Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΜΑΧΕΣ…

Κοντά στις 10 μέρες θέλουμε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και έχουν πάρει φωτιά τα πόδια των πάσης φύσεως υποψηφίων. Όλα τα «επιτελεία» έχουν ριχτεί στη μάχη του πολυπόθητου σταυρού και πάει η υποσχεσιολογία σε άλλο τόπο. Όλοι οι «σωτήρες» μια γροθιά και κυρίως εκείνοι που… δεν πρόκαναν την προηγούμενη 4ετία να ολοκληρώσουν το έργο τους, υπόσχονται τώρα να το κάνουν την επόμενη θητεία!.. 

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ…

Άλλος τάζει θάλασσες… στα ορεινά, άλλος τελεφερίκ… στα Τζουμέρκα κι άλλος «πράσινη» ανάπτυξη σε ένα καμένο τοπίο ή πνιγμένο όπως ακούμε για τη Θεσσαλία. Περάστε κόσμε! Απ’ όλα έχουν τα μαγαζιά. Κάπου εκεί ανάμεσα, είχαμε και μια αποπομπή-παραίτηση υποψηφίου, ο οποίος μαζί με την παρέα του θα έσωζε την Ήπειρο! Ευτυχώς τα ανακλαστικά ήταν τέτοια και διέσωσαν την παρτίδα, αφού η δικαιοσύνη συμπεριφέρθηκε… ανθρώπινα.

 Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ…

Σε ανάλογη περίπτωση με άλλον αυτοδιοικητικό, ο οποίος κατηγορήθηκε για «απρεπή συμπεριφορά» σε υπάλληλο, «έκλεισαν σπίτια» από τους πολιτικούς του κατήγορους. Τότε είχαμε γράψει ότι πρέπει να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τα δέοντα κι εκείνη έχει τον πρώτο λόγο στην απονομή της δικαιοσύνης. Προχθές όμως ήταν ημέρα «Δευτέρα» και ουδείς ευθύνεται δι ουδέν!

Η… ΤΙΜΩΡΙΑ

Η «θεία δίκη» έρχεται για κάποιους αυτοδιοικητικούς της πόλης των Ιωαννίνων, που σουλατσάρουν με προεκλογικά σποτάκια, διαφημίζοντας την πραμάτεια τους με φόντο τα έργα εποχής Ν. Γκόντα. Ο λόγος για Μπέγκα-Παπαγεωργίου-Καλογιάννη και λοιπούς συγγενείς. Ρίξτε μια ματιά να δείτε τι σερβίρουν και θα με δικαιώσετε πλήρως! Ένα έργο δικής τους παραγωγής και θητείας δεν έχουν να διαφημίσουν για πάρτη τους…

❁ ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ…

«Στέφανε προχώρα άλλαξέ τα όλα!»... «Μαζί -μαζί για την ανατροπή»! Δύο συνθήματα από δύο διαφορετικούς κόσμους του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή το βράδυ στη πλατεία Κουμουνδούρου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την ανάδειξη νέου προέδρου. 

■ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ…

Το πρώτο σύνθημα από τους οπαδούς του Στ. Κασσελάκη και το δεύτερο από τους συντρόφους της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία έφαγε 13 σχεδόν μονάδες κατακέφαλα από την παρέα Στέφανου-Πολάκη-Παππά. Το πρώτο έδειχνε τον δρόμο του απογαλακτισμού από τους Βελουχιώτηδες και το δεύτερο ήταν η συνέχεια του Άρη Βελουχιώτη και των ομοίων του.  

❖ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ…

Τέλος προσωρινό, όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήρε τον π..λο τον περασμένο Ιούνιο, μετά τη νίλα που υπέστη με εκείνο το 41-18! Γράφω προσωρινό, διότι έχει να γίνει του… Κασσελάκη το κάγκελο, αφού χαλάει την μανέστρα στα Συριζόπουλα, που την είχαν δει συνεχιστές του Άρη του Ζαχαριάδη και της Θεανούς με τα γεμιστά…

❁ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ…

Κατά 15.000 περίπου λιγότεροι οι ψηφοφόροι που προσήλθαν την περασμένη Κυριακή να επιλέξουν μεταξύ Στέφανου – Έφης. Εκεί που πίστευαν ότι θα ξεπεράσουν την περίοδο Αλέξη Τσίπρα, όλα ήλθαν στριμόκωλα και μόνο 130.000, χοντρικά, πήγαν να πουν ναι στον εξ Αμερικής «εφοπλιστή» προερχόμενο Στεφ. Κασσελάκη, να χειριστεί την τύχη του κόμματος όποιο κι αν μείνει μέχρι το 2027, με την προσδοκία ότι θα νικήσει τον Μητσοτάκη…! 

