Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ…

Θα μετράνε το γάλα που παράγεται στη χώρα μας (από όλα τα είδη: γιδινό, πρόβειο, αγελαδινό) και θα μετράνε και το ανάλογο που εισάγεται και ανάλογα θα αποφαίνονται αν η φέτα που παράγεται είναι ΠΟΠ, είναι μαϊμού και ανάλογα θα αποφασίζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί! Το υποσχέθηκε αρμόδιος υπουργός, ο οποίος υπόσχεται να κατακεραυνώνει τους μπαγάσηδες που κάνουν κασκαρίκες!

ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΙΑ…

Μεγάλη εφεύρεση τα «βαφτίσια» του βουλγάρικου γάλακτος ή του ολλανδέζικου σε ελληνικής προέλευσης, κάτι που είναι παλιά τους τέχνη των επιτηδείων. Αυτή η τακτική είναι μια μεγάλη αιτία που έχουν εξαφανιστεί κοπάδια και έχουν ρημάξει μαντριά και στην Ήπειρο, οπότε το γάλα λειψό. Το παλεύει η ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ αλλά τα λαμόγια βρίσκουν τρόπους και μονοπάτια για τα «βαφτίσια» που λέγαμε. Κάτι τέτοιοι κατοικοεδρεύουν σε θεσσαλικό κάμπο και μάλιστα το ζήτημα θα οξύνεται περισσότερο μετά τον «Ντάνιελ» που σάρωσε την συγκεκριμένη περιοχή το περασμένο φθινόπωρο.

❁ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…

«Να ‘χαμε λεφτά να αγοράζαμε έναν κουμπαρά να βάζουμε μέσα». Ήταν παλιό σλόγκαν που κυκλοφορούσε όταν τα χρήματα, κυρίως οι δραχμές, ήταν δυσεύρετες. Η ρήση αυτή επικαιροποιείται σήμερα με την απένταξη του Τεχνολογικού Πάρκου, διότι λεφτά γιόκ!

■ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!

Εδώ και πέντε χρόνια μιλάμε για τη δημιουργία αυτού του Πάρκου, που θα κατασκευάζονταν κοντά στο πανεπιστήμιο και στο οποίο πολλά Ελληνόπουλα θα εύρισκαν «καταφύγιο» αντί να τρέχουν ανά τας Ευρώπας για μια καλύτερη τύχη… 

❖ ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ…

«Δεν έχουμε λεφτά», λένε από Αθήνα και «κόψτε το λαιμό σας να βρείτε», φαίνεται να λένε στον Καχριμάνη, ο οποίος είχε μείνει με την υπόσχεση ότι το Πάρκο θα γίνει βρέξει-χιονίσει. Τελικά επικρατεί… ανεμοβροχιά και τα «λεφτόδεντρα» δεν θα ανθίσουν ακόμη μια άνοιξη και ποιος ξέρει πόσες Ανοίξεις θα περάσουν ακόμη… 

❁ ΤΟ… ΚΛΕΙΔΩΜΑ

Κλείδωσε οριστικά και αμετάκλητα το Ταμείο Ανάκαμψης για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας στα Γιάννινα και μαζέψτε το νου σας, έστω κι αν το είχε κάνει όνειρο ζωής ο Καχριμάνης. Μάλιστα είχε παρασυρθεί και ο πρωθυπουργός κι έδινε υποσχέσεις ότι τα Γιάννινα μπαίνουν με τα μπούνια στην Υψηλή Τεχνολογία. Κάτι ανάλογο ζήσαμε με τον ποδηλατόδρομο της λίμνης που πέρασαν τρία χρόνια από τη δέσμευση του πρωθυπουργού και όλοι έμειναν με τα ποδήλατα στο χέρι.

■ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ…

Θυμάμαι την τελευταία φορά που επισκέφτηκε τα Γιάννενα ο Μητσοτάκης και πήγε για μια ακόμη φορά στην Περιφέρεια και έγινε άγριο σκηνικό με τους υπουργούς, που τους άφησαν εκτός νυμφώνος και συνεδρίασαν μόνο Μητσοτάκης-Τασούλας-Καχριμάνης! Εκεί μέσα εν στενώ, τι στον κόρακα κουβέντιασαν και το προγραμμάτισαν για Ήπειρο πρώτα και Γιάννινα σε δεύτερη φάση! 

❖ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ…

Τρία χρόνια σχεδόν έχουν αγοραστεί και έχουν μετακομίσει οι σιδεριές από το Ελληνικό για να στηθεί αθλητικό κέντρο στον Κατσικά κι ακόμη στο στήσιμο βρίσκονται! Θα μου πείτε ο άξονας Γιάννινα-Κακαβιά έχει είκοσι χρόνια που ολοκληρώνεται με μια μικρή λεπτομέρεια. Δεν αρχίζει διότι δεν τα βρίσκουν οι εργολάβοι.

