Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα και προς τον Αλβανό Έντι Ράμα για την συμπεριφορά του έναντι της Ελληνικής μειονότητας με αφορμή την φυλάκιση Μπελέρη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η Αλβανία πρέπει να μετεξελιχθεί σε σύγχρονο κράτος σεβόμενο τις θεμελιώδεις αξίες και τα δικαιώματα των Ελλήνων, αν θέλει ν’ ανοίξουν οι δρόμοι προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο χειρισμός της υπόθεσης Μπελέρη μόνο κάτι τέτοιο δεν δείχνει» είπε.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ!

Μένοντας στο θέμα Μπελέρη να σημειώσουμε ότι για μια ακόμη φορά, η Αλβανική δικαιοσύνη απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισής του προκειμένου να μην παραστεί στην ορκωμοσία ως δήμαρχος Χειμάρας, που θα γίνει τον επόμενο Αύγουστο, οπότε θα ακυρωθεί η εκλογή του που είναι το αρχικό ζητούμενο του Έντι Ράμα. Δεν μπόρεσαν οι Αλβανοί να χωνέψουν ότι η Χειμάρα θα μπορούσε να πέσει σε Ελληνικά χέρια σ’ επίπεδο αυτοδιοικητικό. Η Χειμάρα ανέκαθεν ήταν εκτός του χάρτη της Ελληνικής μειονότητας, αν και είναι η πλέον καθαρή Ελληνική περιοχή σε όλα τα επίπεδα. Είναι κι’ ένας τουριστικός προορισμός, τον οποίο έχουν βάλει στο μάτι στελέχη του Έντι Ράμα να τον εκμεταλλευτούν!..

❁ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ!

Φτου - φτου! Ένα ξεμάτιασμα χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας, για όλα όσα του συμβαίνουν σ’ αυτές τις εκλογές. Δεν τα λέω εγώ, αλλά η ξεματιάστρα Ελ. Καλογεροπούλου δημοσιογράφος Αθηνών και περιχώρων, η οποία είναι εκείνη που διεπίστωσε το μάτιασμα διότι δεν μπορεί αλλιώς να εξηγήσει την κατρακύλα ΣΥΡΙΖΑ – Αλέξη Τσίπρα. Ας τραβήξει κι ένα ξεμάτιασμα στον Πολάκη και στην Ξενογιαννακοπούλου μπας και μαζέψουν την κατάσταση την Κυριακή! 

■ ΤΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

Στην ΝΔ κάποιοι ράβουν κοστούμια για την επόμενη μέρα και αυτό δεν το άφησε ασχολίαστο ο Κυριάκος. «Θα τα χρειαστούν τα κοστούμια και τα συνολάκια για γάμους και βαπτίσεις του καλοκαιριού», είπε ο Κυριάκος και έβαλε φρένο στους φιλόδοξους.  

❖ Ο… ΡΑΠΤΗΣ

Σ’ εκείνο που έδειχνε να παίρνει μέτρα για κοστούμι ο ίδιος ο Κυριάκος, ήταν το σκίτσο που παρουσίασε στα ΝΕΑ ο Γιώργος Παπαχρήστος, όπου ως ράπτης ο Κυριάκος μετρούσε το ανάστημα του Κώστα Τασούλα που μάλλον δεn αμφισβητείται η παρουσία του στο Προεδρείο της Βουλής. Η περασμένη θητεία ομολογουμένως άριστη, θα ήταν έκπληξη να μην του ανανεωθεί στη νέα, αν όλα την Κυριακή πάνε όπως όλα δείχνουν. 

❁ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ…

Εν τω μεταξύ διορισμούς υπουργών έκαναν Ευαγγελάτος-Κοραή την περασμένη Τρίτη το βράδυ το MEGA. Σ’ αυτούς τους διορισμούς, εκτός από τον Κώστα Τασούλα που του έραψαν κοστούμι για την προεδρία της Βουλής, έφτιαξαν και συνολάκια για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και την Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα! Καλοφόρετα και από μας. 

■ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ…

Μία και μία αδέλφια μέχρι την Κυριακή το βράδυ που θα ανοίξουν οι κάλπες. Την Κυριακή όλη μέρα ψηφίζουμε, το βράδυ εκεί μετά τις επτά αποτελέσματα και τη Δευτέρα πάλι εδώ να συνεχίζουμε να τα λέμε, όπως εσείς και εμείς ξέρουμε.

