Άννα-Μισέλ και κάποιοι της στρώνουν έδαφος για επόμενα αξιώματα, μεταξύ αυτών και της Περιφέρειας Ηπείρου ως αντικαταστάτριας του Αλέκου Καχριμάνη! Το 2027 αργεί πολύ ακόμη και ο Αλέκος αν είναι να παραδώσει, θα παραδώσει σε βλάχα εκ Μετσόβου και όχι σε Μεσσήνια, όπως κάποιοι ονειρεύονται. 

❁ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ!..

Εν τω μεταξύ η κ. Ασημακοπούλου δημοσιοποίησε η ίδια το σκηνικό, βάσει του οποίου έφτασαν στα χέρια της οι εκλογικοί κατάλογοι των αποδήμων, βγάζοντας στη… φόρα τον Θεοδωρόπουλο -γραμματέα απόδημου Ελληνισμού- τον οποίο έστειλε για… βρούβες ο Κυριάκος. Η επιστολή είχε σαν στόχο την ενημέρωση των αποδήμων για το έργο που έκανε η ίδια στο Ευρωκοινοβούλιο και αυτό χωρίς να έχει το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ τους…

■ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ…

Καλή η προσπάθεια του Στ. Κασσελάκη να παρελάσει στην… ακριτική Θήβα την 25η Μαρτίου, αλλά αν μπορούσε να συντονίσει τον βηματισμό του με τους άλλους στρατιώτες σε ρυθμούς στρατιωτικού εμβατηρίου, θα ήταν ακόμα καλύτερη. Όλα λάθος από τον Στέφανο, που για να κάνεις τέτοια επιτυχία σε λάθος βήματα, ήθελε πολύ μεγάλη προσπάθεια κι εκείνος τα κατάφερε! 

❖ Η ΑΣΤΟΧΙΑ!

Το ένα στ’ αριστερό, δυο στο δεξί, που τα Ελληνόπουλα μαθαίνουν από την ημέρα που γεννιούνται, ο κυρ-Στέφανος στα 37-38 του, δεν το πέτυχε ποτέ στην παρέλαση. Ο ίδιος έδειχνε να μην γνωρίζει τι έπρεπε να κάνει η αριστερά και τι η δεξιά στην περίπτωση του βηματισμού και αυτό θα αποτυπωθεί στην… παρέλαση στον δρόμο προς την εξουσία, που μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι, αλλά με αγριάγκαθα, αν έχει πάρει τ’ αυτί του γι’ αυτά εκεί στο Αμέρικα που μεγάλωσε και κυρίως εκεί που ανατράφηκε με… αριστερές ιδέες!

❁ ΑΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΟΣ…

Αυτό που έπαθε ο Κασσελάκης, ο οποίος δεν μπορούσε να συγχρονιστεί με τον υπόλοιπο λόχο, το είχαμε δει και εμείς το πάλαι ποτέ στον στρατό, όπου συν-στρατιώτες συγχρόνιζαν αριστερό χέρι με αριστερό πόδι και αντίστοιχα δεξί χέρι με δεξί πόδι! Πώς τα κατάφερναν οι μπαγάσηδες ποτέ δεν μπορούσαμε να το εξηγήσουμε!

■ Ο ΣΤΟΧΟΣ!

Θα μου πείτε, πέντε μέρες φαντάρος ο κυρ-Στέφανος τι να πρωτοκάνει, όταν είχε στο νου του να ξεπαστρέψει τον Ανδρουλάκη και να μπει στη δεξιά αρβύλα του! Έχουν πιάσει και οι δυο αυτοί τα χαρακώματα και απειλούν ο ένας τον άλλον για την κατάληψη του χαρακώματος που οδηγεί στη δεύτερη θέση, με στόχο την κατάληψη του υψώματος στο οποίο βρίσκεται ο Κυριάκος!

❖ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ…

Εκεί, από το στρατόπεδο της Θήβας και από τα… ενδότερα της «Καλλιόπης», ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου από την θέση του πρωθυπουργού, ζητώντας μάλιστα και την παρουσία ξένων παρατηρητών στην εκλογική διαδικασία που θα ακολουθήσει, μην τυχόν και γίνει καμιά στραβή! Φανταστείτε να είχε πάει κανονικός φαντάρος, όπως όλα τ’ άλλα Ελληνόπουλο, το τι θα απαιτούσε για να γίνει Κυριάκος στη θέση του Κυριάκου!. 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.