Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ!..

Δεν θέλησα από την αρχή να πάρω σαφή θέση στο ζήτημα της διαδοχής του κ. Αλέξη Τσίπρα μετά την διπλή πανωλεθρία του στις τελευταίες εκλογές. Ήταν βλέπετε και η «ιδιαιτερότητα» του διαδόχου του, για την οποία τελευταία θα πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός, επειδή παγκοσμίως αυτή η ιδιαιτερότητα… «βγήκε στο κουρμπέτι» και έφτασε στο αντίθετο άκρο να προσπαθούν κάποιοι να την εντάξουν στα… προσόντα των «βιογραφικών»!

Ε, που να πάρει, πώς να το κάνουμε…εκείνο το αυξάνεσθε και πληθύνεστε και κυριεύσατε την γην της Δημιουργίας, προϋποθέτει με σαφήνεια την ύπαρξη του ζεύγους αρσενικό – θηλυκό σε όλα τα είδη της Δημιουργίας. Είναι βέβαιο όμως ότι μέσα σε αυτήν την Δημιουργία υπάρχουν και οι «ανώμαλες» (δεν μπορεί κάποιος να τις πει διαφορετικά) εξαιρέσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτές οι εξαιρέσεις θα πρέπει να ρίχνονται στο… πυρ το εξώτερον, όπως συνέβαινε στην Αρχαία Σπάρτη με τον «Καιάδα» και στην πιο σύγχρονη φιλοσοφία του Ναζισμού με τα «κρεματόρια».

Η Δημιουργία, μόνη της παρακάμπτει και επανορθώνει κάθε ανωμαλία και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες παρεμβάσεις από κανέναν άλλο. Η Χριστιανική μας πίστη έχει σαφή θέση, αποκλείοντας κάθε αυθαιρεσία και υπερβολή από κάθε πλευρά.

Ας παραδεχτούμε ότι και αυτή η… τελευταία «μόδα» θα περάσει χωρίς να αφήσει κάποια σημάδια, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρωπίνων πληθυσμών θα ακολουθήσει εκ των πραγμάτων την Θεοδοσμένη διαδρομή της!

Τι συνέβη, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο προβληθείς ως διάδοχος υποψήφιος θέλησε από την αρχή να ξεκαθαρίσει την θέση του ως προς την ιδιαιτερότητά του. Καλό αυτό! Ήταν επόμενο οι πάσης πολιτικής ιδεολογίας όμοιοί του, εφ’ όσον με… ένα δίφραγκο μπορούσαν, έτρεξαν να τον υποστηρίξουν και η συνυποψήφιά του βρέθηκε σε δυσχερή θέση, πράγμα που εντάθηκε στην δεύτερη ψηφοφορία και ω του θαύματος, ένα άγνωστο… καλομαθημένο και χορτασμένο Ελληνοαμερικανάκι, χωρίς περγαμηνές αριστερών αγώνων, βρέθηκε στην κορυφή της Ελληνικής Αριστερής αντιπολίτευσης, διεκδικώντας τίτλους που δεν είχε. Αυτό τον αποθράσυνε σε βαθμό που να νομίζει ότι η ιδιαιτερότητά του δούλεψε υπέρ του και προσπάθησε να την προβάλλει ακόμα περισσότερο με… γάμους κλπ. Και τότε έπεσε επάνω στα… «καταμετρημένα» μέλη της αριστεράς κουλτούρας του κόμματος, στο οποίο αναπάντεχα βρέθηκε να ηγείται και επακολούθησε ό,τι επακολούθησε.

Και λίγο ήταν, κατά τη γνώμη μου, αν και όπως φαίνεται θα υπάρξουν και… άλλες πράξεις αυτού του «δράματος».

Η Ελλάδα είναι Ελλάδα και δεν συγχωρεί εύκολα αυτές τις παρεκτροπές, ιδιαίτερα σε εκείνους, οι οποίοι είναι απρόσεκτοι, αλαζόνες και αυθάδεις.

Έτσι κάποιοι πρωτοκλασάτοι ενός κόμματος οργανωμένου και ζυμωμένου στις διάφορες γνώμες (συνιστώσες), μέσα όμως στην αριστερή ιδεολογία, αποφάσισαν την... ανταρσία, επειδή ο νέος επικεφαλής, ψηφισμένος με τον τρόπο που προαναφέρθηκε, αποκαλύφτηκε εμφορούμενος από περίεργες για την αριστερά ιδεολογικές εκτροπές, προβαλλόμενες ερήμην των πάντων και επιπλέον, όποιος διαφωνούσε… φωναχτά να διαγράφεται από το κόμμα, το οποίο υπηρετούσε… από τα γεννοφάσκια του, να διαγράφεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Να διαγράφεται από κάποιον, ο οποίος είπε στον μπαμπά του: Μπαμπά θέλω να γίνω Πρωθυπουργός της Ελλάδας και εκείνος του απάντησε ότι θα τον βοηθήσει σε αυτό. Τόσο απλά!

Έτσι λοιπόν, οι έντεκα (11) βρέθηκαν πολύ στριμωγμένοι από τα συμβάντα και παραδόξως οι κινήσεις τους υπήρξαν απόλυτα ψύχραιμες. Φαίνεται πως σε αυτό έπαιρναν και τις πλατύτερες ιδέες του πολύ ευρέως, όσον αφορά στην ιδεολογία τους, ακροατηρίου τους. Ακροατηρίου το οποίο δεν λάβαινε υπ’ όψη του μόνο τις ιδεολογικές παρεκκλίσεις του νεαρού «διαδόχου», ο οποίος παρά ταύτα εξακολουθεί να ζει στον κόσμο του, ούτε την ασχετοσύνη του ως προς το τι σημαίνει συντροφικότητα και τι σημαίνει αγώνες της αριστεράς.

Το ευρύτερο αυτό ακροατήριο της αριστεράς… έβραζε σιωπηλά για την ιδιαιτερότητα του νέου αρχηγού και συντέλεσε στο ότι οι, επιμένω και πάλι, ψύχραιμοι έντεκα (11) να διατυπώσουν, το επίσημο σήμα του νέου φορέα τους με μία σαφέστατη παραλλαγή της επιστημονικής σήμανσης του γενικώς νοούμενου «άρρενος».

Ο κ. Αλέξης παρακολουθεί το… «έργο» του έκπληκτος!

Γι - Πας