Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ…

Στα Γιάννινα για δυο ημέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ένας εκ των υποψήφιων αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με στελέχη του κόμματός του εν όψει των εσωκομματικών εκλογών. Ο κ. Τσακαλώτος εκτός των άλλων συνδέεται με «εξ αγχιστείας» δεσμούς με την πόλη μας, οπότε καλώς έρχεται και διαμένει για ένα διήμερο στην πόλη μας. 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ…

Θα πρότεινα στον κ. Τσακαλώτο να παραμείνει μερικές μέρες ακόμη στην περιοχή και να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης που θα γίνουν στο Γράμμο για τα 74 χρόνια από τη συντριβή των ξενοκίνητων κομμουνιστών από τον μπάρμπα του Θρασύβουλο Τσακαλώτο, αδερφό του πατέρα του, με καταγωγή από την Πρέβεζα, ο οποίος ήταν ο αρχηγός του Εθνικού Στρατού και ο οποίος έκανε τις γνωστές εκκαθαρίσεις τέτοιο καιρό το 1949, με αποκορύφωμα τις 29 Αυγούστου…

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ!

Ξέρω-ξέρω! Γιορτή μίσους ήταν αυτές οι επέτειοι από τα γεγονότα σε Γράμμο-Βίτσι κατά τους αριστερούς, διότι ενοχλούνταν που δεν πέτυχαν να εντάξουν και την Ελλάδα στο μπλοκ των μπολσεβίκων, όπως έγινε με άλλες χώρες οι οποίες απελευθερώθηκαν το 1989-1990-1991!

 ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΟΙ…

Δυστυχώς αυτές οι επέτειοι έπαψαν να γίνονται επέτειοι μνήμης το 1981, που ήταν η τελευταία με την παρουσία του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αβέρωφ και του Θρασύβουλου Τσακαλώτου, οι οποίοι έφτασαν στο ύψωμα 2520 με ελικόπτερο για να τιμήσουν την τελετή, χοροστατούντος του μακαριστού Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού. Έκτοτε η τελετή γίνεται στην Βούρμπιανη, διότι ο Γράμμος… κείται μακράν!

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ…

Μετά τον Τσακαλώτο έρχονται ο Στ. Τζουμάκας και η Αχτσιόγλου στην Ήπειρο για επικοινωνία με στελέχη, για να ζητήσουν ενίσχυση ο καθένας για τον εαυτό του εν όψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ.

❁ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ…

Άλλο και τούτο! Τρέχει πολύς κόσμος στα αστυνομικά τμήματα για αλλαγή αστυνομικής ταυτότητας για να προλάβουν τις «τσιπαρισμένες» που έρχονται και που θα τους αλλάζουν το DNA! Μάλιστα υπάρχουν και πολιτικά κόμματα που διακινούν τέτοιου είδους απόψεις και είναι οι ίδιοι που προεκλογικά έκαναν τους μεγαλόσταυρους για να τους φυλάει ο Θεός από το κακό μάτι!.. 

■ ΟΙ… ΧΑΜΕΝΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Γιόμησαν και γιομίζουν καθημερινά τα αστυνομικά τμήματα από τέτοιους πολίτες που έχουν χάσει (;) τις ταυτότητες και θέλουν την έκδοση νέων για να είναι νόμιμοι, δήθεν, πολίτες. Κρύβουν τους λόγους και τις αιτίες που οδηγούνται σ’ αυτού του είδους τις πράξεις εν όψει της ευθυγράμμισης της χώρας μας με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, όπου οι ταυτότητες θα είναι ανάλογες με τα διπλώματα οδήγησης που αυτά δεν έχουν τα καταραμένα τσιπάκια, όπως φοβούνται…

❖ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ…

Μετά τις δηλώσεις Έντι Ράμα για όλα όσα έγιναν στην Χιμάρα με τη διαδήλωση υπέρ της αποφυλάκισης Φρέντι Μπελέρη, δουλειά έπιασαν οι απόγονοι των Τσάμηδων που εξακολουθούν να μιλούν για «γενοκτονία» από τον Ναπολέοντα Ζέρβα, όταν εκείνοι έσφαξαν και λεηλάτησαν στον νομό Θεσπρωτίας. Αυτά τα υπολείμματα των συνεργατών των Ιταλογερμανών, βρίσκουν το θράσος να μιλούν για γενοκτονία όταν ακόμη δεν έχουν ξεπλύνει τα χέρια και τα μαχαίρια από τα αίματα των σφαγιασθέντων, των βιασμών, των κλοπών, των ληστειών και γενικά των συμφορών που έσπειραν στην Θεσπρωτία, όταν θεώρησαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να κυριαρχήσουν στην Θεσπρωτία και γενικά στην Ήπειρο και γι’ αυτό τάχθηκαν στο πλευρό των κατακτητών κατά την περίοδο 1940-1944. 

