Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΛΑΤΡΕΙΑ!..

Λατρεία του δημάρχου Δ. Παπαγεωργίου προς την αντικαταστάτρια της Νατάσας Τύρου, η οποία κούνησε μαντήλι από την παράταξή του. Ήταν τέτοια και τόση η λατρεία και τόση η εμπιστοσύνη, που της ανέθεσε το πολύ δύσκολο πόστο που έχει να κάνει με ένα σωρό αρμοδιότητες, που ανάθεμα αν θα προκάνει να πάρει χαμπάρι μέχρι το τέλος του έτους που θα είναι η θητεία τους.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΥΤΣΙΑΝΗ…

Στην προκειμένη περίπτωση το παρασκήνιο πολύ και μεγάλο και έχει να κάνει με διάφορα ζητήματα, με κυριότερο εκείνο το κτήριο στην πλατεία Καλούτσιανης. Λίγα να γράφω, πολλά να καταλαβαίνετε. Εν καιρώ περισσότερα για να μάθει ο κόσμος πως κάποια πράγματα καθόλου αθώα δεν είναι, ακόμη και στην παράταξη που ίδρυσε ο Μ. Ελισάφ την μνήμη του οποίου συνεχώς επικαλούνται οι σημερινοί διοικούντες. για να παίρνουν μια χαραμάδα φως 

ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ…

Τον οραματιστή Μ. Ελισάφ επικαλούνται πολλοί από εκείνους που εντάσσονται στην παράταξη Δημ. Παπαγεωργίου στον Δήμο Ιωαννιτών. Οι ίδιοι καθόλου οραματιστές δεν είναι και «απειλούν» να εφαρμόσουν προγράμματα Ελισάφ, όταν οι ίδιοι έσερναν τα εξ’ αμάξης στον αείμνηστο; Στην ίδια πόλη ζούμε και γνωριζόμαστε πολύ καλά, καλό το παραμύθι αλλά όχι «δράκος» ο Ελισάφ, διότι, μόνο την μνήμη του δεν τιμούν οι όψιμοι τιμητές. 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΑΝΤΟΥ!

Προεκλογική περίοδος για τα αυτοδιοικητικά και ο τόπος γιόμησε υποψηφίους παντός χρόνου, χρώματος, προελεύσεως. Όλοι τους ένα σκοπό έχουν. Να πάει ο τόπος ένα ή πολλά βήματα μπροστά! Είναι το σύνθημα που βλέπουμε ακούμε και διαβάζουμε και ολοένα γινόμαστε πιο σοφοί. 

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ…

Υπάρχουν και κάποιοι υποψήφιοι που δεν έχουν την ανάγκη της αυτοπροβολής και των μεγάλων λόγων, διότι η προσφορά τους στο χώρο που δραστηριοποιούνται είναι από μόνη της μια ξεχωριστή περίπτωση και η δράση τους στην αυτοδιοίκηση είναι περίσσευμα ψυχής και αγάπης προς το γενικό καλό. 

❁ ΟΙ ΚΑΠΝΟΙ…

Απίστευτο! Καπνοί από τις πυρκαγιές στον Έβρο σάρωσαν την κεντρική Ελλάδα κι έφτασαν και στην Ήπειρο, όπου επί 24ωρο σχεδόν έκρυβαν ακόμη και τον ήλιο! Πρωτοφανές φαινόμενο αλλά είναι μια πραγματικότητα. Αυτό δείχνει τη συντέλεια που έγινε στα δάση εκείνης της περιοχής, η οποία ποιος ξέρει ποιο «τίμημα» πληρώνει. Πάντως όχι το ενδιαφέρον για οικοπεδοποίηση… 

■ ΟΙ ΣΤΑΧΤΕΣ!

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη κι σ’ αυτό το κύμα επίθεσης των πυρκαγιών σ’ όλη τη χώρα. Τίποτα τυχαίο! Κάποιοι εκδικούνται τη χώρα μας και διψούν ακόμη και για νεκρούς, κάτι που το ζήσαμε κι αυτό. Δεν έχει σημασία ο αριθμός αλλά η ίδια η αξία της ανθρώπινης ζωής, όποια κι αν είναι αυτή. 18 αποτεφρωμένα σώματα βρέθηκαν στ’ άβατα δάση Δαδιάς στον Έβρο κι αυτά αποδίδονται σε λαθραίους, που κάποιοι για να τα οικονομήσουν τους οδήγησαν μέσα απ’ αυτά τα μονοπάτια σε μαρτυρικούς θανάτους. Πρέπει να είναι «λαθραίοι» αφού κανείς ντόπιος δεν είχε δηλώσει απώλεια, λένε οι αρμόδιες αρχές. Αυτοί πλήρωσαν το τίμημα της αναζήτησης καλύτερης τύχης, εκείνοι όμως που τους οδήγησαν στο ολοκαύτωμα θα πληρώσουν το ανάλογο τίμημα;

❖ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ!

