Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!..

Κέρδισαν μιάμιση Περιφέρεια οι Πασοκοσυριζαίοι και την περασμένη Κυριακή το βράδυ πανηγύριζαν, κυρίως οι Πασόκοι. Η υπόλοιπη Ελλάδα πέρασε στα χέρια κεντροδεξιών και τέτοια πανηγύρια δεν τα έκαναν. Έχασαν ο Αγοραστός και ο Μπακογιάννης και έγινε ο μεγάλος χαμός από τους νικητές. Το ότι όλη η Ελλάδα ξαναβάφτηκε μπλε, με ή όχι χρησμένους από ΝΔ ούτε που το έλαβαν υπόψιν τους. Το ότι πριν από τρεις μήνες σε δύο απανωτές εθνικές εκλογές ο Κυριάκος τους πήρε τα… πρασινοκοκκινόμαυρα σώβρακα ούτε που το κατάλαβαν!..

 Η… ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ

Η νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές και η επικράτηση σε οκτώ Περιφέρειες, μεταξύ αυτών και της Ηπείρου, έφερε μια… αγρανάπαυση της ΝΔ και απλά περίμενε τις επαναληπτικές εκλογές στην αυτοδιοίκηση για το που το πάνε οι ψηφοφόροι. Οι ψηφοφόροι προτίμησαν τις παραλίες, τις καφετέριες και τους καναπέδες αντί να τρέξουν στις κάλπες για τέταρτη φορά, αφού τους συγγενείς των συνδυασμών τους είχαν επιλέξει ή τους είχαν μαυρίσει!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ…

Εδώ είμαστε! Ένα νέο νύχτωμα έγινε την περασμένη Κυριακή το βράδυ και μια νέα Δευτέρα ξημέρωσε σε Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας. Και σε πολλές άλλες Περιφέρειες και Δήμους άλλαξαν πρόσωπα και καταστάσεις αλλά εμείς μιλάμε για τις μεγάλες εικόνες που ενδιαφέρουν στους κατά τόπους πολίτες και μαζί μ’ αυτές και στην Ήπειρο.

ΤΑ… ΧΡΩΜΑΤΑ

Από κει που στις πρώτες εκλογές η Ελλάδα γαλάζιωνε, οκτώ μέρες μετά κάτι μπορντοπρασινοροζοκόκκινα προστέθηκαν και μια μικρή αλλαγή χρωμάτων έγινε. Έτσι έκρινε ο λαός, έτσι ζωγραφίστηκε η Ελλάς και τώρα πάμε γι’ άλλα, τον επόμενο Ιούνιο που θα γίνουν ευρωεκλογές. 

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ…

Τέσσερις φορές την φετινή χρονιά οι πολίτες έτρεξαν στις κάλπες, με την τέταρτη να είναι αυτή της περασμένης Κυριακής που το 70% σχεδόν των πολιτών προτιμήσαν βουνά και παραλίες, φτύνοντας τις κάλπες! Η αποχή νίκησε κι αυτό ας το εξετάσουν οι ειδικοί που… όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν!

ΕΧΑΣΕ!

Έχασε την επανεκλογή ο Κ. Μπακογιάννης στην Αθήνα που την πρώτη Κυριακή του… ξέφυγε για μιάμιση μονάδα. Κέρδισε ο αντίπαλος Πασόκος, που την πρώτη Κυριακή είχε πάρει το 14%. Στην β’ Κυριακή ο Μπακογιάννης έγινε ανύπαρκτος και οι Αθηναίοι που πήγαν να ψηφίσουν έριξαν ψήφο σε Πασόκο που άνοιξαν τα στόματα των Ανδρουλάκηδων και ακόμη του Γιωργάκη που μίλησαν για τρανή νίκη τους!

  ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ…

Όλα τα παραπάνω σε γενικό επίπεδο και στην επικράτεια, όπου η ΝΔ έτσι κι αλλιώς επικράτησε. Όμως η κυβέρνηση έλαβε πολλά μηνύματα και έχει όλο το χρόνο να κάνει διορθώσεις. Η Θεσσαλία με όσα έπαθε, με όσα είδε, με όσα άκουσε το ότι ο Αγοραστός πήγε στον β’ γύρο ήταν επιτυχία! Έβαλε το χεράκι ο… τεράστιος Λ. Αυγενάκης οπότε η απώλεια της Περιφέρειας καθόλου τυχαία δεν ήταν… 

ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ…

Στην Ήπειρο τα πράγματα είχαν τα δικά τους ζητήματα. Ενώ σε επίπεδο Περιφέρειας ο Αλ. Καχριμάνης τα ισοπέδωσε όλα, εν τούτοις στους Δήμους προβλήματα υπήρξαν στην πρώτη και δεύτερη Κυριακή. Ο Χρ. Τσιρογιάννης δήμαρχος Αρταίων έχασε από την πρώτη Κυριακή από άλλον «αντάρτη» κι ενώ ο δήμαρχος Πρεβέζης κέρδισε από πρώτη Κυριακή, οι άλλες δύο πρωτεύουσες πόλεων της Ηπείρου ξεκαθάρισαν τα τσανάκια τους την β’ Κυριακή.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!..

Η Ηγουμενίτσα και τα Γιάννινα έπεσαν εις χείρας Πασόκων η πρώτη και Πασοκοσυριζαιοδεξιών η δεύτερη! Όπως σας τα γράφω. Στην Ηγουμενίτσα ο κατοικοεδρεύων εις κλεινόν άστυ Νταής, κέρδισε τον Γιάννη Λώλο και ο πρώην δήμαρχος Θ. Μπέγκας επανάκαμψε στο Δημαρχείο, νικώντας τον οραματιστή του Μ. Ελισάφ, Πασόκο Δ. Παπαγεωργίου. Οι δύο αυτοί είχαν εξοντώσει την πρώτη Κυριακή την κεντροδεξιά, η οποία ήταν κομμένη στα τρία, διότι ο καθείς έβλεπε εαυτόν σωτήρα της πόλης!

Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ…

Παρά την τεράστια καμπάνια των πολλών χιλιάδων ευρώ του απερχόμενου Δημάρχου, οι πολίτες των Ιωαννίνων δεν συγκινήθηκαν και έβαλαν στο δημαρχείο τον Θωμά Μπέγκα για να ξανασώσει την πόλη και να συνεχίσει το έργο του από εκεί που το άφησε το 2019! Τι είπατε; Ποιο έργο; Εκείνο ντε με τις μεταλλικές εγκαταστάσεις Τατλίν στην κεντρική πλατεία, που τις είχε βαφτίσει χριστουγεννιάτικα δέντρα! 

ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ!

Πολιτικός πολιτισμός την περασμένη Κυριακή το βράδυ όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα και για τον Δήμο Ιωαννιτών. Δημήτρης Παπαγεωργίου και Θωμάς Μπέγκας αμφότεροι Πασοκογενείς, ο ένας σφιχταγκάλιασε τον άλλον, υποσχόμενοι ότι μαζί θα προχωρήσουν για να στείλουν την πόλη στα ουράνια! Από κοντά και κάποιοι δεξιούληδες που είχαν βάλει πλάτη αφανώς ή εμφανώς για να έχουν λόγο την επόμενη μέρα. Μιλάω για τους δεξιούληδες που ορκίζονταν προεκλογικά στο όραμα Μωυσή Ελισάφ, μπας και παραμείνουν σε θώκους στο Δημαρχείο…

ΤΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ…

Στραπάτσο η ΝΔ στο Δήμο Ιωαννιτών και υπάρχουν χίλιες δυο εξηγήσεις γι’ αυτό. Στραπάτσο του ανύπαρκτου κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, ο οποίος αντί να συμβάλλει σε συναινέσεις, αντίθετα, έκανε ότι ήταν δυνατόν να γίνει το κυβερνών κόμμα σκορποχώρι και να παραδοθεί η πόλη εις χείρας «αλλοθρήσκων»! Έτσι μπήκαν ξανά από την πίσω πόρτα στο Δημαρχείο, για να συνεχίσουν το μηδενικό έργο της προηγούμενης θητείας τους και της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ!..

