Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ!..

Για τους δύο επόμενους μήνες ποδόσφαιρο με φιλάθλους γιοκ! Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση, ύστερα από τα τελευταία θλιβερά γεγονότα στου Ρέντη όπου οργανωμένοι «φίλαθλοι» σε αγώνα βόλεϊ έψαχναν ευκαιρία να χτυπήσουν την ΕΛΑΣ. Και τα κατάφεραν, στέλνοντας στο νοσοκομείο έναν νέο άνθρωπο που το… έγκλημά του ήταν ότι είναι «μπάτσος»! 

ΤΑ ΜΕΤΡΑ…

Άλλοι χαρακτήρισαν τα μέτρα της κυβέρνησης αυστηρά, επειδή τους στερεί κυρίως το άθλημα του ποδοσφαίρου κι άλλοι τα θεωρούν ημίμετρα που δεν πρόκειται να θεραπεύσουν την ασθένεια του χουλιγκανισμού, με την οποία τους έχουν μπολιάσει οι επαγγελματίες του είδους που λύνουν και δένουν σε ένα λαϊκό άθλημα, το οποίο το κατάντησαν εκείνοι που δήθεν το υπηρετούν.

Η ΕΚΤΡΟΦΗ…

Δεν μιλάμε για τους πολλούς που εκτρέφουν τον χουλιγκανισμό, αλλά εκείνους τους λίγους που διαχρονικά θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στα δύο κυρίως δημοφιλή αθλήματα, ποδόσφαιρο και μπάσκετ, όπου τα παιχνίδια που παίζονται και που μέσω αυτών προωθούνται άλλα συμφέροντα.

ΑΔΕΙΑ ΓΗΠΕΔΑ!

Δύο μήνες με κλεισμένες πόρτες τα γήπεδα και κάποιοι νομίζουν ότι έτσι θα θεραπευθούν οι εντεταλμένοι χούλιγκαν. Πλανώνται πλάνη οικτράν, όσοι έτσι αποφάσισαν και νομίζουν ότι θα θεραπευθούν οι πληγές που ανοίγονται. Δύο μήνες αποχή και μετά τι;

❁ Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ…

Το είδαμε και αυτό! Οι ΔΑΠίτες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τι σκαρφίστηκαν λέτε, για να σπάσουν την πλήξη τους για όσα συμβαίνουν σε τοπικό, Εθνικό και διεθνές επίπεδο: Οργάνωσαν, λέει, ειδική εκδήλωση για την αντιμετώπιση του δερματικού γήρατος, δηλαδή οι ρυτίδες και τα οφέλη από τα μπότοξ! 

■ Η… ΑΓΩΝΙΑ

Σπουδαία εκδήλωση, που είχε όμως έντονη την αγωνία των 20άρηδων για το οφέλη από τα μπότοξ, τα οποία για αυτούς γηρατειά θα έλθουν τον επόμενο αιώνα, καλά να ‘ναι τα παιδιά. Η διοργάνωση της εκδήλωσης δείχνει αυτή ακριβώς την… αγωνία που έχουν εκεί στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τυχόν εμφάνιση καμιάς ρυτίδας στο μέτωπο, στα μάγουλα, μπρος-πίσω απ’ τα αυτιά, ξεχειλωμένα χείλη, ξεχειλωμένα μάτια και χαλαρωμένες κοιλιές και οπίσθια πεσμένα!  

❖ ΟΙ… ΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ

Όλα αυτά, σε μια προσπάθεια ανόρθωσης του σώματος κόντρα στην ανόρθωση της παιδείας, της οικονομίας, της κοινωνία, της ευθύνης, της αξιοπρέπειας και γενικά με τον ελεύθερο και δημιουργικό τρόπο διαβίωσης και επιβίωσης. Όλα τ’ άλλα τα έχουν λύσει και τους έμεινε ο καημός, αγόρια-κορίτσια, της αυτοσυντήρησης, απαλλαγμένοι από τα ζαρώματα και τις βλεφαροπτώσεις… 

❁ ΚΑΠΟΤΕ!...

Κάποτε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχε πιο δημιουργικούς ρόλους και στόχους. Προωθούσε τις θέσεις και τις απόψεις της φιλελεύθερης παράταξης και όταν χρειάστηκε έβαλε το στήθος της, χωρίς ανορθώσεις και πλαστικές, σε εθνικά ζητήματα, όπως και εκείνο που αφορούσε τη Βόρειο Ήπειρο!

■ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΥΝΟΡΩΝ…

Πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έθεσε ζήτημα για άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία, για να λευθερωθεί η Β. Ήπειρος που ήταν για 40 χρόνια σε σκλαβιά επί Χότζα. Πρώτη σ’ όλη την Ελλάδα οργάνωσε εκδήλωση στο «Παλλάδιο» το Μάρτιο του 1983, αναδεικνύοντας για πρώτη φορά βορειοηπειρωτικό ζήτημα παλεύοντας σκληρά με όλους εκείνους που άκουγαν Β. Ήπειρο και έβγαζαν φλόγες από τ’ αυτιά!.. 

