Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΚΑΤΑΡΑ…

Πάμε σε εκλογές επαναληπτικές την ερχόμενη Κυριακή κι αυτή τη φορά με ενισχυμένη αναλογική, για να κυβερνηθεί ο τόπος όπως πρέπει και αξίζει. Η αναλογική που είχε σκαρφιστεί ο Τσίπρας, ήταν η κατάρα για τον ίδιο και τώρα καταριέται την ώρα και τη στιγμή που την έκανε νόμο. Με τα ίδια του τα χέρια έβγαλε τα μάτια του και το φωνάζει παντού, χωρίς όμως να τον παίρνει κανείς στα σοβαρά. 

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ…

Ακούστε όμως και το καινούργιο που ξεφούρνισε και φορτώνει στην ΝΔ. Δεν του αρέσει που η Βουλή θα γίνει πολυκομματική, ίσως 7κομματική, με την Κωνσταντοπούλου να του κλέβει ψήφους και να του μπαστακωθεί στα διπλανά έδρανα στην αντιπολίτευση και να του τσιρίζει κάθε στιγμή όπως τότε που ήταν πρόεδρος της Βουλής. 

ΤΟ ΕΥΡΟΣ…

Λίγες μέρες, λίγες ώρες μας χωρίζουν από την Κυριακή όπου εκεί κατά τις επτά το βράδυ, θα έχουμε τα EXIT POLLS όπου θα δείχνουν το εύρος της διαφοράς ανάμεσα στον πρώτο και στο δεύτερο. Κάπου εκεί, θα έχει λόγο και ο τρίτος αλλά με τον δεύτερο και όχι με τον πρώτο. Η πρωτοκαθεδρία της ΝΔ της εποχής Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αλλάζει και από την επόμενη Δευτέρα η Ελλάδα θα έχει την δυνατότητα να μπει σε νέα ρότα. Οι Έλληνες σαν υποχρέωση και καθήκον έχουν να αποφασίσουν… ιδίαις χερσί να ρίξουν το ψηφοδέλτιο κάνοντας το ύψιστο καθήκον που είναι η εκλογική διαδικασία.

❁ ΔΟΣ ΜΟΙ ΠΑ ΣΤΩ…

«Δος  μοι  πα  στω  και  ταν  γαν  κινάσω» (Αρχιμήδης 287 - 212  π. Χ.), που σημαίνει «δώσε μου τόπο να σταθώ και την γη θα κινήσω». Δώστε μου μεγάλη δύναμη να κάνω την Ελλάδα αγνώριστη, είπε ο Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους Γιαννιώτες, στους Ηπειρώτες και γενικά στους Έλληνες από τα Γιάννενα που βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα.

■ Η ΔΥΝΑΜΗ…

Αυτή την «γαν», αυτή τη δύναμη υποσχέθηκαν οι Γιαννιώτες με την παρουσία τους, που σε τέτοιους καιρούς έδωσαν το παρόν δίνοντας μια πρόγευση για το τι θα γίνει και την ερχόμενη Κυριακή. Κάποιοι λένε ότι θα ξανατρίβουμε τα μάτια μας από τα αποτελέσματα που θα δούμε, που όσο μεγαλύτερο θα είναι το άνοιγμα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκου-Αλέξη, τόσο μεγαλύτερη ευθύνη είναι εκείνη που καλείται να φέρει σε πέρας ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος. 

❖ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ…

Πνιγμένη στο γαλάζιο η παρουσία του Κυριάκου εκεί στους πεζόδρομους της πόλης μπροστά, στην Βιβλιοθήκη που έγινε το αδιαχώρητο με τους νεολαίους να δίνουν τόνο όπως παλιά. Πάσης ηλικίας πρόσωπα με τα νιάτα να πρωτοστατούν, έκαναν τη διαφορά την τεράστια σε σχέση με εκείνη την υποδοχή του Αλέξη στην πλατεία Μαβίλη, με φόντο το Τζαμί και τον παραλίμνιο. 

❁ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ… ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Ο ένας, ο Κυριάκος, μιλούσε για το μέλλον και ο άλλος, ο Αλέξης κολλημένος στο παρελθόν και στις αγκυλώσεις τους, τις αριστεροκασιδιάρικες έδειχναν ξεκάθαρα τους δρόμους που καλείται να διαβεί η χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

■ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ…

Πάτρα, Αμφιλοχία, Φιλιππιάδα, Ιωάννινα το δρομολόγιο του Κυριάκου την περασμένη Δευτέρα. Από την Κουμουνδούρου, μέσω… Ευαγγελάτου έφτασε στο Μόλο ο Τσίπρας, όπου τον περίμενε μια δράκα πολιτών που φαινόνταν ότι αγγαρεία ποιούσαν. Οι εικόνες που δημοσιοποίησαν μέσω τηλεόρασης, έδειξαν ξεκάθαρα για το που το πάνε οι Έλληνες την επόμενη Κυριακή. Είμαι σίγουρος που θα καταριόταν την ώρα και την στιγμή που διάλεξε το Μόλο, αντί μια αίθουσα ξενοδοχείου για ομιλία.

