Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ…

Όλα τα είχαμε, ένα πολύνεκρο ναυάγιο μας έλειπε να δέσουμε το σκηνικό ενόψει των εκλογών. Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν εκεί στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, επειδή κάποιοι επιτήδειοι μέσω των λατρεμένων κάποιων «δικών μας», ΜΚΟ έστειλαν σε βάθος 6000 μέτρων ανθρώπους, στα πλαίσια της βρώμικης κονόμας αγνοώντας το ιερό αγαθό που είναι η ζωή!

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ…

Με προορισμό της Ευρώπη, μέσω Ιταλίας, καμιά 700αριά νοματαίοι κίνησαν να βρουν την τύχη τους. Και τελικά, αυτή η Μεσόγειος έγινε ο υγρός τους τάφος, με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό ανθρώπων που έχασαν τις ζωές τους. Δυστυχώς, έμενε στην Ελλάδα μας να υποδεχτεί αυτό το ανθρώπινο δράμα πάνω στο οποίο οι γνωστοί ανέξοδοι πονόψυχοι του δόγματος «η θάλασσα δεν έχει σύνορα», προσπαθούν να επενδύσουν μπας και βάλουν κανένα ποντάκι την μεθεπόμενη Κυριακή… 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ…

Πήγε το Ελληνικό Λιμενικό και άλλες σωστικές δυνάμεις να σώσουν ανθρώπινες ζωές και όχι οι πάσης φύσεως Ιάσωνες, που είναι επαγγελματίες στις διακινήσεις. Πήγαν όμως εκεί στην Καλαμάτα και τα Συριζόπουλα, να βρίσουν την πρόεδρο της Δημοκρατίας που είχε την φαεινή ιδέα και την ευαισθησία να παραβρεθεί στον τόπο που εξελίσσονταν το δράμα… 

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Εκεί, εμφανίστηκαν οι απελπισμένοι από το «κράξιμο» της κοινωνίας για να ζητήσουν τον λόγο από την κ. Σακελλαροπούλου, γιατί ανέχεται την κυβέρνηση της ΝΔ να κατασκευάζει φράχτη στον Έβρο για να εμποδίζονται οι λαθραίοι και να χρησιμοποιούν τη θάλασσα για το φευγιό τους από τις πατρίδες τους για αναζήτηση καλύτερης τύχης σε άλλους κόσμους!

Η ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΑ!

Δεν έβαλαν μυαλό από την κατραπακιά του Μαΐου και κάνουν ότι είναι δυνατόν να γίνονται εχθροί της Ελλάδας, πουλώντας πονοψυχιά προς αφελείς. Η απάντηση που πήραν από την πρόεδρο της Δημοκρατίας για την χρησιμότητα του φράχτη. «Αγαπάμε την πατρίδα μας και πρέπει να την προστατέψουμε», κάτι που δεν συνέβαινε την περίοδο που τα σύνορα ήταν ρεμπέτ ασκέρ και κάθε κατατρεγμένος έβρισκε καταφύγιο στη χώρα μας.

ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ…

Αυτή η τραγωδία με το βουλιαγμένο αλιευτικό έφερε το τριήμερο πένθος στη χώρα μας, με αποτέλεσμα κάθε πολιτική δραστηριότητα να ματαιωθεί ή να αναβληθεί. Μεταξύ  των αναβληθεισών εκδηλώσεων  κι αυτή η επίσκεψη του Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Πάργης. Η αναβολή της επίσκεψης γίνεται για δεύτερη φορά και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει χρονικό περιθώριο για πραγματοποίηση της επίσκεψης την επόμενη εβδομάδα, που είναι κι εβδομάδα εκλογών.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ…

Για την ιστορία! Ο ακούρευτος που βρέθηκε στην Μεσσηνία και μάλωνε με την ΠτΔ είναι γιος καθηγητή ΕΚΠΑ, ο οποίος ήταν ο υμνητής του Κουφοντίνα, του οποίου μάλιστα είχε οργανώσει ειδική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του δολοφόνου της 17Ν και ο οποίος φιλοξενήθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ!

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ!

