Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ…

Αυτή η εβδομάδα είναι εβδομάδα εκλογικού απολογισμού σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Είναι εβδομάδα λογαριασμών και ξεκαθαρίσματος αυτών για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε πολλούς τομείς…

ΚΕΡΔΗ – ΧΑΣΟΥΡΕΣ…

Κέρδη και χασούρες μετρούν και ξαναμετρούν όλα τα επιτελεία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Και ψάχνουν να βρουν τα λάθη της β’ Κυριακής που για όσους θέλουν να ξέρουν και να καταλάβουν, άρχισαν μετά τις απανωτές επιτυχίες της ΝΔ του Μαΐου-Ιουνίου 2023 και όπου ορισμένοι έγιναν καλαμοκαβαλάρηδες και σφύριζαν σε ρυθμούς εξουσίας!.. 

ΤΟ ΖΑΝΤΖΑΡΙΚΟ ΑΛΟΓΟ…

Έχει ξαναγραφεί πολλάκις ότι η εξουσία είναι πολύ άτιμο και προ πάντων ζαντζάρικο άλογο κι όταν πάρει ανάποδες τα κάνει όλα μέχρι και λίμπα! Στην περίπτωση όμως των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ το «άλογο» την πρώτη Κυριακή περπάτησε περήφανα κι ευθυτενώς, τη δεύτερη άρχισε τις ζάντζες και κάποιες κλωτσιές τις έριξε, με κύρια πλήγματα σε Αθήνα – Στερεά Ελλάδα κι άλλες περιοχές, ξεθάβοντας πεθαμένες υποθέσεις…

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ…

Το πήραμε το μήνυμα και πρέπει τα πόδια μας να κολλήσουν γερά στη γη, είπε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης την περασμένη Κυριακή το βράδυ, μόλις πήρε τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα απ’ όλη τη χώρα. Αποτελέσματα που του έδειχναν ότι να ναι μεν τον εμπιστεύονται τον ίδιο, αλλά όχι κι εκείνους που έχουν καθεστωτική αντίληψη.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΕΜΠΕΚΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ…

Για μια… ζεμπεκιά έκοψε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και μέσα σε λίγες μέρες τον αντικατέστησε με έναν δοκιμασμένο και κέρδισε την Αττική πάλι. Διεπίστωσε ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν τράβαγε και τον αντικατέστησε με τον Πτωχό, ο οποίος ήταν ο μόνος που κέρδισε Περιφέρεια από το χώρο της ΝΔ στον β’ γύρο. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να γίνει με τον Αγοραστό, ο οποίος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα στη θεομηνία στη Θεσσαλία και το κλίμα, ενώ είχε βαρύνει εντούτοις ούτε ο ίδιος, ούτε η ΝΔ δεν βρήκαν τη δύναμη να κάνουν αλλαγές, δίνοντας δικαίωμα σε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζουν για δική τους επιτυχία…

Η ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑ!..

Όσο για τους αντάρτες υποψηφίους Περιφερειάρχες σε άλλες περιοχές όπως Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης, Νησιών Αιγαίου, λόγος να μη γίνεται. Η ξεροκεφαλιά ορισμένων ιθυνόντων να μην μπορούν να διακρίνουν ότι κάποιοι εξηγήθηκαν, εμετρήθηκαν και ευρέθηκαν λειψοί, ήταν τέτοια που ξανά άνοιξε τα στόματα εκείνων που έπαθαν πανωλεθρία πριν 4 μήνες και βγάζουν γλώσσα, ότι ανοίγει ο δρόμος επανόδου τους στην εξουσία!

Ο… ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΣ

Μεταξύ αυτών που άνοιξαν στόμα ήταν ο περιβόητος πλέον αστράτευτος Στεφ. Κασσελάκης, που μάζεψε τα… άπλυτα και τα λερωμένα και ταξίδεψε για την πατρίδα που μεγάλωσε, τις ΗΠΑ για να φέρει κάποιες χειμωνιάτικες αλλαξιές, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2024 που θα γίνουν οι ευρωεκλογές. Ας πάρει και κανά… σώβρακο παραπάνω διότι ίσως του χρειαστεί το βράδυ των ευρωεκλογών!..

