Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΔΩΡΕΑ…

Μια φορά ακόμη ο ευεργετισμός έβαλε πλάτη στο χώρο της υγείας προσφέροντας ένα ψηφιακό τομογράφο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» αυτή τη φορά προσέφερε εντελώς δωρεάν αυτό το υπερσύγχρονο πολυμηχάνημα, η χρήση του οποίου θα χαρίσει ζωές σε πολίτες που προσέρχονται σ’ αυτό το Νοσοκομείο.

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ…

Ήταν όνειρο και έγινε πραγματικότητα! Τον ονειρεύτηκαν αυτόν τον τομογράφο πρώτα οι εργαζόμενοι στο χώρο και μαζί με την διοίκηση έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκτηθεί. Το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» είχε αυτιά και μάτια ανοιχτά και ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα και η απόκτηση του μηχανήματος έγινε πραγματικότητα. Αυτή την πραγματικότητα την επιβράβευσε με την παρουσία της η αναπλ. Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα, η οποία παραβρέθηκε στα εγκαίνια της λειτουργίας του. Η ευχή όλων «πάντα τέτοια» και να βρίσκονται συχνά αναλόγου είδους ενέργειες να βοηθούν τον χώρο της υγείας.

 ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ…

Να σημειωθεί ότι στην Ήπειρο υπάρχει ένας πολύ καλός χώρος προσφοράς στην υγεία, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Πρώτα τα Ιωάννινα με το «Χ/Κώστα» και το Πανεπιστημιακό και στη συνέχεια η Άρτα με την Πρέβεζα και τους Φιλιάτες. Ιδιαίτερα τα Ιωάννινα συγκεντρώνουν πολίτες από όλη την ΒΔ Ελλάδα και την Δυτική Μακεδονία και φυσικά και από την Αλβανία. Όλα αυτά κάνουν τα Γιάννινα να φορτώνουν από υποχρεώσεις και να έχουν καταστεί ένα τεράστιο ιατρικό κέντρο, με την ευθύνη λειτουργίας από το κράτος. 

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ!

Τα Νοσοκομεία, στα Γιάννινα πρώτα και στην Ήπειρο γενικότερα, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν κατά τον καλύτερο τρόπο την περίοδο της πανδημίας. Παρά τις αντιξοότητες όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό, εντούτοις τα αποτελέσματα έχουν θετικό πρόσημο κι αυτό οφείλεται κυρίως, στην μέχρι αυτοθυσίας προσφορά του φιλότιμου και υπεύθυνου ανθρώπινου δυναμικού…

Η… ΕΝΤΥΠΩΣΗ!!!

Έκανε εντύπωση η δήλωση της κ. Γκάγκα, που απέρριψε αυτή την περίοδο το σπάσιμο της 6ης ΥΠΕ σε δύο, έτσι ώστε να είναι πιο λειτουργικές οι δύο ΥΠΕ στην περιοχή που καλύπτει η σημερινή 6η Υγειονομική Περιφέρεια, προσθέτοντας στη νέα ΥΠΕ και τη Δυτική Μακεδονία. Το είχε ξαναπεί αυτό η κ. Γκάγκα σε πρόσφατη επίσκεψη στο «Χ/Κώστα», με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

ΥΠΗΡΞΕ…

Μην ξεχνάμε ότι υπήρξε ΥΠΕ στην Ήπειρο την δεκαετία του 2000 με διοικητή τον Γιάννη Σαββίδη, η οποία όμως καταργήθηκε διότι δεν απέδιδε τα αναμενόμενα. Ήταν τότε που για να λειτουργήσει έκανε αποσπάσεις προσωπικού από τα δύο άλλα νοσοκομεία ικανοποιώντας σχετικά αιτήματα πολιτικών και άλλων προσώπων.

Η ΑΝΑΓΚΗ…

Αν κάποιοι έχουν αισθανθεί ότι χρειάζεται το σπάσιμο της 6ης ΥΠΕ και η δημιουργία νέας για να διοριστεί νέος διοικητής και μόνο, τότε καλά είναι όπως είναι! Αν όμως έχει δημιουργηθεί η ανάγκη μιας τέτοιας πράξης, διότι έτσι θα γίνει καλύτερη διαχείριση των θεμάτων λειτουργίας των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, κι αν αυτό απορρέει από σχετικές μελέτες, τότε το υπουργείο Υγείας πρέπει να εξετάσει το όλον ζήτημα στα σοβαρά…

ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΪΟΥ…

Εκλογές 21 Μαΐου οριστικά! Τώρα το «τρεχάτε ποδαράκια μου» ισχύει για όλους και για όλα. Κυρίως για όλους εκείνους που ψάχνουν για σταύρωμα! Από προχθές άρχισαν τα «ποσταρίσματα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλων γενικώς παλιών και νέων σωτήρων…

Η ΜΑΝΤΕΨΙΑ Κ. ΤΑΣΟΥΛΑ!..