■ Η ΓΡΟΘΙΑ!

Με την αριστερή γροθιά υψωμένη η Έφη, υποσχέθηκε συνέχιση του αγώνα για μια ισχυρή αριστερά του μέλλοντος, που έχει ρίζες στο παρελθόν και με τον Στέφανο να αφιερώνει τη νίκη του στον σκύλο του και στον σύντροφό του! Δύο άνθρωποι στην ίδια χώρα, στα ίδια γραφεία σε διαφορετικές περιόδους αλλά και αντιλήψεις… 

❖ Η ΣΚΟΥΦΙΑ!..

Από κοντά ο… (13-0) Νίκος Παππάς να πετάει την σκούφια του για τη νίκη Κασσελάκη. Ήταν από εκείνους που χάρισε τις ψήφους του στον… τεράστιο Στέφανο, όταν διεπίστωσε ότι το αριστερό αφήγημα δεν οδηγεί πουθενά. Ο γνωστός Νίκος Παππάς, που προσπάθησε να κάνει την Ελλάδα Σοβιετία του παλιού καιρού όπου όλα τα ΜΜΕ έπρεπε να ευλογούν τον τεράστιο Αλέξη και που με ένα άρθρο και ένα νόμο θα έβαζε δώδεκα οργιές μέσα στην γη την Μέρκελ.

❁ Η ΠΡΩΤΙΑ!..

Διαδικαστικού ήταν το ζήτημα την περασμένη Κυριακή αφού η πρώτη Κυριακή, είχε προκαθορίσει το αποτέλεσμα. Η πρωτιά του «εφοπλιστή της αριστεράς» είχε δείξει τον δρόμο προς τα που γέρνει η ζυγαριά. Η αποχή 15.000 περίπου ψηφοφόρων έδειξε ακριβώς το ενδιαφέρον των αριστερών για το που οδηγείται η κατάσταση. Έτσι την περασμένη Κυριακή το βράδυ η οικογένεια Κασσελάκη (ο ίδιος, ο σύντροφος και ο σκύλος!) κέρδισαν την μάχη της «αριστεράς», η οποία ανάθεμα αν ήταν αριστερά αυτό που είχαμε επί εποχής Αλέξη Τσίπρα.

■ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ…

Μέσα σε ένα μήνα τους… πήρε τα σώβρακα ο Στέφανος και μαζί με αυτά και το μαγαζί! Η εκδίκηση, η μεγάλη, είναι αυτή του Αλέξη Τσίπρα προς το κόμμα του που ενώ από το 3% ενώ το πήγε στο 36%, οι ίδιοι τον έφεραν στο 17%, που κάποτε ήταν ο καημός του ΚΚΕ! Αυτό το 17% έχουν να διαχειριστούν ο… Τάιλερ με τον Στέφανο και τον αγαπημένο τους σύντροφο-σκύλο… 

❖ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ…

Για να σας δώσω να καταλάβετε το πώς θα συνεφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης, σας λέω πως από τις προτεραιότητές του είναι η αξιοποίηση του Πολάκη! Αν δείτε τον Παυλάρα να διαχειρίζεται τα επικοινωνιακά του νέου ΣΥΡΙΖΑ, μην σας φανεί περίεργο. Ήταν όραμα κι έγινε πράξη, θα πει ο νέος πρόεδρος και θα ανοίγει λάκκους πέντε οργιές για να βάζουν μέσα τους αντιπάλους… 

❁ ΤΑ… ΘΥΜΑΤΑ

Ο Τύπος και η Δικαιοσύνη θα είναι τα πρώτα «θύματα» του Κασσελάκη, όπως το υποσχέθηκε από τα Γιάννινα πριν από τις πρώτες εκλογές. Ο Τύπος που ήταν εκείνος που τον έκαναν μάγκα και πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σ’ ένα μήνα και η Δικαιοσύνη που καταδίκασε 13-0 τον σύντροφο Ν. Παππά, που ήταν ο στυλοβάτης του στις δεύτερες εκλογές. Απ’ αυτούς θα πάρει εκδίκηση ο «εφοπλιστής» Στέφανος…

■ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ…

Τον Χαρίτση, τον Ηλιόπουλο και τον… μικρούλη της γιο -γιατί όχι τον Τζανακόπουλο;- ευχαρίστησε η Έφη Αχτσιόγλου για την συμπαράσταση, υπομονή και κατανόηση. Αλήθεια άλλη οικογένεια δεν έχει αυτό το κορίτσι; Ένα ευχαριστώ στον Αλέξη δεν το χρωστούσε για τις υπηρεσίες που της προσέφερε όλα τα χρόνια της εξουσίας του; Τόση αχαριστία ή τόση πικρία που ο Αλέξης προτίμησε έναν «εφοπλιστή» από το Αμέρικα, να τον φυτέψει στην Κουμουνδούρου;

❖ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ… 

Με αυτά και με τα άλλα, η αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο παρελθόν. Τα γλέντια θα αρχίσουν στο συνέδριο, όταν αυτό γίνει και φυσικά όταν θα χρειαστεί να κάνει παρουσίες στην Βουλή για να χτυπήσει και να νικήσει τον Μητσοτάκη, όπως υποσχέθηκε. Εκεί θα δούμε τους… εκσυγχρονιστές Παππά, Πολάκη κι άλλα τέτοια παιδιά το πώς θα τα αλλάξουν όλα ή το πως θα… χώσουν οκτώ μέτρα στη γη δημοσιογράφους και δικαστές!

❁ ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ…

Μέχρι τώρα είχαμε έναν πολιτικό αρχηγό που δεν ήξερε αγγλικά, από τώρα θε έχουμε έναν πολιτικό που δεν θα ξέρει ελληνικά(!), είναι το τελευταίο σλόγκαν που κυκλοφορεί. Αυτά τα δύο… λιτοξίφτερα συναντήθηκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου και αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της χώρας. Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι του παρόντος, διότι τώρα είναι η ώρα για πανηγύρια!.. 

■ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ…

Το μεγάλο κλάμα το έριξαν οι πρώην Τσιπροφύλακες, Παπαδημούλης, Σκουρλέτης, Σταθάκης, κλπ., ενώ οι όψιμοι Κασσελακοφύλακες ακόμη ζητούν να τα αλλάξει όλα! Ούτε μια φορά δεν ακούστηκε η λέξη «αριστερά» από τον «εφοπλιστή», ο οποίος ξέχασε να υπηρετήσει τον ελληνικό στρατό!

❖ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ… 

Αυτά τα ολίγα για πρώτη δόση, διότι η συνέχεια θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Όταν έλθει η ώρα για την «προσγείωση» ούτε το ΤΙΚ-ΤΟΚ ούτε το F/B θα τον σώσουν τον Κασσελάκαρο. Σε 10 μήνες στις ευρωεκλογές θα πάρει το κανονικό «βάπτισμα» και τότε θα δούμε ποια θα είναι η τύχη του πρώτου και του δεύτερου. Τότε θα μάθει πως γίνονται οι μάχες και πως πέφτουν κορμιά!

❁ ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ…

Η εποχή έκδοσης νέων ταυτοτήτων άρχισε από την προηγούμενη Δευτέρα και όσοι «πιστοί» και «άπιστοι» προσέλθετε. Στην συγκεκριμένη πλατφόρμα που άνοιξε στο διαδίκτυο, γίνονται αιτήσεις για ραντεβού για την νέα ταυτότητα, που για κάποιους όμως είναι το… εργαλείο του τρισκατάρατου!

■ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ…

Γίναμε μάρτυρες το προηγούμενο διάστημα αντιδράσεων πολιτών, που θεωρούν «εργαλείο του διαβόλου» την νέα ταυτότητα! Είναι κάτι ανάλογο με τους αντιεμβολιαστές, που θεωρούσαν και θεωρούν ότι τόσο τα εμβόλια όσο και οι νέες ταυτότητες είναι τσιπαρισμένες και ανά πάσα ώρα και στιγμή θα μας παρακολουθούν οι… σκοτεινές δυνάμεις. Το ότι ο καθένας μας έχει από δύο-τρία κινητά, ούτε που νοιάζεται κανείς!..  

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.