Ο καλός Θεός μας έχει προστατέψει από τέτοιο μεγάλο κακό εδώ στην Ήπειρο. Δεν φτάνει όμως η καλή θέληση όλων ημών να προστατευτούμε από τέτοιου είδους τραγωδίες. Πάνω απ’ όλα πρόληψη. Όχι φωτιές τέτοιες εποχές. Στα ξερόχορτα φωτιές το Γενάρη… 

❁ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ…

Απομονωμένη από τον υπόλοιπο βαλκανικό κόσμο η Αλβανία, συνεχίζει να αγνοεί το διεθνές δίκαιο και εξακολουθεί να κρατά στις φυλακές Τιράνων το δήμαρχο Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, με απώτερο σκοπό την ακύρωση της εκλογής του ως δημάρχου που έγινε στις 14 Μαρτίου 2023. Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης επιδεικτικά τον αγνόησε και δεν τον κάλεσε στη σύναξη που είχε στην Αθήνα, στην οποία προσκλήθηκαν ηγέτες άλλων βαλκανικών χωρών και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το μέλλον της περιοχής. Καλεσμένος και ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, ο οποίος βρήκε μια ευκαιρία να πάρει μια ανάσα μετά από 1 ½ χρόνο πόλεμο με την άλλοτε μαμά Ρωσία!

■ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΒΗ…

Όμως, όπως πάντοτε, θα βρεθούν εκείνοι που θα καταθέσουν την δική τους αλήθεια για τους λόγους φυλάκισης του Φρ. Μπελέρη και την κάνουν σημαία στεκόμενοι στο πλάι του Έντι Ράμα! Ήταν, λέει, μπλεγμένος ο Φρ. Μπελέρης στην υπόθεση ΜΑΒΗ, πριν από τριάντα χρόνια και αυτό μάλλον τώρα το έμαθε (;) ο Ράμα και τον τιμωρεί αναδρομικά!

 ❖ ΟΙ… ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ!

Από την στιγμή που φυλακίστηκε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας, άρχισαν να διακινούν αυτήν την ιστορία κάποια κέντρα των Αθηνών, κυρίως μεταξύ αυτών και μέλη ΛΟΑΤΚΙ δικαιολογώντας απόλυτα την πράξη φυλάκισης του Αλβανικού καθεστώτος, κάτι που όμως δεν κάνει ο ίδιος ο Έντι Ράμα!

❁ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Θυμήθηκαν ύστερα από τριάντα χρόνια ένα περιστατικό που έγινε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, την περίοδο που άνοιγε πόρτες η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου που ήταν έως τότε από το 1945 η Αλβανία. Ένα περιστατικό για το οποίο υπήρξαν αποφάσεις Ελληνικών δικαστηρίων, τα οποία απέδωσαν δικαιοσύνη και έκτοτε ουδέποτε ζητήθηκαν ρέστα, όπως γίνεται τώρα όπου ο Ράμα βρίσκει Ελληναράδες συμπαραστάτες, μεταξύ αυτών και ο γνωστός Γρ. Βαλανιάτος αλλά και ο Ξυδάκης άλλοτε στέλεχος και κάτι από υπουργός ΣΥΡΙΖΑ. 

■ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ!

Ανάμεσα στους πολλούς υποψήφιους ξεχωριστή περίπτωση είναι εκείνη της αντιπεριφερειάρχου Ηπείρου Σταυρούλας Τσιάρα, η οποία ως κύρια δράση έχει το χώρο της υγείας καθότι διευθύντρια Παθολογικής στο ΠΠΓΝΙ, όπου η προσφορά της τεράστια και δεν είναι μεγάλα λόγια αλλά η ωμή πραγματικότητα. Η κ. Τσιάρα υπηρετεί εκ των πραγμάτων και εκ θέσεως τους πολίτες κάτι που πρέπει να εκτιμηθεί δεόντως στη διεκδίκηση μιας θέσης και στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Συνήθως αποφεύγω τέτοιου είδους αναφορές αλλά όταν πρόκειται για πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις τότε επιβάλλεται. Άλλωστε περιπτώσεις σαν αυτή της κ. Τσιάρα δεν χρειάζονται παρουσίες σε πανηγύρια για να διαπιστωθεί η αξία. 

