Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ…

Απολαυστικός ο πρόεδρος των ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ στην συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη βδομάδα. Ο κ. Ριζόπουλος αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε τα περασμένα χρόνια, σχετικά με τις κινήσεις που έκανε ο ίδιος και που ενώ στην αρχή βρήκε ανοιχτές πόρτες παντού, αυτές έκλεισαν μετά τις εθνικές εκλογές και τον άφησαν σύξυλο!

Η ΘΛΙΨΗ!

«Είχα κουβεντιάσει με ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και είχα λάβει υπόσχεση στήριξης και συμπόρευσης», είπε ο κ. Ριζόπουλος, «για να φανούν τελικά όλοι τους αναξιόπιστοι» συμπλήρωσε κι έβγαλε όλη τη θλίψη και την απογοήτευση! Αυτό όμως δεν είναι ικανό να τον κάμψει και βαδίζει ολοταχώς προς την νίκη και την κατάκτηση της Περιφέρειας Ηπείρου. Μάλιστα από τώρα όρισε και τον νέο γενικό γραμματέα της περιφέρειας, ο οποίος θα φέρει την πραγματική επανάσταση σε ότι αφορά την ανάπτυξη, κάτι που επί μακράς εποχής Καχριμάνη αναζητείται. 

❁ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

Εδώ είμαστε! Ύστερα από ένα διάλειμμα ολίγων ημερών επιστροφή στην καθημερινότητα, η οποία είναι εκείνη που καθορίζει τα βήματά μας μέσα σε ένα προεκλογικό πεδίο, αφού σε ένα μήνα ο λαός καλείται για τρίτη φορά, μέσα σε λίγους μήνες να προσέλθει στο κάλπες και αυτή τη φορά σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. 

■ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ…

Καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση υποψηφιοτήτων η προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ όπου έτρεχαν όλοι οι υποψήφιοι, είτε περιφερειάρχες είτε δήμαρχοι να καταθέσουν συνδυασμούς. Όλοι τους είπαν ότι έκαναν τις καλύτερες επιλογές, οι οποίες θα είναι εκείνες που θα τους δώσουν τη δύναμη για άσκηση διοίκησης την 9 Οκτωβρίου ή την 16 του ίδιου μηνός για όσους πάνε σε επαναληπτικές εκλογές.

❖ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ…

Αρκετοί οι συνδυασμοί σε περιφέρεια και σε Δήμους σ’ όλη την Ήπειρο και όλοι τους εν δυνάμει… σωτήρες! Άλλοι θα συνεχίσουν για να ολοκληρώσουν το έργο τους, έστω κι αν βρίσκονται στη θέση αυτή πολλές τετραετίες, κι άλλοι… απειλούν να δημιουργήσουν κοσμογονία, όσοι μάλιστα είναι οι πρωτοείσακτοι στον αυτοδιοικητικό χώρο. Εμείς, απλά όλους τους περιμένουμε… στη γωνία για την ανάλογη περιποίηση!

 ❁ ΜΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΑΚΟΜΗ!..

Καχριμάνης στην Ήπειρο διεκδικεί μια ακόμη θητεία, για να συνεχίσει το έργο του όπως ο ίδιος και οι συνεργάτες του ισχυρίζονται. Ένα έργο που για τους αντιπάλους του αμφισβητείται και γι’ αυτό πάση θυσία πρέπει να γίνει αλλαγή και στην περιφέρεια Ηπείρου, η οποία δικαιούται μια καλύτερη τύχη όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται και δηλώνουν νεοσωτήρες.

■ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…

Σήμερα θα ανακοινώσει τα ονόματα του συνδυασμού του ο Αλέκος Καχριμάνης, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει σε ξενοδοχείο της πόλης. Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν και θα γίνουν από παρατάξεις που διεκδικούν μια θέση, κυρίως την πρώτη (!), για να διοικήσουν τους δήμους σε όλη τη χώρα και στην δική μας Ήπειρο. 

❖ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!..

