ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΙΕΚ ΣΤΗ ΒΕΛΛΑ…
ΙΕΚ θα λειτουργήσει εφέτος στην περιοχή Βελλάς με ευθύνη και επιστασία της Μητρόπολης Ιωαννίνων, κάτι που ίσως αλλάξει κάποια δεδομένα στην περιοχή και ιδιαίτερα στους κλάδους κτηνοτροφίας, γεωργίας μελισσοκομίας. Αυτή η πρωτοβουλία έχει σαν στόχο να ενισχύσει με δραστηριότητες μία φτωχή περιοχή και κυρίως τους νέους», λένε από την Μητρόπολη απαντώντας και στα ερωτήματα πολλών συμπολιτών για το που το πάει ο «Άγιος» Ιωαννίνων Μάξιμος!

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ήδη έχει εκδηλωθεί αρκετά ικανό ενδιαφέρον για συμμετοχή σ’ όλους τους κλάδους που θα λειτουργήσουν την σχολική χρονιά 2020 -2021. Πολλοί οι νέοι απ’ όλη την περιοχή αλλά και απ’ όλη την Ήπειρο θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της αγροτιάς, της κτηνοτροφίας της μελισσοκομίας κλπ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ…
Για όσους διαφωνούν για την δραστηριότητα αυτή της Μητρόπολης και του ίδιου του Δεσπότη, η απάντηση έρχεται από τον ίδιο τον Μάξιμο. «Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε και ιδιαίτερα τους νέους. Δεν είμαι επιχειρηματίας, αλλά καλόγερος που πρέπει όμως να βοηθώ όσο κι όπως μπορώ περισσότερο τα νέα παιδιά σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς», απαντά ο Μάξιμος και ό,τι λέει και σκέφτεται εννοεί να τα μετουσιώσει σε πράξη!

❁ «ΚΟΥΦΙΟΣ»!..
Όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ παραδέχεται ότι ο πρώτος χρόνος της δημοτικής αρχής ήταν «κούφιος» τότε σου αφαιρεί το δικαίωμα της αυστηρής κριτικής. Τουλάχιστον, έχει το γνώθι σ’ αυτόν και το παραδέχεται ότι δεν έγιναν αυτά που σκέφτηκε να πραγματοποιήσει για την πόλη μας. «Ένας χρόνος δύσκολος, που ανέδειξε προβλήματα, ανέτρεψε σχεδιασμούς, έθεσε νέες προτεραιότητες» λέει η Δημοτική Αρχή!

■ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ…
Το γράψαμε πολλές μέρες πριν χωρίς να έχουμε γίνει αποδέκτες της ετήσιας αυτοκριτικής της ΔΑ, ότι δυστυχώς χάθηκε η μάχη της καθημερινότητας, με τους αυλίτες να δυσθυμούν και να διαμαρτύρονται και λύσεις να μη βλέπουν. Είδαν όμως μία Δημοτική Αρχή που παραδέχεται ότι δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών, που όπως γράψαμε κι εμείς, φως, νερό, καθαριότητα αποτελούν την κορωνίδα της προσφοράς μιας Δημοτικής Αρχής. Σ’ αυτά τα τρία παραδέχεται ο Δήμαρχος δημόσια ότι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών.

❖ ΑΛΛΑΓΕΣ…
Θα μπορούσε όμως ο Δήμαρχος, πέρα απ’ αυτή την αυτοκριτική, να κάνει και τις αλλαγές εκείνες που επιβάλλονται και αν χρειαστεί, να «κόψει» κεφάλια. Αν δεν το κάνει, τότε οι πολίτες θα εκλάβουν ως εμπαιγμό την αυτοκριτική, η οποία θα θεωρηθεί προσχηματική κι ότι απλώς έγινε για να βγει από αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.

❁ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ…
Να παραδεχτεί κανείς ότι υπήρξαν απρόβλεπτες καταστάσεις τον πρώτο χρόνο της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Σ’ αυτό το μπάχαλο της απλής αναλογικής του ΣΥΡΙΖΑ ήλθε να προστεθεί ο ιός της Κίνας και όλα πήγαν κατά διαβόλου. Ειδικά σε δύο – τρία μεγάλα ζητήματα (φωτισμός, ΔΕΥΑΙ, καθαριότητα) έγινε ανάχωμα η αντιπολίτευση, η οποία έτσι νομίζει ότι στήνει αναχώματα στο έργο της δημοτικής αρχής χωρίς να υπολογίζουν ότι στρέφονται κατά των ίδιων των πολιτών!

■ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ!
Το επόμενο μεγάλο βήμα της Δημοτικής Αρχής είναι να τρέξει για να καλύψει τον πρώτο χαμένο χρόνο. Είναι στο χέρι της ν’ αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις και οσο πιο νωρίς το κάνει, τόσο καλύτερα για την πόλη μας. Ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει εικόνα για το που θέλει να πάει η πόλη και με ποιους μπορεί να προχωρήσει.

❖ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!
Διαφορετικά, εδώ θα είμαστε του χρόνου τέτοιο καιρό να βλέπουμε τον Δήμαρχο ν’ αναλαμβάνει την ευθύνη της στασιμότητας λέγοντας άλλαι αι βουλαί μου, άλλαι των καιροσκόπων. Αν μεν πρόκειται για τις πράξεις της αντιπολίτευσης λίγο το κακό. Αν όμως πρόκειται για την ίδια την Δημοτική Αρχή, τότε ούπω καιρός! Απλά λίγες επισημάνσεις εντελώς καλοπροαίρετα!

❁ Ο ΚΟΜΒΟΣ…
Έγινε ένα θαυμάσιο έργο εκεί στην παραλία του Βράχου στην Πρέβεζα για να μένει τυφλό, από έλλειψη πρόβλεψης, χρημάτων, ζαμανφουτισμό, δεν ξέρω. Πρόκειται για τον κόμβο που οδηγεί στην παραλία ή από παραλία προς τον εθνικό δρόμο κι όπου στην συμβολή – σήραγγα, εκτός των άλλων, απουσιάζει εντελώς ο φωτισμός!

■ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ…
Ακούστε τώρα την αιτιολογία που επικαλούνται κάποιοι και την μεταφέρουν οι Βραχιώτες. Είναι, η έλλειψη στήλων ΔΕΗ, η οποία όταν κανείς καθυστερήσει την εξόφληση του λογαριασμού άμεσα και χωρίς να νοιάζεται για τον πελάτη κατεβάζει διακόπτη βυθίζοντάς τον στο απόλυτο σκοτάδι!

❖ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ…
Ας φροντίσει ο Δήμος, η Περιφέρεια να ολοκληρωθεί το έργο στον Βράχο, πρώτα για την ασφάλεια των πολιτών και δεύτερον για ν’ αποδειχτεί ότι τα έργα όταν σχεδιάζονται θα πρέπει να υπάρχει σκέψη και υπευθυνότητα. Τον λόγο έχει ο αγαπητός φίλος – συμπατριώτης Στράτος Ιωάννου που δεν μπορεί να μην έχει πέσει στην αντίληψή του αυτή η αστοχία!

❁ Η ΠΑΡΔΑΛΗ ΣΗΜΑΙΑ…
«Η Ελληνική σημαία έχει χρώμα παρδαλό», ποστάριζε ο νέος εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι Ηλιόπουλος! Προφανώς για αυτές τις ιδέες του κι άλλα πολλά άγνωστα σ’ εμάς επελέγη από τον αρχηγό του Αλέξη να διαχειριστεί επικοινωνιακά το κόμμα του στην μετά τον Τζανακόπουλο εποχή!

■ 17% ΠΙΣΩ!
Στα πλαίσια της επαναστατικότητας του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του νέου εκπρόσωπου τύπου Ηλιόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κατηφορίζει στις επιλογές των Ελλήνων κι αυτό αποδείχτηκε με μια ακόμη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη Κυριακή και που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται της ΝΔ κατά 17 μονάδες! Από που βρίσκει το κουράγιο ο Αλέξης να μιλά για σύντομη επιστροφή στο τιμόνι της εξουσίας για να βάλει τάξη στον κορωνοϊό, στις μάσκες και στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα;

❖ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΠΙΣΤΟΛΙ»!
Τζανακόπουλος, το «πρώτο πιστόλι» του ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστώντας τον Σκουρλέτη! Εκτός πρώτης γραμμής ο διαστημάρχης Νίκος Παππάς και κάτι άλλες αλλαγές – αντικαταστάσεις ανευ σημασίας «όχι στους μίζερους», είπε ο Αλέξης και σίγουρα σ’ αυτή την κατηγορία έβαζε πολλούς συντρόφους που σηκώνουν κάπου – κάπου φωνή! Κι όλα αυτά την στιγμή που η δημοσκόπηση τους έριχνε κατακέφαλα ένα 17άρι! Κουράγιο παιδιά!

