Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΕΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ!..

Ευτυχώς που υπάρχει ένας Κρητικός ευρωβουλευτής, που για μια ακόμη φορά ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφτηκε στην φυλακή τον Φρ. Μπελέρη και πληροφορήθηκε από πρώτο χέρι τα γεγονότα που οδήγησαν τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας στις φυλακές Τιράνων για να ενημερώσει τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για τα καθέκαστα.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν είναι πρώτη φορά που ασχολείται με το Βορειοηπειρωτικό και στο παρελθόν έχει δείξει το άμεσο ενδιαφέρον του ενημερώνοντας τα αρμόδια όργανα τα οποία κάποια στιγμή θα έχουν τον πρώτο λόγο να αποδεχτούν ή όχι την Αλβανία στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!

Υπάρχουν ένα σωρό ευρωβουλευτές Έλληνες στην ευρωβουλή, αλλά μόνο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δείχνει έντονο ενδιαφέρον για το σεβασμό των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Αλβανίας. Στο παρελθόν έχω ξαναγράψει για το άμεσο ενδιαφέρον του Μανώλη Κεφαλογιάννη και έτυχα «αυστηρής κριτικής» συναδέλφου του κι έκτοτε απλά χαθήκαμε! 

ΔΕΣΜΙΟΣ!.. 

Παρ’ όλα αυτά δε φαίνεται να ιδρώνει το αυτί του Έντι Ράμα και εξακολουθεί να κρατά δέσμιο στις φυλακές τον Μπελέρη χωρίς να δίνει εξηγήσεις. Μάλιστα δεν του επέτρεψε την προηγούμενη εβδομάδα να παραβρεθεί στην ορκωμοσία ως δημάρχου Χειμάρρας για να τον αποκλείσει κάτι που ήταν το ζητούμενο από τη σύλληψη του παραμονές των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία.

ΤΑ… ΜΑΝΙΚΙΑ!

Σήκωσαν μανίκια στην ΝΔ και από τα άγρια χαράματα οι υπουργοί κάνουν εφόδους στα υπουργεία και σε άλλες υπηρεσίες. Άλλος πήγε στον Ευαγγελισμό, ο Χρυσοχοΐδης, άλλος πήγε στο λιμάνι, ο Βαρβιτσιώτης και πολλοί άλλοι ο καθένας στα πόστα του. Ας ευχηθούμε να μην είναι κινήσεις εντυπωσιασμού τον πρώτο καιρό από την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Ο ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩ…

Είδαμε υπουργούς να αλλάζουν υπουργεία, ενώ είδαμε να μένουν έξω πρωτοκλασάτοι και τις θέσεις τους να παίρνουν νέα πρόσωπα. Έξω ο Πλεύρης, έξω ο Πέτσας ενώ υπήρξε και άρνηση υφυπουργείου από τον Θ. Ρουσόπουλο, ο οποίος δεν ήθελε υφυπουργείο διότι στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός και ένα υφυπουργείο είναι υποβάθμιση… 

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ…

Τους μάζεψε ο Κυριάκος τους 62 και τους παρέδωσε μαθήματα διαχείρισης. «Ό,τι υποσχεθήκαμε προεκλογικά θα το εφαρμόσουμε μέσα στην 4ετία απαρέγκλιτα», τους είπε και ξεκίνησε με τις αυξήσεις μισθών σε δημοσίους υπαλλήλους, συνέχιση του «καλαθιού της νοικοκυράς» και αλλαγές στο χώρο της υγείας.

ΤΟ ΝΕΡΟ

Εν τω μεταξύ ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση «νερό» το οποίο μεταφέρεται στο δημόσιο από το υπερταμείο που το είχε εκχωρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για το οποίο είχε στήσει ολόκληρη προεκλογική καμπάνια ο Τσίπρας με τα φυντάνια του. Ναι. Ο δεξιός Κυριάκος θα κάνει δημόσιο αγαθό το νερό, αλλά όμως όχι ανεξέλεγκτο σε χέρια επιτηδείων…

Η ΑΛΗΤΕΙΑ…

Την επόμενη μέρα μετά τον ορισμό των υπουργών ένα ζήτημα που απασχόλησε κάποιους κολλημένους-καμένους υποψήφιους σωτήρες, ήταν η τοποθέτηση στο υπουργείο συνοχής και οικογένειας της Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία δεν έτυχε να έχει η ίδια αποκτήσει δική της οικογένεια. Μεγαλύτερη ύβρις και αλητεία από Έλληνα που απαιτούσε να γίνει εκλεκτός της ελληνικής κοινωνίας δεν είχαμε ζήσει…

ΤΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ!