❁ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!

Κανείς δεν έδιωξε, ούτε τιμώρησε Τσάμηδες που δεν ήταν μπλεγμένοι στα εγκλήματα. Μόνοι τους έφυγαν, όσοι έφυγαν, κάτω από το βάρος των εγκλημάτων τους την περίοδο που θεώρησαν ότι μπορούσαν να στήσουν δικό τους κράτος και γι’ αυτό έκαναν όσα έκαναν. Γι’ αυτά τους τα εγκλήματα τιμωρήθηκαν από ελληνικά δικαστήρια και κυρίως των Ιωαννίνων και για να αποφύγουν την τιμωρία την κοπάνισαν κατά Αλβανία μεριά για να υπηρετήσουν το καθεστώς Χότζα! Από εκεί τώρα γαυγίζουν κάθε φορά που τους δίνεται αφορμή, όπως εκείνη τώρα με τη φυλάκιση Μπελέρη και τις άθλιες δηλώσεις-δικαιολογίες του Έντι Ράμα, ο οποίος χαρακτήρισε σόου την επίσκεψη των δημάρχων στη Χιμάρα...

■ ΣΤΗΝ ΔΕΘ…

Δεμένο στο άρμα του Ερντογάν είχα χαρακτηρίσει τον Έντι Ράμα στην ΔΕΘ πέρυσι, κατά την συνέντευξη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και προσπάθησε να αποφύγει να απαντήσει σε ένα τέτοιο χαρακτηρισμό. Ένα χρόνο μετά, λουζόμαστε όλοι μαζί το χοτζικό καθεστώς Ράμα-Ερντογάν, με τον πρώτο να μιλά για αδέκαστη δικαιοσύνη ενώ κρατά σιδηροδέσμιο τον Φρέντι Μπελέρη, με την κατηγορία ότι έκανε το ατόπημα -ελληνικής καταγωγής άνθρωπος- και τόλμησε να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος στη Χιμάρα και το τραγικότερο (!) να εκλεγεί κάτι που είναι ανεπίτρεπτο για τον νέο Χότζα της Αλβανίας…

❖ ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΕ!

Εν τω μεταξύ ο Κ. Μητσοτάκης στη σύναξη Βαλκάνιων ηγετών δεν κάλεσε τον Αλβανό πρωθυπουργό, σε ένδειξη ότι το ποτήρι ξεχείλισε και ότι πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για ανθρώπινες-πολιτισμένες συνεννοήσεις. Είναι ένας έμμεσος τρόπος να εκφράσει την δυσαρέσκειά του ο Έλληνας πρωθυπουργός για όλα τα άλλα κόλπα που κάνει ο Έντι Ράμα για να αποδείξει, ακόμη περισσότερο πόσο τουρκολάγνος είναι!  

❁ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΔΡΥΜΑΔΩΝ…

Ενώ όλα αυτά τα παράλογα συμβαίνουν με τους Αλβανούς εντός συνόρων, εκεί στην παραμεθόριο κάπου τα πράγματα σκαλώνουν στο άνοιγμα του τελωνείου Δρυμάδων που 25 χρόνια περίπου βρίσκεται σε αναμονή λειτουργίας κάτι που θα διευκολύνει το πέρασμα πολιτών από και προς Αλβανία της οποίας χιλιάδες πολίτες πάνε κι έρχονται.

■ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ…

Δεν δέχονται, λέει, οι τελωνειακοί τη λειτουργία νέου τελωνείου διότι θα επιβαρύνονται περισσότερο εκείνοι στις εργασίες. Το ότι μπορεί να γίνουν προσλήψεις για αυτή τη λειτουργία, ούτε που τους περνάει από το μυαλό τους. Τους το επεσήμανε και ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, με την υπενθύμιση ότι ο τόπος ερημώνει κι εκείνοι… χτενίζονται!

