Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΒΟΥΝΩΝ!..

Περίεργα πράγματα εκεί στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, όπου ένα ολόκληρο τεράστιο λατομείο «εξαφανίστηκε» από προσώπου γης, χωρίς να υπάρχουν γεωλογικά φαινόμενα τέτοια που να δικαιολογούν όλα όσα συνέβησαν. Ειδικοί δεν είμαστε, αλλά κάτι δεν μας κάθεται καλά σ’ όλη αυτή την ιστορία και οι ειδικοί και υπεύθυνοι θα πρέπει εκείνοι να μπουν στον κόπο να δώσουν εξηγήσεις και να μην αφήνουν «φήμες» να σέρνονται. Άλλωστε και τα βουνά έχουν ψυχή… 

ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕΙΣΜΩΝ…

Τον κύριο λόγο έχουν οι αυτοδιοικητικές αρχές, μαζί με τις ανάλογες υπηρεσίες οι οποίες πρέπει να εξετάσουν το «φαινόμενο» και… άμα λάχει ας γνωστοποιήσουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα, πάντως από σεισμολογικό ινστιτούτο ενδείξεις για σεισμούς δεν υπάρχουν.

ΚΑΠΟΤΕ!..

Κάποτε σ’ αυτή την περιοχή, οι μόνοι «σεισμοί» που γίνονταν ήταν οι «σεισμοί» που είχαν να κάνουν με την εξόρυξη αδρανών, με τα οποία κτίζονταν η Θεσπρωτία και όχι μόνο. Τα χρόνια πέρασαν, οι «δημιουργοί» χάθηκαν και η απόλυτη ορφάνια έφτασε τα πράγματα στην σημερινή κατάσταση, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ είχαμε «μετακίνηση» του βουνού! Περιμένουμε εμείς οι αδαείς, από τους αντιπεριφερειάρχες Θ. Πιτούλη (λόγω εντοπιότητας) και Β. Γοργόλη λόγω αρμοδιότητας -καθότι ενασχολούμενος με το περιβάλλον- να δώσουν πειστικές απαντήσεις για τη μετακίνηση του βουνού!

❁ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΕΡΟΒΟΥ…

Κοντά στις τρεις δεκαετίες κλειστό παραμένει το Τουριστικό Περίπτερο Τερόβου και στοιχειωμένο όπως ήταν, καρτερούσε μήπως και φιλοτιμηθεί κανείς και βάλει υπογραφή μπας κι αλλάξει καθεστώς και γίνει η ανάλογη αξιοποίησή του. Κουφάρι ξεχασμένο σε άθλια κατάσταση περιμένει υπομονετικά, να ξαναδώσει ανάσα σε μια περιοχή που κάποτε ήταν σημείο αναφοράς και πόλος τουριστικός. 

■ Η ΕΤΑΔ…

Τα καλά νέα έρχονται από την ΕΤΑΔ, η οποία προέβη σε προκήρυξη διαγωνισμού μίσθωσης του τουριστικού περιπτέρου και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να βάλει πλάτη πρώτα για την αποκατάσταση των κτηριακών εγκαταστάσεων και σε δεύτερο πλάνο την αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή, η οποία τόσα χρόνια ήταν ξεχασμένη… 

❖ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ!

Αν και πολλές, αμέτρητες φορές επισημάναμε αυτή την αδιαφορία παντός υπευθύνου, εν τούτοις τα αυτιά και τα μυαλά όλων ήταν κλειστά ερμητικά. Κάθε επίσκεψη σε ένα θαυμάσιο χώρο, γεμάτο φυσικές ομορφιές αλλά και αμέτρητες μνήμες, πληγώνει τον επισκέπτη με την εικόνα που βλέπει. Όλοι σφύριζαν αδιάφορα και το «πέρα βρέχει» ήταν στη σκέψη τους…

❁ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Έστω και τώρα, αρκεί να πάρουν στα σοβαρά την υπόθεση αποκατάστασης του κτηρίου και να επανέλθει η τάξη στην ευρύτερη περιοχή «Χάνι Τερόβου» που έχει δικαίωμα στην ανάπτυξη. Έστω και τώρα το Υπερταμείο «διέταξε» την ΕΤΑΔ να ανοίξει ένα νέο δρόμο στην επισκεψιμότητα, σε μια περιοχή που έχει παίξει τον δικό της ρόλο στον τουρισμό. Το υγρό στοιχείο στην περιοχή είναι κυρίαρχο και σαν τέτοιο μόνο αδιατάραχτο πρέπει να μείνει.

■ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ…

Το σήριαλ φυλάκισης Φρέντι Μπελέρη δε λέει να τελειώσει! Ο Έντι Ράμα βγάζει όλο του το μίσος απέναντι στην ελληνική μειονότητα, γιατί του έχει κάτσει στο λαιμό και δεν μπορεί να συγχωρήσει ότι υπάρχει γνήσιο κομμάτι ελληνισμού σ’ αυτή την ευλογημένη ελληνική γη που ονομάζεται Χιμάρα!

 ❖ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Επιμένει να κρατά έγκλειστο στις αλβανικές φυλακές τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χιμάρας ο Έντι Ράμα και γράφει στα… «αχαμνά» του τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες ότι δεν πρόκειται να γίνει μέλος η Αλβανία, αν δε βάλει ευρωπαϊκό μυαλό! Κάθε τόσο βρίσκονται εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού και του ελληνικού κοινοβουλίου που θυμίζουν ότι δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ η Αλβανία, αν ο ίδιος ο Ράμα δεν αλλάξει ρότα και από σκιπτάρας να γίνει Ευρωπαίος!.. 

❁ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ…

Για μια ακόμη φορά ένας Κρητικός ευρωβουλευτής, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισημαίνει τις αθλιότητες του Αλβανού πρωθυπουργού και του αλβανικού κράτους, όσον αφορά τη μεταχείριση του Φρ. Μπελέρη τον οποίο σώνει και καλά πρέπει να κρατούν φυλακισμένο, επειδή είχε το θράσος να γίνει Δήμαρχος στη Χιμάρα εκεί που το σύστημα Ράμα εννοεί να μην αναγνωρίζει ως καθαρά ελληνική γη! 

■ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!

Μόνο ο Μ. Κεφαλογιάννης έχει πάρει εδώ και πολλά χρόνια στις πλάτες του το Βορειοηπειρωτικό, κι αυτό σημαίνει πολλά πράγματα. Και κυρίως φαίνεται να γνωρίζει ιστορία και να διακατέχεται από πατριωτικά συναισθήματα. Άλλους συναδέλφους του απ’ όλο το πολιτικό φάσμα στην Ευρωβουλή δεν είδαμε να παλεύουν για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών, ενώ κάποιοι από δαύτους ακόμη μιλούν και για… Νοτιοαλβανούς και η ντροπή δεν παύει να ντρέπεται!..

 ❖ Η ΑΡΝΗΣΗ…

Θυμάμαι πριν τρία χρόνια είχε γίνει μια συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας και τότε είδαμε ακόμη και ευρωβουλευτές της ΝΔ που είχαν αρνηθεί την στήριξη, πλην τριών (Κεφαλογιάννης-Κυμπαρόπουλος-Βοζεμπεργκ). Επειδή ο υπογράφων είχε σχολιάσει την στάση των άλλων, είχε δεχτεί επίπληξη, διότι δεν γνώριζα την εντολή Μεϊμαράκη που είναι ο επικεφαλής της ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. Μια σύσταση! Μην τους ξεχάσετε τον Ιούνιο του 2024! 

❁ ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ!..

Βγήκε «λευκός καπνός» τελικά από τα κεντρικά της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και νέος πρόεδρος ΔΣ εξελέγη ο Βασίλης Κολιός, μέλος ΔΣ για μια εικοσαετία στην ίδια τράπεζα. Η αλλαγή προέδρου ήταν επιβεβλημένη μετά την από πενταμήνου περίπου παραίτηση του επί 20ετία προέδρου Κώστα Ζωνίδη, ο οποίος όμως παραμένει απλό μέλος ΔΣ, μέχρι το τέλος της θητείας σε δύο χρόνια.

 ■ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ…

Ίσως είναι τελευταία φορά που εκλέγεται από τη «βάση» ΔΣ στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, η οποία οσονούπω μετατρέπεται σε ΑΕ με ότι και αν σημαίνει αυτό για την ίδια την Τράπεζα, αλλά και για τους Ηπειρώτες που την στήριξαν όλα τα χρόνια από τη μέρα της δημιουργίας της.

❖ Η ΙΣΤΟΡΙΑ… 

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ξεκίνησε ως Συνεταιριστική επί εποχής αειμνήστου Ι. Δούμα κι αφού πέρασε μέσα από συμπληγάδες κατάφερε να φτάσει στο σήμερα, διεκδικώντας ένα μεγάλο μερίδιο της τραπεζικής αγοράς κυρίως στην Ήπειρο. Είναι από τις λίγες (δύο-τρεις έμειναν) τράπεζες που ξεκίνησαν ως συνεταιριστικές και διασώθηκαν και τώρα μεγαλουργούν! Κατάφερε να σταθεί όρθια στα χρόνια της κρίσης. Εδώ που τα λέμε πλάτη έβαλαν οι «Αθηναίοι» και σήμερα η Ήπειρος έχει ένα αποκούμπι.

