Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΜΕΣΑ-ΕΞΩ!

Μέσα-έξω είναι ο πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τρ. Αλμπάνης, όσον αφορά την ενασχόληση με τ’ αυτοδιοικητικά. Πολλοί είναι εκείνοι από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ που θα τον ήθελαν επικεφαλής παράταξης στον Δήμο Ιωαννιτών, αλλά εκείνος φαίνεται να μην έχει αποφασίσει ακόμα αν θα εμπλακεί. Ούτε ναι, ούτε όχι έχει πει ακόμα προς εκείνους που τον πιέζουν να αλλάξει επίπεδο, μετά την ενασχόλησή του με την κεντρική πολιτική σκηνή.  

ΑΠΟΥΣΙΑ…

Όμως από την άλλη πλευρά, ο κ. Αλμπάνης γιατί να θυσιαστεί για μια τρίτη φορά για την παράταξη, που όταν χρειάστηκε την στήριξή της ήταν απούσα και είχε άλλες προτεραιότητες. Ο Τρ. Αλμπάνης ήταν πιστός στις αρχές ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αυτό τον είχε χρήσει και ως έναν εκ των σοφών του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον συμβουλεύονταν σε θέματα Παιδείας και όχι μόνο…

ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ…

Μένοντας στον ίδιο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, ο Λάζαρος Νάτσης δεν είναι πρόθυμος να ξαναδοκιμάσει στο Δήμο Ιωαννιτών, καθώς επίσης και αρκετοί από τους υποψηφίους που τον είχαν στηρίξει σε προηγούμενες εκλογές. Το ποιος θα καλύψει και αν θα καλύψει το κενό, μένει να το δούμε! Εκτός και αν ο «σώγαμπρος» Θ. Μπέγκας είναι ο τυχερός!

❁ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ…

Τελικά έγινε το χατίρι όλων των μικρόψυχων που τον καιρό του Ολοκαυτώματος, ζητούσαν νεκρούς για να εκδικηθούν το 41% των Ελλήνων, που πριν από ένα μήνα έκαναν τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. 

■ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ…

Μέχρι την ώρα που γράφεται η στήλη, δυο νέα Ελληνόπουλα έπεσαν την ώρα του καθήκοντος! Δεν κάθονταν στο σπίτι τους να… μάχονται μέσω του πληκτρολογίου, όπως πολύ εύκολα κάνουμε εμείς οι περισσότεροι και κυρίως εκ του ασφαλούς. Δυο νέα παλικάρια θυσιάστηκαν την ώρα του καθήκοντος, σκορπίζοντας την απέραντη θλίψη, πρώτα στις οικογένειές τους και ύστερα στην πλειοψηφία των Ελλήνων, ενώ η χαρά από τα… σκυλιά της αντίδρασης, δεν κρύβονταν από το μεσημέρι της Τρίτης που έγινε γνωστό το τραγικό γεγονός…

❖ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ!

Από την στιγμή που το καναντέρ έπεσε παρασύροντας στο θάνατο τους δυο χειριστές, άρχισαν τα όργανα -διότι περί οργάνων πρόκειται- όλων όσων εδώ και δέκα μέρες αποζητούσαν καμένες σάρκες, μπας και ισοφαρίσουν το Μάτι. Όσο αυτό δεν έρχονταν, τόσο η απόγνωση μεγάλωνε και οι «εχθροί» επίμονα ζητούσαν να έλθει και να μεγαλώσει ο όλεθρος!..

❁ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ…

Σε πείσμα όλων αυτών, υπήρχαν και υπάρχουν εκείνοι που επιμένουν ν’ ασκούν το καθήκον τους ακόμη και σε επίπεδο αυτοθυσίας, κι αυτό το είδατε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι, με τους δυο πιλότους να θυσιάζονται, γεμίζοντας θλίψη την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων…

■ ΟΙ… ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Από την στιγμή που έγινε γνωστό το τραγικό δυστύχημα, άρχισαν οι υψηλές αναλύσεις από τηλεόραση και διαδίκτυο! Όλες οι αναλύσεις κατέτειναν ότι φταίει ο Μητσοτάκης που αφήνει να σβήνουν φωτιές πυροσβεστικά αεροσκάφη 47 ετών! Αν θυμάμαι καλά, ο Μητσοτάκης κυβερνά μόλις 4 χρόνια και ο ίδιος δεν πιλοτάρει αεροσκάφη! 

