Τόλμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΓΙΑ ΦΟΔΣΑ…

Πολύ σημαντική είναι η ανάδειξη διοίκησης στον ΦΟΔΣΑ, που σαν αντικείμενο έχει την διαχείριση των απορριμμάτων σ’ όλη την Ήπειρο. Σοβαρή υποψηφιότητα για πρόεδρος του Φορέα βάζει ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Δήμου Πρέβεζας.

ΜΑΣ ΑΚΟΥΜΠΑ ΟΛΟΥΣ!..

Η υπόθεση διαχείρισης του ΦΟΔΣΑ δεν είναι καθόλου μικρή, αφού έχει να κάνει με το πιο σπουδαίο αντικείμενο όπως είναι η διαχείριση των σκουπιδιών όλης της Ηπείρου και που ακουμπά στα οικονομικά των πολιτών, σε σχέση με το εργοστάσιο που έχει στηθεί και λειτουργεί στα Ιωάννινα και που πολλές φορές έχει ανάψει «φωτιές» στον τρόπο διαχείρισης...

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ…

Στην προηγούμενη θητεία, πρόεδρος ΦΟΔΣΑ ήταν ο τότε δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλαντζής με αντιπρόεδρο τον Θ. Μπέγκα, δίδυμο που στις εκλογές του Οκτωβρίου χάλασε αφού ο μεν Μπέγκας εξελέγη δήμαρχος, ενώ ο Καλαντζής έμεινε εκτός νυμφώνος. Ωστόσο ο Θ. Μπέγκας έχει προτείνει στο νέο σχήμα του ΦΟΔΣΑ να συμπεριληφθεί και η Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία τόσο… σφόδρα επιθυμεί, όπως σφόδρα επιθυμεί και ο Θ. Μπέγκας για να βγάλει την υποχρέωση απέναντί της! Ξέρει αυτός!..

❁ ΟΙ… ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ!

Εκείνος έπινε νερό στ’ όνομά του και εκείνος τον πότισε φαρμάκι, λίγη ώρα προτού αρχίσουν οι εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τους νυν και πρώην πρόεδρους του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο και Αλέξη, που έχουν και είχαν όραμα να σώσουν την Ελλάδα, χωρίς να ξέρουν οι Έλληνες ακόμα από τι!

■ Ο ΦΟΒΟΣ…

Επί 4 ½ χρόνια… έσωζε τη χώρα ο Αλέξης και όλο την έβγαζε από τα μνημόνια κι όλο πιο βαθιά την έβαζε σ’ αυτά! Ο ίδιος επί 17 ώρες, οι μοναδικές που ίδρωσε στη ζωή του, όχι από την κούραση αλλά από το φόβο μη γίνει του Τσίπρα το κάγκελο!..  

❖ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ…

Μέχρι τους περασμένους Μάιο-Ιούνιο, που παρέδωσε το «πνεύμα» της αριστεροσύνης δρομολογώντας (;) εξελίξεις τέτοιες που να μην γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η αριστερούλα του ζεύγους Στέφανου-Τάιλερ, με ή άνευ της σκυλίτσας. Εξελίξεις τέτοιες, που ο «διάδοχος» να είναι πολύ χειρότερος για να κάνει τη διαφορά εκείνος, ώστε να έχει δικαίωμα να βγάζει γλώσσα και να τραβά αυτιά και χαλιά κάτω από τα «ψηλοτάκουνα»… 

❁ ΚΑΘΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ!..

«Κάθε εκατό χρόνια γεννιέται τέτοιος ηγέτης σαν τον Αλέξη μας», έλεγε η Θεανώ με τα γεμιστά! Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει με την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας έτσι να βάλει παρακαταθήκη επιστροφής στην ηγεσία! Δεν εξηγείται αλλιώς η παρέμβαση σ’ αυτούς τους τόνους και σ’ αυτό το περιεχόμενο!

■ ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ!..

