Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!..

Με την βοήθεια του Μεγαλοδύναμου και η φετινή εξόρμησή μου χειμωνιάτικα για τις Βόρειες χώρες στέφτηκε από επιτυχία. Ο έμπειρος Γιάννης Δασκαλόπουλος μου έβαλε την ιδέα και ξεκίνησα με την μεσημβρινή πτήση της AEGEAN (Ο.Α.) από το πανέμορφο ολοκαίνουριο Αεροδρόμιό μας (King Pyros) και με πολύ σύντομη ανταπόκριση στο «Ε. Βενιζέλος» της πτήσης για Βερολίνο έφτασα εκεί χωρίς να το καταλάβω και παρέλαβα τις αποσκευές μου που είχα παραδώσει στα Γιάννινα. Αναφέρθηκα προηγουμένως στον… «Μεγαλοδύναμο» (ος τα πάντα ελέγχει) επειδή εκείνη την ημέρα τα Γιάννενα ήταν ηλιόλουστα, χωρίς ομίχλες, βροχές και τα τοιαύτα!

Η δε εξυπηρέτηση από ολόκληρο το προσωπικό της AEGEAN σε όλη την διαδρομή υπήρξε υποδειγματική και φυσικά δεν είναι δυνατό να ευθύνεται για τον… «Πύργο της Βαβέλ» που συναντά κανείς στο νεότευκτο διεθνές Αεροδρόμιο του Βερολίνου (MAGDENBURG VILLY BRAND), το οποίο, όπως είχα προαναφέρει άλλες φορές, παρέμεινε ολοφώτιστο μέρα – νύχτα και απαράδοτο για μία ολόκληρη σχεδόν πενταετία δίπλα στο τότε λειτουργόν αεροδρόμιο SHONEFELD. Όχι για να μη μας κατηγορούν εμάς τους… Βαλκάνιους για τσαπατσούληδες, τεμπέληδες και τα τοιαύτα! Ποιος ξέρει πόσα πρόστιμα θα μας είχαν ρίξει για μια τόσο μεγάλη καθυστέρηση σε ένα έργο.

Ας είναι όμως. Σαν την εξυπηρέτηση της AEGEAΝ μας δεν υπάρχει καλύτερη…

Τις πρώτες μέρες στο Βερολίνο βρήκαμε λίγο χιόνι, αλλά ύστερα… λες και τους μεταφέραμε τον καιρό των Γιαννίνων κύλησαν όλα ωραία και με τα χριστουγεννιάτικα χωριά, τα κιόσκια και τα ολοστόλιστα μαγαζιά να κάνουν χρυσές δουλειές. Κανένας φόβος, καμιά ιδιαίτερη προφύλαξη και ο κόσμος, όπως πάντα να ψωνίζει τα σχετικά με τα γιορτινά τραπέζια με τον ίδιο ζήλο.

Θα θέλατε βέβαια να σας πω για την… ακρίβεια, την οποία τα δικά μας ΜΜΕ τείνουν να την αναγάγουν σε κυβερνητικό ζήτημα με αποκλειστικό υπεύθυνο τον… Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακούστε λοιπόν: Στα γαλακτερά και τα κρέατα δεν παρατήρησα σημαντικές διαφορές, που να σοκάρουν, όπως αφήνουν τα «Μέσα» να εννοηθεί. Δεν είναι δυνατό βέβαια να συγκρίνει κάποιος τις διαφορές στα φρούτα, όπου αυτήν την εποχή υπάρχουν ακόμα και τραγανά και πανέμορφα κεράσια δεν γνωρίζω από πού προερχόμενα, ενώ στα συνήθη πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα, δεν είδα σημαντικές διαφορές.

Αντίθετα, σε κάποια βιομηχανικά (στοματικά διαλύματα) και κάποια ξυριστικά υπάρχουν οι μισές τιμές από την Ελλάδα, όπου παλαιότερα μας τα… σέρβιραν δύο σε ένα κάνοντας σικέ προσφορές!

Ορθώς λοιπόν πέφτουν τα πρόστιμα για συμμόρφωση των αισχροκερδών που μας πουλάνε τώρα πανάκριβα… φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Για το ταξίδι προτίμησα να διαβάσω το τελευταίο βιβλίο της Τατιάνας Αβέρωφ, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «SILVER ALERT». «Μυθιστόρημα» μεν, αλλά με την εύληπτη και χειμαρρώδη γραφή, όπως πάντα, της κυρίας Τατιάνας Αβέρωφ αναδεικνύονται πολύ σημαντικά γεγονότα που απασχόλησαν την περιοχή μας.

Πρόκειται για τις μεγάλες ιερόσυλες ληστείες Εκκλησιών, Παρεκκλησίων και Μοναστηριών, οι πιο μεγάλες από τις οποίες αποκαλύφτηκαν, με την ανεύρεση εικόνων, και ιερών κειμηλίων, ακόμα και σε γκαλερί του εξωτερικού, που επιστράφηκαν και κατέληξαν στην περίφημη δίκη των Ιωαννίνων, η οποία άφησε πολλά ερωτηματικά! Πολλά ερωτηματικά με την ανάμειξη κληρικών, ακόμα και του Αρχιεπισκόπου!

Γι - Πας