Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…

Τέλος από τη θέση του διοικητή του ΠΠΓΝΙ από τα τέλη του Γενάρη ο Νίκος Κατσακιώρης με καταγωγή από Αγρίνιο ύστερα από 4 χρόνια σχεδόν στη θέση του διοικητή αφήνει αυτή τη θέση προτιμώντας τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο πλάι του περιφερειάρχη Φαρμάκη με την παράταξη του οποίου εξελέγη των περασμένο Οκτώβριο και μάλιστα στην β’ θέση όλων των υποψηφίων.

ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ…

Ο κ. Κατσακιώρης ανέλαβε τη διοίκηση επί υπουργίας Β. Κικίλια και μάλιστα στην πιο σκληρή εποχή, όπως ήταν αυτή της πανδημίας και κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του και όλο το δυναμικό του νοσοκομείου να το κρατήσει όρθιο και αποδοτικό! Κατάφερε να συγκεριάσει τις γνώσεις περί την διοίκηση και την θέληση για πολλές θυσίες από την πλευρά των εργαζομένων με αποτέλεσμα η περίθαλψη να γίνεται σε υψηλά επίπεδα με τις λιγότερες απώλειες!

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ…

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο κ. Κατσακιώρης με το «μικρόβιο» του πολιτικού μέσα του, από τον προηγούμενο χρόνο άρχισε την προετοιμασία για μεταπήδηση στο χώρο της αυτοδιοίκησης και το πέτυχε απόλυτα! Στο εξής θα αγωνίζεται για τα καλά και συμφέροντα της πατρίδας του, της Αιτωλοακαρνανίας, μέχρι που να του ανοίξει η όρεξη για ενασχόληση με την κεντρική πολιτική σκηνή. Από μας ευχαριστίες για όσα προσέφερε στο χώρο της υγείας και καλή δύναμη στα νέα καθήκοντα.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ…

Επ’ ευκαιρία και μένοντας στο χώρο της υγείας, να πούμε ότι έχει κατατεθεί νέος νόμος που θα καθορίζει τον τρόπο επιλογής νέων διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας. Μόλις ψηφιστεί θα αρχίσουν οι αλλαγές και οι νέοι διοικητές θα πρέπει να κατέχουν πολλά εφόδια για να κατακτήσουν τέτοιου είδους θέσεις σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και δεν είναι λίγα τα απαραίτητα στοιχεία και κυρίως δεν είναι εύκολα. Εδώ θα είμαστε να δούμε τα νέα πρόσωπα ή κάποια από τα παλιά, τα οποία θα έχουν αυτά τα προσόντα!

❁ ΤΙ ΠΑΘΑΜΑΝ!

Άλλο τούτο πάλι! Την επιβολή αλβανικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία ζήτησε από την κυβέρνηση ο Στεφ. Κασσελάκης για να προαχθεί έτσι η ελληνική παιδεία! Το πρότεινε και έδειξε να το εννοεί και το έχει πάρει στα σοβαρά ο ίδιος. Φαίνεται να έχει την απαίτηση να τον πάρει στα σοβαρά και ο ελληνικός λαός!..

■ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ;

Μέχρι πρόσφατα αμφιβάλλω αν γνώριζε κατά που πέφτει η Αλβανία. Μετά τη συνάντηση που είχε με αλβανικό σωματείο στην Αθήνα εκτός άλλων, εκείνο που τους απασχόλησε ήταν η εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας από τα ελληνόπουλα, για να αποκτήσουν εφόδια όταν θα τρέχουν στην Αλβανία για δουλειές!.. 

❖ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!

Όπως ακριβώς πήγαν Έλληνες δάσκαλοι στην Αλβανία για να μάθουν τους Αλβανούς τα ελληνικά, έτσι ακριβώς τώρα οι Αλβανοί της Ελλάδας ζητούν μέσω Κασσελάκη την καθιέρωση της αλβανικής στα ελληνόπουλα!