 ❖ ΟΙ ΟΥΡΕΣ…

Οι ίδιοι, οι συνδικαλιστές τελωνειακοί διαμαρτύρονται για τις ουρές χιλιομέτρων κυρίως στην Κακαβιά, οι ίδιοι όμως αρνούνται τη λειτουργία τελωνείου στους Δρυμάδες μη τυχόν και τους πάρουν τις δουλειές! Μπορεί, στο Θεό τους, να βρει κανείς κάποια λογική; Ίσα-ίσα που θα γίνεται η ζωή τους και η δουλειά τους πιο εύκολη!

 ❁ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ…ΠΡΑΤΙΝΑ

«Η πολιτική και η πρατίνα σε πάει στο σπίτι του οχτρού», έλεγε ο αείμνηστος βουλευτής Ανέστης Λώρας, όταν αναγκάζονταν ο ίδιος να γίνεται επισκέπτης σε χώρους αντιπάλων, είτε εσωκομματικών, είτε εξωπαραταξιακών. «Αν χάσεις το πρόβατο και έχει πάει σε άλλο μαντρί τότε αναγκάζεσαι να κάνεις την καρδιά σου κόμπο και να του μιλήσεις για να ζητήσεις να το πάρεις πίσω», εξηγούσε ο Ανέστης κάτι που ίσχυε και για τους πολιτικούς.

■ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ…

Το παραπάνω το θυμήθηκα με αφορμή όσα σχολιάστηκαν για τις συναντήσεις Καχριμάνη-Ντακαλέτση-Καλαντζή, που ως γνωστών στο παρελθόν έχουν γίνει και έχουν ειπωθεί διάφορα «γαλλικά» λόγω διαφορετικών αντιλήψεων και απόψεων στη διαχείριση για τα του οίκου τους. 

❖ Η Β’ ΚΥΡΙΑΚΗ…

Φοβάται, λέει, ο Καχριμάνης μήπως την δεύτερη Κυριακή έλθουν στριμόκωλα τα πράγματα, οπότε οι προεκλογικοί λογαριασμοί πρέπει να κλείσουν άμεσα. Το ποιοι φοβούνται τη δεύτερη Κυριακή, είναι ζητούμενο και αυτό θα το δούμε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου το βράδυ εκεί κατά τις 9μμ!

❁ ΤΑ ΦΩΤΑ…

Αρχή πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να υποδέχεται τη νεοφώτιστη Κηφισιά στο Ζωσιμάδες, που εκσυγχρονίστηκε τα τελευταία χρόνια. Πρεμιέρα όμως χωρίς οι προβολείς να λειτουργούν και γι’ αυτό ο αγώνας διεξήχθη σε δύο δόσεις! Το είχαμε ξαναζήσει το μακρινό 2001 σε αγώνα με τον Πανιώνιο, που και τότε λόγω βλάβης προβολέων μέσα στο καταχείμωνο ο αγώνας έγινε σε δόσεις, με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να χάνει τον αγώνα και να είναι η αρχή της κατρακύλας του προς τη Β’ κατηγορία, η οποία έγινε και για πολλούς άλλους λόγους. Πάντως, ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κέρδισε την Κηφισιά με 3-0 και έτσι έγινε μια καλή αρχή. Περισσότερα  

■ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ...

Στο Λιά Θεσπρωτίας σήμερα καλεσμένοι του Νίκου Γκατζογιάννη, αναμένονται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης, καθώς και άλλα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας. Η πρόσκληση έχει να κάνει και με την επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη της Ελένης Γκατζογιάννη, την οποία το 1948 δολοφόνησαν στελέχη του λεγόμενου Δημοκρατικού Στρατού με το αιτιολογικό ότι εκείνη έδιωξε τα παιδιά της στις ΗΠΑ για να γλιτώσουν το παιδομάζωμα, που ήταν το σπορ των τότε κομμουνιστών για να δημιουργήσουν νέες στρατιές γενίτσαρων. Έχει κληθεί και ο Αμερικάνος πρέσβης Τσούνης, αλλά λόγω κορωνοϊού μάλλον δεν θα παραστεί… 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.