ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ...
Ένα δυστύχημα που στοίχισε μία ανθρώπινη ζωή στην περιοχή της Άρτας και σε ώρα εργασίας ήταν ικανό να δημιουργήσει μία σύγχυση γύρω από τα αίτιά του αλλά και από τον τρόπο διαχείρισής του από το εργοστάσιο. Η μεν ιδιοκτησία εκφράζει την λύπη της για το δυστύχημα και ψάχνει τους λόγους που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής ενός 29χρονου, το δε Εργατικό Κέντρο καταγγέλει την ιδιοκτησία για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ζήτημα αποκρύπτοντας τις αιτίες που οδήγησαν, τον νεαρό στον τραγικό θάνατο.

ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ...
Είτε η μία, είτε η άλλη πλευρά να έχει δίκιο, σημασία έχει ότι ένα νέο παιδί πλήρωσε με τη ζωή του ένα τραγικό λάθος και μία οικογένεια ζει ένα δράμα από τον χαμό του παιδιού τους. Καμιά αποζημίωση δεν πρόκειται να καλύψει το κενό που αφήνει το παιδί σ’ εκείνους που το έφεραν στην ζωή και το έστειλαν για δουλειά για να μη γυρίσει ποτέ.

ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ...
Σε αποστολή υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Πρεβέζης βρίσκονταν ο υπάλληλος τεχνικών υπηρεσιών που βρέθηκε στην Κοζάνη, διαγνώστηκε με κορωνοϊό νοσηλεύεται στο εκεί Νοσοκομείο. Τόσο ο ίδιος όσο και η υπηρεσία του δεν γνώριζαν κάτι πιο πρίν και προτού μεταβεί στην Κοζάνη όπου έγινε η διάγνωση! Άραγε πόσοι τυχεροί ή άτυχοι θα μπούν σε περιπέτεια αν έκαναν παρέα σε Πρέβεζα και Κοζάνη με τον εν λόγω υπάλληλο; Και να πει κανείς ότι ήταν σε αποστολή διασκέδασης σε κανένα πολυσύχναστο στέκι! Για δουλειά πήγε ο άνθρωπος και εκεί διαγνώστηκε με ιό. Τον λόγο έχει ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου να εξηγήσει τα καθέκαστα όπως έκανε ο συνάδελφό του Β. Ψαθάς στην Άρτα όταν σ’ εργοστάσιο της περιοχής του η γραμματέας διεγνώσθη με τον ιό και το εργαστάσιο έκλεισε για αρκετές μέρες.

❁ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!
Αποχώρησε και ο Β. Τσίκαρης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ενώ αναμένεται ο αντικαταστάτης του. Καλώς ή κακώς οι θέσεις των διοικήσεων στα νοσοκομεία της χώρας είναι πολιτικές και είναι στην διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε κυβέρνησης. Έτσι και στα Νοσοκομεία της Ηπείρου και φυσικά στο ΠΠΓΝΙ οι επιλογές γίνονται εκτός των άλλων και με πολιτικά κριτήρια και έτσι θα κριθούν και από τους πολίτες όταν έρχεται η ώρα των εκλογών. Η υγεία είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνονται διαφόρων ειδών παιγνιδάκια.

■ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ...
Σημαντικό στην περίπτωση των ορισμών διοικήσεων είναι η κάθε μία απ’ αυτές ν’ αφήνει ένα θετικό αποτύπωμα και να αποφεύγει τις φανφάρες για λόγους εντυπωσιασμού, κάτι που το είδαμε πολύ πρόσφατα στον τόπο μας. Ο άλλος έκανε εγκαίνια λειτουργίας υπηρεσίας με την παρουσία του Κικίλια στην εκδήλωση, αναρτώντας σχετική πλάκα! Μία λεπτομέρεια: ουδέποτε ο Κικίλιας έκανε εγκαίνια, διότι ουδέποτε επισκέφτηκε το νοσοκομείο!

❖ ΤΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ!
Επ’ ευκαιρία, να χαιρετίσουμε την προσπάθεια αναβάθμισης στον χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου «Χ/Κώστα» με την «Λαπαροσκοπική Χειρουργική Ενδοσκοπικών αδένων» που εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. Σ’ αυτή την πράξη αναβάθμισης πρωτοστατεί ο γνωστός χειρουργός του Νοσοκομείου «Χ/κώστα» Φίλιππας Σιάκκας ο οποίος είχε «πικραθεί» και μαζί μ’ αυτόν το ίδιο το Νοσοκομείο από το σύστημα Πολάκη και την παρέα που το διοικούσε!

❁ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...
Σ’ αυτή την νέα προσπάθεια αναβάθμισης έπαιξαν σημαντικό ρόλο Ιατροί Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονικής και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το «Χ/κώστα» μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος αφήνει πίσω τη μιζέρια ενός κακού διαλείμματος του παρελθόντος. Το Νοσοκομείο που για δεκάδες χρόνια κρατούσε στα χέρια του την υγεία των Ηπειρωτών όλων και στο οποίο έβαλε την σφραγίδα του ο αείμνηστος Διαμάντης Κασιούμης, ο οποίος ήταν και ο πρωτεργάτης της δημιουργίας Ιατρικής σχολής στα Γιάννινα επικουρούμενος από τον είμνηστο Μιχάλη Παντελή, τον καθηγητή Λώλη, τον Λ. Καλογιάννη και φυσικά τον ευπατρίδη Ευαγ. Αβέρωφ, ο οποίος πίεσε τον Κ. Καραμανλή να δημιουργήσει την Ιατρική Σχολή στα Ιωάννινα. Να τα λέμε κι αυτά και να μην τ’ αφήνουμε να τα πλακώνει η λησμονιά. Κάποιοι άνθρωποι στο πέρασμά τους άφησαν την δική τους σφραγίδα όπως έγινε και με τον αείμνηστο Μυλωνά που με τις δικές του ενέργειες επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου στήθηκε το Πανεπιστήμιο το 1964!

■ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ...
Έχει η Κροατία Μαρμάρι και το μπέρδεψαν οι Ελληνοτουρίστες του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κοσμογυρισμένοι! Αγνοούσαν το Μαρμάρι Ευβοίας και γνώριζαν πολύ καλά τις ακτές της Κροατίας τα Συριζόπουλα που ξεσήκωσαν κακό χαμό όταν είδαν να προβάλλεται το Μαρμάρι μέσα από την τουριστική καμπάνια του υπουργείου τουρισμού. Κροατία στην Εύβοια... γιοκ λοιπόν όπως κατά τους Τούρκους πιλότους που κάποτε είπαν Μάλτα γιοκ!

❖ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ!
Όταν τους πήραν χαμπάρι ότι είχαν φάει αμάσητο το fake news το γύρισαν το παραμύθι κι’ άρχισαν να ουρλιάζουν σαν τα σκυλιά για την καμπάνια 32 εκ. ευρώ που ξόδεψε το υπουργείο! Λέω σαν τα σκυλιά, τα οποία το ένα ακολουθεί το άλλο στο γαύγισμα χωρίς να έχουν ιδιαίτερο λόγο και όταν το πρώτο που γαυγίζει από κάτι φοβήθηκε.

❁ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ...
Με κάτι τέτοια και πολλά άλλα είναι ζήτημα χρόνου να βάλει μπροστά την μονάδα (1) στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ των Τσιπραίων, των Πολάκηδων και των Καρανικαίων. Με το ζόρι κρατιούνται στο 20% αν δεν τους κρατούν οι δημοσκόποι για να έχουν να δουλεύουν την κοινή γνώμη!

■ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ...
Αλλά που να γνωρίζουν την υπόλοιπη Ελλάδα τα παιδιά αυτά όταν μπερδεύουν την Λέσβο με την Μυτιλήνη και όταν γι’ αυτούς δεν έχει σύνορα το Αιγαίο. Γι’ αυτούς τα σύνορα είναι Πειραιώς και πλατεία Κουμουνδούρου και για τον Καρανίκα η δεξιά πλευρά της Λ. Συγγρού κατεβαίνοντας προς Φάληρο. Ωστόσο, τρεις μέρες έπαιζαν μεταξύ Μαρμάρι και Κροατίας στέλνοντας τουρίστες στις Κροατικές ακτές, όχι πως το έχαψαν οι Έλληνες, αλλά μία αμφιβολία την έπαθαν για λίγο. Πάντως, ο πρώτος που το έχαψε ήταν ο τιτανοτεράστιος καθοδηγητής Κ. Βαξεβάνης κι απο κει, σαν τα σκυλιά που λέγαμε, το πήραν όλα τ’ άλλα κουτάβια τύπου Αντώναρου κι άρχισαν το αλίχτισμα!

❖ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ...
Αν πάρουμε σοβαρά την δέσμευση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφίας Νικολάου για απομάκρυνση των φυλακών Σταυρακίου, τότε κάτι καλό πάει να γίνει και σ’ αυτό τον τόπο. Η κ. Νικολάου απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μαρίας Κεφάλα δεσμεύτηκε να εντάξει και το κατάστημα κράτησης Ιωαννίνων μέσα στα πέντε νέα καταστήματα που θα δημιουργηθούν στη χώρα. Να το δούμε και να μη το πιστέψουμε όταν επί δεκαετίες φεύγουν οι φυλακές Σταυρακίου κι όλο εκεί μένουν. Ούτε στους ίδιους τους κρατούμενους δεν περιποιεί τιμή αυτό το κατάστημα κράτησης που μόνο σύγχρονο δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει, όπως την ίδια ελπίδα τρέφουμε με την αξιοποίηση του παλιού Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα τώρα που την ευθύνη έχει ο Αντώνης Μπέζας!

❁ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ!
Γράψε ότι θες αρκεί να γράψεις το όνομα σωστά έλεγαν οι παλιότεροι. Εμείς το κάναμε από την ανάποδη! Μια καλη κουβέντα πήγα να γράψω για συνεργάτη πολιτικού και ο δαίμων της γραφίδας άλλαξε το όνομα. Επιβάλλεται η διόρθωση και το Σεβαστή να γίνει προς το ορθότερο Ελισάβετ Τάτση για να μην παρεξηγηθούν γονείς, συγγενείς και κυρίως ο νονός που άλλαξε το όνομα όταν την βουτούσε στην κολυμβήθρα. Ελισάβετ είναι το όνομα της συνεργάτιδας της Μαρίας Κεφάλα, η οποία αν και νέα στο πολιτικό κουρμπέτι, δεν υπολείπεται άλλων έμπειρων στελεχών άλλων πολιτικών γραφείων. Ένα λάθος έφτανε για να φιλοξενηθεί για δεύτερη φορά στην στήλη η Ελισάβετ!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.