Προσκήνιο - Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΖΗΤΩ Η… ΤΡΕΛΛΑ!

Ο τωρινός Πάπας Φραγκίσκος, του οποίου οι λόγοι δείχνουν ότι πρόκειται για έναν Άνθρωπο που δεν θέλει να παραστήσει τον Θεό, είπε απογοητευμένος για τον πόλεμο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων: Αυτός δεν είναι πόλεμος, είναι τρομοκρατία!

Είχε υπ’ όψη του ότι ο κάθε πόλεμος διέπεται από κάποιους κανόνες που τηρούνται ή δεν τηρούνται από τον κάθε πλευρά.

Πάντα όμως υπάρχουν αυτοί οι κανόνες, όπως επί παραδείγματι η ανακωχή για την ταφή των νεκρών, ώστε να μην είναι βορά των πάσης φύσεως αγριμιών (από αρχαιοτάτων χρόνων), ή μακάρι ο σεβασμός των Νοσοκομείων, όπου περιθάλπτονται τραυματίες από κάποιους που η προσοχή τους δίνεται σε αυτήν την περίθαλψη και ούτε καν στην ίδια τους τη ζωή.

Στον πόλεμο αυτόν δεν υπάρχει κανένας κανόνας που θα πρέπει να τηρηθεί. Οι μεν Παλαιστίνιοι κατά την βάρβαρη επίθεσή τους εναντίον αμάχων με μόνη την ιδιότητα του Ισραηλινού πολίτη, παρέβηκαν κάθε ανθρώπινο κανόνα, αρκεί να προσκομίσουν στους «αφέντες» τους 240 (περ.) ομήρους ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Το τι τους ήθελαν αποδεικνύεται από τις σκληρές διαπραγματεύσεις για να απελευθερώσουν το 1/5 από αυτούς. Οι δε Ισραηλίτες… προσβληθέντες από το θράσος των εισβολέων δεν κάνουν τίποτε άλλο από την δογματική εκδίκησή τους για την μεγάλη προσβολή! 

Αγνοούν ακόμα και τις ζωές των απαχθέντων προκειμένου να εκδικηθούν. Για ποια «εγκλήματα πολέμου» επομένως μπορούμε να μιλάμε; Δεν μπορεί να κάνουμε διαχωρισμό σε οργανωμένο Κράτος και σε Τρομοκράτες. Έρχεται ο «προστάτης» των Παλαιστινίων και παντός Μουσουλμάνου Ερντογάν και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι οι διεθνώς αναγνωρισμένοι ως τρομοκράτες της «Φατάχ», είναι απλοί απελευθερωτές της πατρίδας τους.

Το ίδιο λέει κι ο… αγιατολάχ (εκπρόσωπος του Θεού) για τους τρομοκράτες της «Χεσμπολάχ»! Ορθώς λοιπόν ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτηρίζει όλους τους εμπλεκομένους, ως τρομοκράτες και καλεί την παγκόσμια, υποτίθεται νουνεχή, κοινότητα να δράσει, ώστε να μη σκοτώνονται μαζικά άμαχοι και προπαντός αθώα παιδάκια.

Επειδή οι ανήλικοι άμαχοι γνωρίζουν καλώς ότι χρησιμοποιούνται ως ασπίδες των επιδιώξεων των τρομοκρατών, ανεξάρτητα αν εκβιάζονται από αυτούς. Πώς εξηγείται να υπάρχουν κατά χιλιάδες άμαχοι στα προαύλια και τους διαδρόμους των Νοσοκομείων, όπου διακινούνται οι τρομοκράτες με τον οπλισμό τους και κάτω από τα πόδια τους να υπάρχουν οι οργανωτές αυτού του σοβαρού πολέμου (και ποιος πόλεμος δεν είναι βάρβαρος); Το ίδιο να συμβαίνει σε τζαμιά, εκκλησίες και σχολεία; Ο κάθε στρατιωτικός σχεδιαστής δεν σχεδιάζει την εξόντωση του αντιπάλου του με βάση την «ασπίδα» του, αλλά τον ίδιο.

Πρόκειται επομένως για μία τρέλα και γι’ αυτό ο παλαιός μεγάλος πολιτικός, ο Κλεμανσώ νομίζω, είχε πει ότι δεν είναι σωστό ένας πόλεμος να ανατίθεται στους στρατηγούς! Αλλά στην σημερινή εποχή η τρέλα περισσεύει παντού.

Άρχισε να φανερώνεται με τον περιπαιγμό όλης της παγκόσμιας κοινότητας από τον Πούτιν, ηγέτη των υπολειμμάτων της άλλοτε κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης, η οποία δεν διαλύθηκε από κάποιον έξω από αυτήν, αλλά από την… εσωτερική σαπίλα της ίδιας, της οποίας ο προαναφερθείς υπήρξε εκπαιδευμένος… αστέρας.

Έκπληκτοι οι ζήσαντες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παρακολουθούν αυτόν τον… «άρρωστο» πόλεμο, που συνεχίζεται με απώλειες πολλών αθώων αμάχων. Αυτός έχει ως μοναδικό του σύμμαχο τον γείτονα του, ηγέτης της άκαπνης και αμέτοχης στον προαναφερθέντα πόλεμο Τουρκίας.

Οι άλλοι… τρελοί είναι εκείνοι που επωφελούνται για να επιδείξουν την μηδαμηνότητά τους συνήθως διάφοροι δικτατορίσκοι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Μέσα στην μεγάλη σύγχυση και ύστερα από μια πολύ ανθρωποκτόνα πανδημία, φάνηκαν να… τρελαίνονται και υποτίθεται «μεγάλοι»! 

Τραμπ στις ΗΠΑ, Μπολσονάρο στην Βραζιλία, διάφοροι στην Ιταλία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία, στην Ουγκαρία, στην Πολωνία, σε κράτη δηλαδή που υποτίθεται πως παίζουν σημαντικό ρόλο στον μεταπολεμικό κόσμο. 

Μέσα σε αυτήν την θολούρα νάσου να ξεσπά ο υποκινούμενος πόλεμος της «Χαμάς» και της Χεσμπολάχ εναντίον της ίδιας της ύπαρξης του Ισραήλ, ενός κράτους που είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει με σκληρότητα τους πάντες και φυσικά τους… αφελείς αγιατολάχ. Προχθές ακόμα ξεφύτρωσε στην Αργεντινή ένας… ντιπ τρελός με την ψήφο ενός παραπαίοντος λαού. Τι άλλο θα δούμε στις μέρες μας!

Γι - Πας