Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ…

«Θα γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα και μπορούμε και θα το κάνουμε για να ξαναλειτουργήσουν πανεπιστημιακές σχολές στην Ηγουμενίτσα», υπόσχεται ο Αντώνης Μπέζας και αυτή την φορά από τη θέση του υποψηφίου δημάρχου της πόλης. Γι’ αυτό το ζήτημα ο κ. Μπέζας βάζει στοίχημα, υποστηρίζοντας ότι έχει διαβεβαίωση «άνωθεν» ότι θα τα καταφέρει…

Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ!

Δεν ξέρω που βασίζει αυτή την βεβαιότητα ο κ. Μπέζας άλλα η επαναλειτουργία πανεπιστημιακών σχολών και στην Ηγουμενίτσα είναι ένα ζητούμενο εδώ και καιρό και μάλιστα υπάρχουν ευθύνες για την κατάργησή τους από την εποχή που ήταν ΤΕΙ. Άμοιροι ευθυνών δεν είναι οι τότε κρατούντες, τοπικοί και κυβερνητικοί, μηδέ εξαιρουμένης της πρυτανείας του Πανεπιστημίου και της τότε υφυπουργού Παιδείας, Ηπειρώτισσας, που αργότερα ένα μαύρο δάκρυ το έριχνε μαζί με τον Μάριο Κάτση. 

ΠΟΛΥΣ ΔΡΟΜΟΣ…

Από την επιθυμία και την υπόσχεση του υποψηφίου δημάρχου Ηγουμενίτσας Αντ. Μπέζα, για επαναλειτουργία πανεπιστημιακών σχολών υπάρχει πολύς δρόμος και κυρίως ανοιχτά αυτιά και μυαλά. Νέος υπουργός στο Παιδείας ο Πιερρακάκης, νέα πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η κ. Μπατιστάτου, αν γίνει και νέος δήμαρχος ο Αντ. Μπέζας ίσως κάτι νέο προκύψει. Εμείς απλές επισημάνσεις κάνουμε και εκφράζουμε ευχές όλα να πάνε καλά. 

❁ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ…

Μην ξεχάσουμε το «έθιμο» των πυρκαγιών καλοκαιριάτικα. Τρεις μέρες τώρα καίγεται η Αττική, κυρίως μέρη που υπάρχουν συμφέροντα δομικής κάλυψης, αδιαφορώντας αν οι ίδιοι οι εμπρηστές γίνονται και οι αυτοί θύματα των εμπρησμών τους!

■ ΤΑ ΙΔΙΑ… 

Κάθε καλοκαίρι τα ίδια και τα ίδια και μυαλό δεν βάζουμε εμείς οι νεοέλληνες. Κάθε Ιούλιο βάζουμε φωτιές στα ξερόχορτα δήθεν και μετά όταν λαμπαδιάζει ο τόπος, καταριόμαστε όλοι μαζί για την ατυχία που μας βρήκε… 

❖ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν πειραματισμούς και παιχνίδια με τις φωτιές. Ούτε για πλάκα δεν σκραπανάμε αναπτήρα για να ανάψουμε τσιγάρο σε δασικές περιοχές και κοντά σε ξερόχορτα. Κάθε χρόνο οι ίδιες συστάσεις και κάθε χρόνο χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων παραδίδονται στην μανία της φωτιάς και καίγονται ολόκληρες περιουσίες, θυσία στην αμέλεια ή και στην σκοπιμότητα επιτηδείων. Επιτέλους, θα βάλουμε μυαλό να προλάβουμε το κακό για να μην μαζεύουμε στάχτες, ακόμη και από ανθρώπινες υπάρξεις όπως έγινε στο Μάτι! 