❁ ΑΧΩΝΕΥΤΟ!..
Δεν μπορώ να το χωνέψω αν και κάνω μια προσπάθεια να σπρώξω την μνήμη, για όσα επέφερε ο εμφύλιος στην πατρίδα μας. Ενώ σ’ όλη την Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο ο πόλεμος τελείωσε το 1945, στη πατρίδα μας κράτησε μέχρι το 1950 αυτή η προσπάθεια από το ΚΚΕ να συρθεί στο άρμα του Κομμουνισμού.

■ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ…
Αμετανόητοι οι Έλληνες κομμουνιστές, εξακολουθούν να μιλούν για νίκη σε όλα τα επίπεδα και τα πεδία και να διοργανώνουν γιορτές μνήμης, ενώ την ίδια στιγμή αποκλείουν από τέτοιες εκδηλώσεις εκείνους που απέτρεψαν μία τέτοια πράξη δεσίματος χειροπόδαρα της Ελλάδας στο άρμα της μαμάς Ρωσίας.

❖ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ!..
Ζούμε μέρες κι εποχές ιλαροτραγωδίας! Από την μία στο «Big brother» οι ένοικοι παραδίδουν μαθήματα βιασμού των γυναικών κι όχι μόνο και από την άλλη, οι «επαναστάτες» των πλατειών καταπατούν τις μάσκες ξορκίζοντάς τες ως τον… αντίχρηστο που έρχεται να αφανίσει τα παιδιά τους από την γη!

❁ Η ΜΟΥΦΑ…
Όπως σας τα γράφω, φίλοι μου πλάκωσαν στις πλατείες οι μανάδες και οι πατεράδες μαθητών και ξελαρυγγιάστηκαν ζητώντας την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφήνοντας τα παιδιά τους ξεμάσκωτα, διότι κατ΄ αυτούς ο κορωνοϊός είναι… μούφα και είναι δουλειά της κυβέρνησης, άρα ολων των κυβερνήσεων του κόσμου που θέλουν να χειραγωγήσουν τον ανθρώπινο είδος!

■ ΤΟ ΕΙΔΟΣ…
Στο ίδιο ανθρώπινο είδος συγκαταλέγεται κι αυτό το είδος των επαναστατών που βρήκαν την αιτία που κάνει τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να λαμβάνουν μέτρα εναντίον της επιδημίας. Είναι οι ίδιοι που απορρίπτουν την μάσκα και φυσικά και τον εμβολιασμό όταν αυτός εφευρεθεί. «Είναι δουλειά του διαβόλου και του Γκέϊτς που θα μας βάλει ένα τσιπ για να μας ελέγχει», λένε και ξαναλένε και απαιτούν να τους πάρουμε στα σοβαρά!

❖ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ…
Μάζεψε τις μάσκες και εις ένδειξη αντίθεσης προς τους επιστήμονες άρχισε να τις ποδοπατά! Ήταν εκεί και καμιά 300αριά άλλοι ομοϊδεάτες και ούρλιαζαν από την αγανάκτηση ενάντια στην πολιτεία που επιβάλλει τη χρήση μάσκας στα σχολεία. Ανάθεμα αν γνωρίζει κανείς από που κρατά η σκούφια τους!

❁ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…
Οι άλλοι στην Θεσσαλονίκη έμπλεξαν τον κορωνοϊό με την Μακεδονία! Ό,τι να ναι ένα πράγμα όλοι αυτοί δεν έχουν πληροφορηθεί ότι ο κορωνοϊός σκοτώνει και ότι στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία αυγαταίνουν οι άρρωστοι και φυσικά οι νεκροί έχουν φτάσει στους 300. Μόνο όταν χτυπήσει την πόρτα τους η επιδημία θ’ αρχίσουν τις κατάρες και φυσικά πάλι θα φταίει το κράτος που δεν θα έχει ΜΕΘ!

■ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ
Κατά τ’ άλλα, μας φταίει και ο μεγάλος αδελφός που δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από το να μαντρώσει την ελληνική κοινωνία σ’ ένα σπίτι και κάπου 2,5 εκατ. Έλληνες στα σπίτια τους για ν’ απολαμβάνουν την δική τους εικόνα! Τι να πει κανείς; Είναι ένα κομμάτι της ίδιας της κοινωνίας. Προς τι ο αλληλοσπαραγμός;

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.