Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΙ «ΔΗΛΩΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ!..

Τι ήταν αυτό πάλι; Τον Πάπα Φραγκίσκο τον είχα σαν ένα προσγειωμένο Χριστιανό Καθολικό βέβαια, ο οποίος με τις παρεμβάσεις του πολλές φορές αποσπούσε την συμπάθεια όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και δόγματος ενδοχριστιανικά. Θα περίμεναν βέβαια πολλοί την πιο ριζική και αποτελεσματική παρέμβασή του στο αποκαλυφθέν μεγάλο σκάνδαλο των σεξουαλικών βιασμών σε αγόρια, τα οποία ανήμπορα είχαν βρεθεί στην επίβλεψη της Καθολικής Εκκλησίας.

Τα πάντοτε εύστοχα Χριστιανικά λόγια του δεν ήταν δυνατό να ικανοποιήσουν όλους αυτούς που με προσοχή παρακολουθούν τα λόγια του. Χρειάζονταν ριζικές και αποτελεσματικές ενέργειες, οι οποίες θα απέτρεπαν στο μέλλον τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις από εκπροσώπους μιας μεγάλης Εκκλησίας.

Αυτό δεν έγινε και έδειξε ότι και αυτός ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας… τρέμει τα «κονκλάβια» και τις «αναμμένες φωτιές», όπου δεν επιθυμεί και δεν μπορεί να βάλει την δεξιά του και να βγάλει φλεγόμενα κάστανα! Όταν ο Ιησούς Χριστός κάλεσε τον Πέτρο να βαδίσει στην θάλασσα για να Τον συναντήσει και εκείνος… διστάζοντας αρνήθηκε, τον αποκάλεσε ολιγόπιστο! Τέλος πάντων και στην προκειμένη περίπτωση θα περίμενε κάποιος ανεξάρτητος τρίτος διαφορετική συμπεριφορά από κάποιον που ενστερνίστηκε το «αλάθητον» και συνεχώς λαβαίνει θέση για τα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως, τα οποία προκαλούν μεγάλες δυστυχίες σε ομάδες αθώων πληθυσμών ανθρώπων.

Έκπληκτοι τον ακούσαμε προ ημερών να μιλάει από το επίσημο «παράθυρο» της Αγίας Έδρας προς τους πιστούς της Πλατείας του Αγίου Πέτρου της Ρώμης και να καλεί τους Ουκρανούς να σηκώσουν «λευκή σημαία» και να συνθηκολογήσουν με εκείνον που τόσο βάναυσα τους επιτέθηκε «πάση δυνάμει» μπροστά στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας… όλων μας!

Έπεσα από τα σύννεφα! Για πρώτη φορά άκουσα λόγια από το στόμα ενός που θεωρούσα ότι πάντοτε μέτραγε αυτά τα λόγια! Ύστερα από κάποιες πιο ώριμες σκέψεις νομίζω πως κατάλαβα. Όντως αυτά τα λόγια θεωρώ ότι και πάλι είναι «μετρημένα». 

Ο Πάπας Φραγκίσκος παρ’ ότι πήγαινε να τα μπουρδουκλώσει φάνηκε σαφώς ότι μίλαγε κάτω από επήρεια πολλών γεγονότων. Γεγονότων τα οποία συνδέονται με την μεγάλη συμπάθεια του… Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών Κύριλου με τον Πόυτιν, στο οποίο συγχωρεί τα πάντα, ακόμα και τον παράλογο πόλεμό του. κατά… τύχη αυτήν την εποχή ο προαναφερθείς Πατριάρχης πασών των Ρωσιών έχει διαρρήξει απολύτως τις σχέσεις του με τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος αναγνώρισε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και έτσι η ορθοδοξία αυτήν  την εποχή είναι διχασμένη και όχι από… «μικρά» κομμάτια της. 

Αυτήν την εποχή βρήκε ο Πάπας Φραγκίσκος να παρέμβει και να πάρει «πολιτική θέση» σαφή, σαφέστατη  εκεί που… δεν τον σπέρνουν και όπου αγωνίζεται ολόκληρη η ανθροπώτητα να αποφύγει έναν απευκταίο από όλους «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»! Και ο Πάπας Φραγκίσκος παίρνει κατάφορη θέση υπέρ του αδικούντος, ο οποίος εκμεταλλεύεται την μεγάλη κληρονομιά του από την Ε.Σ.Σ.Δ., κυρίως όσον αφορά στα πανίσχυρα όπλα ακόμα και στα πυρηνικά. 

Μια τέτοια… «αδιάφορη» στάση είχε τηρήσει και στην δεκαετία του 1930 ο τότε Πάπας, δεν θυμάμαι ποιος, για τις δραστηριότητες του τότε ηγέτη του ναζισμού, ο οποίος δημιούργησε τον «Άξωνα» με τον «δικό του» Μουσολίνι και Χίρο-Χίτο και αιματοκύλισαν την οικουμένη με τις… ευλογίες του. (του Πάπα). 

Όπως φαίνεται, ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο του Μπουένος Άιρες το 2013, εκλεγόμενος Πάπας και ζητώντας το όνομα Φραγκίσκος, δεν ήθελε στ’ αλήθεια να διδαχτεί από την ζωή του Αγίου της Ασίζης, αλλά απλά να ακολουθήσει τις πολιτικές συμφερόντων της Καθολικής Εκκλησίας, όπως και όλοι οι προκάτοχοί του.

Γι - Πας