Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ…

Σε εκδήλωση-διαδήλωση ενάντια στην κράτηση του Φρέντι Μπελέρη στην Χιμάρα βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα οι δήμαρχοι Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης και Θεσσαλονίκης Ν. Ζέρβας, όπου ένα τεράστιο πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε και όλοι μαζί διαδήλωσαν ενάντια στην κυβέρνηση Έντι Ράμα. 

Η… ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΑΜΑ

Αυτό όλο το σκηνικό δεν άφησε «ασυγκίνητο» του Έντι Ράμα, ο οποίος την ίδια μέρα έβγαλε ανακοίνωση που… εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους εξακολουθεί να κρατείται ο εκλεγμένος δήμαρχος, οι οποίοι όμως λόγοι εξακολουθούν να είναι ανεξήγητοι! Μάλιστα ο Έντι Ράμα επικαλέστηκε τις καλές σχέσεις με την Ελλάδα και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και έφτασε σε σημείο να εκφράζει την απορία του, προς τι τέτοιος ξεσηκωμός για τον Μπελέρη. Βλαξ ή ένοχος ή και τα δυο μαζί. Η απάντηση: Πονηρός Αλβανός που δεν εννοεί να αφήσει το ελληνικό στοιχείο να κυριαρχήσει στον πιο ελληνικό τόπο που είναι η Χιμάρα, όπως έχει το δικαίωμα και που επί 80 χρόνια το έχουν στερήσει οι διάφοροι Χότζηδες, που εξακολουθούν να κυβερνούν την Αλβανία. Κατά τ’ άλλα ονειρεύονται ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια…

❁ ΚΑΚΩΣ…

Τα προβλεπόμενα και τα αναμενόμενα έκανε η ΕΛΑΣ Ιωαννίνων κατά τη διέλευση των Κροατών από Κακαβιά και κακώς έπεσαν τιμωρίες, λένε αστυνομικοί του αστυνομικού μεγάρου Ιωαννίνων και δεν έχουν άδικο. Καμία εντολή δεν είχαν για επαναπροώθηση ή φραγμό στην πρόσβαση στο κλεινόν άστυ, εκεί που τελικά κατέληξαν και έκαναν όσα έκαναν.

■ ΤΑ… ΘΥΜΑΤΑ

Δυστυχώς έπρεπε εκτός από ανθρώπινη ζωή να υπάρξουν και εξιλαστήρια θύματα, όπως οι αξιωματικοί κατά μήκος της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ για να γλιτώσουν κάποια «κεφάλια» του κράτους των Αθηνών, τα οποία πρόσφατα είχαν «φυτρώσει» και μετά τον «αποκεφαλισμό» του Κώστα Σκούμα του οποίου τα λόγια περί ανίκανων αντικαταστατών είχε φιλοξενήσει Αθηναϊκή εφημερίδα, με την υποσημείωση ότι εκείνος ήταν αναντικατάστατος.  

❖ ΤΑ ΜΕΤΡΑ…

Δραστικά μέτρα εναντίον των πολλών ποδοσφαιρικών λεσχών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έτσι θέλει να στείλει μήνυμα καταπολέμησης του χουλιγκανισμού. Ας ευχηθούμε να μην μείνει μόνο στην εξαγγελία και να πραγματοποιήσει την «απειλή» μπας και σωθούν ζωές. Δεν είναι τόσο φτηνή η ζωή η ανθρώπινη για να την ξοδεύομε μέσα ή έξω από τα γήπεδα, σε ένα ανακήρυχτο πόλεμο όπως είναι αυτός ο οπαδικός φανατισμός.

❁ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ…

Με αντίποινα απειλεί ο Κροάτης πρόεδρος τη χώρα μας, αν δεν αποφυλακίσει τους τραμπούκους που έστειλε να προάγουν το ποδοσφαιρικό άθλημα ενισχύοντας την ομάδα τους σε αγώνα με την ΑΕΚ! Αυτός, ντε, που δεν νοιάστηκε για όσα έκαναν στη Ν. Φιλαδέλφεια οι ΝΑΖΙ του, αλλά για το αν θα τιμωρηθούν για όσα έκαναν.

■ Η ΕΚΤΡΟΦΗ…

Χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κροατία, η οποία εκτρέφει εγκληματική οργάνωση και την στέλνει για «δολοφονικό τουρισμό» και ζητάει τώρα και τα ρέστα από την ελληνική δικαιοσύνη που έκανε το αυτονόητο: την κράτησή τους μέχρι να βρεθεί ο δολοφόνος που έκανε τόσες εκατοντάδες χιλιόμετρα, για να μαχαιρώσει και να στείλει στο θάνατο έναν φίλαθλο της ΑΕΚ.

