Comp 1

Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ!

Δεν θέλησα τις προηγούμενες μέρες να απομακρυνθώ από την επιβεβλημένη θρησκευτική κατάνυξη που άρμοζε σε όσους δεν θέλουν σώνει και καλά να χυδαιολογούν ασύστολα.

Νομίζω ο λαός μας στην συντριπτική του πλειοψηφία ευτυχώς δεν απομακρύνθηκε από τις παραδόσεις του και ούτε βέβαια είναι διατεθειμένος ν’ ακολουθήσει εκείνους που νομίζουν ότι μπορεί να εκμεταλλευτούν την πίστη του.

Τώρα όμως, με την ευκαιρία των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου όλοι οι χυδαίοι… ξεσάλωσαν και ευρισκόμενοι παρασάγγας από την δεδομένη πρωτιά της σοβαρότητας, της σοβαρότητας η οποία ανασήκωσε την Ελλάδα από την μεγάλη πτώση της και της έδωσε ξανά τις προοπτικές της αξιοπρέπειας και της πορείας που της αξίζει μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, προσπαθούν στριμωχνόμενοι να καταλάβουν κάποια θέση που να τους δίνει προοπτικές επιβίωσης ως κομματικών οργανισμών. Είναι τόσο εμφανής αυτή η προσπάθεια, ώστε να γίνονται καταγέλαστοι όσοι ήταν σίγουροι για την τέταρτη θέση και επέκεινα… εξασφαλίζοντας «τα προς το ζην» κυρίως στις Ευρωεκλογές, όπου τόσο η αποχή ήταν πάντα μεγάλη, αλλά και η ψήφος… «χαλαρή».

Έκαναν το μεγάλο λάθος να… ριχτούν όλοι στην Ν.Δ. και τον αρχηγό της, ο οποίος απέχει πολύ σε πολιτική αξία και διεθνή αναγνώριση και έχει εξασφαλίσει πολύ πρόσφατα την αναγνώριση του Ελληνικού λαού σε Εθνικές εκλογές παίρνοντας την αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο.

Η ομαδική επίθεση σε τέτοια πρόσωπα κατά κανόνα αποβαίνει υπέρ τους. Είναι κανόνας και θα το διαπιστώσουν όλοι στις Ευρωεκλογές. Αλήθεια μήπως πρόσεξε κάποιος τα επιχειρήματα της… ομαδικής επίθεσης προς την Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ο ένας διατείνεται ότι θα… ξεσκίσει όποιον κυνηγήσει αυτούς που συμφωνούν μαζί του!

Καλέ τι λέτε; Η σύζυγος… του συζύγου αποφάσισε να… «ξεσκίσει τη γάτα»! Μεγάλη κουβέντα, ενώ την προηγούμενη μίλησε για… «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά» και… ένας «θαυμαστής» του είπε πως ήταν σχήμα λόγου, όπως το… παγωτό που σκοτώνει! Βρε τον Αρούλη μας!

Άλλοι ζητούν περίπου… κήρυξη πολέμου στην Τουρκία, επειδή ο Ερντογάν έκανε τζαμί την «Μονή της Χώρας», καθ’ ήν στιγμή η αρμόδια επί του θέματος Unesco ποιεί την νήσαν, όπως εξακολουθεί να την ποιεί ακόμα για την Αγιά Σοφιά. Ή μακάρι να… κλειστούν τα σύνορα στον Ράμα, επειδή αποφάσισε άκαιρα να κάνει μια ομιλία στους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα κι ακόμα επειδή η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε να προεδρεύσει σε ένα «ανύπαρκτο Κράτος»!

Αυτά τα… φαιδρά συμβαίνουν μεταξύ των δύο που διεκδικούν την δεύτερη και τρίτη θέση στον εκλογικό χάρτη και κρίμα που ο προσωρινά δεύτερος στις δημοσκοπήσεις έχασε την θέση του λόγω ανικανότητας. Θα το διαπιστώσει με συντριβή το βράδυ των εκλογών και απ’ εκεί, αν διαθέτει ακόμα κάποια ψήγματα εξυπνάδας, ας κάνει την αυτοκριτική του, αν δεν τον κατασπαράξουν οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του! Όλοι οι άλλοι ακολουθούν πανομοιότυπα τους προηγούμενους!

Τα μηνύματα των Ευρωεκλογών είναι δύο πολύ βασικά. Αφ’ ενός μεν να επιλεγούν τα κατάλληλα πρόσωπα σε όλους τους κομματικούς οργανισμούς, ώστε να μην παρατηρηθούν τα καταφανώς αισχρά φαινόμενα της προηγούμενης περιόδου από την ακαταλληλότητα των εκλεγέντων προσώπων.

Ένας… γελοίος της Ν.Δ. και άλλοι υπογράφοντες και συντάσσοντας ψηφίσματα εναντίον της πατρίδας τους, ή ακόμα και να κατηγορούνται επίσημα στο Ευρωκοινοβούλιο για βιασμό και ξυλοδαρμό! Και αυτοί να είναι και πάλι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις νέες εκλογές! Προσοχή λοιπόν στα πρόσωπα.

Το άλλο σοβαρό μήνυμα είναι η σκέψη για το ποιο κόμμα είναι σε θέση να προωθεί τα συμφέροντα της Πατρίδας μας στην ολοένα και πιο ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση πέρα από φρούδα συνθήματα και ιδεολογίες, μερικές από τις οποίες μισούν την Ευρωπαϊκή ιδέα. Πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός έχει διδαχτεί για να πράξει ανάλογα.

Γι - Πας