Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΕΪΜΠΕΚΙΑ…

Υποπτεύομαι πως η «απόταξη» του Γ. Πατούλη από την ΝΔ και της στήριξής του στην Περιφέρεια Αττικής δεν έγινε για το ότι το έριξε στο… σορολόπ κατά την περίοδο του τριημέρου πένθους λόγω του θανάτου των δύο πιλότων που «έπεσαν» στην ώρα του καθήκοντος, αλλά διότι δεν ήταν ζεϊμπεκιά αυτή που έριχνε στο Ζάππειο αλλά κάτι μεταξύ τσάμικου και πεντοζάλης!

ΒΟΥΚΙΝΟ!..

Γ…μώ την ατυχία μου αναφώνησε εκείνος όταν τον έκαναν βούκινο οι φίλοι του. Γειά σου Γιώργαρε με το χορό σου, φώναξε η κυρία που… παλάμιζε ασυστόλως τον Γιώργο, αφού πρώτα τον έβαλε στο χορό! Τι πένθος και κουραφέξαλα, προείχε το γλέντι για τον περιφερειάρχη Αττικής ο οποίος διαδέχτηκε τη Δούρου, η οποία κι εκείνη είναι μερακλού και άμα λάχει καμιά ζεϊμπεκιά την ρίχνει. Δεν είδαμε όμως να το κάνει στην περίπτωση Μάτι! 

ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ…

Πατούλης γιοκ για την Αττική, αποφάσισε ο Κυριάκος και έψαξε για τον επόμενο. Έριξε δίχτυα στον δήμαρχο Γλυφάδας και στον Νίκο Χαρδαλιά. Του έκατσε ο δεύτερος και όλοι τρέχουν τώρα για συγκρότηση συνδυασμού, ο οποίος δεν θα αλλάξει και πολύ από εκείνον που είχε ο Γ. Πατούλης, ο οποίος… παρεδόθη αμαχητί για το καλό της παράταξης της ΝΔ στην οποία είναι προσηλωμένος ανέκαθεν.

Η ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥ!

Άτυχος ο Γ. Πατούλης. Πριν από δύο χρόνια τον άφησε η Πατούλαινα και τώρα τον αφήνει ο Κυριάκος για μια κωλοζεϊμπεκιά κατά το «για ένα κωλόσπιτο» του Βαγγέλη Γιαννόπουλου την εποχή Αντρέα-Μιμής. Στο εξής θα επιστρέψει στην δουλειά του ως γιατρός, αφού αυτό είναι το κύριο επάγγελμά του.

ΣΤΑ ΜΠΑΝΙΑ…

Αμ ο άλλος, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νότης Μηταράκης, που ενώ ο κόσμος καιγόταν εκείνος λουζόταν! Το δεκαήμερο του ολοκαυτώματος εκείνος απουσίαζε από το πόστο του και εθεάθη να απολαμβάνει διακοπές σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Όταν πήρε χαμπάρι ότι επέκειτο ο «αποκεφαλισμός» του από τον Κυριάκο, ο ίδιος έδωσε την παραίτησή του και από δω πάνε οι άλλοι…

Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ…

Δέκα μέρες υπουργός σε ένα από τα σπουδαιότερα υπουργεία ο κ. Μηταράκης, ο οποίος είχε στην ευθύνη του τις υπηρεσίες εκείνες που είναι επιφορτισμένες για την προστασία του πολίτη, εν τούτοις προτίμησε τα μπάνια του λαού από την υπεύθυνη δουλειά…

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

Μέχρι τώρα κι ένα μήνα από την ανάληψη εκ νέου της εξουσίας, ο Κυριάκος έφαγε δύο υψηλόβαθμα στελέχη. Είναι στην αρχή της νέας θητείας και πρέπει να αποδείξει στην πράξη ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο! Το «εμείς δεν διαπιστώσαμε κανένα λάθος» της εποχής Μάτι σε καμία περίπτωση, απ’ ότι φαίνεται, δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί ο Μητσοτάκης.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ…