❖ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ;

Ποια όμως θα είναι τα αντίποινα με τα οποία απειλεί ο Κροάτης πρόεδρος; Θα στείλει άλλο «στρατό» να εκδικηθεί άλλους Έλληνες στην Αθήνα ή θα περιμένει να πάνε εκεί Έλληνες να αρχίσει τα μαχαιρώματα; Τι σόι ευρωπαίος ηγέτης είναι αυτός ο Κροάτης πρόεδρος, που αντί να βοηθήσει στην εξάλειψη της βίας, έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά και να ενισχύσει τη βία με αυτές τις αθλιότητες που ξεστόμισε… 

❁ ΤΟ ΤΑΡΑΚΟΥΛΟ!

Έλειψε λίγες μέρες στα Χανιά ο Κ. Μητσοτάκης κι έπαθαν ταράκουλο τα Συριζόπουλα όλης της γης! Το στερητικό τους σύνδρομο τεράστιο για τον Κυριάκο, ενώ τον τεράστιο Αλέξη τους τον διέγραψαν ή τον έγραψαν στ’ από «τέτοια» τους κανονικά, ο οποίος είναι άφαντος μετά την 25η Ιουνίου.

■ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!..

Πήγε στις ΗΠΑ για ξεκούραση ο Αλέξης του κι όχι στη Βολιβία να μαζέψει καφέ, όπως έκαναν παλιά τα συντρόφια του για να ενισχύσουν την εκεί οικονομία! Εκεί στις ΗΠΑ, για να βάλει σε κλίμα τα βλαστάρια του που θα συνεχίσουν τις σπουδές, μετά τα ιδιωτικά σχολεία που πηγαίνουν τώρα! Κατά τ’ άλλα υπέρμαχος της δημόσιας εκπαίδευσης και μη τυχόν και ξεμυτήσει ιδιωτικό πανεπιστήμιο!..

❖ ΟΙ… ΚΑΤΑΣΒΕΡΚΙΕΣ

Ξέχασε εκείνος, ο Αλέξης, να γυρίσει, τον ξέχασαν και τα Συριζόπουλα μετά τις δύο απανωτές κατασβερκιές από τον Κυριάκο. Κανείς από την Κουμουνδούρου δεν αναφέρει το όνομά του ούτε για πλάκα! Αυτός ο τιτανοτεράστιος Αλέξης τους, που ένας τέτοιος γεννιέται κάθε 100 χρόνια (!) όπως είχε πει κάποια συντρόφισσα, «πέθανε» σε μια βραδιά εκεί στις 25 Ιουνίου. Πόσο μικρός ο κόσμος της αριστεράς!

❁ Η ΜΙΚΡΗ ΑΤΑΦΗ ΜΑΡΙΑ…

Είπε πέθανε και μου ήλθε στο μυαλό η νεκρή 5χρονη Μαρία, που ανήμερα της γιορτής της βρήκε τραγικό θάνατο από δάγκωμα σκορπιού εκεί στον Έβρο. Έπρεπε να της κάνουν ετήσιο μνημόσυνο της περασμένη Τρίτη οι Ακρίτες και οι Κουτσούπες κι όλα τ’ άλλα παιδιά της αριστεράς, αλλά προτίμησαν τα πανηγύρια και ούτε που την θυμήθηκαν!

■ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΣ!

Το τι κλάμα, το τι κατάρες είχαν πέσει πριν ένα χρόνο για την μικρή Μαρία, έτσι την βάπτισαν οι θλιμμένοι ντόπιοι συγγενείς, δεν περιγράφεται. Την άφησε ο «Κούλης» να την δαγκώσει σκορπιός και ο Μηταράκης την άφησε ακήδευτη, έγραφαν κι έλεγαν οι υποστηρικτές του δόγματος «φονιάδες των λαών» για να αποκαλυφθεί ότι ήταν όλα μούφα και στημένη υπόθεση από τις ψυχοπονιάρες ΜΚΟ που μονίμως επενδύουν στον πόνο για να θησαυρίζουν… Τι άλλο θα δούμε σ’ αυτό τον τόπο!

❖ Η ΕΞΩΣΗ… 

Πάνω από 40 χρόνια ο σύλλογος Αρχαιολόγων στεγάζονταν σε δημόσιο κτήριο όχι για να ασχολούνται με το αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους που είναι η αρχαιολογία, αλλά για να στηρίζουν τα συνδικαλιστικά τους συμφέροντα, κάτι που τους έκανε να ξεχωρίζουν και να είναι προνομιούχοι σε σχέση με άλλους δημόσιους επαγγελματικούς φορείς.