❁ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ…

Επί χρόνια υπηρέτησε αυτοδιοικητικά τον ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα της Όλγας Γεροβασίλη η Τζένη Ταπραντζή και τώρα ήλθε η ώρα που τα βρόντηξε και τους πήρε και τους σήκωσε τους «συντρόφους» της αριστεράς όταν, προφανώς, αποφάσισαν να στηρίξουν σώγαμπρο από ΠΑΣΟΚ για δήμαρχο στην Άρτα. «Τοξικό και ανθρωποφάγο» χαρακτήρισε το αριστερό περιβάλλον που δημιουργείται στην Άρτα και σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον δεν έχει καμία θέση η ίδια και η παρέα τους και γι’ αυτό παίρνει τα «κουβαδάκια» της και πάει σε άλλες παραλίες ή μένει στην ακροποταμιά του Αράχθου… 

■ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ!

«Δεν συμμετέχουμε σε στημένα κόλπα», λέει η κ. Ταπραντζή και απειλεί με αποκαλύψεις για όσα έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στην πόλη της την Άρτα και που φυσικά τα μεγάλα κουμάντα τα κάνει η λατρεμένη τους Όλγα, η οποία λύνει και δένει στην περιοχή. 

❖ ΤΑ… ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!

Οι σύγχρονοι κομμουνιστές τίμησαν κι εφέτος τους «μαχητές» Γράμμου-Βίτσι με γιορτές και πανηγύρια και με την παρουσία του Δημ. Κουτσούμπα, ο οποίος μίλησε για νέα επανάσταση της αριστεράς, για κατάκτηση της Ελλάδας! Αυτή η εκδήλωση είναι εκδήλωση μνήμης, ενώ εκείνη που θα ακολουθήσει από την πλευρά των «νικητών» τον Αύγουστο, θα είναι μια εκδήλωση «μίσους», όπως την χαρακτηρίζουν εδώ και 80 χρόνια οι άνθρωποι της ίδιας άποψης και της ίδιας νοοτροπίας. 

❁ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ…

Το τί έγινε σε Γράμμο και Βίτσι τον Αύγουστο 1949 έχει καταγραφεί στην ιστορία και κυρίως στην μνήμη των Ελλήνων και δεν παραγράφεται. Τώρα, γιατί ξύνουν αυτές τις μνήμες είναι δική τους υπόθεση και αυτό είναι που τους χωρίζει από μια σύγχρονη κοινωνία.

■ Η ΙΣΤΟΡΙΑ…

Διαβάζοντας κανείς την ιστορία - και έτσι όπως την έγραψαν εκείνοι που πήγαν στο παραπέτασμα -διαπιστώνει τους παραδείσους που προετοίμαζαν οι «συμμορίτες» για τους Έλληνες, μετά τον πόλεμο του ’40. Κάπως έτσι γράφτηκε και το βιβλίο του δικού τους του Λαζαρίδη «ευτυχώς που ηττηθήκαμε σύντροφοι» που αποκαλύπτει την πραγματικότητα σε όλη τους τη διάσταση.

❖ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ…

Μια νέα υποψηφιότητα με πολλές προσδοκίες για ένα νέο Δήμο Ζηρού, είδαμε να κάνει την εμφάνισή της το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για τον Γ. Ζυγούρη πολιτικό μηχανικό ο οποίος προετοιμάζεται πυρετωδώς για να φέρει άνοιξη σ΄ ένα χειμάζοντα Δήμο που δεν περνάει και τα καλύτερά του τα τελευταία χρόνια.

❁ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

Η υποψηφιότητα Γ. Ζυγούρη έφερε μια αναστάτωση στον Δήμο εν γένει, διότι μπορεί να αλλάζει πράγματα και καταστάσεις λένε οι γνωρίζοντες και πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να στελεχώσουν την παράταξη. Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που βάζουν πάνω απ’ όλα το καλό του τόπου τους από όπου κατάγονται και κυρίως από όσους εξακολουθούν να μένουν σ’ αυτόν.

■ ΟΛΟΤΑΧΩΣ!

