Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΜΠΑΪΡΑΚΙ…

«Είμαι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας», δηλώνει και ο «δικός μας» βουλευτής Κώστας Μπάρκας και σηκώνει μπαϊράκι έναντι στις θέσεις που εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς σε πρόσφατη συνέντευξή του. Μιλάμε για «Κασσελακισμό» που έχει αρχίσει να περνά στο DNA πολλών Νεοελλήνων και κυρίως από το πολιτικό φάσμα…

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ…

Αν υιοθετηθεί ο γάμος ομοφύλων εγώ θα την κάνω  με ελαφρά πηδηματάκια, λέει ο Μάκης Βορίδης, ενώ κάποιος άλλος συνάδελφός του από τη ΝΔ ονόματι Πατέλης, απειλεί με φευγιό αν δε φέρει προς ψήφιση τον σχετικό νόμο η κυβέρνηση! Α ρε Κασσελάκη τι μας κάνεις; Καταλαβαίνετε τώρα με τι και πόσο σοβαρά θέματα ασχολούνται οι «πατέρες και οι μητέρες» της Ελληνικής Βουλής και μετά εμείς έχουμε το θράσος να τα βάζουμε με κάτι τυχάρπαστους Ταχιάους, που βαριούνται να ασχοληθούν με έργα στην Ήπειρο!

ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ…

Δεν νοιαζόμαστε με ποιον και πως «βγάζει τα μάτια του» ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και οι όμοιοί του. Το να προκαλείται όμως μια ολόκληρη κοινωνία να αποδεχτεί την εξαίρεση ως κανόνα, τότε σίγουρα εμείς οι υπόλοιποι ούτε θα ψιλοστραβοαρμενίζουμε, ούτε θα πρέπει να αισθάνονται ένοχοι όλοι οι άλλοι που δε δούλεψαν στις ΗΠΑ και δεν ήλθαν πίσω ως εφοπλιστές, αφού πέρασαν στις εξετάσεις της GOLDMAN SACHS για να… λανσάρουν τα αγαθά του Στάλιν, Λένιν και Κάστρο! 

ΜΕΧΡΙ… ΚΟΚΚΑΛΟ

Μέχρι κόκκαλο Αχτσιογλικός ο Κ. Μπάρκας όπως και η «δική μας» Μερόπη Τζούφη. Όταν όμως τέθηκε ζήτημα αποχώρησης εκείνη που τίμησε τα παντελόνια της ήταν η Μερόπη, που δεν άντεξε την σκλαβιά του Κασσελακισμού και πήδηξε από το μαντρί! Αντίθετα ο Κωστάκης, αντί αξιώματος δήλωσε νομιμόφρων απέναντι στις αρχές και τις αξίες της αριστεροσύνης του Αμερικανοτραφή Στέφανου, που θέλει να δημιουργήσει τη χώρα των «αρσενικών» μέσω παρένθετων μητέρων, όπως έχουν ζητήσει οι νιόπαντροι! (ή νεόνυμφοι, πάρτε ό,τι θέλετε…)  

❁ ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ…

Τα είχαμε χύμα, μας ήλθαν και τσουβαλάτα με κάποια σαΐνια της κυβέρνησης που ή έχουν ξεφύγει εντελώς μετά το 41% του περασμένου Ιουνίου ή δεν κατάλαβαν πως να διαχειριστούν το… δώρο της εξουσίας που τους έδωσε ο πρωθυπουργός! 

■ ΧΩΡΙΣ… ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ!

Ένας Ταχιάος… αγνώστων λοιπών στοιχείων, μας ξεφούρνισε ότι άλλα έργα στην Ήπειρο γιόκ, διότι είναι πολλά, προφανώς, όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα. Κάπου εκεί ανάμεσα στα πολλά, μας είπε ότι λεφτά δεν υπάρχουν για την ένωση Πρέβεζας-Καμπή και ούτε να γίνεται λόγος για τη δημιουργία άξονα Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας-Μαυρομάτι! 

❖ ΤΟ… ΦΡΟΥΤΟ!

Πού το βρήκε αυτό το φρούτο ο Κυριάκος, που μαζί με κάτι άλλα άρχισαν να γράφουν ιστορία από την ανάποδη, πέντε μήνες μετά τη δεύτερη φορά δεξιά στη χώρα μας; Τι θα πει να ξεχάσουμε εμείς άλλα έργα στην Ήπειρο κ. Ταχιάο μας, που μάλλον τώρα ξαφνικά ανακάλυψες ότι η Ήπειρος εξακολουθεί να υφίσταται στον Ελληνικό χάρτη!..