❁ Η… ΕΚΧΩΡΗΣΗ

Το είχε εκχωρήσει το κτήριο αυτό η Μελίνα Μερκούρη τη δεκαετία του ’80 και αυτό τους έδινε το δικαίωμα να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο, εκτός απ’ την προάσπιση και προαγωγή της αρχαιολογικής επιστήμης. Ήταν άντρο όπου κάθε λογής επαναστάτης του γλυκού νερού, το χρησιμοποιούσε για δράσεις άσχετες με το αντικείμενο για το οποίο είχε εκχωρηθεί.

■ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ…

Αυτό το κτήριο η υπουργός Πολιτισμού Μενδώνη βρήκε τα κότσια να ζητήσει να επιστρέψει στο δημόσιο από όπου εκχωρήθηκε, για να χρησιμοποιηθεί για πιο ιερούς σκοπούς. Και ξεσήκωσε κακό καπνό σε κάποιους ενοίκους με πρώτη και καλύτερη εκείνη που «ανακάλυψε» ως αρχαιολόγος (;) ένα ακροκέραμο με την επιγραφή «Μητσοτάκη γ…σαι» και το λανσάριζε όλο το προηγούμενο διάστημα ως τη μέγιστη ανακάλυψη!..

❖ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ!.. 

Βρήκε τα «κάκαλα» η Μενδώνη και τους ζήτησε να κάνουν άμεση εκκένωση, διότι είναι αρμοδιότητας του υπουργείου της και γούστο της και καπέλο της τι θα το κάνει. Πάντως φωλιά αναρχίας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μείνει. Μόνο η εικόνα που παρουσιάζει εξωτερικά το κτήριο, φτάνει να διαπιστώσει κανείς με πόση φροντίδα περιέβαλαν το κτήριο οι επί τέσσερις δεκαετίες ένοικοι, οι οποίοι τώρα οδύρονται για το κακό που τους βρήκε.

 ❁ Η «ΜΑΓΚΙΑ»!

Μαγκιά και παλικαριά της Μενδώνη που τόλμησε να βάλει μαχαίρι σε απόστημα στην καρδιά της Αθήνας, κάπου στην Ερμού, και να βάλει την ανάλογη τάξη εκεί που στεγάζονταν κι εύρισκαν καταφύγιο πάσης φύσεως «πονεμένοι» της αναρχίας, αμαυρώνοντας το ίδιο το περιεχόμενο της αρχαιολογίας. Μάλιστα, η αγανάκτηση για τη συμπεριφορά ορισμένων ιθυνόντων προκάλεσε αντιδράσεις από εργαζόμενους πραγματικούς, που όμως η φωνή τους πνίγονταν από την αντάρτισσα πρόεδρο που η μόνη της ασχολία ήταν ο σχολιασμός της πολιτικής σαν κύριο επάγγελμα και ύστερα η αρχαιολογία!

 ■ ΟΨΙΜΑ…

Η όψιμη επίκληση της προσφοράς Μελίνας Μερκούρη έγινε περισσότερο για την τιμή των όπλων και καθόλου για την πράξη της. Οι ίδιοι δεν σεβάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια το λόγο της παραχώρησης του κτηρίου, καταντώντας το χώρο διακίνησης αναρχικών ιδεών και όχι αρχών πολιτισμού. Μην μου πει κανείς το «Μητσοτάκη γ…σαι» της προέδρου Δέσποινας Κουτσούμπα (αυτό είναι το ονοματεπώνυμό της) είναι πολιτισμική πράξη που προάγει τον πολιτισμό και τη Μελίνα. 

❖ ΤΑ… ΧΟΥΖΟΥΡΙΑ 

Τους χάλασε τα χουζούρια που είχαν αναπτύξει εντός και εκτός του κτηρίου των «αρχαιολόγων» η Μενδώνη, με τα οποία χουζούρια έκαναν και εισπράξεις ανεξέλεγκτες και φυσικά εκτός αντικειμένου. Εκεί έστηναν τα πάρτυ τους και ένα σωρό εκδηλώσεις και αυτό ήταν που πόνεσε πιο πολύ την πρόεδρο Κουτσούμπα, η οποία συν τοις άλλοις ήταν στέλεχος εξωραϊσμού και προωθούσε περισσότερο αυτές τις ιδέες και λιγότερο τις άλλες. Μπορεί να διαμαρτύρεται μέχρι να βγάλει ο Ήλιος κέρατα…

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.