Πρόκειται για πολλάκις αποτυχόντα πρόεδρο κόμματος, που μετά τις εκλογές του Μαΐου και μετά το στραπάτσο του δεν μετείχε στις εκλογές του Ιουνίου, διότι το κόμμα του έγινε σμπαράλια! Το όνομα αυτού Τζήμερος που μέσω αυτού του ρατσιστικού σχολιασμού, προσπάθησε να βρεθεί στην επικαιρότητα. Δυστυχώς γι’ αυτόν τον γνώριζαν οι Έλληνες και τον έστειλαν αδιάβαστο. Αδιάβαστο τον έστειλε και ο Φαήλος Κρανιδιώτης που ήταν συνοδοιπόρος στο κόμμα του και ο οποίος, μετά τις εκλογές του Μαΐου, αποχώρησε και υποστήριξε ΝΔ στην οποία βρισκόταν τα παλαιότερα χρόνια. 

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ…

Η Σοφία Ζαχαράκη ένα ικανό στέλεχος της ΝΔ και της κοινωνίας έχει δώσει δείγματα αφοσίωσης σε ότι καταπιάστηκε στη ζωή της, αρχής γενομένης από τη θέση της εκπαιδευτικού πρώτα και από τη θέση της πολιτικού στη συνέχεια. Υπηρέτησε ως υφυπουργός στο υπουργείο Παιδείας και ως υφυπουργός Τουρισμού και άφησε τη σφραγίδα της. Δικαιούταν υπουργική θέση και της την εμπιστεύτηκε ο Κυριάκος με τη βεβαιότητα ότι θα τα βγάλει πέρα. Το αν δεν άρεσε στον Τζήμερο ας καταπιεί ένα μαγκάλι κάρβουνα να του περάσει. 

ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΗΣ Η ΜΑΡΙΑ…

Στο ίδιο υπουργείο και το πλάι της Σοφίας Ζαχαράκη, η δική μας Μαρία Κεφάλα της οποία τη θέση υφυπουργού εμπιστεύτηκε ο Κυριάκος. Το νέο υπουργείο συνοχής έχει να κάνει με πολύ ευαίσθητα ζητήματα, που στο επίκεντρό τους βρίσκονται και ευαίσθητες ομάδες κοινωνικού περιεχομένου. Μάλλον εκεί θα εντάσσονται και οι κοινωνικές δομές όλης της χώρας και της Ηπείρου! Το αναφέρω έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και να μην χανόμαστε.

Η… ΣΚΟΥΦΙΑ

Πετάνε την… σκούφια τους οι Πασόκοι από τη χαρά τους που τελικά εξέλεξαν έναν βουλευτή ύστερα από χρόνια. Εκεί έφτασε το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ να ικανοποιείται από την εκλογή ενός βουλευτή σε όλη την Ήπειρο. Όταν στην στήλη γράφονταν ότι ο Γιάννης Τσίμαρης ξεχώριζε μεταξύ των άλλων συνυποψηφίων το «επιτελείο» ενός υποψήφιου μου έκανε παρατηρήσεις λέγοντας ότι πέφτω πολύ έξω στις προβλέψεις. Μα αφού το όλο σκηνικό φώναζε από μακριά και μόνο εκείνοι δεν ήθελαν να δουν. Προχτές γιόρταζαν την επιτυχία Τσίμαρη! 

ΑΥΛΑΙΑ!

Με 62 υπουργούς και υφυπουργούς ανοίγει η αυλαία της νέας θητείας της κυβέρνησης ΝΔ η οποία πέτυχε θρίαμβο δύο φορές μέσα σ’ ένα μήνα. Δεν θα το έλεγε κανείς μικρό και ευέλικτο σχήμα, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάτι ξέρει παραπάνω κι έφτασε σε μια τέτοια απόφαση.

ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙΑ…

Μοντελάκια σε οικογενειακή βάση πέρασαν από το προεδρικό μέγαρο την περασμένη Τρίτη για να ορκιστούν οι υπουργοί ότι θα είναι πιστοί στα καθήκοντά τους! Αυτό προβλέπει το πρωτόκολλο, αυτό έκαναν. Ήταν όλοι τους μέσα στη μεγάλη χαρά, άλλοι που για πρώτη φορά φορούσαν υπουργικά κοστούμια κι άλλες για πρώτη φορά υπουργικά συνολάκια. Όλοι μαζί έδωσαν υπόσχεση να αλλάξουν τον κόσμο κατά τη νέα 4ετία που μόλις προχθές άνοιξε ο κύκλος της.

Η Μ. ΚΕΦΑΛΑ…

Κάπου εκεί, ανάμεσα στους 62 διακρίναμε τη νέα υφυπουργό Μαρία Κεφάλα την οποία συνόδευαν οι γονείς της παπά-Στέφανος και η πρεσβυτέρα Άννα και φυσικά ο σύζυγός της Κώστας Τεπελένης. Για δεύτερη φορά βουλευτής η κυρία Κεφάλα αλλά πρώτη φορά στη θέση υφυπουργού που καλείται να αποδείξει ότι δίκαια της εμπιστεύτηκε τη θέση ο Κυριάκος. Το μέλλον θα δείξει. Από τον υπογράφοντα καλή δύναμη να αντέξει στο βάρος της ευθύνης.

Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ…

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Κυριάκος και σε πολλά υπουργεία έβαλε πρόσωπα εμπιστοσύνης ενώ σε άλλα έβαλε επιτυχημένους κατά την προηγούμενη θητεία όπως το Πιερρακάκη τον οποίο τον πήγε στο υπουργείο Παιδείας για να αλλάξει εκεί τα δεδομένα. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει από κει που το άφησε η Κεραμέως, ή αν θα φέρει επανάσταση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην οποία απέδειξε πως είναι εξπέρ. 

ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ…

Από το υπουργείο Παιδείας η Κεραμέως πέρασε στο υπουργείο Εσωτερικών η οποία θα διαχειριστεί της αυτοδιοικητικές εκλογές τον επόμενο Οκτώβριο. Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρει να συγκεράσει απόψεις αποφεύγοντας ξεροκεφαλιές που ίσως στοιχίσουν…

Ο… ΕΠΙΤΙΜΟΣ

Είναι θέμα χρόνου να γίνουν τ’ άλαλα και τα μπάλαλα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από τόσες ήττες ο Αλέξης δεν μπορεί να κατοικοεδρεύει άλλο στην Κουμουνδούρου. Θα μπορεί ίσως να κρατά τον τίτλο του επιτίμου και να απολαμβάνει το αξίωμα του πρώην πρωθυπουργού και να κάθεται στα ορεινά της παράταξής του σηκώνοντας το χέρι στα ΟΧΙ και στα ΝΑΙ όταν χρειάζεται στη Βουλή. Τον δρόμο του έχει δείξει ο Κ. Καραμανλής ο Β’, ο οποίος εφέτος αποχαιρέτησε αυτά τα έδρανα… 

ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ!

«Είναι μικρός ακόμη και έχει πολλά να προσφέρει στην πολιτική και στη χώρα», λένε, οι Τσιπροφύλακες. Ναι, αλλά μπήκε από πολύ μικρός στα βάσανα της πολιτικής και από τότε που ως μαθητής έκανε ασκήσεις επαναστατικής πολιτικής στην Γκράβα και στα υψώματα της Άνω Κυψέλης.

  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ…

15 χρόνια πολιτικός αρχηγός ο Αλέξης Τσίπρας και τα 4 ½ απ’ αυτά χρημάτισε πρωθυπουργός της χώρας. Δυστυχώς όλη του την θητεία την έβγαλε με αριστερίστικες τακτικές που σαν περιεχόμενο είχαν τη διαμαρτυρία. Δεν μπόρεσε να ξεφύγει απ’ αυτή την νοοτροπία εκτρέφοντας παράλληλα και τα στελέχη του τα οποία έτσι περπάτησαν όλα τα χρόνια. Τελικά χθες παραιτήθηκε.

Η ΘΛΙΨΗ

Τώρα λούζεται ο ίδιος όσα προσδοκούσε να συμβούν σε άλλους πολιτικούς χώρους. «Έπαιξαν ξύλο στην Κουμουνδούρου τα μεγαλοστελέχη» έγραφε η δική τους «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» προχθές ανοίγοντας τον μετεκλογικό χορό. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά όλα όσα θα δούμε το επόμενο διάστημα στον συντριβέντα ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε από σπόντα κατοίκησε στο Μαξίμου.

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.