❖ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ!

Τράβηξε πολύ χρόνο η προεκλογική περίοδος και πρέπει να ξεμπερδεύουμε την Κυριακή, για να μην τραβιόμαστε Αυγουστιάτικα, αν και δε φαίνεται κάτι τέτοιο όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία μέχρι αυτή τη στιγμή. Είναι κενή η κάλπη λένε οι πολιτικοί μας, ενώ παλαιότερα μιλούσαν για γκαστρωμένη κάλπη που δεν ήξερες τι θα γεννήσει! Τώρα που η επιστήμη έχει προχωρήσει, γνωρίζουμε το φύλο του μωρού σχεδόν από τη στιγμή της σύλληψης. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με αυτές τις εκλογές, όταν υπάρχει το αποτέλεσμα της πρώτης «εγκυμοσύνης» και «γέννας» της 21ης Μαΐου. 

❁ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ…

Στη ΝΔ μιλούν για την επόμενη μέρα της χώρας και στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την επόμενη μέρα του Αλέξη και της Ποπάρας, η οποία ήλθε με φόρα και κινδυνεύει να φύγει με φόρα, αν κάτσει η στραβή της στραβής και πάει κάτω από 20% ο ΣΥΡΙΖΑ.

■ ΑΜΑΝΑΤΙ!..

Θα τους μείνει όμως αμανάτι η «άγαμη κόρη» που κάνει κάτι γαμ…τες συγκεντρώσεις στα περίχωρα της Αθήνας, τύπου Ν. Σμύρνης, Φιλοθέη, που ενώ έχει και το απόρθητο κάστρο της, καταριέται τον φράχτη του Έβρου για να γίνει ξέφραγο αμπέλι στους λαθραίους η περιοχή και η Ελλάδα ολόκληρη. Η λέξη «γαμ…τη» δεν είναι δική μου αλλά της «κόρης» που σηκώνει λάβαρο αριστεροσύνης, βγάζοντας την υποχρέωση στον λατρεμένο της Αλέξη που της χάρισε θέση εκλόγιμη στο Επικρατείας. 

❖ ΦΡΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΙΧΟΣ

«Θα λιποθυμήσω από χαρά αν πέσει ο φράχτης του Έβρου όπως λιποθύμησα όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου», είπε ο ΣυριζοΜουζάλας που πέρασε ένα φεγγάρι από το υπουργείο λαθρομεταναστών και γιόμησε τον τόπο… λιαζόμενους! Που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια, όπως λέει και ο Κουτσούμπας!

❁ Η ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ…

Εδώ θα είμαι εγώ και στις 26 Ιουνίου, λέει ο Τσίπρας. Αυτό τώρα πώς να το πάρει κανείς, ως παρηγοριά, ως υπόσχεση ή ως απειλή; Να κι αν είναι, να κι αν δεν είναι λέμε εμείς, αρκεί που δεν θα είναι εκεί που είχε βάλει με το νου του, γιατί δεν αντέχουμε να μας σκίζει τα μνημόνια όπως έκανε την ΠΦΑ! 

■ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ…

Τρεις συγκεντρώσεις στην ίδια πόλη, την ίδια μέρα, την ίδια σχεδόν ώρα σε διαφορετικούς χώρους στα Ιωάννινα, την περασμένη Δευτέρα. Μητσοτάκης, Τσίπρας και Π. Ευθυμίου για λογαριασμό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον πεζόδρομο της Γρ. Σακκά, εκεί που κατοικοεδρεύουν οι περισσότερες καφετέριες της πόλης. Για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε η στήλη την περασμένη Τετάρτη, ενώ για ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το αφήσαμε για σήμερα. Τηρουμένων των αναλογιών και των ομιλητών η συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ότι καλύτερο για τον άλλοτε κραταιό χώρο, που όταν έκανε συγκεντρώσεις γινόταν το έλα να δεις…

❖ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ… 

Καμιά 150 νοματαίοι, ήταν όλοι και όλοι που πήγαν να ακούσουν  Πέτρο Ευθυμίου, ο οποίος είναι ιστορικό στέλεχος ΠΑΣΟΚ και ο οποίος τελείωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ήταν από τους πρώτους πτυχιούχους και ο οποίος στα χρόνια της δικτατορίας πρωτοστάτησε στις εξεγέρσεις…

❁ ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟΙ!