❖ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ…

Να έχουμε νεκρούς για να πέσει η ενός μηνός κυβέρνηση, ζητούν οι… καψοκαλύβηδες, κυρίως της αριστερίλας, που «εζυγίσθη» δυο φορές τους δυο προηγούμενους μήνες και μόλις που ακούμπησε στο 17%, που αν ξαναμετρούνταν τώρα, έπιανε δεν έπιανε το 10%!

❁ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ...

Ο κόσμος καίγεται, κυριολεκτικά, και οι π….νες του διαδικτύου ζητούν εκδίκηση προς το 41%! Είναι οι άνθρωποι που επαγγελματικά επενδύουν στον ανθρώπινο πόνο και στις ανθρώπινες τραγωδίες. Εκείνο το Μάτι, δεν τους αφήνει να κλείσουν μάτι και ρίχνονται στη σκύλευση των νεκρών. Τους διαφεύγει όμως από το μυαλό, ότι τέτοιου είδους τακτικές, «ξύνουν» την μνήμη των Ελλήνων και παραπέμπουν στη μεγάλη τραγωδία στο Μάτι, που ενώ κανένα λάθος δεν είχε γίνει, 104 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους…

■ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ!

Όχι, δεν επιτρέπονται συμψηφισμοί, όταν πρόκειται για απώλειες ανθρώπων. Επιβάλλεται η σύνεση και η συναίνεση, έτσι ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους τραγικά γεγονότα. Την ώρα της μάχης, οπουδήποτε και αν είναι αυτή, είμαστε όλοι μας απέναντι στον εχθρό, που αυτή την φορά είναι η φωτιά. Απέναντι σε εκείνους που σκόπιμα ή αφελώς, σε συνθήκες καύσωνα ανάβουν φωτιές, παριστάνοντας ακόμα και τον Νέρωνα…

❖ ΟΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ…

Δύο φορές, λέει, αναβλήθηκαν συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Δωδώνης, λόγω μη απαρτίας. Μάλιστα, λένε, απουσίαζαν και δημοτικοί σύμβουλοι της κυβερνώσας παράταξης, οι οποίοι αν δεν το κάνουν λόγω ζέστης, ας δικαιολογήσουν την πράξη τους. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, τέσσερις παρατάξεις έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να διεκδικήσουν τον Δήμο Δωδώνης και πρόκειται, εκτός από το νυν δήμαρχο Χρ. Ντακαλέτση, τον Γιάννη Καραμπίνα, Ν. Λώλο και Γιάννη Μπούκα. Ο τελευταίος έχει διατελέσει στο παρελθόν δήμαρχος, αλλά μαθαίνω ότι ζορίζεται να φτιάξει συνδυασμό. Μέχρι 31 Αυγούστου έχουμε καιρό!

❁ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ!..

Ενώ η υπόλοιπη η Ελλάδα φλέγεται κυριολεκτικά, εδώ στην Ήπειρο κάποιοι καίγονται για την τύχη που πρέπει να έχει στο εξής ο αντιπεριφερειάρχης που κατηγορείται για άσεμνες πράξεις στην υπάλληλο που είχε προσλάβει στο ιατρείο του με ειδικό πρόγραμμα και που είχε ημερομηνία λήξης το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αν καλά μαθαίνουμε λήγει αυτόν τον Αύγουστο.

■ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ…

Σε προηγούμενους σχολιασμούς κάναμε λόγο και για την δημοσιογραφική συμπεριφορά απέναντι στο συγκεκριμένο γεγονός, μη αμφισβητώντας τη «μαρτυρία» αλλά μείναμε στον τρόπο εκμετάλλευσης από πολιτικούς χώρους που προσπαθούν να κάνουν σημαία αυτό το γεγονός ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών, για να το ξεχάσουν μετά την 8η Οκτωβρίου, όταν θα τους έχει ακυρώσει ο Ηπειρωτικός λαός. Δεν είμαι μάγος αλλά η εμπειρία τόσων χρόνων, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι «χαμένοι» απλά θα κινηθούν στον ίδιο δρόμο.

