Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΠΑΡΑΛΙΓΟ…

Την ώρα που ο Κυριάκος μιλούσε για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, ένα ανάλογο φαινόμενο λάμβανε χώρα στην πόλη των Ιωαννίνων. Λίγο έλειψε να παρέμβει η πολιτική προστασία με φουσκωτά να κάνει «συγκοινωνία» στην παραλίμνια περιοχή! Εκεί που ο Δήμος κάνει… τεράστια έργα, διότι εκεί είναι η βιτρίνα της πόλης. Αν προθυμοποιήθηκαν οι καραβοκύρηδες να βοηθήσουν, δεν το πληροφορήθηκα. Μήπως να κηρυχθούν τα Γιάννενα πλημμυρόπληκτα;

ΤΑ ΦΥΛΛΑ!

Φταίνε τα δέντρα που είναι φυτεμένα γύρω από τη λίμνη και κυρίως γιατί τα δέντρα είναι φυλλοβόλα και κάθε φθινόπωρο έχουν τη… συνήθεια να ρίχνουν τα φύλλα τους! Αυτά τα φύλλα έπεσαν κι εφέτος και με την πρώτη ψιχάλα έτρεξαν… να κρυφτούν στα δίκτυα των ομβρίων, τα οποία και βούλωσαν! Κάτι τέτοιο ισχυρίζονται εγκέφαλοι του Δήμου, αρμόδιοι επί τέτοιου είδους επιστημονικών ζητημάτων και θέλουν σώνει και ντε να τους παίρνουν οι πολίτες στα σοβαρά. Η λέξη πρόληψη, προφανώς είναι άγνωστη ακόμη και σε μετεωρολόγους που συνήθως προβλέπουν καιρικά φαινόμενα!

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ!

«Κάντε μια σύγκριση των έργων της δικής μας θητείας με τις επόμενες Δημοτικές Αρχές και τότε το μόνο βέβαιο είναι ότι στις επόμενες εκλογές του Οκτωβρίου θα μας εμπιστευτείτε», ήταν μεταξύ των άλλων αυτά που είπε ο Νίκος Γκόντας προχθές βράδυ, στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της παράταξής του. Αυτή την λέξη σύγκριση αν έχουν οι Γιαννιώτες όταν θα προσέλθουν στις κάλπες, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν προς την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ… 

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ… ΧΡΟΝΟ!

Εκτός των ενδιαφερόντων της κυβέρνησης η Ήπειρος στην συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Ο περιορισμένος χρόνος που είχε στη διάθεσή του ο πρωθυπουργός δεν έδωσε τη δυνατότητα στον «Π.Λ.» να βάλει στη συζήτηση ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως γίνονταν σε παλιότερες εποχές.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ…

Κατά μία ώρα λιγότερη ήταν η φετινή συνέντευξη του Κυριάκου και ως ήταν φυσικό το κύριο ενδιαφέρον κινήθηκε στις καταστροφές από πυρκαγιές και πλημμύρες. Μέχρι ενός σημείου δικαιολογημένη. Αλλά τι είδους θεομηνίες έγιναν στην Κρήτη όπου προτιμήθηκε τοπικό ΜΜΕ να αναφέρει τα προβλήματα με τον ΒΟΑΚ, ενώ η Ήπειρος δεν θα πρέπει να ενημερώνεται για τους μεγάλους οδικούς άξονες που τους ακούμε αλλά δεν τους βλέπουμε ακόμη.  

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ…

Για μια ακόμη φορά ο «Π.Λ.» και ο υπογράφων παραβρέθηκε στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά μόνο για μια αναμνηστική φωτογραφία και για μια κατ’ ιδίαν κουβέντα. Δεν φτάνει ο χρόνος για ενασχόλησή του πρωθυπουργού με ζητήματα περιφέρειας -πλην Θεσσαλίας/Έβρου- ήταν το σκεπτικό κι έτσι δεν έτυχε των ενδιαφερόντων η Ήπειρος σ’ αυτή τη ΔΕΘ και στη συνέντευξη, η οποία δεν έγινε κάτω και από τις καλύτερες συνθήκες. 

ΤΟ… ΠΕΠΛΟ

Ένοιωθε κανείς ένα μαύρο πέπλο να ξαπλώνεται μέσα κι έξω από το Βελλίδειο στην ΔΕΘ και στην ομιλία του Κυριάκου και στην συνέντευξη. Και οι δύο αυτές εκδηλώσεις είχαν αναβληθεί για μια εβδομάδα λόγω των καταστροφών στη Θεσσαλία. Σχεδόν τα 2/3 του χρόνου των δύο εκδηλώσεων αναλώθηκαν στις φωτιές του καλοκαιριού και στις καταποντές του Σεπτεμβρίου. Και φυσικό ήταν αυτό, αφού εκεί έγιναν οι μεγάλες καταστροφές και χάθηκαν και ανθρώπινες ζωές.

  ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ…

Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός είχε να ανακοινώσει και παροχές προς δημόσιους υπαλλήλους και το ξεσκάλωμα των τριετιών που από το 2012 είχαν μείνει στα αζήτητα. Εκεί στη συνέντευξη ακούσαμε τον Κυριάκο να στηλώνει τα πόδια του, λέγοντας «δεν πάω πουθενά», όταν ρωτήθηκε αν πάει κατά Ευρώπη μεριά.

ΣΤΟΝ ΡΑΜΑ…

Έστειλε και δύο μηνύματα προς Έντι Ράμα και Ερντογάν πως ότι έχει να τους πει, θα το πει από κοντά, όταν λίαν συντόμως τους συναντήσει. 

Ο ΑΞΟΝΑΣ!..

Καθησυχαστικός ήταν για μια ακόμη φορά άλλος ένας υπουργός Υποδομών, για την πορεία κατασκευής του γνωστού άξονα Γιάννενα-Κακαβιά. Εντός του 2023 θα επαναδημοπρατηθεί ύστερα από τις προσφυγές του εργολαβικού κατεστημένου και αν όλα πάνε καλά το 2024 μπορεί και να ξεκινήσουν τα έργα. Το ακούω τρία χρόνια αυτό το «τέλος του χρόνου» από τους εκάστοτε αρμόδιους και έχει καταντήσει να μοιάζει με το τέλος του… κόσμου!

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ…

Έχουμε νικητή πρώτου γύρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εσωκομματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής ανέδειξαν πρώτο με ποσοστό 45 % αφήνοντας 9 μονάδες πίσω την παγερή Αχτσιόγλου, που έχει λιώσει τα ψηλοτάκουνά της στις πορείες και στα υπουργεία από τις επαναστάσεις που έκανε επί Αλέξη Τσίπρα και αριστεράς εν γένει…

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!..

Έβαλε φωτιά στα τόπια της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Κασσελάκης, που με «αγώνα» ενός μήνα πάρει να τους πάρει το μαγαζί από τα χέρια! Με δέκα εμφανίσεις στα πορτοπαράθυρα της τηλεόρασης και πολύ περισσότερο μέσα από το διαδίκτυο ο Στέφανος, σήκωσε πολύ κόσμο από καναπέδες και καφετέριες και τους έστειλε την περασμένη Κυριακή να ψηφίσουν πληρώνοντας ένα 2ευρω.

ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΕΣ…

Κοντά στις 40 με 50 χιλιάδες ψηφοφόρους περίμεναν οι παλιοί ΣΥΡΙΖΑίοι να προσέλθουν στις κάλπες και ο Στέφανος τους έβαλε φωτιά και πήγαν τρεις φορές παραπάνω! Αυτοί οι «παραπάνω» έδωσαν δαγκωτό Στέφανο για να αλλάξει η αριστερά στην Ελλάδα και να γίνει αριστερά των ΗΠΑ…

ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ…

Έχει να γίνει… του Στέφανου και του ΣΥΡΙΖΑ το κάγκελο σ’ αυτού του είδους την αριστερά, την οποία απολαμβάνει μέχρι και ο άρτι αφιχθείς από ΗΠΑ Αλέξης Τσίπρας όπου έκανε διακοπές! Ένας Αλέξης ηλιοκαμένος από τις διακοπές και τσουρουφλισμένος από δύο απανωτές εκλογές Μαΐου-Ιουνίου 2023.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ… 

Θεωρούν τεράστια επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ την προσέλευση ψηφοφόρων στις εκλογές, για την ανάδειξη ηγέτη τους. Υπολόγιζαν κοντά στις 50.000 και αυτοί το παράκαναν και πήγαν 150.000 και αυτό τους έκανε να πετούν την σκούφια τους από την τρελή χαρά.

ΤΑ… ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ!

Μόνο η Αχτσιόγλου δεν πέταξε σκούφια, πρώτον διότι δεν φορούσε και δεύτερον διότι αυτοί οι παραπάνω ψηφοφόροι της έκαψαν τη γούνα της! Τόσα «Αμερικανάκια» που κρύβονταν μέσα στην σκληρή αριστερά όπως λανσάρονταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκαν η Έφη με τους Τζουμάκα-Παππά-Τσακαλώτο με τους τρεις τελευταίους να παίρνουν τον μπ…λο τους!

