Comp 1

Προσκήνιο- Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΧΑΔΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ!..

«Ως πότε παλικάρια θα ζώμεν στα στενά»; Προτίμησα ν’ αρχίσω σήμερα με αυτόν τον στίχο από το Θούριο του Ρήγα για να βροντοφωνάξω μαζί με όλους τους Έλληνες το… φτάνει πια με τους Αλβανούς και τους ηγέτες τους!

Δεν θ’ αρχίσω από παλιότερα παρά μόνο από πολύ πρόσφατα, από την 28η Οκτωβρίου 1940, όταν οι Ιταλοί Φασίστες του Μουσολίνι, πιασμένοι χέρι – χέρι με τους Αλβανούς συμμάχους τους, επιτέθηκαν εναντίον της Ελλάδας και πήραν το σκληρό μάθημά τους από την Ελληνική ψυχή που απάντησε στα σιδερόφρακτα στίφη με μια δυνατή ιαχή: Αέρααα!

Κι αυτοί… χεσ…νοι από τον τρόμο τους περίμεναν τα στούκας του Χίτλερ για να τους βγάλουν από το… αδιέξοδο!

Όταν ο Χίτλερ «πάει καλιά» του από τους συμμάχους και τον πριμοδοτούμενο απ’ αυτούς κόκκινο στρατό, αυτοί οι… «βρωμιάρηδες» Αλβανοί αρπάχτηκαν από τις… συμφωνίες του Τσώρτσιλ και του Στάλιν κι εντάχτηκαν στον δεύτερο σαν «δορυφόρος» για να τους… μυρίσει η ανάσα τους από την πείνα για μια ολόκληρη πενηνταετία, μη ξεχνώντας όμως να βασανίζουν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου με απίθανους τρόπους. Γεννιτσαρισμό, εξορίες, αφανισμό περιουσιών, θρησκευτικές απαγορεύσεις, κλπ.

Μπορεί κάποιος που έκανε τον σταυρό του στο σπίτι να καταδίδονταν και να εξορίζονταν!

Καταπατώντας κάθε έννοια διεθνών κανόνων για τις αναγνωρισμένες μειονότητες, μέχρι που χάραζε η… αυγή του 1990 με την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και του καθεστώτος του στυγερού δολοφόνου των Ελλήνων Εμβέρ Χότζα και των διαδόχων του.

Μέσα σε αυτούς βρίσκονταν και όλα τα «καλόπαιδα» που φόρεσαν τον μανδύα του… δημοκράτη και πασχίζουν ακόμα να βρουν από πού θα… βυζάξουν περισσότερα. Την πρώτη «αγελάδα» που βρήκαν να βυζάξουν ήταν η Ελλάδα, η οποία αγωνιούσε για την τύχη των μαρτυρικών παιδιών της και μαζί μ’ αυτά… τάισε και τους Αλβανούς, μη κρατώντας τους καμιά κακία για τα προηγηθέντα γεγονότα!

Και ούτε ήταν σωστό να εχθρεύεται όλους τους γείτονές της, αν και ήταν η μόνη χώρα των Βαλκανίων που βρέθηκε στην Δύση, πληρώνοντας με δεύτερο αιματηρότερο πόλεμο και ερείπια αυτήν τη θέση. Δεν… χάρισε στην Ελλάδα κανένας και τίποτε, χωρίς το αίμα των παιδιών της και ούτε φταίει η Ελλάδα για τα πενηντάχρονα βάσανα των γειτόνων της μέσα στο Κομμουνιστικό μπλοκ.

Επομένως δεν χρωστάει και τίποτε σε κανέναν από αυτούς, ώστε να της… ζητούν και τα ρέστα μερικοί, όπως οι κάτοικοι της «Βαρδαρίας», που θέλουν σώνει και καλά να μονοπωλήσουν το ιερό όνομα των πανάρχαιων Ελλήνων Μακεδόνων κόντρα στα ιστορικά δεδομένα. 

Και των… περιφερομένων για συμμαχίες από την Μόσχα, την Κίνα και τώρα την Τουρκία, Αλβανών, οι οποίοι λησμόνησαν την συμμαχία τους με τον φασισμό – ναζισμό του 1940, την γενοκτονία των Ελλήνων της Θεσπρωτίας με την εκτέλεση των προκρίτων της στην Παραμυθιά και τώρα ζητούν τις… περιουσίες αυτών των προδοτών, που έντρομοι αποχώρησαν αυτοβούλως στην «φωλιά» τους την Αλβανία καταδικασθέντες για την προδοσία τους από επίσημα δικαστήρια μετά τον πόλεμο.

Η Ελλάδα τάισε τους Αλβανούς μετά το 1990 και είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από αυτούς πρόκοψαν με τις δουλειές που τους προσφέρθηκαν και αρκετοί εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα και ζουν ειρηνικά. 

Πολλοί όμως και… όλα τα κατακάθια αυτής της χώρας, πριμοδοτούμενοι από τις ηγεσίες της κρυφά και φανερά γεμίζουν καθημερινά τα αστυνομικά δελτία της Δημοκρατικής Ελλάδας με τις φοβερές παραβάσεις τους, αρχίζοντας από τις δολοφονίες, στυγερές οι περισσότερες και καταλήγοντας στις ληστείες και το εμπόριο ναρκωτικών, που είναι και ο… τροφοδότης της σημερινής Αλβανίας.

Αν ο κ. Ράμα, παιδί κι αυτό της εποχής του Χότζα, θεωρεί την δημοκρατική αντιμετώπιση των εγκληματιών από τις αρχές της Ελλάδας ως… «βασανιστήρια» των Αλβανών συμπατριωτών του ενόχων παντός εγκλήματος που διαπράττουν, τότε με γειά του και με χαρά του. Όποιος έχει μάτια βλέπει! Μόνο που και η Ελλάδα θα πρέπει κάποτε να σταματήσει τα χάδια προς τους Αλβανούς.

Γι - Πας