Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ!

Με το καλημέρα στην Βουλή της Κωνσταντοπούλου -λίγο μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης στον Κώστα Τασούλα στο Προεδρείο της Βουλής- η Ζωή θέλησε να… τσαμπουκαλευθεί για να κάνει εντύπωση στον γιλεκάτο σύντροφό της που κάθονταν δίπλα της. Την έστειλε αδιάβαστη ο Τασούλας και εκείνη ούρλιαζε… σαν το δαρμένο σκυλί. Μα που πας κυρά μου τέτοια μέρα;  

ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ!..

Κοινής αποδοχής των τριών μεγάλων κομμάτων ο Κ. Τασούλας και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Από το Προεδρείο της Βουλής κατά την περασμένη θητεία, αλλά και την εν γένει πορεία του στα πολιτικά πράγματα, ο Κ. Τασούλας έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τα έχει καταφέρει κατά τον καλύτερο τρόπο. Μόνο τυχαία δεν ήταν η εμπιστοσύνη που εκ νέου έδειξε στο πρόσωπό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν γίναμε μάρτυρες στο ανακάτεμα που έκανε σε υπουργικό επίπεδο…

Η ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ…

Μόνος και από την πίσω πόρτα, μπήκε στη Βουλή για να ορκιστεί ο Αλέξης Τσίπρας, ως απλώς βουλευτής αυτή την φορά… Θα έλεγε κανείς σαν «κλέφτης», όχι όμως με την έννοια του κλέφτη, αλλά ως άνθρωπος που φοβήθηκε να εισέλθει στο Κοινοβούλιο, αν και έφτασε στο ύψιστο αξίωμα, όπως είναι αυτό του πρωθυπουργού... 

Η ΚΟΣΜΟΦΟΒΙΑ!

Μάλλον πρέπει να απόκτησε… κοσμοφοβία ο πρώην πρωθυπουργός και αποφεύγει την πολυκοσμία. Να δείτε που θ’ αργήσει πολύ να συνέλθει. Ωστόσο, έκατσε στην γνώριμη θέση του στα έδρανα της Βουλής στην πρώτη σειρά και αυτή τη φορά δίπλα του η κυρά Όλγα από την Άρτα, η οποία έχει γίνει αγνώριστη από την περίσσια ομορφιά που έχει αποκτήσει εσχάτως! Η Όλγα, που κάποιοι την ήθελαν για προσωρινή αντικαταστάτρια του Αλέξη, αλλά το απέφυγε σαν ο διάβολος το λιβάνι!  

ΣΤΗΝ… ΠΙΣΤΑ

Δυο Τζουμερκιώτες-Αρτινοί στο ίδια τραπέζι πίστα στην Βουλή, Αλέξης-Όλγα, ο ένας προσπαθούσε να παρηγορήσει τον άλλο για το κακό που τους βρήκε στις 25 Ιουνίου. Κάπου εκεί βρέθηκαν δυο πονόψυχοι-μεγαλόψυχοι από τη Ν.Δ. και του ευχήθηκαν καλό κουράγιο. Ήταν η Ντόρα που έσφιξε το χέρι του Αλέξη και ο Χατζηδάκης (πρώην δήμαρχος Π. Φαλήρου) που έκανε απίστευτο χειροφίλημα στην Όλγα, αφήνοντας και τους δυο σύξυλους! Μιλάμε για πολιτικό πολιτισμό άλλου επιπέδου…

Η ΜΟΝΑΞΙΑ…

Ενώ αυτά γίνονταν… πρώτο τραπέζι πίστα, στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, κάπου στα ορεινά, ο Τζανακόπουλος απολάμβανε την μοναξιά, ύστερα από το «γαλλικά» που είχε αλλάξει στην Κουμουνδούρου με συνάδελφό του! Ο καθένας είχε δικούς του λόγους να αποφεύγει τον άλλο, διότι υπάρχει βαρύ πένθος και θέλουν χρόνο να το διαχειριστούν… 

ΑΝΩΤΕΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ!

