Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ… 

Αυτό το «άστα μωρέ, παιδιά είναι», ή τείνει να γίνει επάγγελμα από γονείς-κηδεμόνες ακόμη και της πόλης μας, με αποτέλεσμα καθημερινά να γινόμαστε μάρτυρες βανδαλισμών σε διάφορους χώρους, με πρώτα τα σχολικά συγκροτήματα. Πρόσφατα τέτοια υπόθεση βανδαλισμού όπου «άγνωστοι» τα έκαναν λαμπόγυαλο σε σχολείο της πόλης και ούτε γάτα, ούτε ζημιά…

 Η… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Έχουν καταστεί τρόπος διασκέδασης οι βανδαλισμοί, χωρίς ποτέ κανείς να δίνει εξηγήσεις γι’ αυτού του είδους τα φαινόμενα. Έχουν ζήσει στο «πετσί» τους τέτοιου είδους φαινόμενα τα σχολεία και τα αγάλματα και στην πόλη μας, κάτι που αποδεικνύει πόσο και τι είδους πολιτισμό και σεβασμό δείχνουμε προς πάσαν κατεύθυνση…

Η ΜΑΝΙΑ…

Έχοντας άλλες υψηλού περιεχομένου και ενδιαφέροντος ασχολίες, οι γονείς στέλνουν τα παιδιά στις αυλές  των σχολείων τις ώρες που αυτά δεν λειτουργούν και εκείνα βγάζουν εκεί την μανία και τον θυμό τους για άγνωστους λόγους. Το ότι ουδέποτε κλήθηκαν οι γονείς να πληρώσουν, το φαινόμενο θα συνεχίζεται και εμείς απλώς θα καταγράφουμε τα γεγονότα. Α! Μην ξεχάσω! Υπάρχει και πολιτεία, η οποία απλά παρακολουθεί…

Η ΒΟΥΛΗ…

Με τη συζήτηση την τριήμερη στη νέα Βουλή, ολοκληρώθηκε η τυπική διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων από πλευράς κυβέρνησης, που έχουν να κάνουν με το κυβερνητικό πρόγραμμα για τη νέα 4ετία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρώτα και υπουργοί και βουλευτές, έβαλαν τους άξονες στους οποίους θα κινηθούν κατά τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. 

ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκε γύρω από τα ζητήματα που έβαλε καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο και κατά τις δυο εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Οικονομία, υγεία, παιδεία, μεγάλα έργα ήταν μερικά από εκείνα που έβαλε στην κυβερνητική ατζέντα ο Μητσοτάκης και στην πρωτομιλία του και στην δευτερομιλία του. Ούτε κατ’ ελάχιστον δεν ξέφυγε από όσα διακήρυττε κατά την προεκλογική περίοδο, κάτι που τον φέρνει πολύ κοντά στην υλοποίηση των υποσχέσεών του. 

ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ!

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και μη, στο ίδιο μοτίβο! Τον χαβά τους με την κριτική να είναι στην ημερήσια διάταξη, που τους κάνει ακόμη πιο αναξιόπιστους στο δρόμο που θ’ ακολουθήσουν και κατά τη νέα κυβερνητική περίοδο από την κυβέρνηση της Ν.Δ.  

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ…

Σα να μην κατάλαβαν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως τι έγινε 21 Μαΐου και 25 Ιουνίου και επανέλαβαν τον εαυτό τους, όπως έκαναν από τον Ιούλιο του 2019, μέχρι 25 Ιουνίου 2023. Τους έχει καθίσει στο… στομάχι ο Κυριάκος, ο οποίος όμως τους πήρε τα… σώβρακα έξι φορές μέσα σε τέσσερα χρόνια!

ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ… 

Ο Φάμελος ήταν επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που διαχειρίστηκε τα ζητήματα αντιπαράθεσης στη Βουλή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Το «εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Αλέξης», έπαιξε και αυτή την φορά που αν γίνονταν μια τρίτη εκλογή αυτό το μήνα, το έπιανε δεν το έπιανε το 13% ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά πρόσωπα, ίδια μυαλά! 

Η ΑΓΓΑΡΕΙΑ!

Εδώ που τα λέμε, ο Φάμελος και όσοι άλλοι μίλησαν από ΣΥΡΙΖΑ, «αγγαρεία ποιούσαν», όπως θα έλεγε ο Πολύδωρας, αν σήμερα ήταν στην πολιτική σκηνή. Να βγει όπως βγει η υποχρέωση απάντησης στο κυβερνητικό πρόγραμμα και σε 4 χρόνια, εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε, ήταν το σκεπτικό που επικρατούσε.