 ❖ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ!

Είμαστε στην τελική ευθεία στην πορεία προς τις εκλογές. Την ερχόμενη Κυριακή οι Έλληνες ξαναπάνε σε κάλπες για να πούνε το τελικό ΝΑΙ σε εκείνους που θα εξουσιοδοτήσουν με την ψήφο τους, για την διαχείριση της τύχης τους στο μέλλον, ή στην οπισθοδρόμηση!.. 

❁ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ…

Δύο κόσμοι αναμετρούνται και αυτή τη φορά, οι οποίοι ξεκινούν όμως από διαφορετική αφετηρία. Το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου χάραξε το δρόμο που πρέπει και απ’ ότι δείχνουν τα στοιχεία θα τον ακολουθήσουν και πάλι οι Έλληνες, αφήνοντας πίσω εκείνους που στο σύνθημά τους ήταν «όλα γης μαδιάμ»! 

■ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ!

Πέρασε ένας μήνας από την αναμέτρηση της πρώτης εκλογής, όπου οι Έλληνες δεν άφησαν κανένα περιθώριο να επαναφέρουν τους Πολάκηδες και τον Πολακισμό σαν ιδέα στη διακυβέρνηση της χώρας. Ένας μήνας που δεν φάνηκε ικανός χρόνος να κάνει την αντιπολίτευση γενικά να αλλάξει πλεύση σε τακτικές, απόψεις, ιδέες, πρακτικές. Ο καταγγελτικός λόγος, χωρίς ίχνος προοπτικής, δεν αφήνει πολλά περιθώρια να βελτιώσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της οποίας ο αρχηγός παρακαλά να τελειώνει το δράμα που περνά, μετά το 20 % της διαφοράς που έφαγε… κατακέφαλα στις 21 Μαΐου. 

❖ ΤΑ ΤΕΜΠΗ…

Πριν τις εκλογές, προσπάθησαν οι αντίπαλοι του Κ. Μητσοτάκη να επενδύσουν στην τραγωδία των Τεμπών κι έτσι πορεύτηκαν μέχρι την κατραπακιά, που δυστυχώς δεν ήταν ικανή να τους συνεφέρει. Τώρα προσπαθούν να επενδύσουν στην τραγωδία του ναυαγίου, με τους εκατοντάδες πνιγμένους στη Μεσόγειο χρεώνοντάς την στην ΝΔ, που όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι κυβέρνηση…  

❁ Η… ΥΠΟΔΟΧΗ!

Έστειλε τα «παλικάρια» της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να «υποδεχτούν» την πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Καλαμάτα, καθυβρίζοντάς την εκτός των άλλων γιατί ανέχεται την κυβέρνηση που φράζει τα σύνορα και αναγκάζονται οι μετανάστες να πηγαίνουν με σαπιοκάραβα και να πνίγονται!

■ ΟΙ… ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ

Παρίσταναν τους αγανακτισμένους πολίτες τα Συριζόπουλα και τα «Κουφοντινόπουλα» και τα έβαλαν με την πρόεδρο Σακελλαροπούλου, η οποία τίμησε τα παντελόνια τους και έδωσε πατριωτική απάντηση, λέγοντας ότι «ο φράχτης προστατεύει την πατρίδα μας», μια πατρίδα που την είχαν βγάλει στο σφυρί το 2015, διότι δεν γνώριζαν ότι η θάλασσα έχει σύνορα! 

❖ ΤΑ… ΜΥΑΛΑ 

Με τέτοια μυαλά σε τέτοιους καιρούς, το μόνο που μπορούν να πετύχουν οι ευρισκόμενοι στην αντιπολίτευση είναι να μην μπουν σε τροχιά εξουσίας όπως είχε βάλει με το νου του ο Αλέξης Τσίπρας με όλο του το σόι το ψευτοαριστερό. Οι λέξεις «πατρίδα» και «πατριωτισμός» είναι απαγορευτικές για αυτούς και αντικαθίστανται με την λέξη «μπαχαλακισμός», που είναι και η φιλοσοφία τους. Πάνω σε αυτή την ιδέα έστησαν σκηνικό το 2015 και κατέλαβαν την εξουσία, διότι περί κατάληψης επρόκειτο! 