❁ ΓΑΜΟΒΑΠΤΙΣΕΙΣ…

Από τα «στέφανα» του Κασσελάκη, περάσαμε στα βαπτίσια των αποστατών του τιμημένου ΣΥΡΙΖΑ! ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΝΕ. ΑΡ) το όνομα των αποστατών αφήνοντας τους Κασσελάκηδες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως είπε κάποτε για τη ΝΔ ένας ονόματι Κουτσόγιωργας Μένιος όταν… καβάλησε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ.

■ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ!

Ακόμη είμαστε στην αρχή σε όλα όσα συμβαίνουν εδώ και δυο-τρεις μήνες σ’ αυτόν τον τύπο της αριστεράς και έτσι όπως την κατάντησαν οι ίδιοι που τώρα ευαγγέλλονται ανανέωση, ενώ στην ουσία ούτε καν αναπαλαίωση δεν είναι σε θέση να κάνουν…

❖ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ… 

Έφτιαξε κάποτε ο Εθνάρχης την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΝΔ) αφήνοντας πίσω τη θρυλική ΕΡΕ, αλλά τότε το επέβαλαν οι περιστάσεις, ενώ ο ίδιος είχε αλλάξει ριζικά στα 11 χρόνια «εξορίας» στο Παρίσι, αφήνοντας πίσω του ένα σκληρό παρελθόν. 

❁ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για να ξεχωρίζουν από τον ίδιο τους τον εαυτό περισσότερο και λιγότερο από τον Κασσελάκη, ο οποίος… απειλεί τον Μητσοτάκη να τον κατατροπώσει! Το θέμα δεν είναι ότι το λέει, αλλά ότι το πιστεύει και νομίζει ότι τον παίρνουν στα σοβαρά τα συντρόφια του, που εσχάτως τους έχει βαρέσει κατακέφαλα ένας ασύδοτος φιλοαμερικανισμός! 

■ ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ…

Έριξε «κεραυνούς» ο Κασσελάκης στον Κυριάκο, επειδή είχε το θράσος να καλέσει τους 18αρηδες να καταθέσουν ενδιαφέρον για το «επίδομα» των νέων. Ενοχλήθηκε ο Στέφανος από το βίντεο στο ΤΙΚ-ΤΟΚ με το οποίο έκανε τη σχετική πρόσκληση, ενώ εκείνος την ίδια στιγμή γιόρταζε τα γενέθλια του σκυλιού του και οι ευχές πηγαινοέρχονταν στο φουλ!..

❖ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ! 

Ακόμη είμαστε στην αρχή στα όσα γίνονται σ’ αυτό το κομμάτι της ψευτοαριστεράς και να δείτε που κάποια στιγμή δεν θα αποφύγουν στο να γίνονται… επιθεώρηση στα χέρια του Σεφερλή. Έρμη αριστερά πως σε κατάντησαν όλοι αυτοί οι νεοσωτήρες, μετά τον όλεθρο των περασμένων Μαΐου-Ιουνίου! 

❁ ΜΕ ΤΟΥΡΤΑ!..

Γενέθλια στο σκυλάκι το ζεύγος Κασσελάκη και μάλιστα με τούρτα και κεράκια! Εκείνοι τραγουδούσαν «να ζήσεις σκυλίτσα και χρόνια πολλά» κι εκείνη απαντούσε με γαυγίσματα και «σταυροκοπιόταν» από την περιποίηση! «Θα έχω να θυμάμαι» τους έλεγε και ευχόταν και στα «δικά σας»! Αυτό θα πει σκυλίσια ζωή…

■ ΟΙ… ΓΑΜΟΙ

«Σώγαμπροι» και «νύφες» ένα σωρό στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Κυρίως οι «σώγαμπροι» είναι εκείνοι που ανακαλύπτουν αποστάτες, όντας οι ίδιοι «αποστάτες» από το ΠΑΣΟΚ! Τι ζούμε Θεέ μου και σε ποιον να το πούμε; Όλοι αυτοί αγωνίζονται για να νικήσουν τον Κυριάκο, που τους έχει πάρει σώβρακα και κιλοτάκια! Να δείτε που όλοι μαζί θα κυνηγάνε ένα 3% για να πιάσουν στασίδι στη Βουλή…

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.