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά σαν λαός και σαν περιοχή πέφτουμε θύματα του αλληλοφαγώματος των τεχνικών εταιρειών, για το ποια θα πάρει το έργο «Άξονα Γιάννινα-Κακκαβιά». Αυτή η κόντρα για μια ακόμη φορά, ακυρώνει τον σχετικό διαγωνισμό με ότι κι αν σημαίνει αυτό για την κατασκευή του έργου και τον χρόνο που θα αρχίσει και κυρίως πότε θα ολοκληρωθεί.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Δέκα χρόνια «έφαγε» ανάλογος διαγωνισμός στην «Αμβρακία οδό», η οποία όπου να ‘ναι ολοκληρώνεται. Ενστάσεις επί ενστάσεων και έφτασαν από το 2010 περίπου να αρχίσει το έργο το 2020-2021. Στο ίδιο έργο θεατές στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ, Άξονας ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΚΚΑΒΙΑ που εκτός του κουτσουρέματος έχουν αρχίσει τα άλλα κόλπα. «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», που έλεγε και άλλος στην ελληνική ταινία.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!

Από την Πρέβεζα ξεκίνησε τον εκλογικό του αγώνα ο υποψήφιος περιφερειάρχης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Ζούμπας, χωρίς να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτή του την επιλογή. Ενδεχομένως να πήγε να πάρει την «ευχή» του Βασίλη Ιωάννου πρώην νομάρχη Πρεβέζης, ο οποίος είναι από εκείνους που δεν μετανάστευσαν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν μετά το 2012 άρχισε η μεταναστευτική πολιτική των Πασόκων.

ΜΕ ΜΕΤΡΟ…

Μετρημένος και όχι πολιτικός τυχοδιώκτης ο Στέφανος Ζούμπας, που όταν χρειάστηκε ήταν εκεί και προσέφερε τις καλύτερες υπηρεσίες στην παράταξή του. Γνώστης των αυτοδιοικητικών ζητημάτων ο Στέφανος, έμεινε έξω από πάσης φύσεως σαλντιμπακισμούς. Αν αυτό είναι αρκετό να κατακτήσει την Περιφέρεια Ηπείρου θα το δούμε σε 2 ½ μήνες.  Το ήθος όμως μετράει κι αυτό δεν είναι λίγο…

ΤΑ ΖΟΡΙΚΑ! 

Κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά τα πράγματα ζόρικα και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Δεν φτάνει ο «εθελοντής» Γιάννης Στέφος να έχει όλη την καλή διάθεση να διεκδικήσει κομμάτι από την Ήπειρο. Μόλις έσκασε το όνομά του για υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου, έρχεται συνυποψήφιός του στις τελευταίες εκλογές και προτείνει συνεργασία με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, διότι προφανώς δεν έχει εμπιστοσύνη στον Γιάννη Στέφο ότι δεν θα καταφέρει να εκπροσωπήσει επάξια τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο στην μετά Τσίπρα εποχή…

ΟΙ «ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ»…

Ο «καλός» Θεός άκουσε τις προσευχές των άθεων της αριστεράς και έβαλε τι φωτιές να κάψουν και τις αεροπορικές εγκαταστάσεις στην Αγχίαλο. Το τι γλέντι κάνουν τα «παιδιά» δεν λέγεται. Έχουν ριχτεί όλα στη «μάχη» εναντίον του Μητσοτάκη, που δεν παραιτήθηκε ακόμη χωρίς να έχουν βρει αντικαταστάτη, αφού έχουν να «σβήσουν» δικές τους φωτιές που άναψαν στην Κουμουνδούρου μετά το φευγιό του… τεράστιου Αλέξη τους, που τώρα διακόπτει οικογενειακώς στην κοιτίδα του καπιταλισμού.

ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ!

Τόσο κατάκαρδα πήρε την ήττα ο Αλέξης, που δεν λέει να ξεκολλήσει από ΗΠΑ. Προφανώς θα προσπαθήσει να μυήσει τα τσιπράκια στις αμερικανιές και να προετοιμάζονται για σπουδές στο Χάρβαρντ, για να έλθουν ως σωτήρες κάποια στιγμή στο μέλλον. Ενώ αυτά συμβαίνουν εις τας ΗΠΑ, εδώ στο «Ελλαδιστάν» γίνεται το έλα να δεις, όσον αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από τα Συριζόπουλα. Όχι σε όλα!

ΤΟ ΟΧΙ… 

Όχι και στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είπαν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Μετά τι έχουν έρμα και ψοφάνε; Το 17% δεν είναι τυχαίο ποσοστό με τέτοια και τόσης ποιότητας μυαλά που κουβαλάνε. Δεν μιλάω για ΚΚΕ διότι τόσοι ήταν, τόσοι είναι, τόσοι θα μείνουν. Ούτε για τον Βελόπουλο, κάνω κουβέντα του οποίου τελείωσαν οι «επιστολές» του Χριστού και το έχει ρίξει στις κηραλοιφές για πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν!

ΤΑ ΤΑΞΙΜΑΤΑ!

Τα μεγάλα πουλέν της Τατιάνας για να «μαντρώσουν» υποψηφίους τάζουν θέσεις με πρώτον «ταματά» επαγγελματία θεσιθήρα του παρελθόντος, που εσχάτως αποστρατεύτηκε από το χώρο της υγείας. Μέχρι τώρα καμιά δεκαριά έχουν οριστεί πρόεδροι δημοτικού συμβουλίου, ενώ καμιά πενηνταριά την έχουν δει αντιδήμαρχοι, σε ενδεχόμενη εκλογή της παράταξής τους.

ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ…

Δε φταίω εγώ που κάνω αποκαλύψεις αγαπητή Τατιάνα, αλλά εκείνοι που γυρίζουν την παράταξή σου στην μακρινή εποχή του Τζουμπέ και στην πιο πρόσφατη εποχή του αείμνηστου Γόρη Σακκά, που χάριζε λιλιά σε όποιον έβρισκε κοντά του. Μέχρι και τον Βασιλέα Παύλο… διόρισε Αυτοκράτορα στην πόλη, όταν βρέθηκε σε αδιέξοδο που χάριζε αξιώματα.

ΜΕ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΤΕ…

Δεν προάγεται έτσι η πολιτική, ούτε λύνονται έτσι προβλήματα των πολιτών αγαπητή Τατιάνα που το 2019 αν και ήλθε ο Άδωνις για να δώσει χρίσμα απεσταλμένος των ΚακλαμανοΑυγενάκηδων και ακόμη ο ίδιος ο Κυριάκος είχε δώσει δημόσια ευλογία στο πρόσωπο σου, εν τούτοις στο τέλος το χρίσμα πήγε στον Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος επί 3½ χρόνια είχε την ευθύνη διακυβέρνησης του Δήμου, επειδή σ’ αυτή την προσπάθεια σημαντική ήταν η συμβολή και η συνεργασία της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ και τον Νίκο Γκόντα.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΛΑ!

Αυτός ο ίδιος ο κουμανταδόρος της Τατιάνας έκανε τα κουμάντα και το 2019 κι έπαιξε τον ενδιάμεσο μεταξύ Ελισάφ-Τατιάνας, αλλά και μεταξύ Μπέγκα-Τατιάνας. Κάτι πήγε στραβά και πήρε στο λαιμό του την αρχηγό της παράταξης, η οποία είναι έτοιμη με τα ίδια όπλα και επιτελικά στελέχη να πολεμήσει για να κατακτήσει το πολυπόθητο «φρούριο» της πόλης των Ιωαννίνων.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.