Κεραυνούς, λέμε τώρα, προς Κασσελάκη, Νέα Αριστερά και διαφωνούντες έριξε ο Αλέξης από το Αθαμάνιο και τα υψώματα της Άνω Κυψέλης. Στο χωριό μου σε τέτοιες περιπτώσεις λένε τους «έκανε σαν ο λύκος τα γομάρια». Δεν θέλω να κάνω συνειρμούς, αλλά εκεί οδηγούνται τα πράγματα με όσα ακούμε, βλέπουμε και μαθαίνουμε από το στρατόπεδο αυτού του είδους της αριστεράς, που κάποτε βρέθηκε στο δοβλέτι!

❖ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ…

«Ζήτα ψήφο εμπιστοσύνης ξανά από τα Συριζόπουλα, για να ξαναποδομήσεις την εμπιστοσύνη», προτείνει στον Στέφανο ο Αλέξης, κι έπεσε το δάκρυ του αιώνα στο πλήθος, που πριν πέντε μήνες αποφάσισε να επενδύσει στο Αμερικανάκι που ντύθηκε αριστερούλης και απειλεί να ρίξει το Μητσοτάκη!..

❁ ΤΑ… ΠΑΛΤΑ

Πως λέμε για τους προπονητές ότι δεν θα προλάβουν παρέλαση 28ης Οκτωβρίου όταν αποδεικνύονται «παλτά»; Κάτι τέτοιο θα αρχίσει να κυκλοφορεί για τον νέο «προπονητή» ΣΥΡΙΖΑ Στεφ. Κασσελάκη, για το αν θα βγάλει παρέλαση 25ης Μαρτίου! Για ευρωεκλογές είναι νωρίς να μιλάμε… 

■ ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ…

Επειδή και η πολιτική δεν έχει να ζηλέψει πολλά από το κλοτσοσκούφι, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχει και πολύ από τον αγαπημένο μας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που κι εκείνος βολοδέρνει μετά την απώλεια του Γ. Χριστοβασίλη. Και ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τραβάει της ψυχής του τον τάραχο και άλλαξε δύο προπονητές τα τελευταία δύο χρόνια. Και εδώ που τα λέμε καταβάλει προσπάθειες να μην αλλάξει κατηγορία, γιατί δεν είναι του επιπέδου του να παίζει με μικρούς… 

❖ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ…

Να ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές εισηγείται ο Αλέξης πετώντας το γάντι στον Στεφανάρα! Εκείνος έσκυψε σεμνά και ταπεινά και σήκωσε το γάντι, ζητώντας από το «εκκλησίασμα» να βρεθεί αντίπαλος! Τι έχουνε να δουν τα μάτια μας -αν όχι νωρίτερα- μέχρι τις ευρωεκλογές, όπου είναι ορόσημο για τα Συριζόπουλα!

 ❁ ΤΟ ΓΑΝΤΙ…

Σήκωσε το γάντι η «θεία Όλγα» από την Άρτα και ήταν η μοναδική που σήκωσε και το χέρι, φωνάζοντας «παρών» σε εσωκομματικές εκλογές, διεκδικώντας την προεδρία του κόμματος! Αφού το… παίδεψαν επί 4ήμερο το όλο ζήτημα κι αφού δεν τους έβγαιναν οι αριθμοί, έδωσαν ραντεβού μάλλον για μετά τις ευρωεκλογές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πιάσει μονοψήφια νούμερα!

