Comp 1

Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ!..

Μία ερώτηση θα ήθελα να υποβάλλω στους δύο… αγαπημένους μας πρώην Πρωθυπουργούς, τον κύριο Καραμανλή και τον κ. Σαμαρά: Βρήκαν αναλόγιο που πρόβλεπε συμμετοχή σημαντικών προσώπων ως ακροατών και προ παντός πλήθος T.V. καναλιών. Εκεί εκδήλωσαν τις… ανησυχίες τους για την πατρίδα και για όλους μας και τις εκδήλωσαν εκ βάθους καρδίας!

Ερωτώ λοιπόν: Έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι για τα όσα εξήλθαν από το έρκος των οδόντων τους; Όταν το βράδυ ξάπλωσαν να κοιμηθούν, υποθέτω χωρίς υποβοήθηση, ήταν όπως έδειχναν τα πρόσωπά τους τόσο χαρούμενοι για τα λεχθέντα, εναντίον τίνος τάχα και για ποιο λόγο; Χρημάτισαν και οι δύο Πρωθυπουργοί της Ελλάδας. Έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές τους θητείες και τις επιλογές τους στους συνεργάτες τους και τις δράσεις τους;

Δεν θα επεκτείνω περισσότερο το πολύκλαδο ερώτημά μου, επειδή θέλω κάπου να καταλήξω.

Ο μεν κ. Κώστας Καραμανλής, πιο έξυπνα ποιών, αφού αποχώρησε από την αυτοδίκαια υποχρέωσή του να συμμετέχει δια ψήφου στα τεκταινόμενα, εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις εξωτερικές απειλές από σχεδόν όλους τους γείτονές μας, χωρίς να προτείνει κάποια συγκεκριμένη δράση από τους κυβερνώντες ομοϊδεάτες του, εκτός από αυτήν που εμείς οι απλοί πολίτες διαισθανόμαστε: Πόλεμο με κάθε έναν που τολμά να… αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Κλείσιμο των συνόρων και πόλεμο! Όπως επί παραδείγματι όταν εκείνος είπε στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ: Μολών λαβέ!

Βέβαια από τότε ακολούθησαν πολλά μέχρι την… περίφημη «Συμφωνία των Πρεσπών» που υπογράφτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ… συναινούντος ενός φιλικού του προσώπου με 10 βουλευτές οι οποίοι κατάπιαν την «συμφωνία» αμάσητη!

Παρέλειψε βέβαια σκόπιμα ο κ. Καραμανλής: Την συμφωνία αμοιβαίας συνδρομής με μία Ευρωπαϊκή υπερδύναμη την Γαλλία, όνειρο άπιαστο από όλες τις Ελληνικές Κυβερνήσεις. Τις συμφωνίες με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και την περίφημη ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Αμερικάνικο Κογκρέσο, η οποία φρέναρε ουσιαστικά τις ορέξεις του κουμπάρου του Ερντογάν. Τέλος πάντων αυτά κάνουν τζιζ και δεν τα… συζητάμε!

Είπε όμως αυτά που ήθελε να πει ο κ. Κώστας Καραμανλής και ξεθύμανε!

Ερχόμαστε τώρα στον… «υπότροπο» τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Αυτόν ο οποίος κατάφερε να επαναφέρει στην Πρωθυπουργία της χώρας τον ημιθανή Ανδρέα Παπανδρέου και δεν κάθισε να μελετήσει ποιοι και γιατί τον έσπρωξαν και τον υποστήριξαν να το κάνει αυτό!

Εκείνος μπορεί να κρίνει όλα αυτά ευνοϊκά για τον εαυτό του. Η Ιστορία όμως;

Ανέλαβε την Πρωθυπουργία στην πιο δύσκολη εποχή των νεωτέρων χρόνων της Πατρίδας μας και έπεσε μέχρι… θανάτου με τα μούτρα στην διάσωσή της. Δεν τα κατάφερε, επειδή εν γνώσει του έβλεπε να «γκαζώνει» έχοντας μπροστά του έναν τοίχο!

Έπεσε ηρωικά και μετά μία μαύρη τεσσεραμισοετία βρέθηκε ένας ηγέτης της παράταξής του, ο οποίος μπήκε δυναμικά και ανέλαβε την ανοικοδόμηση των ερειπίων.

Και… ώ του θαύματος τα καταφέρνει καλά μολονότι βρήκε μπροστά του ένα σωρό αντιξοότητες. Κορωνοϊό, πολέμους, πλημμύρες, φωτιές, ατυχήματα και προ παντός μια Διεθνή οικονομική κρίση, τα αποτελέσματα της οποίας οι… αναθαρρήσαντες αντίπαλοι της ίδιας της παράταξής του προσπαθούν να του τα φορτώσουν.

Στο ίδιο πανομοιότυπο μοτίβο… δρουν και τα περιθωριακά κατασκευάσματα των ακροδεξιών μορφωμάτων.

Έρχεται τώρα ο κ. Αντώνης και αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι κακώς η Κυβέρνηση της παράταξής του δεν προσεταιρίζεται αυτά τα μορφώματα, που εκπροσωπούνται από τον Βελόπουλο, τον Στίγκα (Κασιδιάρη), την… «Νίκη» και δεν συμμαζεύεται.

Κύριε Αντώνη μου είσαι σοβαρός;

Μαζί με τον προαναφερθέντα κ. Κώστα Καραμανλή αφήστε κι εμάς τους απλούς οπαδούς σας να έχουμε σχηματισμένη γνώμη για όλους σας.

Γι - Πας