❖ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ!

Δεν χωρούσε η αίθουσα κινηματογράφου τους πατριώτες που πήγαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, στην οποία κύριος ομιλητής ήταν ο αείμνηστος πρώην υπουργός Δ. Νιάνιας. Στην ίδια εκδήλωση ενώ είχε κληθεί ο μακαριστός Σεβαστιανός, δεν παραβρέθηκε καθότι ίσχυε το απαραβίαστον-«εισπήδηση», ενώ αντ’ αυτού ήταν εκεί ο μακαριστός Σετάκης.

❁ ΟΙ ΜΑΧΕΣ…

Είχαν προηγηθεί πολυήμερες μάχες με «Έλληνες» φιλοχοτζικούς της οργάνωσης ΣΑΚΕ, οι οποίοι ήλθαν στα Γιάννινα για να τορπιλίσουν την εκδήλωση, στηριζόμενοι μάλιστα από το καθεστώς ΠΑΣΟΚ, αλλά τελικά δεν τους έκατσε διότι οι ΔΑΠίτες δεν τους χαρίστηκαν. Για την ιστορία αναφέρω Ζαχαρόπουλο-Σαμπασιώτη-Παπαδόπουλο κλπ. Ο υπογράφων εκτός των άλλων κάλυπτε την εκδήλωση και τηλεοπτικά, κάτι πρωτόγνωρο για την εποχή. Ντοκουμέντα διαθέτει ο Κ. Ντιναλέξης

■ ΟΙ… ΑΓΩΝΕΣ!

Τέτοιου είδους ζητήματα απασχολούσαν τότε τους ΔΑΠίτες, αφήνοντας σε τριτοτέταρτη μοίρα τον… ρυτιδισμό και τα τραβήγματα στο πρόσωπο και στ’ αυτιά. Όχι πως δεν είναι στα ενδιαφέροντά τους, αλλά όχι όμως και ενταγμένα στα πλαίσια της δράσης, κυρίως της πολιτικής, αφού σ’ αυτή παρέστη ακόμη και υπουργός!

❖ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ…

Αναμένουμε την επόμενη εκδήλωση των ΔΑΠιτών που θα έχει να κάνει με επίδειξη μόδας! Θα έχει πολύ ενδιαφέρον μια τέτοια εκδήλωση, στην οποία θα λανσάρονται μοντελάκια ακόμη και απόχρωσης πρασίνου, για όσους θυμούνται... Που νοιάζονται για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, όπου ο χουλιγκανισμός κτυπάει κόκκινο και ένα νέο παιδί ακρωτηριάστηκε επειδή υπηρετούσε μέχρι θυσίας για 30 ευρώ μεροκάματο!

❁ ΜΙΛΗΣΕ!!!

Μετά την αντίδραση του Α. Σαμαρά, ήλθε ο Κ. Καραμανλής ο Β’ να καταθέσει την δική του αντίδραση για την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας και το «σύμφωνο συνεργασίας», που υπογράφηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αμφισβητεί ευθέως ο πρώην πρωθυπουργός τις δήθεν καλές προθέσεις του Τούρκου προέδρου και επισημαίνει τους κινδύνους που διατρέχει η ασφάλεια της χώρας μας από το δήθεν ενδιαφέρον για καλή γειτονία… 

■ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ…

Μεταξύ άλλων ο Κ. Καραμανλής συστήνει ψυχραιμία στις καλές προθέσεις του Τούρκου προέδρου, κάτι που μπορεί να κρύβει μύχιες σκέψεις του για επεκτάσεις στα σύνορα μέχρι αναγνώριση Τούρκων στη Θράκη, διαβάζοντας λάθος τις συνθήκες με τις οποίες έχουν αναγνωριστεί όλα αυτά και που σκόπιμα οι Τούρκοι αγνοούν… 

❖ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ! 

«Ναι στην επιδίωξη της ειρήνης μεταξύ των λαών μας, ναι στην ύφεση, να στον διάλογο, ναι στην οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Οτιδήποτε άλλο έχει διευθετηθεί από διεθνείς συνθήκες, δεν επιτρέπονται αμφισβητήσεις. Δε χωρά καμία έκπτωση σε ζητήματα Εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κύπρο», λέει ο πρώην πρωθυπουργός και εδώ που τα λέμε μια αντάρα τη σήκωσε, δίνοντας τροφή στους διάφορους Κασσελάκηδες της πολιτικής σκηνής να παριστάνουν τους πατριώτες από τα LIDL…

❁ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…

Φυσικά και έχουν δικαίωμα δύο πρώην πρωθυπουργοί να ασκήσουν αυστηρή κριτική, ακόμη και στην κυβέρνησή τους. Αλλά αυτό πρέπει να γίνεται καθ’ όλη τη θητεία τους και αφού έχει προηγηθεί εσωτερικώς διάλογος, για να υπάρχει ενιαία γραμμή σε τόσο σοβαρά ζητήματα όπως είναι τα εθνικά.

■ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ…

Είχε καιρό να ασχοληθεί με πολιτικά ζητήματα ο Κ. Καραμανλής και το έκανε σε ένα τεράστιο θέμα, που είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτό, ανεβάζει το όλο ζήτημα σε πολύ υψηλά επίπεδα κι έτσι όπως επιβάλλουν οι καταστάσεις. Ένας πρώην πρωθυπουργός δεν πρέπει να παραμένει σιωπηλός, διότι εκείνος ξέρει πότε πρέπει να μιλήσει και κυρίως τι πρέπει να πει. Το ότι ασχολήθηκαν οι διάφοροι «Κασσελάκηδες» με αυτά που είπε ο Κ. Καραμανλής δεν μειώνει καθόλου τη σημασία του όλου θέματος, που έχει να κάνει με το συγκεκριμένο εθνικό ζήτημα.

❖ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ… 

Από τον… τιτανοτεράστιο Χρ. Σπίρτζη «ανοίγουν» οι μπάρες διοδίων στο νομό Ιωαννίνων στους πολίτες του νομού και δυστυχώς 6-7 χρόνια στον τόπο τα βιολιά. Το ζήτημα έρχεται στην επικαιρότητα κατά καιρούς αλλά για κουβέντα να γίνεται…

❁ ΤΟ… ΝΤΥΣΙΜΟ

Επειδή το ζήτημα «ελεύθερα διόδια» για τους Γιαννιώτες ξαναήλθε στην επιφάνεια, το λόγο πήρε ο περιφερειάρχης, ο οποίος κι αυτός είχε πιστέψει στον Χρ. Σπίρτζη και δίνει τη συμβουλή να «ντυθούν» οι πολίτες είτε φορτηγατζήδες είτε ταξιτζήδες και να διεκδικήσουν την  συγκεκριμένη αμέλεια σε Γιάννινα και Άκτιο!

■ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Όλα τα παραπάνω λίγο πριν η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ περάσει στην ΤΕΡΝΑ, η οποία έχει γίνει «ιδιοκτήτρια» της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, σε σχετικό διαγωνισμό που έχει διενεργηθεί προ πολλού και είναι θέμα χρόνου να περάσει στα χέρια της. Φυσικά και οι συμβουλές Αλ. Καχριμάνη ουδεμία αξία θα έχουν πλέον… 

❖ ΤΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ… 

Όσοι λοιπόν ονειρεύονται… καρβέλια για ατέλεια σε διόδια καλόν είναι να μην κοιμούνται ξεσκέπαστοι γιατί την μπούντα δεν θα τη γλιτώσουν! Πέρασαν 6-7 χρόνια από τότε που πρωτοακούστηκε για την ειδική μεταχείριση και των Γιαννιωτών, οι οποίοι στον ίδιο νομό πληρώνουν τρία διόδια! 

❁ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ…

Χείμαρρος η Τατιάνα Καλογιάννη σε συνέντευξή της σε ντόπιο κανάλι, όπου εκτός των άλλων προσπάθησε να εξηγήσει γιατί έχασε κι αυτές τις εκλογές και τα έριξε στους πολίτες, που δεν κατάλαβαν ότι ξαναέβαλαν την «αριστερά» του Θ. Μπέγκα στο τιμόνι του Δήμου. Εκείνη έκανε ότι περνούσε από το χέρι της να ενώσει την κεντροδεξιά, αλλά… ατύχησε και είχαμε τα γνωστά αποτελέσματα!.. 

■ ΟΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ!

Όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει τα επόμενα πέντε χρόνια και αν θα υπηρετήσει εκ νέου από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, η κ. Καλογιάννη τα άφησε όλα ανοιχτά και ότι εκείνη θα εξακολουθήσει (;) να κάνει αυτό που έκανε, δηλαδή σωστή αντιπολίτευση, κάτι που δεν φάνηκε να το πιστεύει διότι η προηγούμενη θητεία στα ίδια έδρανα, εκ του αποτελέσματος, δεν φάνηκε να απέδωσε τα αναμενόμενα…

❖ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ… 

Το μεγάλο παράπονο της Τατιάνας το οποίο εξομολογήθηκε στην ίδια συνέντευξη, ήταν που οι βουλευτές της ΝΔ στο νομό Ιωαννίνων δεν μπήκαν στον κόπο να της τηλεφωνήσουν και να της ευχηθούν τα καλύτερα για τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Ευτυχώς, θα πούμε εμείς, διότι οι ευχές τελικά δεν πιάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Στις ευχές πίστευε και ο Δ. Παπαγεωργίου και είδαμε που κατέληξε. Το ότι κράτησε ποσοστό σαν αυτό του 2019 και με χρίσμα από τα κεντρικά της ΝΔ αυτό είναι… ευλογία!

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.