Προσκήνιο - Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!..

lΈτυχε να λάβω δύο πρόσφατες φωτογραφίες από επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά ύστερα από την μετατροπή της σε τζαμί, από εκείνον που θέλει να πείσει την ανθρωπότητα ότι διαφωνεί ριζικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ, που την παρέδωσε ως επισκέψιμο μουσείο, ως ένα αρχιτεκτονικό μνημείο του Ιουστινιανού διακοσμημένο με ιερά καλλιτεχνήματα του Χριστιανισμού κατά έναν καταπληκτικό τρόπο. Τζαμί άλλωστε κατασκευάστηκε δίπλα της!

Έβαλε λοιπόν ο… νέος «κατακτητής» του Ισλάμ, χωρίς να έχει πιάσει ποτέ ντουφέκι ή μαχαίρι στα χέρια του, βάζοντας πάντα άλλους να το κάνουν, έβαλε κάποιους αστείους μπερντέδες για να καλύπτουν μερικώς τις άγιες εικόνες των Χριστιανών και κάλεσε την… φανατίλα του να συμπροσεύχονται στον Αλλάχ στο σημείο όπου ψάλλονταν το «τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια»! Νομίζουν ότι κάποιοι ευτελείς μπερντέδες είναι σε θέση να καλύψουν τα σύμβολα της Χριστιανοσύνης και να τους… συγχωρήσουν για την ιεροσυλία.

Αλήθεια, γιατί είναι τόσο ευαίσθητοι για τα δικά τους σύμβολα και τόσο αναίσθητοι και ασεβείς στα των άλλων;

Εγώ όταν έμπαινα σε ένα τζαμί ένοιωθα μέσα μου την υποχρέωση να σεβαστώ έναν χώρο προσευχής, όπως το αισθάνομαι πάντα και παντού.

Ο/η φωτογράφος που μου έστειλε τις φωτογραφίες όμως, κατάφερε με ζουμάρισμα να φωτογραφήσει πιο πάνω από τους μπερντέδες έναν Παντοκράτορα, ο οποίος, ευλογώντας με τα δάχτυλα της δεξιάς του λέγει: «Ειρήνη υμίν, Εγώ ειμί το φως του κόσμου».

Ένας… «μορφωμένος» άνθρωπος σαν τον Ερντογάν θα έπρεπε να είχε διαβάσει αυτά τα… «διαβολικά» για την θρησκεία του λόγια του Ιησού και ίσως αποτρέπονταν να προβεί σε αυτήν την ιεροσυλία, που θα τον συνοδεύει νυν και αεί.

Τέλος πάντων, όπως και να έχει το πράγμα ο καθένας κατά την διάρκεια του επιγείου βίου του, ο οποίος είναι μετρητός για όλους τους θνητούς, διακρίνεται από τα έργα του, τα οποία, εφ’ όσον είναι διακριτά, αποτελούν την υστεροφημία του που τον διακρίνουν.

Κάποτε ο κ. Ερντογάν και η Εμινέ του, όσο πλουσιοπάροχα κι αν κατάφεραν να ζήσουν τα τελευταία τους χρόνια δεν θα καταφέρουν να αποφύγουν την τελευτή τους. Και τότε πλέον θα μιλήσουν τα έργα τους και τα αμύθητα πλάτη τους, τα οποία θα παραμείνουν στους επερχομένους και θα δείχνουν ότι, ενώ ένας ολόκληρος λαός υπέφερε από την συνεχόμενη οικονομική δυσπραγία, εκείνοι ζούσαν ζωή χαρισάμενη. Και θα είναι πολύ αφελείς και οι δύο αν πιστεύουν ότι ο Θεός τους, όπως κι αν αποκαλείται αυτός, θα τους εξασφαλίσει την ίδια ζωή και εις τους… Ουρανούς.

Το ζεύγος Ερντογάν προτίμησε την επίγεια καλοπέραση από την Ουράνια. Εμείς στην θρησκεία μας δεχόμαστε ότι: Ου παραμένει ο πλούτος, ου συνοδεύει η δόξα. Επελθών ο θάνατος πάντα ταύτα εξηφάνισται!

Εγώ δεν θέλω να… φύγουν οι άνθρωποι για το… μεγάλο ταξίδι, το συντομότερο δυνατόν. Ας φύγουν οπότε τους έχει οριστεί από το υπερπέραν να φύγουν. Αλλά θα φύγουν. Και για τον ίδιο τα φαινόμενα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί σύντομα και χωρίς καμία βίαια παρέμβαση, όπως συνέβη στον πάμπλουτο Καντάφι, τον πάμπλουτο Σαντάμ Χουσεΐν και τον πάμπλουτο Νικολάε Τσαουσέσκου, για να αναφερθώ σε τρία γνωστά μας παραδείγματα που συνέβηκαν μπροστά στα μάτια μας.

Ποιος τους θυμάται και γιατί τάχα να τους θυμηθεί; Για τα εγκλήματά τους; Αυτά σβήνονται σύντομα και ηχεί στα στόματα όλων το «Θεός σχωρές τους»!

Ίσως αυτό ηχεί επειδή αυτά τα εγκλήματα της ζωής τους δεν είναι εύκολο να συγχωρεθούν από τους θνητούς ανθρώπους, αλλά μόνο από τον Θεό!

Πόσο πιστευτοί είναι δυνατό να γίνουν άνθρωποι σαν τον Ερντογάν από όλους τους λαούς εκτός από τις «φανατίλες» που τους ακολουθούν για διάφορους λόγους, κυρίως όμως επειδή ο φανατισμός τους έχει φωλιάσει στον εγκέφαλό τους και τους κάνει να υποστηρίζουν παραλογισμούς, οι οποίοι προκαλούν είτε ειρωνικά χαμόγελα, είτε όμως και τον τρόμο όλων εκείνων, οι οποίοι έχουν «τας φρένας» στην θέση τους και παρακολουθούν τα τεκταινόμενα;

Πώς είναι δυνατό να βλέπουν οι σύγχρονοι προοδευμένοι άνθρωποι τα αλλοπρόσαλλα όνειρα για οριστικά πεθαμένες αυτοκρατορίες; Αυτοκρατορίες οι οποίες είχαν δημιουργηθεί δια πυρός και σιδήρου από κατακτητές που νοιάζονταν μόνο για σφαγές και την απόδοση του «οφέλους» προς αυτούς των κατακτημένων επιζησάντων; Αυτοί, εφ’ όσον οι σημερινοί ονειροπαρμένοι μόνο με την φυσική τελευτή τους θα σβήσουν οριστικά από τις μνήμες των ανθρώπων.

Γι - Πας