Έλεγε ο Μητσοτάκης ότι θα γίνουν εκλογές στο τέλος της θητείας και ήταν πολλοί εκείνοι που δεν πίστευαν. Αποκαλύπτουμε τώρα ότι εκείνος που ήταν στην γραμμή Κυριάκου ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, αφού μιλούσε πριν ένα χρόνο, ότι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2023!… 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη το πρωί την ημερομηνία διενέργειας εθνικών εκλογών, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επαναληπτικών αρχές Ιουλίου! Βούτηξε τη γλώσσα στη λογική και είπε το αυτονόητο για να αμφισβητηθεί από τους αντίπαλους, οι οποίοι προεξοφλούν την εκλογή τους από την 21η Μαΐου! 

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

Πέρασαν τέσσερα χρόνια σχεδόν από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, όπου οι Έλληνες αποφάσισαν ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη. Μέσα σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια έγιναν… τ’ άλλαλα και μπάλλαλα, κι όμως ο τόπος κρατήθηκε όρθιος!..

Η ΕΞΟΔΟΣ…

Η χώρα έβγαινε τραυματισμένη από μια 10ετή σκληρή οικονομική κρίση και μόλις πήγε να πάρει τα πάνω της, πλάκωσε η σκληρή διετής πανδημία που άπαντες κλειστήκαμε στα σπίτια μας! Η δοκιμασία σ’ όλους τους τομείς τρομακτική, για να φτάσουμε περιπετειωδώς στην κρίση του πετρελαίου, των σιτηρών κι άλλων εφοδίων πρώτης ανάγκης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία με τους Ρώσους.

ΤΑ ΤΕΜΠΗ…

Και πάλι η χώρα κατάφερε να τα βγάλει πέρα για να φτάσει στο σήμερα, με την τύχη της να την καθορίζει το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Πάνω σ’ αυτό πατά η αντιπολίτευση, μπας και ξανακαβαλήσει την εξουσία και, εκτός των άλλων, νομιμοποιήσει τα αδέλφια μας, τους Πακιστανούς, όπως υποσχέθηκε ο τεράστιος Μπαλαούρας του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Ηλείας.

Ο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ!..

Διψά για ανάκτηση της εξουσίας ο Τσίπρας και… βουτάει σε κάθε είδους τσαρλατανισμό μπας και τα καταφέρει. Είδαμε να αρέσκεται στον χαρακτηρισμό του τσαρλατάνου που του αποδίδει γαλλικό έντυπο πρωτοσέλιδα και μάλιστα να καμαρώνει για τον χαρακτηρισμό που του αποδίδει! Μετά τα… τέλεια Αγγλικά ήρθε η… τέλεια γνώση της Γαλλικής γλώσσας και γίνεται συνώνυμος του τσαρλατάνου, που επί ημερών του το όριο συνταξιοδότησης έφτασε στα 67 έτη!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ…

Αυτή την συνταγή της αύξησης του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση ζητούν από τον Τσίπρα οι Γάλλοι και το έκαναν πρωτοσέλιδα λέγοντας «κάντε το όπως ο Τσαρλατάνος Τσίπρας στην Ελλάδα», με αφορμή τον ξεσηκωμό των Γάλλων για την αύξηση του ορίου. 