❁ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ…

Υπάρχει αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα (!) και σαν τέτοια έχει δικαίωμα της εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας υποστηρίζει ο Στεφανάρας, ο οποίος μόλις τώρα το έμαθε αυτό και είπε να συνεισφέρει. Αν έτσι είναι, τότε τι να πουν οι Πακιστανοί, οι Ινδοί και άλλοι Αφροασιάτες που κατακλύζουν την ελληνική επικράτεια; Αυτοί τι πρέπει να ζητήσουν; 

■ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…

Έχουν δικαίωμα οι διαμένοντες στη χώρα μας να διδάσκονται την γλώσσα τους κι αυτό θα πρέπει να το αναλάβουν οι χώρες τους και όχι η χώρα στην οποία φιλοξενούνται και κυρίως να μην το επιβάλλουν κάποιοι επιτήδειοι πολιτικάντηδες τύπου Κασσελάκη… 

❖ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ…

Ζητούν δικαιώματα οι Αλβανοί στην Ελλάδα και καλά κάνουν οι ίδιοι, όμως αγνοούν τα δικαιώματα των Ελλήνων της μειονότητας στην Αλβανία, που 33 χρόνια μετά το άνοιγμα των συνόρων εξακολουθούν να στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα. Περιουσίες Ελλήνων της Αλβανίας κατάσχονται από το αλβανικό κράτος, ενώ οι Έλληνες στερούνται του δικαιώματος της ψήφου και όσοι το τολμούν στέλνονται στις φυλακές όπως ο Φρ. Μπελέρης.

❁ ΤΟ… ΒΟΥΤΥΡΟ!

Βούτυρο στο ψωμί του Ράμα η πρόταση Κασσελάκη, που έκανε έμμεση αναγνώριση του αλβανικού κράτους ως κράτος που έχει δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις! Ο ίδιος ο Κασσελάκης αγνοεί προφανώς ότι η αλβανική γλώσσα δεν είναι εκείνη που καθιερώνεται ως γλώσσα τέτοια που να την ομιλεί ο πλανήτης και άνευ της οποίας τα αλβανόπουλα δεν θα μπορούν να προκόψουν στον υπόλοιπο κόσμο. 

■ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ…

Άλλο η πολιτική ευθύνη και η σοβαρότητα και άλλο το πλιάτσικο «σύντροφε» Κασσελάκη. Ρώτα και τον Τάιλερ να στο πει για να μαθαίνεις. Αντί να διαφημίζεις την ελληνική γλώσσα, λέμε τώρα, στα πέρατα του κόσμου και επειδή δεν το κατέχεις το άθλημα κάτσε στα αβγά σου! Γκαίκε ή νούγκου ε γκαίκε!

 ❖ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ ΑΔΕΛΦΙΑ!..

Οχυρωμένος στο… φτωχικό του των πολλών στρεμμάτων, μαζί με καμιά πενηνταριά σύντροφους πολεμούσε επί τριήμερο για να φέρει την ισονομία και ισοπολιτεία στις Σπέτσες κι από εκεί στην Κουμουνδούρου, η οποία τραβάει της ψυχής της τον τάραχο. Από κει στέλνει μηνύματα για το πως θα κατατροπώσει τις άλλες δυνάμεις που έχουν το θράσος να θέλουν να καθίσουν στον σβέρκο των νεοελλήνων. Από κει, έχοντας στο πλάι του, την Δούρου, τον Παππά, τον λεβέντη πρώην αρχηγό καπετάν Αποστολάκη και όλα τ’ άλλα παιδιά κανονίζουν για το πως θα κατατροπώσουν τις δυνάμεις του εχθρού!

 

❁ ΛΕΙΨΗ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Τύφλα νάχουν οι δυνάμεις του δημοκρατικού στρατού (συμμορίτες τους έλεγαν τότε) στο Γράμμο και στο Βίτσι τους οποίους ζήλεψε ο κυρ Στέφανος και γι’ αυτό επικαλέστηκε τους αγώνες του. Προφανώς έμαθε λειψή την ιστορία και έχασε τα κεφάλαια εκείνα που περιγράφεται η συντριβή του τον Αύγουστο του 1949 κι ευτυχώς που υπήρξε αυτή η κατάληψη και το ελληνικό έθνος συνεχίζει την πορεία του εν ειρήνη!

 

■ ΣΤΟ… ΦΤΩΧΙΚΟ!