ΟΙ ΑΛΛΑΞΙΕΣ…

Προτεραιότητα οι χειμερινές αλλαξιές και έπρεπε να ταξιδέψει την ημέρα των εκλογών ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ήξερε τι τον περίμενε και δεν άντεχε να το ζήσει από κοντά, οπότε τα ρούχα ήταν η αφορμή του ταξιδιού. Εφοπλιστής πράμα και δεν έβρισκε φανελάκια, πουκάμισα και σώβρακα στην Ερμού και έπρεπε να πάει στις βιλάρες του στις ΗΠΑ να φέρει ρούχα. Έτσι τουλάχιστον μας είπε…

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ…

Κάποιοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις για το «φαινόμενο Κασσελάκης» λένε πως το ταξίδι του στις ΗΠΑ έχει να κάνει με δικαστικές δοσοληψίες και αυτός ήταν ο λόγος του ταξιδιού. Όλα τα άλλα που είπαν, ακούστηκαν και γράφτηκαν, είναι για νάχαμε να λέγαμε για να μην χαλάσει η εικόνα του ζεύγους...

ΤΟ ΤΙΚ-ΤΟΚ…

Από το αεροπλάνο και μέσω ΤΙΚ-ΤΟΚ έστειλε μηνύματα νίκης ο Κασσελάκης την περασμένη Κυριακή βράδυ! Ποιας νίκης, αφού σε όλη την επικράτεια σχεδόν ούτε δήμαρχο, ούτε περιφερειάρχη χρώματος ροζακί δεν έβγαλε…

Ο… ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ!

Πήρε ένα Δήμο κι έβαλε πλάτη για κάμποσους άλλους το ΠΑΣΟΚ πήρε το κουτάλι τους νερό κι άρχισαν να συμπεριφέρονται ως οι νικητές των εκλογών! Μέχρι ο Γιωργάκης πήρε θάρρος και βγαίνοντας από το… λαγούμι έκανε προτάσεις διακυβέρνησης, ζητώντας την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ! Αχ ρε Γιωργάκη! Έμεινες πάντα Γιωργάκης και τώρα είναι πολύ αργά να γίνεις Γιώργος. Λόγος να μη γίνεται για Γιώργαρος...

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ… 

Πολιτικός πολιτισμός την περασμένη Κυριακή το βράδυ στα Γιάννενα και την ώρα που ο Θωμάς Μπέγκας με την ψήφο των Γιαννιωτών επέστρεφε στο Δημαρχείο. «Θα είμαι Δήμαρχος όλων των Γιαννιτών», δήλωσε ο κ. Μπέγκας κι αμέσως έσπευσαν οι αντίπαλοι, με πρώτο τον σύντροφο Παπαγεωργίου, να τον συγχαρούν για αυτή την επιστροφή για να συνεχίσει το έργο από εκεί που το άφησε το 2019!

ΟΙ ΕΥΧΕΣ…

Μετά τον Παπαγεωργίου σειρά στα συγχαρητήρια πήραν με επισκέψεις στο εκλογικό κέντρο η Τατιάνα Καλογιάννη, ο Νίκος Γκόντας και ο Παντελής Κολόκας, που ήταν στην αντίπερα όχθη και οι οποίοι μετράνε χαμένες ευκαιρίες από το 2010 μέχρι τώρα. Υπάρχουν λόγοι και εξηγήσεις που θα γίνουν στο μέλλον!..

ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ…

Εις χείρας Πασόκων, με… ολίγη από ΣΥΡΙΖΑ ο Δήμος Ιωαννιτών. Δεν το λέω εγώ, αλλά ένας πρώην δήμαρχος που έκανε τους λογαριασμούς κι έβγαλε Συριζαικό συνδυασμό εκείνο του Δ. Παπαγεωργίου, στέλνοντας νυχτιάτικα μηνύματα. Αλήθεια, ψέματα, θα σας γελάσω! Εγώ τέτοιο μήνυμα δεν πήρα κι έκανα αυτό που θεωρούσα λιγότερο επώδυνο για το μέλλον της πόλης που ζω!

Ο… ΑΠΟΣΤΑΛΜΕΝΟΣ! 