Η ΕΥΘΕΙΑ…

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές που θα καθορίσουν και το μέλλον αυτής της χώρας, ρίχνοντας όμως ματιές στο παρελθόν, πρόσφατο ή απώτερο. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Πιερρακάκης ή θα γυρίσουμε στην εποχή της κυρά-Τασίας, με τους λιαζόμενους λαθραίους στην Ομόνοια, τα γεμιστά της Θεανώς και τ’ «αδέλφια» του Μπαλαούρα στην Ηλεία; Τέτοια διλλήματα και άλλα πολλά θα μπουν σ’ αυτές τις εκλογές…

Η ΠΑΡΕΑ…

Την παρέα Αλέξη Τσίπρα την ζήσαμε και την ξέρουμε καλά. Είναι η παρέα που σχηματίστηκε από το αποτυχημένο πρώην ΠΑΣΟΚ και κάτι αναρχοαριστερούς, οι οποίοι είχαν μια εξάρτηση από την εξουσία. Εκεί που τα πράγματα περιπλέκονται, είναι στην συνταγή που θα ακολουθήσει το νέο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του Ανδρουλάκη, με τους νεολογισμούς που αραδιάζει για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στην πρώτη αναμέτρηση του Μαΐου!

ΑΓΝΩΣΤΟΣ «Χ»!

Ούτε Μητσοτάκη, ούτε Τσίπρα επαναλαμβάνει και φαίνεται να το εννοεί, αφήνοντας τον άγνωστο «Χ» να αναλάβει την διακυβέρνηση. Βάζει και τον όρο να του δώσει ο λαός διψήφιο ποσοστό στις εκλογές, για να βάλει εκείνος τους όρους για το ποιος και το πώς θα κυβερνήσει τη χώρα! Το λέει και φαίνεται να το εννοεί!

ΝΑ ΔΩ… 

Να δω τον Ανδρουλάκη να είναι στην ίδια κυβέρνηση με τον Πολάκη και τον Βαξεβάνη και τον Φίλη που θέλει στον Αιγαίο να γίνεται ότι έγινε στις Πρέσπες! Να δω τον Λοβέρδο να παρακολουθεί στη Βουλή εκείνο το «παρτσακλό» που έκανε παρέλαση την 25η Μαρτίου επί ΣΥΡΙΖΑ, διακωμωδώντας την έννοια της απόδοσης τιμών προς όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας. Αυτό το «παρτσακλό» θα είναι υποψήφια στις εκλογές με την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλάι του Πολάκη.

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ…

Μέσω των παρακολουθήσεων από τις ανάλογες μυστικές υπηρεσίες της χώρας, έφτασαν αυτές στην αποκάλυψη και σύλληψη Πακιστανών (αδελφών) τρομοκρατών, που ετοίμαζαν θανάσιμο κτύπημα στη …χώρα μας με πρώτο ένα κέντρο Ισραηλιτικό στην Αθήνα! Να δείτε που θα βγουν οι γνωστοί - πονόψυχοι δικαιωματιστές να μιλήσουν για φιάσκο ΕΥΠ-ΜΟΣΑΝΤ! 

Η ΑΓΑΠΗ!

Πως είπε στους Πακιστανούς ο σύντροφος Μπαλαούρας στον Πύργο Ηλείας; «Εμείς σας αγαπάμε και θα νομιμοποιήσουμε την παραμονή σας στην Ελλάδα. Εκείνη που δεν σας θέλει είναι η ΝΔ και γι’ αυτό πρέπει να την καταψηφίσετε!» Δηλαδή οι μη νόμιμοι θα ψηφίσουν σύντροφε; Φανταστείτε τι έχουν να κάνουν οι παράνομοι! 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ… 

Εκλογές αυτοδιοικητικές και στην Αλβανία με την Εθνική μειονότητα να έχει την «πολυτέλεια» της διάσπασης. Παρατηρούνται και σ’ αυτές τις εκλογές αποσπάσεις-προσαρτήσεις ακόμη και στο άρμα του Έντι Ράμα ξεχνώντας τις συνθήκες που δημιουργούνται επί ημερών του σ’ αυτή τη χώρα. Ακόμη κι αυτή η άλλοτε ισχυρή ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση κι αφήνει στο έλεος του Ράμα την όλη κατάσταση…

Η ΣΕΜΠΡΙΑ…

Εκλογές αυτοδιοικητικές στα Ιωάννινα και η σεμπριά Μπέγκα-Νάτση έχει μπει σε καλούπια. Η αδυναμία του Λ. Νάτση να ξαναδοκιμάσει μόνος του τον ρίχνει στην αγκαλιά του Θ. Μπέγκα, ο οποίος βρέθηκε στην μάζωξη του Νάτση και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, ζητώντας στήριξη εμμέσως πλην σαφώς και από ΣΥΡΙΖΑ! Το αν θα ανταποδώσει τη βοήθεια στις εθνικές εκλογές θα το δούμε! 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.