❖ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ…

Αυτά περίπου είχα γράψει και δεν άρεσαν στον εξαίρετο Κώστα Καλτσή και άρχισε τις παρατηρήσεις και τους αφορισμούς προς ΤΟΛΜΗΡΑ μεριά που, άκουσον άκουσον, είχαν διαφορετική άποψη για το συγκεκριμένο γεγονός. Δηλαδή η στήλη και ο υπογράφων δεν ακολούθησε τη γραμμή της υιοθέτησης της καταγγελίας η οποία έγινε από 23χρονη χωρίς όνομα, εναντίον αντιπεριφερειάρχη με φωτογραφίες και όνομα και μάλιστα όλως παραδόξως η καταγγελία περιήλθε πρώτα σε υποψήφια παράταξη προτού ακόμη αυτή φτάσει στα ΜΜΕ και κυρίως στην εισαγγελία.

❁ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ! 

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητήσαμε την ερευνητική δημοσιογραφία του αγαπητού Κ. Καλτσή ο οποίος πρώτος έκανε την αποκάλυψη αλλά αμφισβητούμε την πολιτική σπέκουλα εκείνων που «απειλούν» να κυριαρχήσουν στην Ήπειρο από τον επόμενο Γενάρη. Εκεί θα μας επιτρέψει ο φίλτατος εκ Γοργομύλου προερχόμενος Κ. Καλτσής και ξέρει πολύ καλά τι εννοώ.

■ ΤΑ ΙΔΙΑ…

Όλα όσα γίνονται εδώ και καιρό στην διεκδίκηση της περιφέρειας, μου θυμίζουν όλα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ! Το τι έλεγαν και έκαναν εναντίον του «Κούλη» όλο αυτό το διάστημα δεν περιγράφεται. Στο τέλος εκείνο το 41-17 τους ήλθε κατακέφαλα και όλοι τρέχουν να βρουν τρύπα να κρυφτούν.

❖ Ο ΣΕΪΧΗΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ!..

Δε γίνομαι εγώ σύμβουλος του Καχριμάνη και το ξέρει καλά ο Κ. Καλτσής. Εκείνοι που παριστάνουν τους νεοσωτήρες και τους τρόπους που προσπαθούν να τον πολεμήσουν, είναι αυτοί που τον κάνουν σεΐχη στη θέση του σεΐχη, ανεβάζοντάς τον πιο πάνω από τη θέση του Σουλτάνου. Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να χαλάσω το όνειρο κανενός διότι απλούστατα το επιτυγχάνουν οι ίδιοι. Επομένως τους αφήνω στην τύχη τους που είναι προδιαγεγραμμένη. Σημαδεύουν το δέντρο, που είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και αφήνουν ολόκληρο δρυμό που είναι ο Αλέκος και «βόσκει» τα κοπάδια του!

❁ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ…

Παλιός και έμπειρος στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι ο έγκριτος Κ. Καλτσής και φυσικά ως μεγαλύτερός μου του βγάζω το καπέλο. Με την άδειά του θα επιτρέψει και σε εμάς τους ταπεινούς να καταθέτουμε εγγράφως τις απόψεις μας, έστω κι αν είναι λανθασμένες ή δεν γίνονται αρεστές από κάποιες πλευρές. Γι’ αυτές τις ελεύθερες απόψεις μας, αρκετές φορές βρεθήκαμε να δίνουμε λογαριασμό όχι μόνο στους σεβαστούς αναγνώστες αλλά και στην σεβαστή δικαιοσύνη, χαρακτηριζόμενοι ως αιρετικοί. Αυτός ο αιρετισμός είναι που γουστάρουμε και βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε.

■ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Επαναλαμβάνω, οι παρατηρήσεις μας κάνουν καλύτερους και διορθωνόμαστε για το άμεσο και απώτερο μέλλον. Ιδιαίτερα όταν οι παρατηρήσεις γίνονται από ένα μεγαλύτερο όπως είναι ο κατά τ’ άλλα αξιότιμος και εμπειροπόλεμος, Κ. Καλτσής ο οποίος νυχθημερόν μάχεται για την αποκάλυψη των στραβών και ανάποδων έστω κι αν αυτά εντοπίζονται σε συγκεκριμένους χώρους! Ο Θεός είναι μεγάλος και θα κατατάξει αυτόν εν σκηναίς Αγίων στο απώτερο μέλλον! 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.