Αρκετές κι αυτή τη φορά οι παρατάξεις στην κούρσα διεκδίκησης του δήμου Ιωαννίνων: Γκόντας-Παπαγεωργίου-Μπέγκας-Τατιάνα-Κολόκας οι κύριοι διεκδικητές, των οποίων ο προσανατολισμός είναι η συμμετοχή στο β’ γύρο, διότι το 43% από την πρώτη Κυριακή όνειρο άπιαστο!..

❁ Η ΜΝΗΜΗ…

Εκείνο που κάνει εντύπωση και που όμως φτάνει τα όρια του φαιδρού. είναι ο ισχυρισμός κάποιων από την παράταξη του Δ. Παπαγεωργίου. που επικαλούνται την μνήμη του Μωυσή Ελισάφ για να ενισχύσουν την παρουσία τους στο αυτοδιοικητικό στερέωμα και για τους οποίους είναι ορόσημο. Ο πρώην δήμαρχος με τα οράματα που είχε για την πόλη αλλά δεν πρόκανε να τα υλοποιήσει! Το αν έγινε ή όχι έργο αυτά τα τελευταία χρόνια στην πόλη και ποιο ήταν, αυτό δεν τους πολυνοιάζει!..

■ ΤΑ… ΤΣΑΝΑΚΙΑ!

Πάντως, κάποιοι βαδίζουν με το νου στη δεύτερη Κυριακή και ετοιμάζονται γι’ αυτή την περίπτωση. Εκεί θα ξεκαθαρίσουν τα τσανάκια του καθενός κι εκεί θα δούμε, πόσα απίδια παίρνει η κάλπη! Προς το παρόν, ο καθένας δουλεύει για την καλή παρουσία της πρώτης Κυριακής. 

❖ ΤΑ ΣΟΓΙΑ…

Όλα τους τα σόγια επιστράτευσαν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Δ. Παπαγεωργίου, για να δείξουν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ενασχόλησής τους με τα κοινά! Την κόρη, τη σύζυγο, τη μάνα, τον πατέρα, τις θείες, τις ανιψιές βλέπουμε να κοσμούν τα ψηφοδέλτια κι αυτό το βαπτίζουν κοσμοσυρροή! Το πού θα καταλήξουν θα το δούμε σε ένα μήνα…

❁ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ…

Και το όνομα αυτού Κασσελάκης, που από το πουθενά (!) ήλθε για να ταράξει τα ΣΥΡΙΖΑϊκά νερά εν όψει εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τις κατασβερκιές του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου. «Εισαγόμενος» από την κοιτίδα του καπιταλισμού, έρχεται να κυβερνήσει την ελληνική αριστερά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο αυτοπροσδιοριζόμενος και ως… εφοπλιστής του οποίου όμως ο πατέρας έπεσε θύμα του παραδικαστικού κυκλώματος επειδή έριξε «κανονιά» και όταν ζητούσε τα ρέστα δεν του τα έδιναν…

■ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ…

Αυτό το… πονεμένο παιδί έρχεται να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Και απειλεί – υπόσχεται να γκρεμοτσακίσει τον Μητσοτάκη, διότι εκείνος γνωρίζει καλύτερα αγγλικά από τον Κυριάκο! Μόνο αυτό φτάνει για να γίνει ο νέος σωτήρας της Ελλάδος, που θα την βγάλει από το χάος που βρίσκεται τώρα…

❖ Η ΑΓΚΑΛΙΑ!.. 

Πλάι στον νεοσωτήρα ο Παυλάρας από την Κρήτη, αυτός ο ντελικανής και μυστακοφόρος που υποδέχτηκε με ανοιχτή αγκαλιά τον σύντεκνο Κασσελάκη και τον σύζυγό του! Όχι, δεν είμαι καθόλου ομοφοβικός, απλά ο Πολάκης ξεχείλιζε από… αντρίλα όλα αυτά τα χρόνια και μ’ αυτή ήθελε να χώσει οκτώ οργιές μέσα στην γη τους δημοσιογράφους, κυρίως αυτούς που δεν ενστερνίζονταν τα οράματα και τις απόψεις του 