Το είπε ο «δικός» τους δημοσκόπος Δ. Μαύρος: ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να είναι ανώτερος σε μόρφωση από τον ίδιο τον Αλέξη, αν θέλει να έχει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό στερέωμα! Τι λέει ο άνθρωπος; Δεν έχει δει, δεν έχει ακούσει, δεν έχει μάθει τα κατορθώματα και τις επιτυχίες του Αλέξη σε διεθνές επίπεδο (!) τα χρόνια της διακυβέρνησης από τον ίδιο; Ιδιαίτερα την περίοδο της 17ωρης διαπραγμάτευσης της τύχης της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι…  

Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ…

Κάποιοι, αυτή την ανώτερη μόρφωση, την βλέπουν στο πρόσωπο της Αχτσιόγλου, συντρόφου του Τζανακόπουλου, που έναν πολιτισμό τον έδειξε πρόσφατα. Κάποιοι άλλοι είναι πιο πιστοί στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία όμως προτιμά την θέση αντιπροέδρου της Βουλής από την διαδοχή του Τζουμερκιώτη Αλέξη. Παρόλα αυτά γιατί δεν ψάχνουν έναν Τριανταφυλλίδη, πρώην βουλευτή από Θεσσαλονίκη, πρώην τρόφιμο ΕΡΤ-3 που θα λείψει από το Κοινοβούλιο; Ευκαιρία να τον αξιοποιήσουν!

ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ!..

Κατάντημα! Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην μετά-Τσίπρα εποχή, δεν μολογιέται! Όλοι τους οι πρώην… «Μητσοτάκη γ….σαι», τριγυρίζουν στα κανάλια και σκούζουν, λέγοντας ότι δεν ήξεραν ότι ο Μητσοτάκης της 4ετία 2019-2023 έφερε τα κάτω-πάνω στην οικονομία. Δέστε τους Σπίρτζη-Βίτσα πώς τα κάνουν όλα τούμπα τώρα, σε σχέση με όσα έλεγαν πριν τις εκλογές…

ΟΙ… ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΙ

Εμείς είμαστε παρακατιανοί από κάποιο σημείο και μετά, λέει ο Σκουρλέτης ακούγοντας τον ΠΑΣΟΚογενή Σπίρτζη να παριστάνει την μετανοούσα Μαγδαληνή. Εγώ δεν ενδιαφέρομαι για διάδοχος του Αλέξη, λέει ο Τεμπονέρας για να λάβει την απάντηση και ποιος σε ρώτησε εσένα και κάπως έτσι κυλάει ο χρόνος για να πλησιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη βάση του, στο 3%!.. 

Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ…

Έρχεται ο… τεράστιος ξάδερφος Γ. Τσίπρας και μιλάει για διάσπαση προτού τη διάλυση, που όμως οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα! Ούτε λίγο, ούτε πολύ μαύρη μαυρίλα πλάκωσε στα Συριζόπουλα και ούτε ο «άγιος» Λένιν ξέρει τι θα γίνει!

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ…

Εκπροσώπηση σε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμο Ιωαννιτών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αναζητείται, μετά την συντριβή την απανωτή σε ένα μήνα, αφού οι μέχρι τώρα «εθελοντές» κουνάνε μαντήλια. Γ. Ζάψας από Περιφέρεια και Λάζαρος Νάτσης από Δήμο δεν έχουν καμία διάθεση να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους, οπότε ένα κενό θα υπάρξει και αναζητούνται αντικαταστάτες προς θυσία… 

Η ΚΑΛΥΨΗ…

Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ κάτι ανάλογο πρώτα για την Περιφέρεια, όπου ο Δ. Δημητρίου δεν πιστεύει κανείς ότι θα ήθελε να αναμειχθεί, καθότι… πρόκοψε την προηγούμενη θητεία και δεν θα ήθελε να ξαναγευτεί τέτοιου είδους εξουσία. Λέγεται ότι αυτό το κενό από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την διεκδίκηση της Περιφέρειας θα καλύψουν οι ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, με εφαλτήριο χώρο την κεντροδεξιά. Το αν θα πετύχει το πείραμα, θα το δούμε στις 8 Οκτωβρίου 2023.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ! 

«Του έταξαν βραβείο Νόμπελ Ειρήνης οι Γερμανοί κι εκείνος τους παρέδωσε την Μακεδονία υπογράφοντας την σχετική συμφωνία των Πρεσπών». Το αποκάλυψε ο πρώην εταίρος του Τσίπρα, Πάνος Καμμένος την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, προβλέποντας ότι ο Τσίπρας έχει τελειώσει από ΣΥΡΙΖΑ! Και την «Μακεδονία» «χάσαμε» και το βραβείο δεν «πήραμε» τελικά!