 ❁ Η ΚΑΛΥΨΗ…

Τι να πει κανείς και για τον Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος ως εκλεγμένος πολιτικός αρχηγός, προσπάθησε να καλύψει κάπως πιο σοβαρά τον ρόλο της αντιπολίτευσης, παρακάμπτοντας την αξιωματική αντιπολίτευση. Βρήκε πεδίο δράσης και λέει να μην το αφήσει να πάει ανεκμετάλλευτο. 

  Η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ!

Από κει πέρα, μ’ ένα… μεσοκομμένο Κουτσούμπα του ΚΚΕ, δεν μπορεί κανείς να περιμένει και πολλά πράγματα, εκτός από την πεπατημένη της αριστεράς του ΟΧΙ σε όλα! Τουλάχιστον αυτούς τους γνωρίζεις τι καπνό φουμάρουν, από τότε που ιδρύθηκε ο κομμουνισμός στη γη! Τα ίδια μυαλά χειμώνα-καλοκαίρι-χειμώνα, οπότε δεν περιμένει κανείς πολλά πράγματα…

ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ…

Αμ ο άλλος! Αυτός της ΝΙΚΗΣ που τον έπιασε ένας πανικός, όταν άκουσε ότι οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες θα είναι τέτοιες που δεν θα ταλαιπωρούν τους πολίτες με αυτά τα αντικείμενα που έχουμε σήμερα και δεν χωρούν ούτε σε τσέπες, ούτε σε πορτοφόλια. «Θα είναι αντικείμενα του διαβόλου που θα μας παρακολουθούν κατά βήμα», είπε ο φωστήρας, πουλώντας φύκια στο δικό του «εκκλησίασμα», το οποίο έβαλε στο «μαντρί» και δεν εννοεί να το αφήσει να ξεσκαρίσει! Το ότι ο καθένας και απ’ αυτούς έχει από δυο-τρία κινητά τηλέφωνα, που ανά πάσα στιγμή σε «ξεβρακώνουν» και σε ξετρυπώνουν, ούτε που το έμαθε ο κ. Νατσιός!

 ❁ ΕΦΥΓΕ…

«Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι από την πολιτική», δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Ανδρέα, αλλά ατυχήσας στις περασμένες εκλογές, όπου οι ΠΑΣΟΚοι αρνήθηκαν να τον στείλουν στη Βουλή. Μια πίκρα την τραβάει ο Ανδρέας, ο οποίος από κει που πήγαινε για ηγέτης, τελικά ούτε βουλευτής δεν εξελέγη! 

Η ΠΛΩΡΗ!..

«Βάζω πλώρη για νέα πράγματα», λέει, χωρίς βέβαια να εξηγεί ποια θα είναι αυτά τα νέα πράγματα. Από πλευράς Ν.Δ. δεν θα έλεγαν όχι σε μια αξιοποίησή του, αφού δεν υπάρχουν και πολλές διαφορές μεταξύ τους. Άλλωστε ό,τι καλύτερο υπήρχε σε ΠΑΣΟΚ, έχει μεταναστεύσει εδώ και πολύ καιρό στην κεντροδεξιά πλέον Ν.Δ., η οποία είναι αρκετά φιλόξενη στους καλούς, δες τε Πιερρακάκη!

 ❖ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ… 

Στο μεταξύ, οι «γενίτσαροι» του ΠΑΣΟΚ προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά, ρίχνουν κλεφτές ματιές επιστροφής στις ρίζες τους, αλλά δεν βλέπουν φως και ξεροψήνονται ανάμεσα από Πολάκηδες, Θεανούδες που θα κάνουν τα κουμάντα πλέον σ’ αυτού του είδους την αριστερά! 

ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ…

Μαντήλι κούνησε από ΜΕΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα και άφησε γεια παντοτινή! Δεν μου κάνετε σαν πολιτική και σαν πολιτικοί και σας απολύω τους είπε και έριξε μαύρη πέτρα. Κακό χωριά τα λίγα σπίτια…

Η ΜΑΣΤΙΓΑ!

