Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ… ΚΛΕΦΤΑΠΟΔΟΧΟΙ!

Άξαφνα ένα παιδί από την Ινδία, ένα παιδί, το οποίο δεν έχει ζήσει την σκληρή εποπτεία της Μεγάλης Βρετανίας (σκλαβιά θα έλεγα) στην πατρίδα του, δεν γνωρίζω εάν σε βάθος έχει μελετήσει την συμβολή του Μαχάτμα Γκάντι στην ανεξαρτητοποίησή της, ένα παιδί που ύστερα απ’ όλα αυτά βρέθηκε σε πλούσια οικογένεια και ως εκ τούτου σπούδασε ανάλογα στην προαναφερθείσα… «προστάτιδα» της Ινδίας και με τα πνευματικά του προσόντα και τις σπουδές του βρέθηκε ευνοούμενος από τις περιστάσεις και έγινε Πρωθυπουργός του μαζεμένου στο… καβούκι του σημερινού «Ηνωμένου Βασιλείου».

Είναι αλήθεια ότι αισθάνεται αμήχανα στη θέση που είχαν βρεθεί, ένας Ουΐνστον Τσώρτσιλ, ο μπαρουτοκαπνισμένος – πατέρας της Νίκης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κάποιοι σπουδαίοι διάδοχοί του.

Σημασία έχει το να γνωρίζεις τι κάνεις από εκεί που βρίσκεσαι. Επειδή δεν αρκούν οι σπουδές σου, όσο επιτυχημένες και σπουδαίες κι αν είναι, χρειάζεται και πολύ μεγάλη εγκυκλοπαιδική μόρφωση, ώστε να σε κάνει ν’ αποφεύγεις πολλές κακοτοπιές.

Έτσι ο κ. Σούνακ, επηρμένος από το Πρωθυπουργηλίκι του θέλησε να απαντήσει αλαζονικά στον επίσης μορφωμένο πολλαπλά Κυριάκο Μητσοτάκη και Πρωθυπουργό μιας μικρής μεν, αλλά πολύ ένδοξης χώρας και με Ιστορία πολύ – πολύ μεγάλη, γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό εννοούσα προηγουμένως με τα ελλείμματα της εγκυκλοπαιδικής παιδείας του κ. Σούνακ.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, βρέθηκε σε επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο με προγραμματισμένες συναντήσεις με τον αρχηγό των Εργατικών και φυσικά με τον Πρωθυπουργό κ. Σούνακ. Όπως συνηθίζεται έδωσε συνεντεύξεις και ερωτηθείς για τα γλυπτά του Παρθενώνα από την δημοσιογράφο του B.B.C. απάντησε με τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, όλων των Ελλήνων, όλων των εγκυκλοπαιδικά μορφωμένων ανθρώπων της οικουμένης! Τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα και βάρβαρα αποσπασμένα από τη θέση τους στο ξακουστό μνημείο του Ικτίνου, του Φειδία και των άλλων του χρυσού αιώνα του Περικλή, τον Παρθενώνα. Δεν έχει σημασία αν ο κλέφτης ήταν Λόρδος και με κάποιο μπαξίσι βιαστικά και άγαρμπα πραγματοποίησε αυτή την ιεροσυλία, που παραλίγο να στοιχίσει την απώλεια των κλοπιμαίων στο Αιγαίο.

Όλα τα επόμενα χρόνια από τότε η… διπλωματία δεν ασχολήθηκε με αυτό το αναμφισβήτητο γεγονός, αλλά με το ότι κάποια στιγμή ο κλέφτης αναγκάστηκε να πουλήσει τα κλοπιμαία και… κλεπταποδόχος υπήρξε το Βρετανικό δημόσιο που τα αγόρασε!

Εκεί στέκονται οι σημερινοί Λόρδοι… στην αγορά και ως εκ τούτου στην ιδιοκτησία τους! Δεν αναφέρονται καθόλου στην κλεπταποδοχή, η οποία αποτελεί καραμπινάτο έγκλημα, αναγνωριζόμενο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σιγά – σιγά όμως και ιδιαίτερα μετά την ανέγερση του Μουσείου της Ακρόπολης κάτω από τον «Ιερό Βράχο», τα εκατομμύρια των επισκεπτών βλέπουν τα υπόλοιπα των γλυπτών του Παρθενώνα να περιμένουν καρτερικά τα άλλα, εκείνα που παράταιρα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο και αποτελούν το… άγος της Μεγάλης Βρετανίας που διαπραγματεύτηκε με έναν κλέφτη, έστω κι αν ήταν Λόρδος για να κρατά επίμονα μακριά από την φυσική τους θέση αυτά τα περίφημα γλυπτά.

Όλος ο κόσμος, μηδέ των απλών Βρετανών πολιτών εξαιρουμένων, αναγνωρίζουν αυτό το άδικο κάποιων παρωχημένων εποχών υποτίθεται από μεγαλοσχήμονες!

Δυστυχώς βρέθηκε κοντά σε αυτούς και ο σημερινός Πρωθυπουργός της Βρετανίας κ. Σούνακ γινόμενος ρεζίλι για την αμορφωσιά του, η οποία τον οδήγησε στην αλαζονική και έξω από τα διπλωματικά θέσμια μικρόψυχη ακύρωση της συνάντησής του με τον κ. Μητσοτάκη! Τι φοβήθηκε; Εκεί θα του… απαντούσε ενώπιον όλων των ΜΜΕ για την, κατά τον ίδιο, απρέπεια να παρομοιάσει ο Μητσοτάκης την βάρβαρη απόσπαση των διάσημων γλυπτών με μία πιθανή… βίαια διαίρεση του πίνακα της «Μόνα Λίζα»!

Δεν πρέπει ακόμα να ξεχνά ο κ. Σούνακ ότι ο μεγάλος Ουΐνστον Τσώρτσιλ, στην διάσκεψη της Τεχεράνης παραχώρησε στον Στάλιν την επιρροή σε όλα τα Βαλκανικά κράτη εκτός της Ελλάδας. Και όταν εκείνος πήγε να του σκαρώσει παιχνίδια με τους Έλληνες κομμουνιστές και τον εμφύλιο, τότε ο ίδιος προσωπικά ανέλαβε την υπεράσπιση της συμφωνίας!

Γι - Πας