Φιλοξενία επί τριήμερο στο φτωχικό στις Σπέτσες τα παιδιά του εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έμοιαζε με τριήμερη εκδρομή των παιδικών μας χρόνων. Έπρεπε να γίνει αυτή η απόδραση για να συσφιχθούν οι σχέσεις μεταξύ των βουλευτών και να πάρουν δυνάμεις με στόχο να πάρουν αμπάριζα τη ΝΔ στις ευρωεκλογές! Αυτή η σύναψη δεν υπολείπεται σε τίποτα με την πράξη εκείνου του διαβάτη που μεσάνυχτα περνάει έξω από νεκροταφείο και τραγουδάει για να παίρνει θάρρος!

❖ ΤΑ ΜΕΤΕΡΙΖΙΑ… 

Αν έχει κι άλλα τέτοια μετερίζια και αν έχει κι άλλες τέτοιες φαεινές ιδέες ο κυρ Στέφανος δεν έχει παρά να τις εφαρμόσει και εδώ θα είμαστε να απολαύσουμε το αποτέλεσμα! Εδώ θα είμαστε να δούμε τι θα γίνει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης εδώ θα είμαστε να δούμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αν βέβαια φτάσει σ’ αυτές όπως εκείνος υπολογίζει!

❁ ΤΑ ΜΕΝΟΥ…

Μπορεί να μην μάθαμε τι είπαν τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδρομή, αλλά μάθαμε ότι τα μενού στη βίλα και στα φαγοπότια ήταν πλούσια και ότι εκεί πήγαν για να ξεχάσουν όλα όσα πέρασαν από το 2019 και κυρίως από τις προηγούμενες εκλογές του περασμένου Ιουνίου. Αυτό το 41% του Κυριάκου και εκείνο το 17% του ΣΥΡΙΖΑλέξη τους έχουν στείλει αδιάβαστους. Ήρθε και εκείνη η αποσύνθεση που τους έκανε ακόμη πιο σμπαράλια και έτρεξαν στις Σπέτσες χειμωνιάτικα να μαζέψουν τα κομμάτια τους…

 ■ Η… ΤΑΞΗ

Δεν έφταναν όλα αυτά, έρχεται και ο Γιώργος Νταλάρας να βάλει τάξη πρώτα στους συναδέλφους του αοιδούς, που διαφημίζουν κοψίδια και μπιφτέκια και όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν εξηγήσεις, εκείνος τους ξέχεσε δημόσια, λέγοντας πως πρέπει να ντρέπονται για τη δουλειά που κάνουν! Ποιος, ο Νταλάρας, που ξεκίνησε αοιδώντας την περίοδο του καθεστώτος της δικτατορίας και το είπε ο ίδιος όταν επικαλέστηκε και το 1969 ως μεγάλη στιγμή που ήταν και το ξεκίνημά του… 

❖ ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ… 

Λίγο πριν το βρισίδι προς τους δημοσιογράφους είχε σοβαρή κουβέντα με τον λάτρη του κομμουνισμού Νίκο Μπογιόπουλο που έκαναν αφιέρωμα στον Τσιτσάνη του οποίου τον βίο και την πολιτεία αγνοούσαν τα 20χρονα παιδιά που έτρωγαν το αγιάζι για να κάνουν τη δουλειά τους για λίγα ψίχουλα, όπως έχει καταντήσει πλέον το επάγγελμα του δημοσιογράφου, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων…  

❁ ΑΝΑΞΙΟΙ!..

Τελικά, κατά τον Γ. Νταλάρα, έτσι και δεν γνωρίζεις τον Τσιτσάνη από τα Τρίκαλα, ο οποίος είχε άμεση σχέση με τα Ιωάννινα δεν είσαι άξιος να κρατάς δημοσιογραφικό μικρόφωνο και κυρίως να έχεις το θράσος να κάνεις ερωτήσεις τέτοιου είδους στον Νταλάρα που από το 1969 υπηρετεί το λαϊκό άσμα, όπως είπε και ο ίδιος!

■ ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ…

Δεν ακυρώνουμε τον καλλιτέχνη Γ. Νταλάρα, ο οποίος επί 60 χρόνια είναι τραγουδιστής και διασκεδαστής αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε και τις ιδέες της κανονικότητας, έτσι όπως τις φύτεψαν οι αριστερούληδες κάποτε για να εξαγνιστεί από καταστάσεις της περιόδου της «επανάστασης» πρώτα και τις χούντας αργότερα! Να τα λέμε και αυτά…  

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.