 ■ Η ΚΛΟΤΣΟΠΑΤΙΝΑΔΑ…

Αν αυτό που είδαμε ήταν συνέδριο για να υπάρξει συγκερασμός απόψεων και προγραμματισμός για το μέλλον του τόπου μας, τότε όλοι εμείς οι άλλοι είμαστε κάτι από Πατριάρχες! Ένας καραγκιοζμπερντές ήταν σε ένα γήπεδο Ταε Κβο Ντο, όπου η κλοτσοπατινάδα δοξάστηκε με το παραπάνω…

❖ Η ΧΟΛΗ… 

Ούτε σε αγώνες ποδοσφαίρου δεν έχουν ακουστεί τέτοια και τόσα συντροφικά (;) γιουχαΐσματα. Αυτοί οι άνθρωποι που κόπτονται για τα δικαιώματα του ανθρώπου ήταν οι ίδιοι που στο συνέδριο έβγαζαν χολή απέναντι σε όσους δεν τους βόλευαν όλα όσα εκφωνούσαν από το βήμα. Την ιδιαίτερη περιποίηση τη δέχτηκε η  Όλγα Γεροβασίλη, που βρήκε το θάρρος και τον τσαμπουκά να σκύψει για να σηκώσει το «γάντι» του Στέφανου, ο οποίος προσπάθησε να εφαρμόσει διάφορες Αμερικανιές. Ολόιδιος ο Τραμπ ένα πράγμα…

❁ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ…

Ραντεβού, λοιπόν, μετά τις ευρωεκλογές για ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα έχει γίνει… του Κασσελάκη και του Τσίπρα το κάγκελο! Θα έχουν φροντίσει τα Συριζόπουλα τα ατίθασα, που έφαγαν το «ξύλο» της ζωής τους στο Ταε Κβο Ντο και η ψυχή τους ξέρει πως άντεξαν! 

■ Η ΝΙΛΑ!

Γράφω και… του Τσίπρα το κάγκελο, διότι τη μεγάλη νίλα την έπαθε εκείνος στο 4ημερο συνέδριο. Αυτός είχε τη μεγάλη ιδέα εκλογών για εκλογή αρχηγού και τελικά τα τίναξε όλα στον αέρα! Το βρισίδι και τα γιούχα στο Ταε Κβο Ντο σ’ αυτόν στέλνονταν, ο οποίος έστειλε γραφή για να δοξαστεί κρυπτόμενος!

❖ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ… 

Δεν είναι έτσι όπως τα γράφεις, μου απάντησαν από Περιφέρεια Ηπείρου και εδώ θα είμαστε να ζήσουμε τις καλύτερες μέρες. Ο λόγος για την αναφορά που έκανα στην στήλη για έργα που έχουν εξαγγελθεί και τα οποία για διάφορους ιδιαίτερους λόγους καρκινοβατούν. 

❁ ΤΟ ΠΑΡΚΟ…

Το Τεχνολογικό Πάρκο θα δημιουργηθεί με τη συνδρομή ιδιώτη, το αθλητικό κέντρο θα αρχίσει να στήνεται αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες και ο ποδηλατοδρόμος περιμετρικά της λίμνης κι εκείνος θα κατασκευαστεί αφού κι εκεί θα οριστικοποιηθούν οι μελέτες μου είπαν. Και εγώ έχω μείνει με την απορία ότι τελικά σ’ αυτό τον τόπο όλα αμελέτητα είναι ή στα «αμελέτητα» τα έχουν γραμμένα;

■ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ…

Να το ξαναγράψω για όσους δεν κατάλαβαν. Οι πολίτες εμπιστεύονται με την ψήφο τους εκείνους που είναι πιο κοντά στην πραγματοποίηση των έργων τα οποία όταν εξαγγέλλονται πρέπει και να πραγματοποιούνται,. Δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν σε λεπτομέρειες τις μελέτες και αν χρειάζονται γιοφύρια ή πασαλομπίξεις για να έχουν καλύτερη τύχη…

❖ ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ… 

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τις περιπτώσεις εκείνες που προηγούνται οι διαγωνισμοί και έπονται οι μελέτες (!) κάτι που γίνεται κατά κόρον με τους εργολάβους να έχουν το πάνω χέρι. Δέστε τι γίνεται με τον άξονα Γιάννενα-Κακαβιά, που βολοδέρνει είκοσι χρόνια τώρα κι ακόμη μπουλντόζες δεν λένε να μπουν!

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.