Ο ένας μετρούσε τους Συριζαίους μέσα στις παρατάξεις Μπέγκα-Παπαγεωργίου και ο άλλος παρίστανε τον απεσταλμένο των κεντρικών του Μαξίμου και οδηγούσε τους Νεοδημοκράτες στην παράταξη Παπαγεωργίου, επειδή ήταν η συνέχεια του Μ. Ελισάφ και ως τέτοιος εγγυόταν το μέλλον του τόπου μας. Κάπου εκεί ανάμεσα στα πολλά μάθαμε ότι ο «αρχαίος» βουλευτής Πρεβέζης συνδεόταν και με προσωπική φιλία με τον απερχόμενο δήμαρχο και γι’ αυτό το λόγο επιστρατεύτηκε.

ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ…

Τα μάτια τους βγάλανε και την Ηγουμενίτσα εκεί όμως με την καθοδήγηση του τοπικού βουλευτή ΝΔ. Εκεί «ευλογήθηκε» ο Δήμαρχος Λώλος που διεκδικούσε για τέταρτη φορά(!) δημαρχιακή καρέκλα (μία στο Μαργαρίτι Ηγουμενίτσας). Αλλά είπαμε, το Μαξίμου νοιάζονταν μόνο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κατάφερε και στις δύο περιπτώσεις να τα κάνει ρόιδο!..

ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ…

Το καταπληκτικό δε στην Ηγουμενίτσα είναι ότι, ο Γιάννης Λώλος έχασε δυνάμεις από την πρώτη προς τη δεύτερη Κυριακή. Το «καλάμι» βγήκε κι εκεί πολύ ατίθασο, οπότε την εξουσία «καβάλησε» ο Π. Νταής και από πρώτη Γενάρη θα είναι ο νέος δήμαρχος στην πόλη, που είναι ένας κομβικός σταθμός από και προς την Ευρώπη λόγω του λιμανιού. Υπήρχε σοβαρή «ορθόδοξη» λύση για την Ηγουμενίτσα, αλλά ο τοπάρχης βουλευτής… όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει, αφού τα τελευταία σαράντα χρόνια δρα σαν ένας μικρός Καχριμάνης!..

Η ΧΑΣΟΥΡΑ…

Γιατί έχασε ο Παπαγεωργίου στο Δήμο Ιωαννιτών, μπαίνει το ερώτημα από πολλούς πολίτες που είχαν εμπιστευτεί στην συμπαράταξη Μ. Ελισάφ - Ν. Γκόντα - Αρ. Μπαρτζώκα το 2019. Αυτή η συμπαράταξη, δυστυχώς, λειτούργησε μέχρι ενός σημείου και κυρίως μέχρι τον θάνατο του πρώην δημάρχου. Η αλαζονεία που έδειξαν ορισμένοι «αξιωματούχοι» ένεκα Μωυσή, έδειξε τελικά τον δρόμο της διάσπασης των δυνάμεων, μην αφήνοντας περιθώρια διορθώσεων από πλευράς Παπαγεωργίου που έγινε, όπως έγινε Δήμαρχος…

ΟΙ… ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Δεν την πλήρωσε μόνο ο Δ. Παπαγεωργίου αυτή την αλαζονεία αλλά ολόκληρη η παράταξη, η οποία βρέθηκε στην αντιπολίτευση ενώ είχε όλα τα φόντα να συνεχίσει να κρατά το τιμόνι του Δήμου, αφού είχε και την ανοχή -αν όχι την στήριξη- του κεντρικού κράτους με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λογάριαζε στέλεχός του.

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ!..

Δεν διάβασε εγκαίρως τα μηνύματα ο Δ. Παπαγεωργίου με την παρέα του και έτρεχε να σώσει τα άσωστα, παρασύροντας στον κατήφορο και ορισμένα άλλα στελέχη που είχαν κάτι να δώσουν. Έφτασε σε σημείο η παράταξη Παπαγεωργίου να μην μπορεί να εκλέξει αρχηγό παράταξης, που είχε τον πρώτο λόγο στην διακυβέρνηση της πόλης. Μην ξεχάσουμε ότι λίγο μετά το θάνατο Ελισάφ οι πρώτες αλλαγές ήταν οι «αποκεφαλισμοί» αντιδημάρχων από την παράταξη Ν. Γκόντα, για να εκδικηθούν ποιούς και γιατί; Κάποιες πληρωμένες «περσόνες-σειρήνες» του γαργαλούσαν… τον εγκέφαλο κι αυτός τους έπαιρνε στα σοβαρά!

 

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.