Είπαμε ότι η κεντροδεξιά στο Δήμο Ιωαννιτών αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο των εκλογών και οι κεντροδεξιοί ταγοί, βουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές και κομματικός μηχανισμός στον κόσμο τους! Κάποιοι από δαύτους, το κεντροδεξιό σχήμα το ανακάλυψαν στο πρόσωπο του συνεχιστή Μ. Ελισάφ, Δημ. Παπαγεωργίου κι έκαναν παιχνιδάκια μαζί του! Αυτά τα παιχνιδάκια δεν τα ενστερνίστηκαν πολλοί φίλοι και οπαδοί της ΝΔ και προτίμησαν να πάνε απευθείας στον Θ. Μπέγκα, για να τιμωρήσουν μέχρι ένα βαθμό τους τσαμπάσηδες και διαμεσολαβητές, που οδήγησαν στον Παπαγεωργίου τον Άρη και τον Γιώργο!

Η… ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ! 

Λέγεται ότι οι εγκέφαλοι των Αθηνών, για να στηρίξουν τον «εκλεκτό» συνεχιστή του Μ. Ελισάφ, επιστράτευσαν έναν ξεχασμένο πρώην βουλευτή, πριν σαράντα χρόνια, από την Πρέβεζα τον οποίο εγκατέστησαν σε ξενοδοχείο της πόλης. Από εκεί τηλεφωνούσε σε Νεοδημοκράτες και τους οδηγούσε στην λύση Δ. Παπαγεωργίου για το καλό της πόλης μας! Ό,τι πιο προσβλητικό για τον σύγχρονό πολίτη, να γίνεται μάρτυρας τέτοιου είδους πρακτικής και τακτικής. Εποχή Τζουμπέ στην σήμερον ημέρα και εν έτει 2023!.. 

ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ…

Επί τρεις μέρες έδειχνε τον δρόμο ο Γ. Τ. από Πρέβεζα αλλά οι Γιαννιώτες φαίνεται να μην τον πήραν στα σοβαρά και την περασμένη Κυριακή το βράδυ αυτό φάνηκε στα τελικά αποτελέσματα. Ήταν, λέει, φίλος του Δ. Παπαγεωργίου και ως τέτοιος ζητούσε από τους Νεοδημοκράτες την στήριξή του, ενώ η Αθήνα νίπτει τας χείρας για την συγκεκριμένη πράξη…

ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΣΥΡΙΖΑ…

Αμ το άλλο! Πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν υποψήφιος στον Δ. Παπαγεωργίου έστελνε μηνύματα στο Συριζομάνι και κατέγραφε τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στις παρατάξεις Θ. Μπέγκα-Δ. Παπαγεωργίου, με τον δεύτερο να βγαίνει νικητής! Δεν το γράφω εγώ, αλλά το ίδιο το ηλεκτρονικό μήνυμα που κυκλοφορούσε τρεις μέρες πριν τη β’ Κυριακή…

ΤΑ… ΟΡΦΑΝΑ 

Με αυτή την κίνηση, τα «ορφανά» της κεντροδεξιάς είχαν να επιλέξουν το λιγότερο κακό κι αυτό φάνηκε την Κυριακή το βράδυ. Αν και ο Θ. Μπέγκας ήταν λάτρης του ΣΥΡΙΖΑισμού την περασμένη 4ετία εν τούτοις τέτοιου είδους λογαριασμούς σαν εκείνους που έκανε ο πρωτοκλασάτος του Δ. Παπαγεωργίου δεν έκανε. Και προφανώς τον προτίμησαν, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες άλλων ντόπιων φωστήρων της κεντροδεξιάς! 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.