❁ ΕΡΓΟ ΓΙΟΚ!..

Έτσι για την ιστορία και να έχετε μια εικόνα για το πως δουλεύει το Δημόσιο, γενικά σας λέω τούτο μόνο: Πριν από 3-4 χρόνια εγκρίθηκε ένα ποσό 45.000 ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου για αντιπλημμυρικό έργο στο κέντρο του χωριού Παπαδάτες Πρεβέζης κι ενώ έχει ανακηρυχθεί εργολάβος το έργο δε κατασκευάζεται διότι ο εργολάβος σκοντάφτει σε έργα που πρέπει να προηγηθούν από το Δήμο Ζηρού που ο πρώην δήμαρχος Ν. Καλαντζής δεν γνώριζε τι και που έπρεπε να κάνει! Αυτό λέγεται σύγχρονο κράτος εν έτει 2024 

■ ΡΗΜΑΖΟΥΝ…

Στο ίδιο χωριό, το χωριό μου, Παπαδάτες δύο πρώην σχολεία, ένα νηπιαγωγείο-νηπιοτροφείο και ένα δημοτικό σχολείο ρημάζουν εξαθλιωμένα από τον χρόνο και από την αδιαφορία και ενίοτε την μανία «εχθρών» και η αδιαφορία βασιλεύει σε όλα τα επίπεδα. Μόνο καμιά βασιλόπιτα κόβουν, ενώ καταργήθηκαν για ευνόητους λόγους κάποια πανηγύρια που κρατούσαν την παράδοση. Ας ελπίσουμε η νέα Δημοτική αρχή Ζηρού να είναι πιο ευαίσθητη και πιο δημιουργική.

❖ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ…

Επ’ ευκαιρία να σημειώσω ότι η νέα αντιδήμαρχος, υπεύθυνη και για λειτουργία παιδικών χαρών έστειλε σχετική επιστολή προς όλα τα χωριά που διαθέτουν παιδικές χαρές να σταματήσει η λειτουργία τους, διότι είναι ακατάλληλες! Δηλαδή η γυναίκα έκανε το αυτονόητο, όπως θα έκανε ο κάθε εχέφρων νους. 

❁ ΤΑ… ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ!

Επανερχόμνος στο Τεχνολογικό Πάρκο να σημειώσω αυτό που είπε ο Καχριμάνης για την αλεπού που όσα δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια! Αλήθεια, ποιες είναι οι αλεπούδες και ποια είναι τα κρεμαστάρια στην περίπτωση του Πάρκου. Φοβάμαι πως θα μείνουμε με τα «κρεμαστάρια» αν δεν συνέλθουμε και δεν σοβαρευτούμε στις διεκδικήσεις. Έτσι για την ιστορία στα χωριά μας κρεμαστάρια έχουν τα… κριάρια!

■ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!..

Χαρά στο κουράγιο των αγροκτηνοτρόφων που έφτασαν στο Σύνταγμα ξεκινώντας απ’ όλα τα σημεία της χώρας για να διατρανώσουν την αγανάκτηση τους για τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει. έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος με την σκέψη της «πολιορκίας» του κράτους των Αθηνών, το οποίο κατηγορούν ότι δεν ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην λύση των προβλημάτων που βιώνουν. 

❖ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ! 

Μπορεί να είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι, κάτι που για κάποιους «Αθηναίους» να είναι συνώνυμο της «βαρβαρότητας», εντούτοις στην πράξη οι ξεσηκωμένοι τρακτεράτοι ταξιδευτές απέδειξαν στην πράξη ότι είναι και σοβαροί και υπεύθυνοι και πάνω απ’ όλα πατριώτες, που το δίκιο τους κάνει να διεκδικούν δυναμικά και όχι για τα μάτια του κόσμου! 

❁ Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ…

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επέφεραν κάποια αναστάτωση, αλλά αυτές είναι πολύ ήπιες και πιο δίκαιες σε σχέση με εκείνες των επαγγελματιών επαναστατών του γλυκού νερού, που κάθε λίγο και λιγάκι κλείνουν δρόμους, επειδή ακόμη ως καθοδηγητές τους έχουν τον Στάλιν-Λένιν και Πούτιν!

■ ΓΙΑ ΣΕΛΦΙΣ…

Όμως τόσος δρόμος και τόσος κόπος για να φτάσουν στο Σύνταγμα και να βγάζουν σέλφις με διάφορους ΚασσελοΚουτσουμπιδοΑνδρουλάκηδες είναι μια σκέτη ουτοπία. Το είδαμε σε ζωντανές μεταδόσεις από τους ίδιους τους ξεσηκωμένους την περασμένη Τρίτη από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ αργά που τα κανάλια ήταν σε απευθείας μετάδοση. Φοβάμαι πως τελικά έγινε μια τζάμπα παράσταση μακριά από τα δίκαια αιτήματα.