❁ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ…

Ένα εκατομμύριο φορές και πολλαπλώς ο ίδιος ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε έργα στην Ήπειρο και οι Ηπειρώτες τον πήραν στα σοβαρά και του έδωσαν και δεύτερη φορά την ευκαιρία για να ξανακυβερνήσει την Ελλάδα και μαζί μ’ αυτή την Ήπειρο. Με τίνος εντολή και με ποιο δικαίωμα ο κάθε Ταχιάος εξαιρεί από έργα ανάπτυξης την Ήπειρο, αραδιάζοντας ένα σωρό πα…ριες επειδή το κουτάλι του πήρε νερό, όταν ο Μητσοτάκης του έδωσε κάποιο αξίωμα… 

■ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ!..

Προφανώς λαμβάνοντας αφορμή με την ανοχή των Ηπειρωτών όλο το προηγούμενο διάστημα με τον περιβόητο άξονα Γιάννινα-Κακαβιά που έχει πέσει στα νύχια και τα δόντια των εργολάβων, είπε τα όσα είπε και μας ζητά να ξεχάσουμε άλλα έργα στην Ήπειρο, λέτε και μας έχουν κουράσει όλα εκείνα που δεν έχουν γίνει τις προηγούμενες πολλές δεκαετίες.. 

❖ ΟΧΙ ΡΕ!!!

Όχι ρε Ταχιάο! Δεν σε παίρνουν στα σοβαρά οι Ηπειρώτες και το λιγότερο που ζητούν από σένα είναι να μην πατήσεις τα πόδια σου στα χώματά μας... Η Ήπειρος είναι Ελλάδα και δεν θα επιτρέψει σε κανένα σας να ασελγεί!..

 ❁ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ…

Ναι ρε! Όσοι εξακολουθούμε και επιμένουμε να μένουμε στην Ήπειρο, θα διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε κι άμα χρειαστεί θα ανέβουμε στα κάγκελα και θα σας στέλνουμε στον αγύριστο. Βγάλσιμο γλώσσας δεν ανεχόμαστε και αυτό βάλτε το στην γκλάβα σας εσείς οι πάσης φύσεως Ταχιάοι του κράτους των Αθηνών…

 ■ Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ…

Θερμή παράκληση προς Κυριάκο Μητσοτάκη! Κάτι τέτοια φυντάνια ας τα… αποκόβει άμεσα από τον κορμό της παράταξης, προτού γίνουν κλωνάρια και κανονίζουν εκείνα για τον «κορμό» που λέγεται Ελλάδα. Ας κάνει «αποκεφαλισμούς» για να μην απολογείται ο ίδιος κι όλοι εμείς οι άλλοι που βάλαμε πλάτη και γι’ αυτό το 41%. Μια ξερή συγνώμη δεν θεραπεύει πάσαν… μαλακίαν, όπως έλεγαν σοφότεροι ημών στο παρελθόν.

 ❖ «ΓΙΟΚ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

Ερντογάν «γιοκ» στην Ελλάδα, διεμήνυσε ο Α. Σαμαράς με συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την προηγούμενη Κυριακή. «Αυτός ο γυρολόγος αντιευρωπαίος φίλος της Χαμάς, δεν έχει καμία δουλειά στην Ελλάδα», λέει ο πρώην πρωθυπουργός επικαλούμενος παρόμοιες απόψεις του Κ. Καραμανλή Β’!

❁ ΤΟ ΔΟΓΜΑ…

Δίκιο μέχρι το Θεό έχει ο Α. Σαμαράς αλλά υπάρχει και το δόγμα που λέει «αν δεν μπορεί να έχεις κάποιον φίλο, τουλάχιστον απέφυγε να τον κάνεις εχθρό». Θα μου πει κανείς πιάνεται φίλος ένας Τούρκος; Φυσικά και όχι, αλλά τουλάχιστον να μην τους δίνεις δικαίωμα να επικαλούνται άρνηση «φιλοξενίας»… 

■ Η… ΑΝΑΠΑΥΛΑ

Εδώ είμαστε και πάλι ύστερα από μια αναγκαστική ανάπαυλα δύο εβδομάδων. Αυτή η «κουφάλα» ο κορονοϊός για δεύτερη φορά μέσα σε έντεκα μήνες, ξαναχτύπησε για να σπάσει τα μούτρα του και αυτή τη φορά. Αυτή η «κουφάλα» με κράτησε δύο βδομάδες μακριά από την επικοινωνία μας, όπως εσείς κι εγώ γνωρίζουμε επί δεκαετίες τώρα από τούτο το μετερίζι.