Ολοταχώς προς το 3% ο άλλοτε αριστερός κραταιός ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασε να κυβερνήσει επι 4 ½ χρόνια τη χώρα μας. Όλα τα σημάδια σ’ αυτή την σκέψη οδηγούν, αν δεν αλλάξουν μυαλά όλοι όσοι απόμειναν και θέλουν να κάνουν τα κουμάντα.

❖ ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ… 

Από την Αχτσιόγλου μέχρι τον Τζουμάκα μισός αιώνας δρόμος και από κει μέχρι τον Νίκο Παππά όλος ο ποινικός κώδικας χωρίζει απόψεις, σκέψεις, πράξεις, αποφάσεις. Όλοι αυτοί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βασανίστηκαν, για να αποφασίσουν πότε είναι η καλύτερη ημερομηνία για να εκλέξουν τον νέο τους αρχηγό που θα τους βάλει στον ίσιο δρόμο, μπας και ξαναντικρύσουν την πολυπόθητη εξουσία που τόσο μεράκι το έχουν βάλει! 

❁ ΧΩΡΙΣ ΠΑΥΛΑΡΑ…

Μεγάλη απώλεια η απόφαση του Παυλάρα να απέχει από την διεκδίκηση της αρχηγίας, διότι δεν συμφωνεί με τον χρόνο της εκλογής προέδρου, επειδή τον πιάνει… λουμπάγκο από τις γρήγορες διαδικασίες, όπως η πλειοψηφία αποφάσισε. Εδώ μπορεί να αναφωνήσει κανείς, επαναλαμβάνοντας το επιφώνημα Ρωμαίου αυτοκράτορα: «Τι καλλιτέχνες θα χάσει ο κόσμος»!

■ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ…

Βλέποντας τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Τζουμάκας αποφάσισε να σώσει την κατάσταση, θέτοντας ο ίδιος τον εαυτό του στην διάθεση των Συριζόπουλων. Ένα ταράκουλο έπεσε στην Κουμουνδούρου, αλλά οι σώγαμπροι πολλές φορές είχαν τις τύχες τις καλές και έκαναν και τα κουμάντα όπου κι αν βρέθηκαν. 

❖ Η… ΑΠΩΛΕΙΑ

Η μεγάλη… απώλεια ήταν η παραίτηση από κομματικά αξιώματα του Σπίρτζη, ο οποίος δεν άντεξε τις δημοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες πάνε να λύσουν τις διαφορές τους οι Πασοκοσυριζαίοι, με δόσεις ακροδεξιάς της εποχής του λατρευτού τους Πάνου Καμμένου. Έφυγε ο Σπίρτζης που ήταν το… αλεξίσφαιρο του Αλέξη και που ήταν από κείνους που γύριζαν από κανάλι σε κανάλι και εξασφάλισαν την… επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του 2023!

❁ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ…

Εγώ θα φέρω την ανανέωση σε ιδέες και πρακτικές, τους είπε ο Στ. Τζουμάκας και θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του εκτός ΠΑΣΟΚ, αλλά εντός ΣΥΡΙΖΑ. Αν θα πετύχει η σκέψη κι αν φτάσει μέχρι την ημερομηνία εκλογής, θα είμαστε εδώ να το διαπιστώσουμε.

■ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ…

Ωστόσο να σημειωθεί ότι η Ήπειρος έχει δύο διεκδικητές της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας είναι ο Τζουμερκιώτης Στ. Τζουμάκας και ο άλλος είναι ο Τσακαλώτος από την Πρέβεζα. Οι δυο τους διεκδικούν την κάλυψη της θέσης που άφησε κενή ο άλλος Τζουμερκιώτης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάνει, λένε, διακοπές στην κοιτίδα του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ. Βλέπετε δεν του βγήκε σημαδιακή η λατρεία στον Κάστρο, στου οποίου την κηδεία εκφώνησε και επικήδειο, πηγαίνοντας με το  πρωθυπουργικό αεροπλάνο(!) 

Για να μην ξεχνιόμαστε.

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.