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ…

Δεν έκρυβε την τσαντίλα της η Έφη με το αποτέλεσμα της Κυριακής και άρχισε να καταριέται όλους εκείνους που ανακάλυψαν τον εφοπλιστή και τον φόρεσαν καπέλο στην αριστερά. Τόσα χρόνια ζούσαν με το παραμύθι των κατατρεγμένων και τώρα καλούνται να υπηρετήσουν ένα «Αμερικανάκι», που από το πουθενά θα τους πάρει το κόμμα από τα χέρια… 

ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ… 

Καλά η Έφη, καλά ο Νίκος, καλά ο Ευκλείδης, αλλά εκείνος ο Στέφανος ο Τζουμάκας πού πήγαινε να ηγηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν του είπε κανείς ότι τον ήθελαν για ψηφοφόρο τον Στέφανο και όχι για ηγέτη; Δεν ρώτησε την Τζάκρη προτού επιχειρήσει ένα τέτοιο άλμα; 

ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ…

«Εμείς μόνο σε πεντακάθαρα νερά κολυμπάμε. Η αλαζονεία θα πληρωθεί την άλλη Κυριακή», τάδε έφη ο Παυλάρας από Χανιά σε όσα είχε δηλώσει η Έφη για ψάρεμα στα θολά νερά! Άραγε θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ μετά την επόμενη Κυριακή, αν ο Κασσελάκης γίνει ο νέος ηγέτης της γιαλατζί αριστεράς κι έτσι όπως την γνωρίσαμε να κυβερνά στην περίοδο των μνημονίων.

ΟΙ… ΚΕΡΑΥΝΟΙ!

Βγήκε η Αχτσιόγλου κι έριχνε… κεραυνούς προς πάσαν εσωκομματική κατεύθυνση και δίπλα της ο «δικός» μας Κώστας Μπάρκας, ως τεθλιμμένος συγγενής, έψαχνε τρύπα να κρυφτεί για το κακό που έρχεται κυρίως. Ενώ αντίθετα δίπλα από τον Κασσελάκη φιγουράρει η… τεράστια Τζάκρη, που είδε επιτέλους τον νέο σωτήρα της αριστεράς από την Αμερική!..

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ… 

«Αν εκλεγεί ο Κασσελάκης πρόεδρος στο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτείς να τον συναντήσεις;», ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. «Και φυσικά θα τον δεχτώ και θα ζητήσω συνάντηση μαζί του. Κάτι ανάλογο έκανα με τον Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ αλλά ακόμη περιμένω», είπε και έδειξε να είναι ανοιχτός σε όλα. Αν κάτι τέτοιο συμβεί θέλω να δω ποιος θα μιλάει καλύτερα τα αμερικάνικα!

ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ;

Εκείνος ο Στέφανος Τζουμάκας που πήγαινε κι έβαζε υποψηφιότητα για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ; Με το ποσοστό που πήρε αμφίβολο είναι αν ο ίδιος πήγε να ψηφίσει τον εαυτό του! Βλέπετε οι «επαναστάτες» του παρελθόντος δεν έχουν καμία σχέση στο πολιτικό σύστημα του μέλλοντος, που τον πρώτο λόγο έχουν οι… Αμερικανιές! Να δω τον Κασσελάκη στις 17 Νοέμβρη να κάνει πορεία, φωνάζοντας φονιάδες των λαών Αμερικάνοι και τι στον κόσμο! 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗ!

Με την Αχτσιόγλου συντάσσεται η δική μας Μερόπη Τζούφη, ακολουθώντας το παράδειγμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Στέφου. Για την Μερόπη όμως δεν της ζητήθηκε να παραιτηθεί για αυτή την ανοιχτή θέση, όπως έγινε στην περίπτωση του Στέφου του οποίοι εζητήθη η «κεφαλή επι πινακι» για το αμάρτημα της στήριξης Αχτσιόγλου.

ΝΕΟ… ΜΑΓΑΖΙ! 

Καθίστε να δείτε τι έχει να γίνει μετά την επόμενη Κυριακή και μετά την ανάδειξη νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος, όποια και να κερδίσει ο χαμένος ή η χαμένη θα στήσει νέο μαγαζί, γατί δεν θα χωράνε όλοι στο ίδιο. Ήδη  είναι αρκετοί εκείνοι που άρχισαν από τώρα να κουνάνε μαντήλι, με το ενδεχόμενο να τους πάρει το μαγαζί ένας εφοπλιστής από τις ΉΠΑ και να εφαρμόσει το σύνθημα «κομμούνια θα σας κάνουμε σαπούνια»!..

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.