Αφού δεν το… έχουν στα εθνικά ζητήματα τα παιδιά της αριστεράς, γιατί δεν δίνουν τόπο στην οργή και να θυσιάσουν δύο «Τουρκοβουλευτές» στην Θράκη, μπας και διασώσουν κάποιες δυνάμεις έστω και την τελευταία στιγμή! Βλέπουν τον Κυριάκο να είναι ισχυρός σε τέτοιου είδους ζητήματα, γιατί επιμένουν να παίζουν σε δικό του γήπεδο και να αυγαταίνουν την διαφορά κάθε μέρα που περνάει;..

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ…

Αποδεκατισμένη η «αριστερά» σ’ αυτές τις εκλογές, δίνει την δυνατότητα στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυριαρχούν στον κεντροδεξιό χώρο προσελκύοντας δυνάμεις ακόμη και από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κυρίως, φτάνοντας σε ποσοστά άλλων εποχών, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. 

Η ΔΙΑΦΟΡΑ…

Η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη διαφέρει ως προς το θρήσκευμα και σε τίποτα άλλο. Τα περί τουρκικής μειονότητας είναι τουρκική εφεύρεση, την οποία υιοθετεί πλέρια ο ΣΥΡΙΖΑ και αρνείται να δει την πραγματικότητα την οποία πληρώνει…

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ…

Για Τούρκους βουλευτές στην Θράκη μιλούν οι Τούρκοι και ο τουρκικός τύπος. Ακριβώς τα ίδια λένε και τα Συριζόπουλα στην Ελλάδα! Πείτε μου τώρα εσείς, ποιος είναι λάθος και κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι κεφάλαιο πάει να ανοίξει.

ΞΥΝΟΥΝ ΠΛΗΓΕΣ! 

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες, που δεν στερούνται ούτε υπολείπονται των δικαιωμάτων των Ελλήνων ορθόδοξων ή άλλων δογμάτων. Γιατί αυτή τη στιγμή ξύνουμε πληγές με το τουρκικό προξενείο στην Θράκη να είναι ανεξέλεγκτο, είναι κάτι που θέλει εξήγηση από εκείνους που υιοθετούν τις πράξεις των Τούρκων, μεταξύ αυτών πρώτα τα Συριζόπουλα…

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…

Να δηλώσουν οι βουλευτές της Ροδόπης-Ξάνθης ότι είναι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι και όχι Τούρκοι, ζητά ο Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για τακτοποίηση ιστορική αφού έτσι ορίζει η συνθήκη της Λωζάνης. Τι λέτε, απαντούν οργισμένοι οι Συριζαίοι και θυμούντες τις δηλώσεις νομιμοφροσύνης παλαιότερων εποχών, κάτι που όμως ο πρώτος δηλωσίας ήταν ο δικός τους ήρωας Άρης Βελουχιώτης…

ΤΟ ΞΕΣΑΛΩΜΑ!

Έχουν ξεσαλώσει και λένε ότι τους κατέβει τα στελεχάτα του Αλέξη, που βγαίνουν στα πορτοπαράθυρα των καναλιών. Μέχρι εκείνος ο ξάδερφος Γ. Τσίπρας μίλησε για ΚΥΠατζήδικες μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, στο ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη. Κανονικά έπρεπε να αναθέτει η κυβέρνηση τέτοιου είδους ζητήματα στην Θεανώ, για να τα λύνει με γεμιστά...

Η ΠΕΤΣΕΤΑ… 

Έχει ρίξει… λευκή πετσέτα ο Αλέξης και έχει μετατραπεί σε θιασώτη, όσο πάει κι όπου πάει. Ακόμη και το 20% του το σπάνε οι δημοσκόποι και τον έχουν κάνει λιώμα! Πήγε στην Κρήτη κι άκουγε μαντινάδες στα Ζωνιανά, για να παίρνει μια ανάσα. Το μυαλό του Αλέξη πλέον είναι στις 26 Ιουνίου που όλα θα είναι διαφορετικά… 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…

Να τελειώνουμε λοιπόν. Μουσουλμανική μειονότητα είναι στη Θράκη, που κατοικείται από Έλληνες πολίτες. Όσοι άλλα σκέφτονται, άλλα κάνουν, παίζουν το τουρκικό παιχνίδι ανταποδίδοντας εκείνο το «Μητσοτάκης γιοκ» του Ερντογάν! Οι μουσουλμάνοι δεν υπολείπονται σε υποχρεώσεις και δικαιώματα από το υπόλοιπο ελληνικό στοιχείο. Οτιδήποτε άλλο, είναι εκ του πονηρού και αλλότριους σκοπούς εξυπηρετεί.

ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ…

Στην Κόνιτσα υπάρχει μια οικογένεια μουσουλμάνων που έμεινε σ’ αυτή την περιοχή και δεν έτυχε της ανταλλαγής των πληθυσμών το 1923. Αυτή η οικογένεια ζει εκεί, χωρίς να υπάρχει καμία διάκριση με τους υπόλοιπους κατοίκους και ευθαρσώς δηλώνουν Έλληνες πολίτες. Πριν από τρία χρόνια για λόγους τηλεοπτικούς, φιλοξενήσαμε με τον φίλο Σπύρο Θεμελή έναν νεαρό μουσουλμάνο, ο οποίος μας διαβεβαίωσε για το αυτονόητο που είναι ότι απολαμβάνει όλων των δικαιωμάτων, χωρίς εξαίρεση. Μόνο ένα αίτημα είχε: για την παρουσία μουφτή, που ακόμη και σε δύσκολες περιστάσεις, είναι δύσκολη η παρουσία του.

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ… 

Δύο θέσεις φόρτισης αυτοκινήτου δημιουργήθηκαν στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, μπαίνοντας μπροστά στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης αφενός, αλλά και στην υπηρεσία όσων βρίσκονται στο χώρο, είτε εργαζόμενοι είναι αυτοί, είτε ασθενείς, είτε επισκέπτες. Οι θέσεις αυτές βρίσκονται στην παλιά είσοδο του νοσοκομείου, λίγα μέτρα από την κεντρική είσοδο. Το Χατζηκώστα πρωτοπορεί και σ’ αυτό τον τομέα.

ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ…

Καμία κουβέντα για αυτοδιοικητικές εκλογές πριν τις εθνικές, διαμήνυαν εδώ και πολλούς μήνες από Μαξίμου και Πειραιώς μεριά, όταν ζητούσαν στηρίξεις υποψήφιοι Περιφερειάρχες και δήμαρχοι. Τώρα που η νίκη του Κυριάκου είναι δεδομένη μήπως πρέπει να ανοίξει κάποια κουβέντα για στηρίξεις, βέβαια ζητηθούν τέτοιες. Απλή κουβέντα κάνουμε…

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ…

Το ‘πε και το ‘κανε ο Αντώνης Μπέζας. Δύο χρόνια πριν και μετά την ΕΤΑΔ, του μπήκε η ιδέα να γίνει χρήσιμος στο τόπο του και αποφάσισε να διεκδικήσει την δημαρχία στην Ηγουμενίτσα. Την περασμένη Κυριακή το βράδυ ανακοίνωσε, με κάθε επισημότητα, την υποψηφιότητά του για δήμαρχος, βάζοντας και τους άξονες που θα κινηθεί, αν οι συμπολίτες του, του δώσουν την ευκαιρία να ηγηθεί του Δήμου τους. 

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΣ!

Έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν σε πολλά υπεύθυνα πόστα ο Α. Μπέζας και κατά γενική ομολογία τα πήγε καλά, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό. Ξεκίνησε ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον ίδιο Δήμο, για να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή, όταν ο Κ. Καραμανλής του εμπιστεύτηκε τα οικονομικά της χώρας. Κάτι ανάλογο έκανε ο Α. Σαμαράς που τον αξιοποίησε στο χώρο της Υγείας ως υφυπουργό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον όρισε πρόεδρο της ΕΤΑΔ.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ…

Βαρύ το βιογραφικό του Αντ. Μπέζα που μπορεί να διαγράψει μια λαμπρή πορεία και στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ο οποίος δεν περνάει και τα καλύτερά του τα τελευταία χρόνια. Οι Θεσπρωτοί έχουν  δικαίωμα να μπουν σε πορεία ανάπτυξης, αλλάζοντας καθεστωτικές αντιλήψεις. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό τον επόμενο Οκτώβριο… 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.