❁ Η ΥΠΟΔΟΧΗ…

Το πώς υποδέχτηκαν τα Συριζόπουλα τον Στεφ. Κασσελάκη το είδαμε και το ακούσαμε από τους ίδιους. Τινές εκ των οποίων έφτυναν τους κόρφους τους για το νέο κακό που τους βρήκε! Υπάρχουν κι εκείνοι που στο πρόσωπό του είδαν τον νέο Τσίπρα, που πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3%, τον έφτασε στο 36% και τον ανέβασε στην εξουσία. Μ’ αυτούς πορεύεται προς την κατάκτηση της ηγεσίας ο Κασσελάκης, ο οποίος εμφανίστηκε με ροζ γραβάτα στο συνέδριο, κάτι που ήταν άγνωστο… αντικείμενο στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Μια φορά έκανε εμφάνιση γραβάτας, κι αυτή ήταν τότε που ξεπουλήθηκε η Μακεδονία στις Πρέσπες αντί μιας γραβάτας (!) δώρο από τον Ζάεφ των Σκοπίων στον Αλέξη Τσίπρα…

■ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ…

Πολάκης-Τζάκρη-Γ. Τσίπρας οι μεγάλοι υποστηρικτές του Κασσελάκη, οι οποίοι έβαλαν υπογραφή για να γίνει ο αρχηγός τους. Μόνο απ’ αυτούς μπορεί κανείς να διαπιστώσει περί ποιου φυντανιού πρόκειται, που υπόσχεται να κατεδαφίσει το 41% της ΝΔ και να αποκαθηλώσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ο ίδιος είπε στο συνέδριο. Το αν τον παίρνουν στα σοβαρά τα συντρόφια, θα το δούμε την επόμενη Κυριακή όπου με ένα δίευρω θα πάνε για εκλογή νέου αρχηγού…

❖ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ… 

Στην αρχή, επειδή κινδύνευε η ζωή του και η ζωή του συντρόφου του, ο Στέφανος ζήτησε προστασία από την ΕΛΑΣ. Όμως στη συνέχεια και για να δείξει ότι είναι κανονικός άνθρωπος, ζήτησε την απομάκρυνση της φρουράς επειδή τ’ άλλα Συριζόπουλα έβαλαν τις φωνές. Και τότε, το έπαιξε κανονικός άνθρωπος και κανονικός «εφοπλιστής» που δεν έχει ανάγκη προστασίας. Ε ρε τι έχουμε να ζήσουμε, αν τυχόν και γίνει και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ!

❁ Η ΦΑΓΩΜΑΡΑ

Το «έλα να δεις και το κάτσε να ακούσεις» στο κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, έγινε τις προηγούμενες μέρες. Σκορποχώρι το κόμμα, που απείλησε να φέρει τα πάνω κάτω στη χώρα, με την βοήθεια και τις ευχές Κασιδιάρη. GREEK MAFIA χαρακτήρισε τους βουλευτές του ο πρόεδρος του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ και απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι πρόεδρος χωρίς βουλευτές, αν και προχθες αυτούς που διέγραψε τους έστειλε πρόσκληση… να επανέλθουν!

■ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!..

Όλα γίνονται για τα λεφτά στους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ και μιλάμε για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος από την πολιτεία, έτσι όπως αυτή ορίζεται. Κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ είναι αυτή η ενίσχυση, κάτι που οι βουλευτές το χρησιμοποιούν για αλλότριους σκοπούς, όπως ο ίδιος ο αρχηγός των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ κατήγγειλε, κάτι που μεγάλωσε ακόμη  περισσότερο το μπάχαλο στο κόμμα τους. Το όλο θέμα οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη και καλά ξεμπερδέματα.

❖ Η… ΓΥΡΙΣΤΗ! 

Ενώ τους έσυρε τα εξ αμάξης και ενώ κλήθηκε σε απολογία ο αρχηγός των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ, μόλις προχθές άρχισε να τα μαζεύει κι άρχισε τις αγιογραφίες των βουλευτών GREEK MAFIA! Άμα είστε καλά παιδιά τους λέει ο Στίγκας και άμα είσαι κι εσύ καλό παιδί κι αγαπάς τον Κασιδιάρη ας πάει και το παλιάμπελο φαίνεται να του είπαν και είναι έτοιμοι για επιστροφή στο μαντρί! 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.