Μάστιγα και στην πόλη μας το παρκάρισμα σε θέσεις ΑΜΕΑ, από οδηγούς που βρίσκουν ευκαιρία και χώρο ελεύθερο για να κάνουν τις δουλειές τους! Κάτι ανάλογο γίνεται και στις εισόδους πολυκατοικιών και μάλιστα εκεί που υπάρχουν θέσεις στάθμευσης ιδιοκτητών, χωρίς να ενδιαφέρονται ότι έτσι γίνονται καταπατητές δικαιωμάτων ιδιοκτητών, οι οποίοι όταν έκτισαν ή αγόρασαν διαμερίσματα, το έκαναν διότι είχαν εξασφαλίσει και χώρο στάθμευσης, κάτι που ολοένα και περισσότερο γίνεται πιο δύσκολο στο κέντρο της πόλης, το οποίο στερείται πολλών θέσεων στάθμευσης. 

 ❖ Η ΑΓΩΓΗ! 

Θέμα αγωγής και σεβασμού προς τα ΑΜΕΑ, όσον αφορά τις θέσεις στάθμευσης και σε όσους αγνοούν αυτό το «δικαίωμα», που εκχωρεί η πολιτεία πρώτα και οι Δήμοι. Η… «ένα λεπτό και φεύγω» δικαιολογία, δεν θα πρέπει εκείνο να μας απαλλάσσει από την υποχρέωση να είμαστε πιο… σεβαστικοί. Το ίδιο και στις εισόδους των χώρων στάθμευσης σε ιδιωτικά πάρκινγκ, όπου ορισμένοι το έχουν κάνει επάγγελμα, όπως στη Νεοφύτου Δούκα, που γείτονες και μη, δεν λένε να εκχωρήσουν το δικαίωμα ιδιοκτητών πάρκινγκ να κάνουν χρήση αυτών, επειδή οι υπηρεσίες του δήμου δεν βρίσκουν κολωνάκι να τοποθετήσουν, κάτι που να απαγορεύει την παράνομη στάθμευση. 

Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ!..

Ήθελα να ξέρα, ο πρώην δήμαρχος Θ. Μπέγκας, εξακολουθεί να ζητά να είναι εκλεκτός και του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, για την διεκδίκηση του δήμου Ιωαννιτών για τρίτη φορά; Το στραπάτσο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για δημόσιους εναγκαλισμούς του Θωμά προς τον συριζαϊσμό, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια που δεν άφησε εκδήλωση που να μην έχει πιάσει πρώτο τραπέζι πίστα, πιστεύοντας πως ο Τσίπρας θα είναι κυρίαρχος στη νέα διακυβέρνηση της χώρας και ως εκ τούτου θα ήταν εκείνος ο εκλεκτός του δήμου… 

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ…

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δίλλημα μεταξύ του σημερινού διορισμένου δημάρχου Μήτσου Παπαγεωργίου και του Θ. Μπέγκα και θα δυσκολευτεί ν’ αποφασίσει για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να υπάρχουν πρόθυμοι για θυσία μια φορά ακόμα, οπότε όλα ανοιχτά. Το γόρδιο δεσμό καλούνται να λύσουν οι.. Νέστορες, Βαγγέλης Αργύρης και Κώστας Σκανδαλίδης που έχουν την ευθύνη αυτοδιοικητικών υποθέσεων…

ΦΡΕΝΟ! 

Θα βάλουμε φρένο στους κατ’ επάγγελμα «μηνυσάριους» λέει ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης, ο οποίος έτσι θέλει να αποσυμφορίσει τα δικαστήρια από τέτοιου είδους «επαγγελματίες», που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να κάνουν μηνύσεις και αγωγές για κάθε ψύλλου πήδημα! Για μηνύσεις που θα πηγαίνουν στο αρχείο, οι μηνυτές θα πληρώνουν ακριβά, είπε ο υπουργός. 

ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ!

Θα βάλει αυτούς τους «τύπους» ή και αυτές τις «τύπισσες» να πληρώνουν ακριβά παράβολα όταν διαπιστώνεται ότι είναι τέτοιου είδους… προσώπατα. Σας θυμίζω εκείνον τον τύπο, που εκπροσωπώντας ΜΚΟ, είχε γεμίσει τον κόσμο μηνύσεις και αγωγές με το πρόσχημα της προστασίας κάθε αδικημένου, μέχρις που αποκαλύφθηκε ότι είχε βγάλει ένα σκασμό λεφτά σέρνοντας πολίτες στα δικαστήρια, στα οποία έπρεπε να αποδείξουν ότι ήταν αθώοι! Κάποιοι «γνωστοί» μου, το έχουν ζήσει στο πετσί τους σε τοπικό επίπεδο, κάνοντας το δικαστικό μέγαρο στέκι τους! 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.