❁ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ…

Είχα μια κουβέντα με τον Κυριάκο την ημέρα που έφτασε στα Γιάννινα για την κεντρική ομιλία. Και αυτή η «κουβέντα» αποτυπώνεται στην Εφημερίδα σήμερα. Προσιτός, προσεκτικός και φειδωλός όπου έπρεπε, αναφερθήκαμε σε ζητήματα που αφορούν κυρίως την Ήπειρο και καταθέτει ο ίδιος τις σκέψεις του γι’ αυτή στην νέα θητεία.

■ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ…

Είχαμε την ευκαιρία να γυρίσουμε στα παλιά, όταν στρατιώτης ο ίδιος συνόδευε τον Κων/νο Μητσοτάκη και την Μαρίκα στο Λιά Θεσπρωτίας, καλεσμένοι του Νίκου Γκατζογιάννη, ο οποίος εγκαινίαζε τότε έναν ξενώνα που έφτιαξε στο χωριό του, στη μνήμη των γονέων του και ιδιαίτερα στην αγρίως δολοφονημένη μητέρα του ΕΛΕΝΗ από τους άντρες το «δημοκρατικού στρατού», αλλιώς τους λέγανε τότε. 

❖ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ… 

Εκεί λοιπόν στο Λιά με τον Κυριάκο κάναμε την πρώτη του συνέντευξη για λογαριασμό του Ρ/Σ SUPER FM 104,3 τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε εγκαινιάσει ο Κων/νος Μητσοτάκης τον Απρίλιο του 1989 στα πλαίσια λειτουργίας της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Αυτά τα θυμηθήκαμε προχτές και ερχόμενοι στο σήμερα είπαμε για τα μελλούμενα στον τόπο μας…

❁ Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ…

Γιατρός και νοσηλεύτρια έγραφαν συνταγές φαρμάκων για διαβητικούς, οι οποίοι όμως μόνο διαβητικοί δεν ήταν! Είχαν κάνει «φάμπρικα» τα δύο αυτά πρόσωπα μέχρι που έπεσαν στα χέρια των ελέγχων και τώρα οδηγούνται στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

■ Ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ!

Αυτή η ιστορία με τις συνταγογραφήσεις σε μη δικαιούχους δεν είναι τωρινή, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει παραγίνει στα πλαίσια του πλουτισμού των επιτήδειων. Αυτοί οι δύο επιτήδειοι στο Αγρίνιο, δεν είναι οι μοναδικοί στη χώρα μας που ασκούσαν ιατρική για κονόμα κι όχι όπως η επιστήμη επιβάλλει. 

❖ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ… 

Θύματα στη χώρα μας οι διαβητικοί, οι οποίοι στερούνται σχετικών φαρμάκων επειδή προηγούνται εκείνοι που φροντίζουν για την καλλιέπεια των σωμάτων τους και όχι εκείνοι για τη ζωή τους, όπως είναι το πρέπον και το λογικό. 

❁ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ…

Γράφουν συνταγές ακριβές για την θεραπεία του διαβήτη σε παχύσαρκους και επειδή είναι ακριβές οι παχύσαρκοι «ντύνονται» τον μανδύα του διαβητικού και οι γιατροί συναινούν και τους χορηγούν αφειδώς συνταγές, χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους ζωής σε αυτούς που έχουν την ανάγκη.

■ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ…

Το «δίδυμο» γιατρού και νοσηλεύτριας στο Αγρίνιο, είχε ανακαλύψει Ρομά διαβητικούς που τους έγραφε τέτοιες συνταγές, τις οποίες όμως πουλούσε σε παχύσαρκους με τον αζημίωτο φυσικά. Μέχρι 150.000 ευρώ ήταν τα έσοδα από παράνομες συνταγογραφήσεις όπως ανακάλυψαν οι ελεγκτές που έκαναν τον κόπο και μπήκαν σε ελέγχους. 

❖ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ… 

Το κράτος έχει υποχρέωση να αυστηροποιήσει τέτοιου είδους ελέγχους και να αποκαταστήσει την τάξη στην σωστή διάθεση των φαρμάκων, για να μην τρέχουν οι ασθενείς να βρουν το δικό τους φάρμακο, κινδυνεύοντας η υγεία και η ίδια τους η ζωή. Στη χώρα μας οι διαβητικοί αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και είναι άδικη έως εγκληματική πράξη να στερούνται τη θεραπεία τους… 

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.