Προσκήνιο - Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝ… «ΟΥ ΠΑΙΚΤΟΙΣ»!

Μολονότι πιστεύω ακράδαντα ότι το θέμα του… γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ενδιαφέρει πολύ λιγότερο από άλλα σοβαρά θέματα τον Ελληνικό λαό και μάλιστα οι «ενδιαφερόμενοι» στην συντριπτική τους πλειοψηφία αναφέρονται σε αυτό το «θέμα» με σκωπτικό τρόπο, εντούτοις σήμερα, μια και γίνεται τόσος ντόρος αποφάσισα κι εγώ να ασχοληθώ!

Η πιο σοβαρή μέχρι τώρα είναι η επίσημη Εκκλησία, η οποία δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πει και πολλά πράγματα, αφού αυτά είναι ξεκαθαρισμένα από τις πάγιες «γραφές». Συμμετέχουν βέβαια οι αυτοανακηρυσσόμενοι κατά καιρούς… «Ηρακλείς» της τσαμπουνώντας τις διάφορες κοτσάνες τους με τις οποίες αυτορεζιλεύονται.

Έτσι… ο χορός καλά κρατεί μια και οι… «προοδευτικοί» αποφάσισαν να βρουν θέμα για αντιπολίτευση και το… πήραν στην πλάτη τους. Άλλωστε ο «προοδευτικός» αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε και το φύλο του τέκνου που θέλει να αποχτήσει σε… αγορασμένη (έχει χρήμα) «μήτρα»!

Προσωπικά λοιπόν πιστεύω ότι το «σύμφωνο συμβίωσης» φτιαγμένο με κάθε λεπτομέρεια στα δικηγορικά και συμβολαιογραφικά γραφεία είναι υπεραρκετό για να καλύψει όλες τις λεπτομέρειες και επιθυμίες των ζευγαριών αυτών, τα οποία υπήρχαν πάντοτε και κρύβονταν φοβούμενα την «κατακραυγή της κοινωνίας»! Τώρα πια δεν την φοβούνται και καλά κάνουν.

Άλλωστε στα δικηγορικά και συμβολαιογραφικά γραφεία προσφεύγουν πλέον και πολλά ετερόφυλα ζευγάρια, ιδιαίτερα όταν το ένα μέλος εκ των δύο διαθέτει μεγάλη περιουσία, ή και τα δύο, ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στον οικονομικό τομέα. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς «φίλους»!

Βλέπετε για πολλούς λόγους έχουν αυξηθεί και τα διαζύγια και είναι απαραίτητο να είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα.

Για λόγους όμως τους οποίους προσωπικά δεν είμαι σε θέση να τους κατανοήσω τα ομόφυλα ζευγάρια προχώρησαν παραπέρα και θέλουν ο δεσμός τους να επικυρωθεί με «γάμο»! Το θέτουν σαν όρο των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων»!

Η Εκκλησία από την μεριά της δεν έχει μόνο λόγο, αλλά υποχρέωση να υπενθυμίσει σε όλους ότι ο γάμος αποτελεί «μυστήριο» και επομένως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν απολύτως να καπηλευτεί αυτό το μυστήριο και να το εντάξει σε διάφορα καραγκιοζιλίκια, όπως επιζητούν οι ενδιαφερόμενοι.

Απομένουν επομένως οι νομικοί τρόποι των εξωεκκλησιαστικών αρχών να ρυθμίζουν αυτά τα θέματα, προσφεύγοντας πέραν των δικηγορικών και συμβολαιογραφικών γραφείων και στα Δημαρχεία για κάποια τελετή, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους λεγόμενους «πολιτικούς γάμους» των ετερόφυλων ζευγαριών με τις ανάλογες βέβαια τροποποιήσεις για τους δεσμούς «όμοιων φύλων»!

Αυτό το θέμα λύθηκε και εφαρμόζεται ήδη από ετών σε πολλά αποκαλούμενα «προηγμένα» κράτη! Προσωπικά δεν διαφωνώ ούτε και έχω να προτείνω κάτι άλλο από αυτό που οι ίδιοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν και… πράττουν.

Πιστεύω επίσης ότι, όπως και στα ετερόφυλα ζευγάρια, θα υπάρχουν χωρισμοί και διαζύγια και θα ισχύει η ανάλογη νομολογία.

Προκύπτει όμως αμείλικτο το θέμα της «τεκνοθεσίας» (καινούργια λέξη μια και η τεκνοποίηση απευθείας αυτών των ζευγαριών είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη). Εδώ πλέον είμαι και εγώ κάθετος. Με τα παιδιά και τις θεοδοσμένες ψυχούλες τους δεν έχει το δικαίωμα να παίζει κανένας! Με ποιο δικαίωμα θα υποχρεώσει κάποιος δικηγόρος ή συμβολαιογράφος μια αθώα ψυχή να αναπτυχθεί και να ζήσει σε ένα… «παρά φύσην» περιβάλλον, όποια «αγάπη» κι αν της προσφερθεί αυτής της ψυχής από το ερωτευμένο ομόφυλο ζεύγος;

Η ανθρώπινη ψυχή δεν αναπτύχτηκε σε κάποιο σκυλάκι ή γάτα, αλλά αναπτύχτηκε σε ένα ανθρωπάκι σε ηλικία που δεν γνώριζε τι του γίνεται και όταν ενηλικιωθεί μπορεί, λέω μπορεί, να διαφωνήσει με όλα τα προηγηθέντα για το ίδιο το δικό του άτομο και την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

Δεν τα σκέφτονται κάποιοι αυτά; Γιατί προσπαθούν να παίξουν με τις ζωούλες αθώων παιδιών χωρίς να τα ρωτήσουν; Πώς να συμφωνήσει κάποιος σε τέτοιες πρακτικές;

Γι - Πας