❖ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ… 

Για λόγους προληπτικούς κι επειδή για άλλους λόγους βρέθηκα στο ΠΠΓΝΙ σε τεστ ρουτίνας, βρέθηκα θετικός στον κορονοϊό και προτίμησα την φιλοξενία στην ΜΕΛ του νοσοκομείου, παρά να ακολουθήσω την κατ’ οίκον αντιβίωση. Φιλόξενο το περιβάλλον στην ΜΕΛ από πλευράς δυναμικού ιατρονοσηλευτικού, αλλά καθόλου φιλόξενο το περιβάλλον, αφού η αναγκαστική απομόνωση άλλα επιβάλλει. 

❁ ΤΟ… ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παράλληλα με την αντιβίωση δίνεται η ευκαιρία και για ρεπορτάζ, κάτι που σου βγάζει πολλές φορές αυτή την «διαστροφή» με την οποία εμποτίζεται κανείς όταν υπηρετεί το χώρο της ενημέρωσης για δεκαετίες. Το παραμικρό σε κάνει να παρατηρείς και να κάνεις την ανάλογη καταγραφή και να την μεταφέρεις προς τον έξω κόσμο, ο οποίος πολλές φορές έχει άγνοια!

■ Η… ΑΜΟΙΒΗ

Όλοι οι ασχολούμενοι με το χώρο της Υγείας, ο καθένας από το αντικείμενό του, δίνει ότι καλύτερο μπορεί ενώ η αμοιβή τους στο τέλος είναι η προσωπική ικανοποίηση ότι έκαναν αυτό που επιβάλλουν η συνείδηση, το καθήκον και πάνω απ’ όλα η ανθρωπιά!

❖ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ… 

Θα μπορούσα να αραδιάσω μια σειρά από όλα όσα έζησα τις λίγες μέρες που βρέθηκαν σ’ αυτό το χώρο αλλά φοβάμαι ότι θα προσκρούσω στις ευαισθησίες όλων αυτών των ανθρώπων που υπηρετούν πραγματικά το χώρο της υγείας, χωρίς να απολαμβάνουν ανάλογα καλά όπως θα έπρεπε.

❁ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ!

Το είχα γράψει πολλάκις από τότε που ενέσκηψε κορονοϊός, ότι δεν παίζει κανείς με τέτοιου είδους καταστάσεις γιατί μόνο αστείο πράγμα δεν είναι. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλά τα θύματα σε επίπεδο απώλειας ζωών αλλά και σε αναπηρίες που άφησε πίσω η επιδημία. Ευτυχώς οι «αντιρρησίες» ήταν τόσοι που δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τις απόψεις και τις θέσεις για «παραμύθι-πανδημία»...

■ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ…

Εν πάση περιπτώσει, από  τούτη τη στήλη οι ευχαριστίες είναι λίγες προς όλους τους υγειονομικούς που σε όλη τους τη διαδρομή δίνουν το περίσσεμα της ψυχής τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, προσφέροντας τις δυνάμεις τους προς όφελος των «φιλοξενούμενων» στις δομές υγείας. Από καρδιάς ευχαριστίες προς το προσωπικό του χώρου της υγείας, που κάνουν τα καλύτερα για τους ασθενείς. Είναι η ελάχιστη τιμή προς όλους!

❖ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ; 

Πριν τις «αναγκαστικές» διακοπές της στήλης είχα υποβάλλει κάποια ερωτήματα για κάποια γεγονότα που έλαβαν χώρα στην βιομηχανική περιοχή και που είχαν να κάνουν με νυχτερινή επίθεση σε μεγάλη βιομηχανία από ανθρώπους της ΕΛΑΣ χωρίς, απ’ ότι μαθαίνω, να δοθούν εξηγήσεις που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Τώρα που οι διάφορες υπηρεσίες πήραν το χρόνο τους, μήπως πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις για τη νυχτερινή επιδρομή ή να ρωτήσουμε τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που ίσως κάτι περισσότερο θα ξέρει;

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.