❖ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ…

Έχουν μπει κι άλλοι αξιωματικοί στο στόχαστρο της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι ολιγώρησαν στην περίπτωση των Κροατών χούλιγκανς που έφτασαν στην Αθήνα μέσω Κακαβιάς και έκαναν όσα έκαναν. Δεν ξέρω τι εννοεί ο υπουργός Οικονόμου, αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες ανθρωποθυσίες για να γλιτώσουν οι ημέτεροι του κράτους των Αθηνών. 

❁ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ…

Τα Ιωάννινα και η Ήπειρος στην προκειμένη περίπτωση, από την Κακαβιά μέχρι και την Αιτωλοακαρνανία έκανε τα προβλεπόμενα κι όλα όσα άνωθεν διετάχθησαν. Το να «κόβονται» κεφάλια μόνο λύση στο γενικότερο πρόβλημα δεν δίνει. Η ΕΛΑΣ ήταν εκεί, όταν διετάχθη να υπηρετήσει το καθήκον. Ας βγάλουν αλλού την ολιγωρία. Οι από τηλεοράσεως απειλές για τιμωρίες, μόνο σύγχυση επιφέρουν και δεν δίνουν λύση στα προβλήματα, αντιθέτως ενισχύουν τον ωχαδερφισμό. 

■ ΟΙ ΟΡΔΕΣ!..

Πάντως οι Έλληνες αστυνομικοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως υπάλληλοι των διαφόρων ΠΑΕ. Ναι στην τήρηση της ευταξίας αλλά όχι στην υπηρεσία εκείνων που καθοδηγούν τις ορδές των χούλιγκανς που οι ίδιες οι ΠΑΕ, κυρίως του κέντρου, εκτρέφουν. Αυτού του είδους την «ασθένεια» την μεταδίδουν ενίοτε και στην περιφέρεια, όπως έγινε προσφάτως και στα Ιωάννινα που παραλίγο ένας οπαδός να έχει την τύχη του Μιχάλη της ΑΕΚ. Η λέξη παιδεία δυστυχώς σ’ αυτές τις περιπτώσεις εκλείπει… 

❖ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ…

Καμία αλλαγή στα εργασιακά δεν πρόκειται να επιφέρει ο νέος νόμος Γεωργιάδη. Απλά όποιος θέλει και μπορεί θα έχει δικαίωμα να εργάζεται και σε άλλη δουλειά για να συμπληρώνει το εισόδημά του, με την προϋπόθεση ότι όλα θα είναι νόμιμα και καθαρά και όχι «μαύρα» και κυρίως όχι υπό καθεστώς ομηρίας. Μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι καθεστώς επικρατεί σήμερα…

❁ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ…

Αν αυτό ενοχλεί τους μόνιμους αντιρρησίες γούστο και καπέλο τους. Όσο πιο πολύ οδύρονται όλοι αυτοί οι αντιρρησίες, τόσο περισσότερο σωστός είναι ο νέος νόμος που δεν επιτρέπει το καθεστώς ομηρίας στο οποίο επιβάλλονται πολλοί εργαζόμενοι, χωρίς τελικά να απολαμβάνουν τα αγαθά των κόπων τους. Μια ματιά γύρω μας θα αποδείξει του λόγου το αληθές… 

■ Η ΧΑΡΑ!..

Το τι χαρά έπαθαν τα ντόπια Συριζόπουλα με την επίσκεψη Τσακαλώτου στα Γιάννινα δεν περιγράφεται! Μάλιστα, τα βελτιωμένα ελληνικά που χρησιμοποίησε ο Ευκλείδης και το έκρυβαν μέχρι που ήταν έτοιμοι να κατέβουν σε διαδήλωση στην κεντρική πλατεία!.. Την ίδια χαρά έπαθαν η κ. Τζούφη και ο κ. Μαντάς που υποδέχτηκαν τον σύντροφο που το «Θυμωμένο Πορτραίτο»… ξεθύμωσε απ’ όσα είπαν κι απ’ όσα ακούστηκαν. Αναμένονται ανάλογες χαρούλες με Τζουμάκα και Αχτσιόγλου! Μην ξεχάσει κάποιος να μεταφράσει τα ελληνικά του Ευκλείδη και αυτά που είπε περί συνείδησης ΣΥΡΙΖΑ και τα περί «αλληλεγγύης απέναντι στον ατομικισμό», κλπ.

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.