Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ!..

Έγραφα προ ημερών για τις… περίφημες «καταλήψεις», αισχρές παρανομίες που ταλανίζουν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, εμποδίζουν την εκπαίδευση των φοιτητών τους και εγκαταλείπουν κατά κανόνα ζημιές, οι οποίες φυσικά αντιμετωπίζονται από τους προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων, για τους οποίους οι αρμόδιοί τους… χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ανεπάρκειά τους!

Νάσου τώρα τα περίφημα… «μπλόκα» των αγροτών στους Ελληνικούς δρόμους, οι οποίοι… στέλνουν καραμπινάτα τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση για αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων και προπαντός αναστάτωση των μεγαλουπόλεων από την παρουσία των τρακτέρ τους. Αυτήν την φορά οι Έλληνες Αγρότες δείχνουν να μιμούνται τους Ευρωπαίους αγρότες, οι οποίοι αναστατώνουν ολόκληρη την Ευρώπη.

Το λέω αυτό επειδή οι Έλληνες αγρότες, από τότε που ανακάλυψαν την λέξη «επιδότηση», ανακάλυψαν επίσης και τους αποκλεισμούς των δρόμων. Ποιος ξεχνάει την αρχή με την προεκλογική διανομή πενηντάρικων από τον αείμνηστο Ράλλη, την θρασύτατη «δήλωση» των 10-15 «μαναριών» για κοπάδια εκατοντάδων προβάτων και των λιθόκτιστων σταύλων για μεγαλοπρεπή εργοστάσια, τις ουρές των γεμάτων φορτηγών με τους… «πεσάδες» πορτοκάλια, προς τις χωματερές για ζύγιση και αποζημίωση και τόσα άλλα.

Ύστερα… ανακάλυψαν τα τρακτέρ αγορασμένα με «ευρωπαϊκά δάνεια» φυσικά, τα οποία κινούνται με πετρέλαιο επιδοτούμενο. Και επειδή τα στρέμματα του καθένα δεν δικαιολογούν και από ένα τρακτέρ για την κάθε οικογένεια, είπαν να τα χρησιμοποιούν για εκβιαστικούς αποκλεισμούς των όχι και εύκολων και πολλών δρόμων της πατρίδας μας για… αύξηση των «επιδοτήσεων», όπως π.χ. για το βαμβάκι… «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» κλπ., κλπ.!

Γινήκαμε ρεζίλι σ’ ολόκληρη την Ευρώπη σαν… φτωχομπινέδες, τεμπελχανάδες, που ζούσαμε με αδούλεφτα χρήματα.

Τώρα βέβαια αυτοί που μας κοροϊδεύαν κάνουν τα ίδια και χειρότερα και οι… «δικοί μας» βρήκαν ευκαιρία να σκληρύνουν την στάση τους.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση βρέθηκε στο πλευρό τους επισκεπτόμενη με τους δυστυχείς αρχηγίσκους της τα μπλόκα και υποσχόμενη όταν «τ’ αϊ κουκ» βρεθεί στην εξουσία -πώς τάχα;- θα δώσει στους αγρότες και του πουλιού το γάλα, φτιάχνοντας ακόμα και τα γκαράζ των «μερσεντές» που διατηρούν στις πολυτελείς τους βίλες.

Ας με συγχωρήσουν οι… «ντανιελόπληκτοι» αγρότες της Θεσσαλίας. Δεν θέλω να κάνω μπλακ χιούμορ. Αναφέρομαι επί πραγματικών γεγονότων και ασφαλώς συμπαρίσταμαι στην δυστυχία που έτυχε από τις καιρικές συνθήκες να τους βρει.

Αναφέρομαι στα γεγονότα, που ένας νέος αγρότης ανακοίνωσε φεύγοντας από τα μπλόκα, αρνούμενος να συμμετάσχει σε εκδήλωση που καταταλαιπωρεί όλες τις άλλες λαϊκές τάξεις, επειδή κάποιοι άλλοι καλοζούν με τις «επιδοτήσεις» που προαναφέρθηκαν και δεν θέλουν να ζήσουν σαν πραγματικοί αγρότες καλλιεργώντας την γη τους με απόδοση πραγματικού πλούτου.

Ο ίδιος ανέφερε την διαφορά της απόδοσης ενός στρέμματος σε σιτάρι, που ασφαλώς χρειάζεται επιδότηση για να βγει στον προϋπολογισμό, με την απόδοση του ίδιου στρέμματος σε ντομάτα που όχι μόνο ικανοποιεί άνετα τον προϋπολογισμό και όλα τα έξοδα, αλλά αφήνει και σημαντικό κέρδος.

Χρειάζεται βέβαια αυτό το στρέμμα να το μεταχειριστεί ανάλογα ένας πραγματικός αγρότης που σέβεται τη γη του αλλά και όλους εκείνους που τον βοηθούν, όπως και εκείνους που θα ζήσουν από την παραγωγή του.

Και ασφαλώς δεν θα φτάσει ποτέ να πει στους άλλους: Κοιτάξτε αν εγώ δεν καλλιεργήσω θα πεινάσετε!

Τι αλαζονική φράση είναι αυτή που… επιδοτείται από το σύνολο της αντιπολίτευσης από την άκρα αριστερά μέχρι και την ακρότατη δεξιά συνασπισμένη; Πώς είναι δυνατόν να εκστομίζονται τέτοιες κουβέντες από υποτίθεται διαθέτοντες τον κοινόν νουν ανθρώπους;

Θα ήταν ωραίο να ακουστεί από τους γιατρούς: Αν εμείς δεν πάμε στα νοσοκομεία θα πεθάνετε; Από τους φουρναραίους ότι δεν θα φτιάχνουν ψωμί; Ή μακάρι από τους παπάδες ότι δεν θα τελούν νεκρώσιμες ακολουθίες; Λέω τώρα!

Υπάρχουν βέβαια κάποιες δράσεις για την διεκδίκηση συμφερόντων κάποιας τάξης, αλλά όχι κι έτσι… Κλείνουμε τους δρόμους επειδή έχουμε τρακτέρ κι όποιον πάρει ο χάρος στην κυριολεξία;

Για συνέλθετε λιγάκι κύριοι αγρότες!

Γι - Πας