❖ ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΕΣ… 

Πόσα πράγματα γίνονται γύρο μας και τελούμε εν αγνοία της πραγματικότητας, έτσι όπως διαμορφώνεται τη σήμερον ημέρα. Δηλώνει παλαιοχριστιανός και έχει φτιάξει τρώγλη στην περιοχή της Κορίνθου και εκεί μέσα ζει με την οικογένεια, η οποία ξεχειλίζει από ευτυχία. Ο ίδιος ο τρωγλοδύτης δεν βρίσκει λόγια να διαφημίζει την απέραντη ευτυχία και ευγνωμοσύνη που βρήκε ένα τέτοιο εξαίσιο τρόπο να διαβιώνει ο ίδιος και άλλα καμιά δεκαριά άτομα που ασπάζονται τον παλαιοχριστιανισμό ως νεοπαλαιοχριστιανοί! 

❁ ΤΑ ΖΟΡΙΑ…

Αφού είδαμε κι ακούσαμε τους νεοπαλαιοχριστιανούς και αφού είχαμε τραβήξει ένα ζόρι όταν μαθαίναμε ότι την βγάζουν με σπανάκια και αβγά από τις κότες τους, ήρθε το μαντάτο της εξ αποστάσεως εργασίας στην καθαριότητα ενός Δήμου που δεν είχε καμία σχέση με τον Δήμο στα όρια του οποίου υφίσταται η τρώγλη. Χωρίς ρεύμα εκείνος χρησιμοποιούσε τον υπολογιστή του για να μαζεύονται τα σκουπίδια του Δήμου που κάθε μήνα του ακουμπούσε 1107 ευρουλάκια για να ζει ως νεοχριστιανός, κάτι που το έκρυβε βαθιά μέσα στο μυαλό του και την σπηλιά.

■ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ…

Κοιτάξτε τώρα τι πόρτες άνοιξε ο εν λόγω παλαιοχριστιανός σε άλλους παρόμοιους και να αρχίσουν άλλοι «συνάδελφοί» του να οδηγούνται σε βουνά και ρουμάνια για να κάνουν τηλεργασία, με την οποία θα μαζεύονται τα σκουπίδια. Φαντάζεστε να μας βρει κανένα κακό στον τόπο μας;

❖ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ… 

«Από τα αλώνια, στα σαλόνια» είχαμε την περίπτωση μιας πρώην καθαρίστριας στο Δήμο Θεσσαλονίκης επί Πρώτης Φοράς Αριστεράς. Είχε προσληφθεί ως συμβασιούχος στον τομέα καθαριότητας και λόγω των προσόντων που είχε και την δραστηριότητα που επέδειξε, τελικά κατάφερε και μπράβο της, να αγκαλιάσει υπουργική καρέκλα και σήμερα να έχει πρωτοκαθεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, στον οποίο εντελώς συμπτωματικά παραμένει ο Νίκος Παππάς που είναι γιος του Στέλιου Παππά που είχε διοριστεί στη Θεσσαλονίκη, όπου εντελώς συμπτωματικά είχαν οικογενειακές γνωριμίες οι δύο οικογένειες! Είπαμε, η δουλειά δεν είναι ντροπή!

❁ ΣΤΟ ΜΑΤΙ…

Όταν κάηκαν 103 άτομα στο Μάτι, τότε έφταιγαν εκείνοι που είχαν χτίσει αυθαίρετα στην περιοχή και όχι οι ελλείψεις της κρατικής και πολιτικής μηχανής. Όταν έγινε η τραγωδία στα Τέμπη (κλείνει ένας χρόνος), τότε έφταιγε το κράτος και όχι τα άτομα που έπρεπε να βάζουν τα τραίνα στις σωστές γραμμές την κατάλληλη στιγμή 

■ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!..

Την παραπάνω λογική ξεδίπλωσε πρόσφατα μητέρα παιδιού που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη και πήρε σβάρνα τις τηλεοράσεις να πνίξει τον πόνο της! Για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου και ειδικά ενός παιδιού, ο πόνος είναι απερίγραπτος και δε χωρά σχολιασμός και ούτε δικαιολογίες και λογικό είναι μια μάνα ειδικά να μην αντέχει στον πόνο. Το να γυρίζει στα κανάλια και να πυροβολεί προς πάσαν κατεύθυνση, διότι έτσι ορίζει το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) τότε η απαξίωση είναι το αποτέλεσμα. Ο σεβασμός στον πόνο και στην μνήμη εξουδετερώνεται μπροστά στην σκοπιμότητα! Ονόματα δεν γράφουμε από σεβασμό στη μνήμη όλων όσων χάνονται αδίκως, διότι κάποιοι δεν κάνουν την δουλειά όπως πρέπει και για την οποία πληρώνονται. 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.