Δεν συγκινήθηκαν πολλοί Γιαννιώτες να συμμετάσχουν στην ομιλία του Π. Ευθυμίου, για να ακούσουν ότι νέο ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ στη νέα φάση που εισέρχεται και που στη νέα Βουλή θέλει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

■ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ…

Δεν σημειώνω τις παρουσίες, μου έλεγε άνθρωπος που ξέρει τα του χώρου, αλλά τις απουσίες όπως εκείνες του πρώην δημάρχου Θ. Μπέγκα και του νυν Δημ. Παπαγεωργίου. Και οι δυο δεν έδωσαν παρών, εκτός και αν ήταν… κρυμμένοι σε καφετέριες και δεν τους πήρε το μάτι του «παρατηρητή» μου.

❖ Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ… 

Ο Θ. Μπέγκας μέχρι τις πρώτες εκλογές δεν είχε αφήσει εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που να μην παραστεί, διότι προσδοκούσε την εξ αριστερών στήριξη στην διεκδίκηση εκ νέου του αξιώματος του δημάρχου, θεωρώντας ότι έχει εξασφαλίσει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που δεν γνωρίζω, αν ο κ. Μπέγκας ήταν στην πλατεία Μαβίλη ν’ απολαμβάνει τα σπουδαία που έλεγε ο Αλέξης, τα οποία όμως ουδεμία σχέση είχαν με την Ήπειρο, τον νομό και την πόλη. Απλά βρήκε έναν απλωμένο χώρο ο Αλέξης, να πετάει… αετό. Στην πρώτη ομιλία στην Λιμνοπούλα ήταν πρώτη σειρά ο Θωμάς. 

❁ ΕΔΩΣΑΝ ΠΑΡΩΝ

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ στην ομιλία Μητσοτάκη, οι διεκδικητές του δήμο Ιωαννιτών και άλλων δήμων έδωσαν το παρών όχι για να τους δει ο Κυριάκος, αλλά για να τον ακούσουν. Ο αέρας της εξουσίας μπορεί να ενώσει δυνάμεις!

■ ΕΦ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ!..

Μια σχεδόν εφ’ όλης της ύλης Ηπειρωτικού ενδιαφέροντος κουβέντα, κάναμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η οποία αποτυπώθηκε στον «Π.Λ» την προηγούμενη Τετάρτη. Ο πρώην Πρωθυπουργός και από Δευτέρα πάλι, δεν άφησε τίποτα αναπάντητο απ’ όλα όσα τον ρώτησα. Μάλιστα ο ίδιος έδειξε βαθύς γνώστης της Ηπειρωτικής πραγματικότητας.

❖ Η ΑΤΖΕΝΤΑ 

Ανάπτυξη, έργα υποδομών, δρόμοι, υγεία, τουρισμός, πρωτογενής τομέας είχαν την τιμητική τους σ’ αυτή την συνέντευξη, όπου ο Κυριάκος έδωσε απαντήσεις πειστικές και με λεπτομερής. Ήταν μια κουβέντα με περιεχόμενο και δεν απέφυγε σε τίποτα που να μην δώσει απαντήσεις. Έδειξε να γνωρίζει καλά την ανθρωπογεωγραφία της Ηπείρου και υποσχέθηκε να βάλει πλάτη στη λύση πολλών ζητημάτων, που είτε εκκρεμούν, είτε θα μπουν σε πρώτη προτεραιότητα. 

❁ Ο ΑΝΤ. ΜΠΕΖΑΣ

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Α. Μπέζα για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, έφερε αναταράξεις στο καθεστώς Λώλου και τα νερά, όχι μόνον του Δρεπάνου, αλλά και της χερσαίας ζώνης γενικά μια αναταραχή θα την πάθουν.

■ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Γιάννενα οι μνηστήρες για τον Δήμο είναι αρκετοί Ν. Γκόντας, Π. Κολόκας – Τατιάνα Καλογιάννη από κεντροδεξιό χώρο, Θ. Μπέγκας από αριστερό Δημ. Παπαγεωργίου ΠΑΣΟΚ και κάτι άλλα… λιμά έχουν κάνει την παρουσία τους. Όσον αφορά για… αριστερές λοιπές δυνάμεις δεν περιμένει κανείς εκπλήξεις. Κάπως έτσι αρχίζει να δημιουργείται σκηνικό για τον Οκτώβριο…

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.