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Κ. ΖΩΝΙΔΗ…

23 ολόκληρα χρόνια βρέθηκε στο τιμόνι της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην αρχή και ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ σήμερα, ο Κώστας Ζωνίδης ο οποίος την περασμένη Δευτέρα παραιτήθηκε από το αξίωμα του προέδρου του ΔΣ, παραμένοντας όμως απλό μέλος μέχρι το τέλος της παρούσης θητείας.

ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ!

Μόνο ως θετικό πρόσημο μπορεί κανείς να πιστώσει αυτό το πέρασμα του κ. Ζωνίδη από τούτον τον ντόπιο τραπεζικό χώρο, που πήρε την τράπεζα σαν συνεταιριστικό οργανισμό και την μετέτρεψε σε ένα τραπεζικό ίδρυμα, το οποίο ανταγωνίζεται άλλου τέτοιου τύπου ιδρύματα στην ελληνική τραπεζική αγορά.

 ❖ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ… 

Πέρασε μέσα από δύσκολα κανάλια η ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, για να φτάσει στο σήμερα που διεκδικεί μερίδιο της αγοράς με μεγάλες αξιώσεις κι αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν. Όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που ο αείμνηστος Ι. Δούμας συνέλαβε την ιδέα του πιστωτικού οργανισμού για να τον κάνει πραγματικότητα κάτι που ενίσχυσε την ντόπια αγορά με τα δεδομένα της εποχής…

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΟΛΕΣ!..

Πολλές συνεταιριστικές τράπεζες δημιουργήθηκαν εκείνη την εποχή σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά λίγες άντεξαν μέχρι σήμερα. Μια απ’ αυτές η σημερινή ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, η οποία προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες κυρίως στην Ηπειρωτική οικονομία, έχοντας πάντοτε και το φιλικό πρόσωπο όσο αυτό μπορεί να συμβεί βάσει των συνθηκών που επικρατούν στο τραπεζικό σύστημα σ’ όλη τη χώρα και σ’ όλο τον κόσμο.

ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ…

Όλα αυτά τα χρόνια ο Κώστας Ζωνίδης ως «τιμονιέρης», επικουρούμενος από άλλα μέλη της διοίκησης και προ πάντων με τη δουλειά των στελεχών και των εργαζόμενων, καταφέρνουν να βάζουν πλάτη στην ντόπια οικονομία και οι πολίτες-πελάτες να την εμπιστεύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις συναλλαγές τους. 

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ… 

Ο Κώστας Ζωνίδης, με τον οποίο ο υπογράφων συνεργάστηκε επί μία 8ετία και από την τιμητική θέση του ταμία της διοίκησης (όχι των υπηρεσιών της τράπεζας) ως αιρετό μέλος, ο καθένας μας έβαλε το δικό του λιθαράκι για να βγει η Τράπεζα από τον στενό χώρο του συνεταιρισμού. Κυρίως να σταθεί όρθια τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, κάτι που δεν έγινε σε ομοειδείς Τράπεζες σ’ ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες έβαλαν λουκέτα ή άλλαξαν καθεστώτα.

Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ…

Άνθρωπος χαμηλών τόνων και με κατανόηση ο Κώστας Ζωνίδης πολλές φορές, αναγκάστηκε να κρατήσει ισορροπίες για να μην διαταραχτεί η λειτουργία της Τράπεζας και αυτό φάνηκε μέχρι την ημέρα που αποφάσισε να απαλλαγεί από τα καθήκοντα του προέδρου. Το τι θα γίνει στη συνέχεια, απομένει να δούμε πώς και ποιος θα καλύψει τη θέση του και αν θα είναι αντάξιός του. Η ευχή μας είναι, να είναι ακόμα καλύτερος! 

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ! 

Το είπε και το έκανε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε ότι αφορά τη φυλάκιση του Μπελέρη στις αλβανικές φυλακές. Μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στις φυλακές, οδήγησε το όλο ζήτημα στην Ευρωβουλή, όπου το Λαϊκό κόμμα ζητά την άμεση αποφυλάκιση του Μπελέρη. Μάλιστα, το όλο ζήτημα θα συνδεθεί πλέον άμεσα με τις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας στην ΕΕ. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έχει κάνει το θέμα, προσωπική του υπόθεση, αν και δεν έχει Ηπειρωτική καταγωγή. Έχει εθνικές ευαισθησίες και αυτό φτάνει. Κάποιοι άλλοι έχουν εξαφανιστεί!..

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.